[ و به عبد اللّه پسر عباس در باره نظرى که داده بود و امام موافق آن نبود فرمود : ] تو راست که به من نظر دهى و اگر نپذیرفتم از من اطاعت کنى . [نهج البلاغه]
کشکول سلامت1
متهم ردیف اول معلولیت های قابل پیشگیری
چهارشنبه 94 آبان 20 , ساعت 9:34 عصر  

26اکتبر برابر با7 آبان روز جهانی سکته مغزی است


آسیا، روسیه و شرق اروپا، بالاترین میزان مرگ‌ومیر و معلولیت ناشی از سکته مغزی را دارند.

سکته مغزی علت اول معلولیت‌های قابل پیشگیری در سراسر جهان است.

سکته مغزی یکی از علل اصلی مرگ‌ومیر در جهان است.

در چین میزان سکته مغزی با افزایش سن جمعیت، افزایش میزان مصرف سیگار و پرفشاری خون در حال افزایش است.

هفته نامه سلامت-544


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
زخمی که دیر خوب می شود
چهارشنبه 94 آبان 20 , ساعت 9:33 عصر  

«میزگرد پوست، مو و زیبایی» درباره مشکل ترمیم زخم در دوران بارداری با حضور دکتر زهره تهرانچی و دکتر مجتبی امیری متخصصان پوست، دکتر مریم کاشانیان متخصص زنان و زایمان و دکتر حسین ایمانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی


سارا می‌گوید برای نخستین‌بار است که باردار می‌شود. می‌گوید بارداری به خودی خود تجربه‌ای شگرف برای زنان است اما در کنار لذت‌هایی که دارد، گاه با ناراحتی‌هایی هم همراه می‌شود و سوالاتی را در ذهن خانم‌ها به‌وجود می‌آورد که پاسخ دادن به آنها مهم است. او مهمان این هفته «میزگرد زیبایی» است که به قول خودش قبل از بارداری، خوش‌زخمی‌اش زبانزد این و آن بوده اما در طول بارداری نه‌تنها زخم‌هایش بسیار کند بهبود می‌یابد بلکه جای آن هم تیره می‌شود. او می‌گوید مدتی است وقتی پوستش را فشار می‌دهد کمی طول می‌کشد تا فرورفتگی ایجادشده به حالت قبل برگردد و دلیل آن را نمی‌دانند. در «میزگرد زیبایی» این هفته در رابطه با مشکلات پوستی این خانم و مراقبت‌ها و هشدارهای پوستی در دوران بارداری با کارشناسان «سلامت» گفت‌وگو کردیم.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
7 تغییر طبیعی پوست در دوران بارداری
چهارشنبه 94 آبان 20 , ساعت 9:33 عصر  

نگاه متخصص پوست دکتر زهره تهرانچی عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدبهشتی


خانم‌ها به‌دلیل تغییرهای هورمونی دچار برخی تغییرهای پوستی در دوران بارداری می‌شوند که از آن جمله می‌توان به موراد زیر اشاره کرد:

1) افزایش تیرگی پوست: این موضوع به‌خصوص در نژاد ما که پوست نسبتا تیره‌ای داریم، بیشتر دیده می‌شود. در دوران بارداری احتمال بروز لک صورت، تیرگی اطراف آرئول پستان و خط روی شکم بیشتر می‌شود. این تیرگی‌ها نیاز به پیشگیری یا درمان ندارند و بعد از زایمان از بین می‌روند. تنها ماسک بارداری است که اگر بروز کند، گاهی بعد از زایمان رفع می‌شود و گاهی تا مدت‌ها باقی می‌ماند. برای پیشگیری از این مساله می‌توان از ضدآفتاب استفاده کرد و از تماس طولانی با نور خورشید خودداری کرد. در استفاده از ضدلک‌ها باید بسیار مراقب بود زیرا استفاده از برخی ترکیب‌ها در دوران بارداری مضر است. بهتر است هر نوع درمانی را به بعد از زایمان موکول کنید.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
ویتامینهای زیبایی
چهارشنبه 94 آبان 20 , ساعت 9:32 عصر  

