از خداوند دانش سودمند بخواهید و ازدانشی که بهره نمی دهد به خدا پناه ببرید . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
کشکول سلامت1
فاویسم و باقلا
سه شنبه 94 تیر 23 , ساعت 5:19 عصر  

پرسش: افراد مبتلا به فاویسم تا چه سنی باید از خوردن باقلا خودداری کنند؟

پاسخ دکتر کوروش جعفریان، متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران:

بیماری فاویسم در سنین 1 تا 10سالگی بیشترین شدت را دارد و خوردن باقلا یا داروهایی که برای بیماران مبتلا به فاویسم ممنوع شده است، علائم شدیدی ایجاد می‏کند. از 10 سالگی به بعد شدت این علائم کاهش می‏یابد اما با این حال بیماران باید همچنان از خوردن باقلا، برخی داروها مانند آسپیرین و ویتامین‏های K و C اجتناب کنند.

منبع


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
تفاوت خامه های سفت و شل از نظر میزان چربی
سه شنبه 94 تیر 23 , ساعت 5:15 عصر  

برخی خامه ‏ها سفت و برخی شل هستند. آیا این دو نوع از نظر مقدار چربی و کالری با هم متفاوتند؟

پاسخ دکتر سیدامیر مرتضویان، متخصص صنایع غذایی و عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

 همه خامه‏های صبحانه 30 تا 35 درصد چربی دارند، بنابراین سفتی بافت خامه در کشور ما ربطی به میزان درصد چربی آن ندارد. شلی و سفتی خامه به فرآیند تولید آن بستگی دارد. به عبارت دیگر، دستگاه‏های خط تولید، فرآیند تولید خامه و افزودن برخی پایدارکننده‏ های مجاز که می‏توانند بافت خامه را سفت کنند، میزان شلی و سفتی آن را تعیین می‏کنند بنابراین می‏توان خامه را با یک میزان چربی سفت یا شل تولید کرد. با فرآیند تولید هم می‏توان چنین کاری انجام داد؛ مثلا اگر فرآیند هموژن کردن در کارخانه‏ای بیشتر اعمال شود، می‏تواند خامه را سفت کند و اگر کمتر اعمال شود خامه شل‏ تر تولید خواهد شد. از این رو تفاوتی در میزان چربی و کالری خامه‏ها وجود ندارد. کالری دریافتی در مصرف‏کننده به میزان مصرف او بستگی دارد.

منبع


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
مواد غذای مؤثر در پیشگیری از پوسیدگی دندان‏ها
سه شنبه 94 تیر 23 , ساعت 5:12 عصر  

برای پیشگیری از پوسیدگی دندان‏ها، خوردن چه موادغذایی‌ای را توصیه می‏کنید؟

پاسخ دکتر کوروش جعفریان، متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران:

مطالعات نشان می‏دهد افرادی که چای می‏خورند، کمتر دچار پوسیدگی دندان می‏شوند زیرا چای حاوی فلوراید است. مصرف برخی مواد پروتئینی مانند پنیر و گوشت هم تا حدودی می‏تواند از دندان‏ها محافظت کند. با‌این‌حال بهترین کار این است که از خوردن مواد غذایی بسیار شیرین و چسبنده یا هر ماده‏ای که می‏تواند پوسیدگی دندان‏ها را تسریع کند، بپرهیزید. همچنین باید در خوردن بیش از حد مواد اسیدی یا آبمیوه‏های ترش که ممکن است روی مینای دندان تاثیر بگذارند احتیاط کنید و بلافاصله پس از مصرف آنها مسواک نزنید، زیرا محیط دهان اسیدی است و مسواک زدن در چنین شرایطی مشکل را تشدید خواهد کرد. البته ساختار دندان هم بسیار مهم است. گاهی دیده می‏شود که مصرف ناکافی کلسیم، منابع پروتئینی و حتی ویتامین C می‏تواند در طولانی‏مدت خطر پوسیدگی دندان را افزایش دهد.

