خداوند ـ تبارک و تعالی ـ، خُنَک کردن جگر تفته را دوست دارد . هرکه جگری تفته را آب بنوشاند، چه [متعلّقبه] چارپایان باشد یا جز آن، خداوند، در آن روزی که سایه ایجز سایه او نیست، بر او سایه افکند . [.امام باقر علیه السلام]
کشکول سلامت1
پرسشی درباره کیفیت شکر
یکشنبه 94 تیر 21 , ساعت 3:56 عصر  

پرسش: بسته‏ ای شکر از فروشگاه مواد غذایی خریده ‏ام که باید در مقایسه با شکرهای قبلی مقدار بیشتری از آن را بریزم تا نوشیدنی‌ای مانند چای، شیرین شود. علت چیست؟

پاسخ دکتر محمدحسین عزیزی، متخصص صنایع غذایی و استاد دانشگاه تربیت مدرس:

شکر از دو محصول نیشکر و چغندر قند تهیه می‏ شود و نوع قندی که از آنها استخراج می‏شود، ساکاروز است بنابراین در تمام برندها شیرینی یکسانی دارد و میزان آن کم و زیاد نمی‏ شود.
در اینجا دو احتمال وجود دارد؛
یکی اینکه ممکن است شکری که تهیه کرده‏اید با ماده دیگری ترکیب شده باشد که البته بسیار بعید است زیرا قیمت شکر خیلی بالا نیست که بخواهد تقلبی در آن صورت بگیرد.
دوم اینکه از نظر روانی یا حس چشایی در شرایطی قرار داشته‏اید که شیرینی شکر را کمتر حس کرده ‏اید.


منبع


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
آبمیوه های بسته بندی و مواد نگهدارنده
یکشنبه 94 تیر 21 , ساعت 3:51 عصر  

پرسش: آیا آبمیوه ‏های بسته ‏بندی شده دارای مواد نگهدارنده هستند؟ این ترکیب‌ها به چه نامی روی بسته ‏بندی درج می‏شوند؟ دریافت آنها برای بدن چه عوارضی دارد؟

پاسخ دکتر محمدحسین عزیزی، متخصص صنایع غذایی و استاد دانشگاه تربیت مدرس:

همه کارخانه‏ های تولید آبمیوه صنعتی از مواد نگهدارنده استفاده نمی‏ کنند. برخی از آنها با انجام اقداماتی از جمله محیط بهداشتی، استریل‌کردن آبمیوه و بسته‏ بندی آن در پاکت‏ های چندلایه امکان آلودگی محصول را به صفر کاهش می‏ دهند. در نتیجه دیگر نیازی به استفاده از مواد نگهدارنده ندارند اما برخی دیگر از کارخانه ‏ها به جای استریل کردن محصولشان، از مواد نگهدارنده‌ای مانند
بنزوات سدیم استفاده می‏کنند و نام آن را در قسمت ترکیبات روی بسته ‏بندی می‏آورند. میزان این ماده در آبمیوه ‏های صنعتی در حد مجاز و استاندارد است و مصرف آن عارضه‏ ای ندارد. مصرف مداوم و طولانی ‏مدت آبمیوه‏های صنعتی به‌خصوص برای کودکان توصیه نمی‏ شود زیرا این محصولات علاوه بر مواد نگهدارنده حاوی مقداری اسانس، شکر و رنگ هستند که مصرف زیاد آنها مضر است و باعث چاقی و اضافه وزن می‏شود. البته برخی کارخانه‏ ها مدعی هستند که آبمیوه‏های تولیدی آنها کاملا طبیعی و بدون رنگ و شکر است. با توجه به اینکه کارخانه‏ ها موظف هستند مواد افزودنی و ترکیبات کامل محصول خود را روی بسته ‏بندی قید کنند، می‏توانید محصولاتی را برای مصرف انتخاب کنید که طبیعی ‏تر هستند و افزودنی‏ های کمتری در آنها به کار رفته است.