ریزمغذی‌های موثر بر سلامت و زیبایی کودکان را در غذای آنها بگنجانید


کمبود ویتامین D و پرانتزی‌شدن پاها

پرانتزی‌شدن پاها، نرمی استخوان، درد استخوان به‌خصوص در ناحیه پاها، درد ماهیچه و ضعف عضلانی، تاخیر در بسته‌شدن ملاج در کودکان که با نام بیماری راشیتیسم شناخته می‌شود، از عوارض کمبود ویتامین D است. در راشیتیسم شدید، کلسیم خون بسیار پایین می‌آید که باعث اسپاسم ماهیچه‌ای و مشکل‌های تنفسی می‌شود. مشکل‌های تنفسی ممکن است به‌دلیل ضعف عضلات تنفسی و نرمی استخوان‌‌‌‌های قفسه سینه باشد... و اما سایر عوارض کمبود ویتامین D:

• تاخیر در دندان درآوردن اطفال

• آمادگی ابتلا به عفونت

• کج‌خلقی

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
در باب مرگ زدایی
چهارشنبه 94 آبان 20 , ساعت 9:30 عصر  


در باب مرگ‌زدایی


 

دکتر احمدرضا همتی‌مقدم

پزشک و استادیار فلسفه دانشگاه آزاد اسلامی

مرگ یکی از ابهام‌آمیزترین وقایع زندگی بشر است که ابعاد آن را از جنبه‌های متعددی می‌توان بررسی کرد؛ از منظر پزشکی، روان‌شناسی، فلسفی و اجتماعی. البته چگونگی برخورد و مواجهه با این پدیده نیز می‌تواند محل تامل باشد اما بحث من در این نوشتار مربوط به این سوال است که آیا به مرگ باور داریم؟ به نظر می‌رسد ما مرگ را باور نداریم.

در بهترین حالت این گزاره را که «همه می‌میرند» پذیرفته‌ایم. «پذیرش» و «باور» دو گرایش ذهنی متفاوت است. باورهای ما رفتارهای ما را شکل می‌دهند. باورهای ما به سمت صدق نشانه می‌روند اما پذیرش یک گزاره لزوما به این معنا نیست که آن گزاره را صادق در نظر می‌گیریم. همچنین ممکن است «پذیرش» یک گزاره، رفتار ما را تحت‌تاثیر قرار ندهد. شما ممکن است گزاره‌ای را بپذیرید اما هنوز به آن باور نداشته باشید. ما به مرگ باور نداریم. اصلا شاید فکر می‌کنیم هیچ‌گاه نخواهیم مرد.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
آنچه درباره سکته مغزی نمی دانستید
چهارشنبه 94 آبان 20 , ساعت 9:29 عصر  

آنچه درباره سکته مغزی نمی‌دانستید.


بین عوامل تغذیه‌ای و غیرتغذیه‌ای مختلف، برخی از آنها در ابتلا به سکته مغزی نقش بیشتری دارند که معمولا ما آنها را یا نادیده می‌گیریم یا اصلا نمی‌شناسیم‌. از این رو، در ادامه به معرفی برخی از عوامل تاثیرگذار در بروز سکته مغزی می‌پردازیم.

1. قرص‌های ضدبارداری: استفاده از قرص‌های ضدبارداری که حاوی حجم بالایی از هورمون‌ها هستند، می‌تواند خطر ابتلا به فشارخون بالا، دیابت نوع 2 و کلسترول بالا را افزایش بدهد. از آنجایی که تمام این عوامل می‌توانند بر سختی عروق تاثیر بگذارند، می‌توانند خطر ابتلا به سکته مغزی را هم به‌وجود بیاورند. خانم‌های سیگاری که اصرار دارند قرص‌های ضدبارداری مصرف کنند، 2 برابر بیشتر از سایر خانم‌ها در معرض ابتلا به سکته مغزی قرار خواهند داشت. از این رو، توصیه می‌شود خانم‌ها به‌صورت دوره‌ای، روش پیشگیری از بارداری خود را تغییر دهند.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
غذا وسکته مغزی رابطه دارند؟
چهارشنبه 94 آبان 20 , ساعت 9:28 عصر  

پرسشی از دکتر محمدرضا وفا متخصص تغذیه


در جدول مرگ‌ومیر ناشی از سکته مغزی، جزایر مارشال با ثبت 4/240 مورد مرگ‌ومیر سالانه در صدر است و کشور قطر با ثبت 7/10 مورد، کمترین آمار مرگ‌ومیر را به ‌خود اختصاص داده‌. در این جدول، ایران با ثبت سالانه 4/97 مورد مرگ ناشی از
سکته مغزی، در رتبه 90 جدول است. طبق آمار سازمان نظام پزشکی ایران، روزانه حدود 250 تا 300 مورد سکته مغزی در کشور گزارش می‌شود که بیشترین دلیل ابتلا به آن فشار خون بالاست. به همین بهانه، گفت‌وگویی با دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه و دانشیار دانشگاه علوم‌پزشکی ایران، درباره عوامل پیشگیری‌کننده و بروز سکته مغزی ترتیب داده‌ایم.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
وزنم بالا نمیرود که نمیرود!
چهارشنبه 94 آبان 20 , ساعت 9:27 عصر  