منبع


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
علت خارشهای مکرر کانال گوش خارجی
یکشنبه 94 تیر 21 , ساعت 5:5 عصر  

پرسش : علت خارش‌های مکرر کانال گوش خارجی چیست و چطور درمان می‌شود؟

پاسخ دکتر ابراهیم‌ رزم‌پا، متخصص گوش و حلق و بینی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران:

خارش گوش‌ دلایل بسیار زیادی دارد که از شایع‌ترین آنها می‌توان به آلودگی قارچی، اگزما و حساسیت‌های پوستی، کم‌شدن ترشحات گوش، تورم و خارش گوش بعد از شنا و... اشاره کرد. اگر فردی دچار مشکل خارش گوش شده باشد، باید حتما به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کند تا پس از معاینه، باتوجه به مشکلی که باعث ایجاد خارش شده است، درمان شود. مثلا استفاده از قطره‌های کورتونی در افرادی که دچار حساسیت هستند، می‌تواند مشکل خارش گوش را حل کند اما همین داروها در مواردی که مجرای گوش دچار آلودگی قارچی شده باشد باعث بدتر شدن مشکل و رشد بیشتر قارچ‌ها خواهد شد، بنابراین نباید برای رفع مشکلات گوش خودسرانه عمل کرد.

منبع


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
گوش پاک کن در چه مواقعی کاربرد دارد؟
یکشنبه 94 تیر 21 , ساعت 5:1 عصر  

پرسش: متخصصان گوش و حلق و بینی توصیه می‌کنند برای پاک کردن گوش از گوش پاک‌کن استفاده نکنیم. پس گوش پاک‌کن را در کدام مواقع و موارد می‌توان به کار برد؟

پاسخ دکتر ابراهیم‌ رزم‌پا، متخصص گوش و حلق و بینی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران:

عنوان اصلی آنچه شما آن را گوش‌ پاک‌کن نامیده‌اید، اپلیکاتور پنبه‌ای است. اپلیکاتورها موارد استفاده متعددی دارند مثل تمیز کردن لاله و اطراف گوش، هنگام استفاده از داروهای موضعی، موارد آرایشی و... اما استفاده از اپلیکاتور پنبه‌ای برای پاک‌ کردن مجرای داخلی گوش به‌خصوص در کودکان به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود، زیرا استفاده از این وسیله می‌تواند باعث پارگی پرده گوش شود و علائمی مانند درد ناگهانی، خونریزی، ترشح از گوش و حتی ناشنوایی نسبی ایجاد کند. ضمن اینکه تمیز کردن یا خارج کردن پی‌درپی سرومن یا ماده مومی زردرنگی که داخل گوش وجود دارد، می‌تواند در سیستم عملکردی گوش نیز اختلال ایجاد کند. همچنین استفاده طولانی‌مدت و مداوم از گوش‌پاک‌کن یا سایر وسایل خارجی ممکن است به مجرای خارجی گوش آسیب بزند و مشکلاتی را برای فرد ایجاد کند. بسیاری از مادران بعد از استحمام کودکشان از گوش‌پاک‌کن استفاده می‌کنند تا آب وارد شده به مجرای گوش را خشک کنند. در حالی که فقط خشک کردن لاله و نواحی اطراف آن با حوله کافی است و نیازی به استفاده از گوش پاک‌کن نیست.


منبع


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
عارضه کلر بیش از حد در آب آشامیدنی
یکشنبه 94 تیر 21 , ساعت 4:55 عصر  

پرسش : من از ساکنان شهر جدید پرند هستم. متاسفانه آب منطقه به‌دلیل بوی بد کلر که به آن اضافه می‏ شود، قابل‌شرب نیست و باید آب معدنی بخریم. آیا استفاده بیش از حد از کلر در آب آشامیدنی عارضه‏ای در بدن ایجاد نمی‏ کند؟

پاسخ دکتر کاظم ندافی، دکترای بهداشت محیط و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران:

براساس رهنمودهای سازمان جهانی بهداشت، کلر آزاد باقیمانده در آب تا 5 میلی‏گرم در لیتر اثر سوئی برای سلامت مصرف ‏کنندگان ندارد. در حالی که بوی کلر معمولا در غلظت‏ های خیلی کمتر از این هم احساس می ‏شود.
برای اینکه بوی کلر آب از بین برود، می‏توانید آب را در ظرفی بریزید و سپس آن را در یخچال بگذارید یا چند دقیقه آن را داخل ظرف با یک قاشق تمیز مرتب هم بزنید. با این کار بوی کلر خارج می‏شود.
بوی کلر نشان می‌دهد به آب کلر زده شده و سالم است و می ‏توانید با خیال راحت از آن استفاده کنید.