منبع

 


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
آیا مصرف مرتب چای با آب لیموترش عوارضی دارد؟
یکشنبه 94 تیر 21 , ساعت 3:38 عصر  

پرسش: آیا مصرف مرتب چای با آب لیموترش عوارضی دارد؟

پاسخ دکتر محمدرضا دلنوازی، داروساز و متخصص فارماکوگنوزی:

مصرف چای با آب لیموترش در افراد مبتلا به ریفلاکس معده به مری می‏تواند سوزش سر دل را تشدید کند. در ضمن بسیاری از افراد با افزودن آب لیموترش، با چای قند بیشتری می‌خورند که در افراد مستعد ابتلا به دیابت خطرناک است و حتی باعث اضافه وزن هم می‌شود.


منبع


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
آیا عرق شوید تأثیر منفی بر قدرت بینایی دارد؟
یکشنبه 94 تیر 21 , ساعت 3:21 عصر  

پرسش: آیا خوردن عرق شوید که برای چربی خون مناسب است، می‏تواند بر قدرت بینایی تاثیر منفی بگذارد؟

پاسخ دکتر محمدرضا دلنوازی، داروساز و متخصص فارماکوگنوزی:

در طب سنتی گزارشی در ارتباط با اثر سوءمصرف طولانی‏ مدت جوشانده شوید (نه عرق شوید) بر قدرت بینایی وجود دارد ولی تاکنون مطالعه‏ علمی در این مورد انجام نگرفته است. در ضمن عصاره شوید که قرص آن هم در داروخانه ‏ها عرضه می‌شود، دارای اثرات کاهنده چربی خون است ولی اثربخشی عرق شوید در این مورد به صورت علمی تایید نشده است. لازم به ذکر است که عرقیجات غیراستاندارد ممکن است حاوی مقادیر غیرمجاز متانول (الکل چوب) باشند. متانول به شدت به اعصاب بینایی آسیب وارد می‏کند.


منبع


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
خواص خاکشیر
یکشنبه 94 تیر 21 , ساعت 3:13 عصر  

پرسش: خاکشیر چه خواصی دارد؟ به چه دلیل به رفع سردرد ناشی از گرما کمک می‏ کند؟

پاسخ
دکتر محمدرضا دلنوازی، داروساز و متخصص فارماکوگنوزی:

در طب سنتی از خاکشیر به‌عنوان دارویی گیاهی با طبیعت گرم و تر و با خواص اشتهاآور و مقوی دستگاه گوارش، افزاینده قوای جنسی، کاهنده التهابات پوستی و خلط ‏آور نام برده شده است. جوشانده خاکشیر خاصیت ضداسهال دارد و مخلوط آن با آب سرد ملین و ضدیبوست است بنابراین مصرف خاکشیر به شکل رایج؛ یعنی شربت خاکشیر، به‌عنوان ملین و حجم‏ دهنده برای افراد مبتلا به یبوست مزمن و همچنین افرادی که در رژیم غذایی‏ خود به مقدار کافی مایعات، میوه و سبزی دریافت نمی‏ کنند، مفید است. یکی دیگر از مصارف خاکشیر، رفع گرمازدگی و تنش‏ های ناشی از آن به‌خصوص سردرد است. از این رو مصرف شربت آن در ماه‏ های گرم سال توصیه می‏ شود.


