پرسش:
پدر و مادرم سن بالایی دارند و قبلاً از روغن های مایع استفاده می کردند اما بعد از جریان روغن های پالم پس از مدت ها دوباره به مصرف روغن جامد روی آوردند. هر چه تلاش کردیم آنها را از این کار نهی کنیم موفق نشدیم. لطفا از مضرات مصرف روغن جامد بگویید تا شاید دوباره رویهشان تغییر کند. ادامه مطلب...
پرسش اول: برای افرادی که دیسک کمر خفیف دارند تمرین با تردمیل مناسبتر است یا دوچرخه ثابت؟
پرسش دوم: آقایی 45 ساله با وزن 96 کیلوگرم هستم. به جز فشارخون بیماری دیگری ندارم و دارویی نیز مصرف نمیکنم. 9 ماه است ورزش رزمی کار میکنم و پیادهروی روزانه نیز دارم. مشکلم این است که حین ورزش یا مواردی که سرم پایین و پاهایم بالا قرار میگیرد، یک نوع درد خاص شدید و چیزی شبیه خوابرفتگی در ساق پاهایم حس میکنم که آزاردهنده است و از مچ به سمت زانو حرکت دارد. لطفا مرا راهنمایی کنید.
پرسش سوم: براى از بین بردن پهلو چه راهکارى را پیشنهاد مىکنید؟ وزنم 50 کیلوگرم و قدم 165 سانتیمتر است.
پرسش چهارم: پیادهروی تا چه حد در سوزاندن چربی شکم تاثیر دارد؟ ادامه مطلب...
پرسش: ماهی شوریده در مقایسه با سایر ماهی ها چه مزایایی دارد و افرادی که بیشتر این ماهی را برای خوردن انتخاب می کنند باید به چه نکتههایی توجه داشته باشند؟
ادامه مطلب...
پرسش اول: لطفا در مورد آرتروز توضیح دهید که چه قسمتهایی را درگیر میکند؟ چه عواملی باعث بروز این بیماری میشود و آیا میتوان با مصرف برخی غذاها از آرتروز پیشگیری کرد یا نه؟
پرسش دوم: همسرم 31 سال سن دارد و مفاصل زانو، مچ پا و مچ دستش هنگام حرکت صدا میدهد. صبحها هم بعد از بیدار شدن از خواب درد دارد و مفاصلش سفت است. البته در طول روز بهتدریج از میزان دردها کاسته میشود. علت این صداها و درد چیست و برای درمانشان چه باید کرد؟ ادامه مطلب...
پرسش: اگر تاریخ مصرف خامه های اسپری که برای تزئین دسرها مورد استفاده قرار می گیرند، گذشته باشد اما هنگام استفاده طعم و شکل ظاهریشان تغییر نکرده باشد، باز باید آنها را دور انداخت و از مصرفشان صرفنظر کرد؟
پاسخ مهندس مرتضی مشایخ، متخصص صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:
بر اساس مباحث تغذیهای، گفته میشود محصولی که تاریخ انقضایش سرآمده، به شرط اینکه محصول فاسدشدنی نباشد، تا یک هفته بعد از تاریخ انقضا قابلیت مصرف دارد اما کیفیت کالا کاهش پیدا خواهد کرد.
در واقع، کیفیت محصول تا زمان سر رسیدن تاریخ انقضایش باید به اندازه 90 درصد حالت اولیه و تازه خود باقی مانده باشد اما بعد از تاریخ انقضا بهتدریج کیفیت محصول کم خواهد شد.
فرایند تولید خامههای اسپریای به شکلی است که وقتی درون قوطیهای مخصوص اسپری قرار میگیرند کاملا استریل هستند و همین مورد باعث میشود خیلی دیر فاسد شوند. هر چند طعم، مزه و شکل ظاهری خامهای که تاریخ انقضایش سرآمده تغییر نکرده اما قطعاً کیفیت اولیهاش را نخواهد داشت.
با این حال تا یک هفته پس از تاریخ انقضا میتوان آن را مصرف کرد اما اگر یکی- دو ماه از تاریخ انقضای آن گذشته نباید مصرف شود.
این قانون در مورد همه محصولات خوراکی صدق میکند.
پرسش: افرادی که در محل کارشان، زمان زیادی پشتمیز مینشینند چه نکتههای تغذیه ای را باید هنگام مصرف میان وعده ها و وعده غذایی اصلی رعایت کنند؟ این افراد بیشتر در معرض چه بیماری هایی هستند؟
پاسخ دکتر حسین ایمانی، متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی:
پشتمیزنشینی طولانی مدت خطر افزایش وزن و چاقی را بالا می برد.
چاقی می تواند باعث ایجاد کبد چرب شود و خطر ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی را افزایش دهد.
توصیه ما به افراد پشتمیزنشین این است که از میانوعده های سبک استفاده کنند و با چای و قهوهشان مواد قندی مانند انواع بیسکویت، شکر، انواع شکلات و کاکائو، قند و... استفاده نکنند.
بهترین میانوعده برای این افراد میوه و سبزی های تازه است.
مثلا یک عدد میوه فصل همراه یک عدد خیار، میانوعده مناسبی خواهد بود.