منبع


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
آیا آب یونیزه قلیایی واقعاً در درمان بیماری ها اثر دارد؟
یکشنبه 94 تیر 21 , ساعت 4:50 عصر  

پرسش: آیا آب یونیزه قلیایی که درباره‏اش تبلیغ زیادی می‏شود، واقعا در درمان بیماری‏ ها اثر دارد؟

پاسخ دکتر کاظم ندافی، دکترای بهداشت محیط و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران:

در مورد خواص درمانی آب‏ ها، به‌خصوص خواص آب برخی چشمه‏های آب معدنی بررسی‏ هایی انجام شده و فواید آنها به اثبات رسیده اما خواص درمانی آب‏ هایی که تجاری و صنعتی تولید و تبلیغ می‏شوند، هنوز اثبات نشده است. برای اینکه مصرف‏ کنندگان روش خوبی برای ارزیابی این نوع تکنولوژی‏ها داشته باشند، باید بررسی کنند که آیا فناوری‏ هایی که در بازار عرضه می‏شوند، مجوز وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو را دارند یا نه. معمولا این بهترین معیار برای خرید و استفاده از هر کالایی است. با اینکه دستگاه‏های زیادی برای قلیایی کردن آب وارد بازار شده و تبلیغات گسترده‏ای در این زمینه انجام می‏گیرد، در متون علمی هنوز توافقی در این زمینه که مصرف آب یونیزه قلیایی می‏تواند در درمان بیماری‏ها مفید باشد، وجود ندارد.

منبع



نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
آیا ماده پارین در کرم ها و شامپوها سرطان زاست؟
یکشنبه 94 تیر 21 , ساعت 4:46 عصر  

پرسش: آیا ماده پارابن که در ترکیب بیشتر کرم‌ها و شامپوها وجود دارد، سرطان‌زاست و نباید از آنها استفاده کرد؟

پاسخ دکتر حسین طباطبایی، متخصص پوست، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران:

اگر در محدوده دوز درمانی استفاده شود، هیچ خطری از نظر سرطان‌زایی ندارد. ضمن اینکه سرطان‌زا بودن این ماده همچنان بین محققان مختلف مورد بحث است. برخی معتقدند پارابن می‌تواند زمینه پیش‌سرطانی باشد به شرط آنکه بیشتر از دوز درمانی و در زمان‌های طولانی استفاده شود. البته محصولات دارای مجوز بهداشت و استاندارد معمولا بیش از حد مجاز پارابن ندارند و خطری برای مصرف‌کننده ایجاد نمی‌کنند.


منبع


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
چاره عرق کف دست
یکشنبه 94 تیر 21 , ساعت 4:40 عصر  

پرسش: کف دست‌هایم همیشه عرق می‌کند. علت چیست و چه باید بکنم؟

پاسخ دکتر حسین طباطبایی، متخصص پوست، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران:

تعریق کف دست معمولا ژنتیکی است و در اثر برخی عوامل از جمله گرما، فعالیت جسمی، استرس‌، هیجان، بعضی غذا‌ها مانند ادویه‌ها و داروها بیشتر می‌شود. همه افراد تعریق کف دست دارند اما بعضی‌ افراد به‌دلیل خصوصیات فردی که می‌تواند ژنتیکی باشد یا نباشد، با یکی از چند دلیلی که گفته شد، کف دست‌هایشان به شدت عرق می‌کند و خیس می‌شود. تعریق زیاد کف دست درمان ریشه‌ای و اساسی ندارد اما می‌توان با انجام اقدام‌های پزشکی خاصی برای مدتی شدت آن را کاهش داد. قدم اول، استفاده از داروهای موضعی است که فرد باید آنها را شب‌‌ها به کف دستانش بمالد و بخوابد. با مصرف دارو، میزان تعریق کف دست‌ها در روز بعد طبیعی خواهدشد اما این کار باید هر شب انجام شود تا روی غدد عرق تاثیر داشته باشد. اگر یک شب دارو مصرف نشود، روز بعد تعریق دست‌ها دوباره افزایش خواهد یافت. اشکال بزرگ مصرف داروهای ضدعرق موضعی این است که استمرار و تکرار مصرف هر شب آنها معمولا افراد را خسته می‌کند، به طوری که از ادامه درمان خودداری می‌کنند.درمان بعدی، تزریق بوتاکس است. این کار حتما باید زیر نظر متخصص پوست انجام شود.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
نحوه سرخ کردن بادمجان با روغن کم
یکشنبه 94 تیر 21 , ساعت 4:0 عصر  

پرسش: برای آنکه بادمجان روغن کمی حین سرخ کردن ببرد باید چه نکته‌هایی را رعایت کرد؟

پاسخ دکتر محمدحسین عزیزی، متخصص صنایع غذایی و استاد دانشگاه تربیت مدرس:

بهترین کار این است که پس از پوست کردن بادمجان، کمی نمک به آن بزنید و بگذارید چند ساعتی بماند. نمک باعث خروج آب میان‌بافتی بادمجان می‏شود و بافت آن را جمع‏ می‏کند. در نتیجه هنگام سرخ شدن روغن کمتری به خود جذب خواهد کرد.