منبع


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
عشق و نئوفوبیا
یکشنبه 94 تیر 21 , ساعت 2:25 عصر  


دکتر حافظ باجُغلی

روانپزشک و عضو کمیته بهداشت و سلامت جنسی انجمن روان‌پزشکان ایران

یکی از ترس‌های مشترک در بسیاری از ما، ترس از اتفاق تازه یا نئوفوبیاست. یکی از انواع آن نئوفوبیای غذایی یا ترس از امتحان کردن غذاهای جدید و ناشناخته است. ما در مورد هر مساله تازه‌ای برخورد دوگانه و متناقض نشان می‌دهیم. از طرفی میل نزدیک شدن به آن را داریم، از طرف دیگر از آن می‌ترسیم و دور می‌شویم. همه انسان‌ها در این چالش «نزدیکی-اجتناب» در برخورد با مسائل تازه یکسان نیستند. بعضی بیشتر «دوری گزین» و برخی بیشتر «نزدیک شونده» هستند. کسانی که نئوفوبیای غذایی دارند، غذاهای جدید و ناشناخته را امتحان نمی‌کنند، به غذای کشورهای دیگر بی‌علاقه هستند و در همه مهمانی‌ها معمولا غذای یکسانی را انتخاب می‌کنند. علت شکل‌گیری تمام ترس‌ها محافظت از خود در برابر تهدید‌های محیطی بوده است. از این منظر ترس اگر در حد طبیعی باشد، به بقای بیشتر و تطابق بهتر ما با طبیعت کمک می‌کند. مثلا بیشتر حیوان‌ها و انسان‌ها «نئوفوبیای غذایی» دارند و این ترس، آنها را در طول تاریخ از خطر مصرف غذاهای سمی در امان نگه داشته است. از منظر روان‌شناسیِ تکاملی، اتفاق عجیبی که در ذهن انسان می‌افتد این است که گاهی علت یک ترس که مربوط به شرایط محیطی گذشته بوده، از بین رفته اما ذهن ما همچنان از آن پدیده بی‌دلیل می‌ترسد.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
من پیر میشوم، تو پیر میشوی، مو پیر میشود
یکشنبه 94 تیر 21 , ساعت 2:22 عصر  

تاثیر افزایش سن بر وضعیت و سلامت مو

ترجمه: سمیه مقصودعلی

رشد موها 3 فاز دارد؛ فاز آناژن که مربوط به دوره رشد مو است و بین 3 تا 6 سال طول می‌کشد، فاز کاتاژن که فرصتی 3 هفته‌ای است و رشد مو در آن متوقف می‌شود و فاز تلوژن که فرصتی 3 ماهه است و طی آن موی مرده می‌افتد. معمولا در طول زندگی 80 درصد موهای افراد در فاز رشد و 10 تا 15 درصد در فاز ریزش هستند. این روند طبیعی است اما عواملی مانند ژنتیک، وراثت، هورمون‌ها، تغذیه‌ و استرس می‌توانند بر رشد مو تاثیر بگذارند. با افزایش سن، به‌تدریج موها کم‌پشت و سفید می‌شود ولی پزشکان معتقدند که برای پیشگیری از این وضعیت و حتی درمان آن، روش‌هایی وجود دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهد شد.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
فرمالدئید لباسهای چینی 900برابر استاندارد است!
یکشنبه 94 تیر 21 , ساعت 2:16 عصر  

ضرورت شستشوی لباس‌های نو قبل از پوشیدن

ترجمه: سمیه مقصودعلی 

اگر گمان می‌کنید لباس نو لباس تمیزی است که قبل از پوشیدن هیچ نیازی به شستشو ندارد، کاملا در اشتباه هستید! پوشیدن لباس‌های نو بدون شستشوی اولیه می‌تواند با احتمال ابتلا به برخی از بیماری‌ها همراه باشد. درماتیت تماسی از شایع‌ترین بیماری‌های پوستی است که یکی از علل بروز آن مواجهه پوست با ترکیب‌های حساسیت‌زا و محرکی است که در لباس‌های نو یافت می‌شود. به همین دلیل،‌ متخصصان توصیه می‌کنند تمام لباس‌های نو، مخصوصا لباس‌هایی که در تماس مستقیم با پوست بدن هستند و لباس کودکان را قبل از استفاده بشویید.