«میزگرد تغذیه» درباره مشکل کم‌وزنی خانم محمودی با حضور دکتر سعید حسینی متخصص تغذیه، دکتر سیدمحسن خوش‌نیت فوق‌تخصص غدد و متابولیسم، دکتر علی ترکمان ارتوپد و دکتر احمد باقری‌مقدم متخصص پزشکی ورزشی


«خیلی دوست دارم وزن اضافه کنم اما نمی‌دانم چرا هر کاری می‌کنم وزنم بالا نمی‌رود که نمی‌رود! به متخصص تغذیه مراجعه کردم، غذاهای پرکالری خوردم و داروهای تقویتی استفاده کردم اما وزنم تغییر نکرد. نمی‌دانم برای افزایش وزن باید چه کار کنم.» اینها بخشی از صحبت‌های «سارا محمودی» میهمان این هفته «میزگرد تغذیه» است که از لاغری رنج می‌برند. این دختر 22 ساله کرجی با 162سانتی‌متر قد و 42 کیلوگرم وزن که شاخص توده بدنی‌شان 16 و در محدوده لاغری و کمبود وزن است برای افزایش وزن از «سلامت» راهنمایی خواسته‌اند. گفت‌وگوی ما با او و نظر متخصصان را در ادامه بخوانید.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
وقتی مغز آژیر می کشد
چهارشنبه 94 آبان 20 , ساعت 9:26 عصر  

«میزگرد سلامت» درباره بازگشت به زندگی پس از سکته‌مغزی با حضور دکتر بابک زمانی نورولوژیست دکتر حامد محمدی‌کنگرانی روان‌پزشک محمدصادق میرزابابایی فیزیوتراپیست
وقتی مغز آژیر می‌کشد


در «میزگرد سلامت« این هفته، میزبان خانم فریبا اصغرزاده 52 ساله هستیم. ایشان اوایل زمستان سال 92 با عارضه
سکته مغزی مواجه شدند و در آن زمان، تقریبا حس اندام‌های خود را در اثر سکته از دست دادند اما خوشبختانه با حمایت خانواده توانستند دوره بازتوانی را به ‌خوبی سپری کنند و امروز همراه همسر خود، آقای قنبری، مهمان میزگرد سلامت هستند.

آقای قنبریمی‌گوید اگرچه همسرش را در کمتر از نیم‌ساعت پس از سکته به بیمارستان رسانده ولی تعلل بیمارستان روند درمان را کند کرده است

اگر فقط کمی زودتر به مشکل همسرم رسیدگی می‌کردند...

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
7 تا 10 میلیون ایرانی خواب ندارند
چهارشنبه 94 آبان 20 , ساعت 9:25 عصر  

خوش به حال هرکی خوابه ما به بیداری دچاریم


دکتر محمدرضا صائبی‌پور

دکترای علوم اعصاب‌شناختی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند

وقتی به مبحث سیستم عصبی اصلی یعنی مغز، با آن همه مدار و سامانه‌های عصبی پیچ در پیچ و مواد میانجی عصبی متعدد و گیرنده عصبی انبوه می‌رسیم، معمای پلیسی «بیماری‌زایی و درمان» بغرنج‌تر می‌شود. در عصر حاضر باوجود اینکه بشر توانسته به قولی «به زیر آورد چرخ نیلوفری را» و بر ماه و مریخ رد‌پایی از خود یا مصنوعات‌اش بگذارد، اما در برابر یک بی‌خوابی ساده هنوز نتوانسته راه‌حل درمانی کامل، قطعی و بدون عارضه‌ای ارائه دهد چرا که هنوز هم برای داشتن یک خواب باکیفیت شبانه، توصیه جامع و داروی ایده‌آلی در بازار وجود ندارد. خواب بخش مهمی از زندگی انسان محسوب می‌شود. افراد کم‌خواب آسیب‌پذیرترند. کم‌خوابی احتمال وقوع سوانح، خطر مرگ و میر و وقوع عوارض جسمی ناشی از بیماری‌های قلبی‌عروقی، سکته مغزی و دیابت را افزایش می‌دهد. احتمال وقوع رفتارهای غیراخلاقی به دنبال بی‌خوابی و رفتارهای تکانشی و بی‌اختیار، مانند پرخوری بیشتر می‌شود و تمایل به مصرف مواد مخدر نیز افزایش پیدا می‌کند. بین خواب و انواعی از بیماری‌های اعصاب و روان نیز ارتباطات دوسویه و تنگاتنگی وجود دارد.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
   1   2   3   4   5   >>   >
درباره وبلاگ