منبع


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
<      1   2   3   4   5   >>   >
درباره وبلاگ

کشکول سلامت1


همایون سلحشور فرد، کارشناس مهندسی بهداشت محیط
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 364 بازدید
بازدید دیروز: 247 بازدید
بازدید کل: 992159 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
فهرست موضوعی یادداشت ها
پرسش[300] . طب سنتی[159] . کنترل بیماری ها[122] . تغذیه سالم[109] . بهداشت مواد غذایی[83] . سلامت روان[81] . توصیه های ایام خاص[80] . پوست و مو[78] . کنترل عوارض[75] . سلامت کودکان[74] . چاقی[53] . سرطان[52] . تربیت فرزند[47] . خواص خوراکی ها[45] . ورزش و سلامت[44] . سلامت مادر و نوزاد[43] . شایعات[42] . مجموعه لینک[42] . سلامت فردی[41] . پوستر[41] . سلامت سالمندان[39] . رژیم درمانی[38] . سوژه نقد[38] . نگهداری مواد غذایی[38] . میوه[37] . سلامت دهان و دندان[37] . بارداری[37] . بهداشت خواب[36] . لبنیات[36] . سلامت کار و طب فیزیکی[35] . برنامه رادیویی[33] . روزه داری[31] . دیابت[30] . گزارش خبری[30] . مشکلات عضلانی و اسکلتی[30] . سلامت جنسی[28] . روغن[26] . چربی[24] . شیر[24] . تغذیه کودکان[23] . بهداشت آب[22] . رادیو معارف- دکتر میرغضنفری[22] . عوارض داروها[22] . عسل[20] . قند[20] . تمرین های ورزشی[20] . بدنسازی[20] . آلودگی هوا[20] . آسیب های رسانه[18] . سبزیجات[18] . سبک زندگی[17] . چای[17] . ایمنی و پیشگیری از حوادث[17] . ایدز[17] . مشکلات قلبی و عروقی[17] . مشکلات گوارشی[17] . محیط زیست[17] . مواد بهداشتی و آرایشی[17] . همسرداری[17] . دخانیات[16] . حافظه[15] . سلامت زنان[15] . سلامت سفر[15] . نمک[15] . نقد سلامت[15] . مشکلات تنفسی[15] . ماهی[15] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[14] . بهداشت استخر[13] . آجیل[13] . تغذیه ورزشی[13] . پنیر[13] . سرماخوردگی[13] . گوشت[13] . نوشابه های گازدار[13] . نوشیدنی ها[13] . نیترات[13] . قهوه[12] . گیاهان دارویی[12] . فست فود[12] . فشار خون[12] . چشم[12] . بهداشت مسکن و اماکن عمومی[12] . پخت غذا[11] . افسردگی[11] . صیفی جات[11] . مرغ[11] . کنترل ناقلین[11] . کمک های اولیه[10] . کلسترول[10] . کالری[10] . نان[10] . سکته[10] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[10] . بهداشت لوازم فردی[10] . تخم مرغ[9] . آلودگی صوتی[9] . دخاینات[9] . زانو[9] . ریزش مو[8] . تنقلات[8] . آنفولانزا[8] . اوتیسم[8] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[8] . بهداشت ظروف[8] . سموم شیمیایی[8] . شریان[7] . یبوست[7] . تلفن همراه[7] . برنامه تلویزیونی[7] . برنج[7] . آلزایمر[7] . رادیو معارف-شفا[7] . سردرد[7] . سلامت خانواده[7] . روغن مالی[6] . دمنوش[6] . تلفن همراه[6] . تروریسم[6] . کبد[6] . مشکلات کلیه و مجاری ادرار[6] . کمر[6] . کنسرو[6] . عرقیات[6] . ماساژ[6] . ماست[6] . گوش[5] . گرمازدگی[5] . نفخ[5] . نوشابه[5] . پارازیت[5] . تب