محققان دانشگاه کلمبیا در آمریکا به‌عنوان نتیجه بررسی‌های اخیر خود اعلام کرده‌اند که رنگ‌ها و رزین فرمالدئید که نوعی پلیمر است و از چروک شدن لباس پیشگیری می‌کند، از جمله ترکیب‌های حساسیت‌زای شایع‌ در تمام لباس‌ها هستند که می‌تواند عامل سوزش، خارش و التهاب پوست به‌خصوص در اندام‌هایی مثل گردن، ران پا، زیر بغل و مچ پا باشد که تماس لباس و سایش در آنها بالاست.

رزین‌فرمالدئید یا اوره فرمالدئید نوعی گاز است که در مواجهه با گرما سفت می‌شود و از چروک شدن لباس‌های اتوشده پیشگیری می‌کند. از این گاز در لباس‌های صددرصد کتانی و لباس‌هایی که روی آن نوشته شده «نیازی به اتو ندارد» استفاده می‌شود. این گاز نه‌تنها حساسیت‌زاست بلکه می‌تواند سرطان‌زا هم باشد.

در بیشتر کشورهای دنیا برای استفاده از فرمالدئیدها حد و مرزی وجود دارد. در اروپا برای هر لباس میزان فرمالدئید نباید از ppm‌30 بیشتر باشد اما بررسی‌های انجام‌شده نشان می‌دهد در لباس‌های چینی میزان فرمالدئید برای هر لباس 900 برابر این میزان استاندارد است.

باکتری‌هایی که دست به دست روی لباس‌ها می‌چرخندپ

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
تاولزدایی
یکشنبه 94 تیر 21 , ساعت 2:5 عصر  

5 توصیه برای درمان هرچه سریع‌تر تاول‌های پوستی

دکتر مجتبی امیری، متخصص پوست و عضو هیات‌علمی بیمارستان بقیه‌ا...

عوامل مختلفی در بروز تاول نقش دارند که از آن جمله می‌توان به بیماری‌های خودایمنی و سوختگی‌ها اشاره کرد اما شایع‌ترین دلیل بروز تاول، سایش است. در افرادی که کفش‌های خیلی تنگ یا گشاد می‌پوشند یا کارهای شدید فیزیکی مثل اره کردن با دست انجام می‌دهند، شاهد بروز تاول هستیم. گرچه تاول معمولا درد ندارد ولی چون مایع اثر فشاری ایجاد می‌کند، فرد دچار سوزش در ناحیه می‌شود. با رسیدن به فصل گرما تعداد افرادی که تاول پشت پا می‌زنند، بیشتر می‌شود چون جوراب نمی‌پوشند. از طرفی، تعریق احتمال بروز تاول را افزایش می‌دهد. در
«کلینیک پوست» این هفته توصیه‌هایی برای پیشگیری و درمان این مشکل داریم که در ادامه خواهید خواند.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
چرا و چگونه تاول میزنیم؟
یکشنبه 94 تیر 21 , ساعت 1:53 عصر  

پوست از 3 لایه تشکیل شده است: اپیدرم یا روپوست، درم یا میان‌پوست و ساب کوتیس یا زیرپوست. درم و اپیدرم با غشای بسیار ظریفی به هم متصل شده‎اند اما گاهی اتصالات بین دو لایه سست و درم و اپیدرم از هم جدا و باعث بروز تاول می‌شوند. در محل جداشدگی 2 لایه از هم التهابی بروز می‌کند و مایع بین‌بافتی وارد آن می‌شود. برای ایجاد تاول باید دو لایه پوست از هم جدا شوند و بین آنها مایع جمع شود اما این اتفاق با مکانیسم‌های مختلفی می‌افتد که در ادامه این مطلب، با این مکانیسم‌ها آشنا خواهید شد.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
<      1   2   3   4   5   >>   >
درباره وبلاگ