کشکول سلامت1


همایون سلحشور فرد، کارشناس مهندسی بهداشت محیط
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 253 بازدید
بازدید دیروز: 393 بازدید
بازدید کل: 995264 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
فهرست موضوعی یادداشت ها
پرسش[300] . طب سنتی[159] . کنترل بیماری ها[122] . تغذیه سالم[109] . بهداشت مواد غذایی[83] . سلامت روان[81] . توصیه های ایام خاص[80] . پوست و مو[78] . کنترل عوارض[75] . سلامت کودکان[74] . چاقی[53] . سرطان[52] . تربیت فرزند[47] . خواص خوراکی ها[45] . ورزش و سلامت[44] . سلامت مادر و نوزاد[43] . شایعات[42] . مجموعه لینک[42] . سلامت فردی[41] . پوستر[41] . سلامت سالمندان[39] . رژیم درمانی[38] . سوژه نقد[38] . نگهداری مواد غذایی[38] . میوه[37] . سلامت دهان و دندان[37] . بارداری[37] . بهداشت خواب[36] . لبنیات[36] . سلامت کار و طب فیزیکی[35] . برنامه رادیویی[33] . روزه داری[31] . دیابت[30] . گزارش خبری[30] . مشکلات عضلانی و اسکلتی[30] . سلامت جنسی[28] . روغن[26] . چربی[24] . شیر[24] . تغذیه کودکان[23] . بهداشت آب[22] . رادیو معارف- دکتر میرغضنفری[22] . عوارض داروها[22] . عسل[20] . قند[20] . تمرین های ورزشی[20] . بدنسازی[20] . آلودگی هوا[20] . آسیب های رسانه[18] . سبزیجات[18] . سبک زندگی[17] . چای[17] . ایمنی و پیشگیری از حوادث[17] . ایدز[17] . مشکلات قلبی و عروقی[17] . مشکلات گوارشی[17] . محیط زیست[17] . مواد بهداشتی و آرایشی[17] . همسرداری[17] . دخانیات[16] . حافظه[15] . سلامت زنان[15] . سلامت سفر[15] . نمک[15] . نقد سلامت[15] . مشکلات تنفسی[15] . ماهی[15] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[14] . بهداشت استخر[13] . آجیل[13] . تغذیه ورزشی[13] . پنیر[13] . سرماخوردگی[13] . گوشت[13] . نوشابه های گازدار[13] . نوشیدنی ها[13] . نیترات[13] . قهوه[12] . گیاهان دارویی[12] . فست فود[12] . فشار خون[12] . چشم[12] . بهداشت مسکن و اماکن عمومی[12] . پخت غذا[11] . افسردگی[11] . صیفی جات[11] . مرغ[11] . کنترل ناقلین[11] . کمک های اولیه[10] . کلسترول[10] . کالری[10] . نان[10] . سکته[10] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[10] . بهداشت لوازم فردی[10] . تخم مرغ[9] . آلودگی صوتی[9] . دخاینات[9] . زانو[9] . ریزش مو[8] . تنقلات[8] . آنفولانزا[8] . اوتیسم[8] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[8] . بهداشت ظروف[8] . سموم شیمیایی[8] . شریان[7] . یبوست[7] . تلفن همراه[7] . برنامه تلویزیونی[7] . برنج[7] . آلزایمر[7] . رادیو معارف-شفا[7] . سردرد[7] . سلامت خانواده[7] . روغن مالی[6] . دمنوش[6] . تلفن همراه[6] . تروریسم[6] . کبد[6] . مشکلات کلیه و مجاری ادرار[6] . کمر[6] . کنسرو[6] . عرقیات[6] . ماساژ[6] . ماست[6] . گوش[5] . گرمازدگی[5] . نفخ[5] . نوشابه[5] . پارازیت[5] . تب کریمه کونگو[5] . ترشی[5] . آکنه[5] . اخلاق