سعی کنید همراه چای و قهوهتان هم به جای انواع قندهای مصنوعی، 1 تا 2 عدد خرما بخورید.
«آنفلوآنزا در ایران وحشی شده است!» این هشداری بود که در نیمه آذرماه از سوی وزیر بهداشت اعلام شد. دکتر سیدحسن قاضیزاده هاشمی با اشاره به انتشار این بیماری در کرمان گفت: «متاسفانه تا کنون در کرمان 22 نفر به دلیل ابتلا به آنفلوآنزا فوت کردهاند و متاسفانه این آمار صحیح است. البته افراد صرفا به دلیل بیماری آنفلوآنزا فوت نمیکنند، بلکه حتما بیماریهای زمینهای دیگری نیز داشتهاند...»
پس از وزیر بهداشت، نوبت به علیرضا رزمحسینی، استاندار کرمان بود که در روز دانشجو، 16 آذر، با اعلام وضعیت زرد به خاطر شیوع بیماری آنفلوآنزا در کرمان عنوان کند که: «به همین دلیل، مدارس تمام مقاطع تحصیلی و مهدکودکهای استان کرمان در روزهای 17 و 18 آذر تعطیل است.»
حملات 13 نوامبر پاریس یکی از حملات هماهنگشده تروریستی متشکل از تیربارانهای دستهجمعی و بمبگذاریهای انتحاری بود که در سه نقطه از شهر رخ داد و گروه دولت اسلامی عراق و شام با نام اختصاری «داعش» مسئولیت حملات را برعهده گرفت. شب پیش از آن نیز این گروه، حملاتی را در لبنان برعهده داشت و بیش از گذشته تروریسم را در صدر اخبار قرار داد. گروه داعش تقریبا نزدیک به یک سال و نیم است که اقدامات تروریستی خود را شروع کرده و بعد از طالبان و القاعده از پر سر و صداترین گروههای تروریستی جهان است و علاوه بر آن بر بخشهایی از عراق، سوریه، لیبی و نیجریه تسلط دارد و پا را فراتر گذاشته و از طریق روشهای گوناگون به جذب جوانان اروپایی و آسیایی پرداخته و میپردازد.
شایعترین بیماری چشمی در کشور ما آبمروارید و عیوب انکساری چشم است. دبیر علمی کنگره سالانه انجمن چشمپزشکی ایران در نشست خبری بیستوپنجمین کنگره سالانه انجمن چشمپزشکی ایران ضمن بیان این مطلب به سوالهای خبرنگاران در مورد مشکلهای چشمی رایج پاسخ گفت. بیماریهای چشمی شایع در کشور، درمانهای آنها، باورهایی که در مورد مشکلهای چشمی وجود دارد و غربالگریهای مختلف در مورد بیماریهای چشمی موضوعهایی بود که دکتر مسعود ناصریپور، فوقتخصص جراحی شبکیه و لیزر و فوقتخصص سرطانهای چشم در آستانه برگزاری کنگره سالانه انجمن چشمپزشکی در مورد آنها سخن گفت.
عملهای زیبایی این روزها آنقدر تنوع پیدا کرده که برخی از آنها قابلتصور نیست؛ درست مثل تغییر رنگ چشم که تبلیغات آن ممکن است خیلیها را وسوسه کند. دبیر علمی کنگره چشمپزشکی درباره روشهای جدید تغییر رنگ چشم که به تازگی از راههای مختلف تبلیغ میشود، توضیح داد: «راه متداول برای تغییر رنگ چشم استفاده از لنزهای تماسی است که در صورتی که از انواع غیراستاندارد آن استفاده شده باشد یا مراقبتهای لازم هنگام استفاده انجام نشود، میتواند به راحتی به چشم آسیب بزند، اما راه دیگری که جدیدا برای تغییر رنگ چشم بهکار گرفته میشود، کاشت ایمپلنت دائمی برای تغییر رنگ عنبیه چشم است، به صورتی که باید جراحی داخل چشمی انجام شود و کمترین عوارض آن میتواند التهاب چشم باشد، بنابراین عمده چشمپزشکان این عمل را توصیه نمیکنند، مگر اینکه در مقابل اصرار بیمار قرار بگیرند.»
پس از وقایع 11 سپتامبر 2001، بمبگذاری در ایستگاه قطار مادرید در مارس 2004، حمله به فیلمساز هلندی در نوامبر 2004، بمبگذاری انتحاری در مترو لندن در جولای 2005، چمدان حاوی بمب در شهر کلن آلمان که بر اثر مشکل فنی عملیاتی ناموفق را در جولای 2006رقم زد، برنامهریزی حمله در دانمارک در ژانویه2010، حمله با بمب در استکهلم دسامبر 2010، ترور در فرودگاه فرانکفورت در مارس 2011، حمله مسلحانه در تولوس در مارس 2012، حمله مسلحانه در لندن به سربازان در مارس 2013، بمبگذاری انتحاری در شهر ولگارد روسیه اکتبر 2013، حمله مسلحانه در یک موزه یهودی در بروکسل مارس 2014، حمله به مجله شارلی در ژانویه 2015 و در نهایت حمله به پاریس در نوامبر 2015 مواردی بود که رنگ و بوی تروریسم گرفت.