کشکول سلامت1


همایون سلحشور فرد، کارشناس مهندسی بهداشت محیط
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 66 بازدید
بازدید دیروز: 374 بازدید
بازدید کل: 992235 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
فهرست موضوعی یادداشت ها
پرسش[300] . طب سنتی[159] . کنترل بیماری ها[122] . تغذیه سالم[109] . بهداشت مواد غذایی[83] . سلامت روان[81] . توصیه های ایام خاص[80] . پوست و مو[78] . کنترل عوارض[75] . سلامت کودکان[74] . چاقی[53] . سرطان[52] . تربیت فرزند[47] . خواص خوراکی ها[45] . ورزش و سلامت[44] . سلامت مادر و نوزاد[43] . شایعات[42] . مجموعه لینک[42] . سلامت فردی[41] . پوستر[41] . سلامت سالمندان[39] . رژیم درمانی[38] . سوژه نقد[38] . نگهداری مواد غذایی[38] . میوه[37] . سلامت دهان و دندان[37] . بارداری[37] . بهداشت خواب[36] . لبنیات[36] . سلامت کار و طب فیزیکی[35] . برنامه رادیویی[33] . روزه داری[31] . دیابت[30] . گزارش خبری[30] . مشکلات عضلانی و اسکلتی[30] . سلامت جنسی[28] . روغن[26] . چربی[24] . شیر[24] . تغذیه کودکان[23] . بهداشت آب[22] . رادیو معارف- دکتر میرغضنفری[22] . عوارض داروها[22] . عسل[20] . قند[20] . تمرین های ورزشی[20] . بدنسازی[20] . آلودگی هوا[20] . آسیب های رسانه[18] . سبزیجات[18] . سبک زندگی[17] . چای[17] . ایمنی و پیشگیری از حوادث[17] . ایدز[17] . مشکلات قلبی و عروقی[17] . مشکلات گوارشی[17] . محیط زیست[17] . مواد بهداشتی و آرایشی[17] . همسرداری[17] . دخانیات[16] . حافظه[15] . سلامت زنان[15] . سلامت سفر[15] . نمک[15] . نقد سلامت[15] . مشکلات تنفسی[15] . ماهی[15] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[14] . بهداشت استخر[13] . آجیل[13] . تغذیه ورزشی[13] . پنیر[13] . سرماخوردگی[13] . گوشت[13] . نوشابه های گازدار[13] . نوشیدنی ها[13] . نیترات[13] . قهوه[12] . گیاهان دارویی[12] . فست فود[12] . فشار خون[12] . چشم[12] . بهداشت مسکن و اماکن عمومی[12] . پخت غذا[11] . افسردگی[11] . صیفی جات[11] . مرغ[11] . کنترل ناقلین[11] . کمک های اولیه[10] . کلسترول[10] . کالری[10] . نان[10] . سکته[10] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[10] . بهداشت لوازم فردی[10] . تخم مرغ[9] . آلودگی صوتی[9] . دخاینات[9] . زانو[9] . ریزش مو[8] . تنقلات[8] . آنفولانزا[8] . اوتیسم[8] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[8] . بهداشت ظروف[8] . سموم شیمیایی[8] . شریان[7] . یبوست[7] . تلفن همراه[7] . برنامه تلویزیونی[7] . برنج[7] . آلزایمر[7] . رادیو معارف-شفا[7] . سردرد[7] . سلامت خانواده[7] . روغن مالی[6] . دمنوش[6] . تلفن همراه[6] . تروریسم[6] . کبد[6] . مشکلات کلیه و مجاری ادرار[6] . کمر[6] . کنسرو[6] . عرقیات[6] . ماساژ[6] . ماست[6] . گوش[5] . گرمازدگی[5] . نفخ[5] . نوشابه[5] . پارازیت[5] . تب کریمه کونگو[5] . ترشی[5] . آکنه[5] . اخلاق