کریمه کونگو[5] . ترشی[5] . آکنه[5] . اخلاق پزشکی[5] . اسهال[5] . خرما[5] . دوغ[5] . جگر[5] . جمعیت[4] . خامه[4] . رادیو معارف- دکتر میرغضنفری[4] . سلامت مادر و نوزارد[4] . آرتروز[4] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[4] . انواع توت[4] . نقد صدا و سیما[4] . معنویت[4] . وبا[4] . کمردرد[4] . گوشت طیور[4] . شکلات[4] . طب فیزیکی و سلامت کار[4] . عوارض دارو[3] . سموم شیمیایی[3] . شتر[3] . سلامت و ورزش[3] . مایکروفر[3] . لیموترش[3] . متفرقه[3] . مسواک[3] . کنترل بیماری ها[3] . هپاتیت[3] . نگهدای مواد غذایی[3] . بستنی[3] . MS[3] . آبلیمو[3] . تعریق[3] . بهداشت پرتوها و تجهیزات الکترونیکی[3] . پروبیوتیک[3] . سلامت مادر و کودک[3] . زناشویی[3] . حجامت[3] . حبوبات[2] . تیروئید[2] . توصیه های ایام خاص[2] . رب گوجه فرنگی[2] . رفتار های پرخطر[2] . رفتارهای پرخطر[2] . سبزی[2] . سرگیجه[2] . سرویس بهداشتی[2] . سلامت مردان[2] . سلامت سفر[2] . بیش فعالی[2] . ترین ها[2] . تاول[2] . آشپزی[2] . باقلا[2] . ناخن[2] . وررزش و سلامت[2] . کره[2] . کشک[2] . کلیپ[2] . کم خونی[2] . مشکلات کلیه و مجاری ادرار[2] . مدیریت بحران[2] . گوجه فرنگی[2] . سلامت وران[2] . ظروف مواد غذایی[2] . فاویسم . صبحانه . شوره سر . شکر . سلاکت دهان و دندان . سلامت کار و طب فیزیکی . سلامت کار و طب فیزیکی . سلامت کار و طب فیزیکی . شترمرغ . شایعات . شپش . سیب . مادر و نوزاد . لبینات . مایکروویو . مربا . مرگ . مشکلات مغز و اعصاب . مسکن . مشکلات عضلانی و اسکلتی . مشکلات قلبی و عروقی . هموفیلی . مواد بهداشتی و آرایشی . مواد بهداشتی و آرایشی . موارد بهداشتی و آرایشی . موز . نخودفرنگی . نرم افزار . کنترل بیماری ها . کنترل عواض . کنترل ناقیلن . کنترل یماری ها . کنتل بیماری ها . کنجد . کنترل بیماری ها . کنترل بیماری ها . کنترب بیماری ها . کنترل بیمار ها . کنترل بیماری . بادمجان . ایمنی . آلرژی . آبمیوه . الکل . ابولا . پروستات . پست و مو . بهداشت روان . بهداشت فردی . بهداشت لوازم فردی . بهداشت لوازم فردی . سلامت مادر و نوازد . سلامت دهان و داندان . سلامت سفر . سلامت سالمندان . سرکه . سس . زیتون . سامت دهان و دندان . روزه‌داری . خوشگوشت . خون دماغ . دمنونش . توصیه های ایام خاص . توصیه های ایام خاص . جاقی .
نوشته های پیشین

تیر 94
مرداد 94
شهریور 94
مهر 94
آبان 94
آذر 94
دی 94
بهمن 94
اسفند 94
فروردین 95
خرداد 95
تیر 95
مهر 95
آبان 95
آذر 95
دی 95
لوگوی وبلاگ من

کشکول سلامت1
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

ملاحظات اخلاقی در باب آلزایمر
مدیریت چشم ها
مواد لازم و طرز تهیه 3 ماسک خانگی ضدآکنه
تزریق انسولین با هدف عضله سازی
3 نوشیدنی انرژی زا که در طب سنتی توصیه می شود
هشدار درباره نوشیدنی های انرژی زا
11 عارضه افراط در مصرف نوشابه های انرژی زا
15 پیشنهاد کمکالری+پوستر
شایعه روغن هایی که لاغر می کنند، صحت ندارد
بهترین ورزشها برای بدترین درد پاشنه
[عناوین آرشیوشده]