پزشکی[5] . اسهال[5] . خرما[5] . دوغ[5] . جگر[5] . جمعیت[4] . خامه[4] . رادیو معارف- دکتر میرغضنفری[4] . سلامت مادر و نوزارد[4] . آرتروز[4] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[4] . انواع توت[4] . نقد صدا و سیما[4] . معنویت[4] . وبا[4] . کمردرد[4] . گوشت طیور[4] . شکلات[4] . طب فیزیکی و سلامت کار[4] . عوارض دارو[3] . سموم شیمیایی[3] . شتر[3] . سلامت و ورزش[3] . مایکروفر[3] . لیموترش[3] . متفرقه[3] . مسواک[3] . کنترل بیماری ها[3] . هپاتیت[3] . نگهدای مواد غذایی[3] . بستنی[3] . MS[3] . آبلیمو[3] . تعریق[3] . بهداشت پرتوها و تجهیزات الکترونیکی[3] . پروبیوتیک[3] . سلامت مادر و کودک[3] . زناشویی[3] . حجامت[3] . حبوبات[2] . تیروئید[2] . توصیه های ایام خاص[2] . رب گوجه فرنگی[2] . رفتار های پرخطر[2] . رفتارهای پرخطر[2] . سبزی[2] . سرگیجه[2] . سرویس بهداشتی[2] . سلامت مردان[2] . سلامت سفر[2] . بیش فعالی[2] . ترین ها[2] . تاول[2] . آشپزی[2] . باقلا[2] . ناخن[2] . وررزش و سلامت[2] . کره[2] . کشک[2] . کلیپ[2] . کم خونی[2] . مشکلات کلیه و مجاری ادرار[2] . مدیریت بحران[2] . گوجه فرنگی[2] . سلامت وران[2] . ظروف مواد غذایی[2] . فاویسم . صبحانه . شوره سر . شکر . سلاکت دهان و دندان . سلامت کار و طب فیزیکی . سلامت کار و طب فیزیکی . سلامت کار و طب فیزیکی . شترمرغ . شایعات . شپش . سیب . مادر و نوزاد . لبینات . مایکروویو . مربا . مرگ . مشکلات مغز و اعصاب . مسکن . مشکلات عضلانی و اسکلتی . مشکلات قلبی و عروقی . هموفیلی . مواد بهداشتی و آرایشی . مواد بهداشتی و آرایشی . موارد بهداشتی و آرایشی . موز . نخودفرنگی . نرم افزار . کنترل بیماری ها . کنترل عواض . کنترل ناقیلن . کنترل یماری ها . کنتل بیماری ها . کنجد . کنترل بیماری ها . کنترل بیماری ها . کنترب بیماری ها . کنترل بیمار ها . کنترل بیماری . بادمجان . ایمنی . آلرژی . آبمیوه . الکل . ابولا . پروستات . پست و مو . بهداشت روان . بهداشت فردی . بهداشت لوازم فردی . بهداشت لوازم فردی . سلامت مادر و نوازد . سلامت دهان و داندان . سلامت سفر . سلامت سالمندان . سرکه . سس . زیتون . سامت دهان و دندان . روزه‌داری . خوشگوشت . خون دماغ . دمنونش . توصیه های ایام خاص . توصیه های ایام خاص . جاقی .
نوشته های پیشین

تیر 94
مرداد 94
شهریور 94
مهر 94
آبان 94
آذر 94
دی 94
بهمن 94
اسفند 94
فروردین 95
خرداد 95
تیر 95
مهر 95
آبان 95
آذر 95
دی 95
لوگوی وبلاگ من

کشکول سلامت1
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

ملاحظات اخلاقی در باب آلزایمر
مدیریت چشم ها
مواد لازم و طرز تهیه 3 ماسک خانگی ضدآکنه
تزریق انسولین با هدف عضله سازی
3 نوشیدنی انرژی زا که در طب سنتی توصیه می شود
هشدار درباره نوشیدنی های انرژی زا
11 عارضه افراط در مصرف نوشابه های انرژی زا
15 پیشنهاد کمکالری+پوستر
شایعه روغن هایی که لاغر می کنند، صحت ندارد
بهترین ورزشها برای بدترین درد پاشنه
[عناوین آرشیوشده]