پزشکی[5] . اسهال[5] . خرما[5] . دوغ[5] . جگر[5] . جمعیت[4] . خامه[4] . رادیو معارف- دکتر میرغضنفری[4] . سلامت مادر و نوزارد[4] . آرتروز[4] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[4] . انواع توت[4] . نقد صدا و سیما[4] . معنویت[4] . وبا[4] . کمردرد[4] . گوشت طیور[4] . شکلات[4] . طب فیزیکی و سلامت کار[4] . عوارض دارو[3] . سموم شیمیایی[3] . شتر[3] . سلامت و ورزش[3] . مایکروفر[3] . لیموترش[3] . متفرقه[3] . مسواک[3] . کنترل بیماری ها[3] . هپاتیت[3] . نگهدای مواد غذایی[3] . بستنی[3] . MS[3] . آبلیمو[3] . تعریق[3] . بهداشت پرتوها و تجهیزات الکترونیکی[3] . پروبیوتیک[3] . سلامت مادر و کودک[3] . زناشویی[3] . حجامت[3] . حبوبات[2] . تیروئید[2] . توصیه های ایام خاص[2] . رب گوجه فرنگی[2] . رفتار های پرخطر[2] . رفتارهای پرخطر[2] . سبزی[2] . سرگیجه[2] . سرویس بهداشتی[2] . سلامت مردان[2] . سلامت سفر[2] . بیش فعالی[2] . ترین ها[2] . تاول[2] . آشپزی[2] . باقلا[2] . ناخن[2] . وررزش و سلامت[2] . کره[2] . کشک[2] . کلیپ[2] . کم خونی[2] . مشکلات کلیه و مجاری ادرار[2] . مدیریت بحران[2] . گوجه فرنگی[2] . سلامت وران[2] . ظروف مواد غذایی[2] . فاویسم . صبحانه . شوره سر . شکر . سلاکت دهان و دندان . سلامت کار و طب فیزیکی . سلامت کار و طب فیزیکی . سلامت کار و طب فیزیکی . شترمرغ . شایعات . شپش . سیب . مادر و نوزاد . لبینات . مایکروویو . مربا . مرگ . مشکلات مغز و اعصاب . مسکن . مشکلات عضلانی و اسکلتی . مشکلات قلبی و عروقی . هموفیلی . مواد بهداشتی و آرایشی . مواد بهداشتی و آرایشی . موارد بهداشتی و آرایشی . موز . نخودفرنگی . نرم افزار . کنترل بیماری ها . کنترل عواض . کنترل ناقیلن . کنترل یماری ها . کنتل بیماری ها . کنجد . کنترل بیماری ها . کنترل بیماری ها . کنترب بیماری ها . کنترل بیمار ها . کنترل بیماری . بادمجان . ایمنی . آلرژی . آبمیوه . الکل . ابولا . پروستات . پست و مو . بهداشت روان . بهداشت فردی . بهداشت لوازم فردی . بهداشت لوازم فردی . سلامت مادر و نوازد . سلامت دهان و داندان . سلامت سفر . سلامت سالمندان . سرکه . سس . زیتون . سامت دهان و دندان . روزه‌داری . خوشگوشت . خون دماغ . دمنونش . توصیه های ایام خاص . توصیه های ایام خاص . جاقی .
نوشته های پیشین

تیر 94
مرداد 94
شهریور 94
مهر 94
آبان 94
آذر 94
دی 94
بهمن 94
اسفند 94
فروردین 95
خرداد 95
تیر 95
مهر 95
آبان 95
آذر 95
دی 95
لوگوی وبلاگ من

کشکول سلامت1
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

ملاحظات اخلاقی در باب آلزایمر
مدیریت چشم ها
مواد لازم و طرز تهیه 3 ماسک خانگی ضدآکنه
تزریق انسولین با هدف عضله سازی
3 نوشیدنی انرژی زا که در طب سنتی توصیه می شود
هشدار درباره نوشیدنی های انرژی زا
11 عارضه افراط در مصرف نوشابه های انرژی زا
15 پیشنهاد کمکالری+پوستر
شایعه روغن هایی که لاغر می کنند، صحت ندارد
بهترین ورزشها برای بدترین درد پاشنه
[عناوین آرشیوشده]