حکیم نیست آنکه با کسی که از معاشرتش ناگزیر است پسندیده رفتار نمی کند، تا آن گاه که خداوند برایش راهی بگشاید . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
کشکول سلامت1
کشف رابطه بین توان ایمنی بدن و سلامت دندانها
دوشنبه 94 مرداد 12 , ساعت 4:5 عصر  

داشتن دندان‌های سالم احتمال ابتلا به آرتریت و بیماری‌های قلبی- عروقی را کاهش می‌دهد اما بررسی‌های اخیر اثبات کرده سلامت دهان و دندان به تقویت قوای بدن نیز کمک می‌کند و توان فیزیکی افراد را بالا می‌برد. چندی پیش در کنفرانس ورزش و سلامت دهان و دندان که در لندن برگزار شد، متخصصان اعلام کردند مشکلات دهان و دندان می‌تواند باعث اختلال خواب شود که این موضوع می‌تواند کیفیت کار را در ورزشکاران کاهش دهد. در ضمن التهاب لثه، بر سایر ارگان‌ها اثر منفی می‌گذارد و توان بدنی را کاهش می‌دهد. متخصصان به تمام افراد مخصوصا ورزشکاران توصیه می‌کنند روزانه از نخ دندان و دهانشویه‌ در کنار مسواک استفاده کنند و برای آنکه زندگی حرفه‌ای خوبی در حوزه ورزش داشته باشند، به سلامت دهان و دندان اهمیت دهند.

منبع: Top sante

منبع



نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
9 خرداد، روز جهانی ام اس
دوشنبه 94 مرداد 12 , ساعت 4:4 عصر  

دانستنی‌های یک بیماری پرسر و صدا در آستانه روز جهانی این بیماری


ستاره محمد

در تقویم سلامت، نهم خرداد روز جهانی ام‌اس است؛ بیماری‌ای که از زوایای مختلفی بر زندگی افراد تاثیر می‌گذارد اما با شناخت علائم آن و مراجعه زودهنگام به پزشک تا حد زیادی می‌توان از ناهنجاری‌ها و ناتوانی‌‌های بعدی پیشگیری کرد. آمار فعلی نشان می‌دهد اغلب این افراد جوان، فعال، تحصیلکرده و کار‌آمد هستند. از طرفی بانوان و دختران جوان 5/2 برابر بیشتر از مردان به ام‌اس دچار می‌شوند. همه اینها در حالی است که هزینه‌های بالای دارو و مراقبت‌های توانبخشی و معیشتی این بیماری می‌تواند باعث فقر مالی اغلب خانواده‌ها ‌شود. علاوه بر اینها، بیماران ام‌اس مشکل‌های زیادی در زمینه‌ بیمه‌ و اشتغال دارند و از کمبودهای معیشتی‌، آموزشی، اجتماعی، اقتصادی، رفاهی و خانوادگی رنج می‌برند. آنها حتی از داشتن درمانگاه تخصصی و خیریه هم محروم هستند. در این میان شخصی به دنبال ابتلای همسر خود و یکی دیگر از بستگانش به این بیماری تصمیم می‌گیرد موسسه‌ای راه‌اندازی کند تا شاید از این طریق بتواند بخشی از دردها و ناراحتی‌های مبتلایان به ام‌اس را تسکین بخشد. سیدحسن بابایی، موسس و مدیر‌عامل «جامعه حمایت از بیماران ام‌اس ایران»، اواخر سال 82 در این زمینه اقدام می‌کند و 3 سال بعد موفق می‌شود مجوز‌‌ تاسیس موسسه را بگیرد. جالب است بدانید که همسر او تقریبا تمام توانایی‌هایش را از دست داده بود اما از وقتی این موسسه تاسیس شد، به‌تدریج بهبود پیدا کرد تا حدی که به دنبال ادامه تحصیل رفت و در همین موسسه مشغول به کار شد.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
پوستر: راهنمای برخورد با رایجترین مشکلات پوستی بارداری
دوشنبه 94 مرداد 12 , ساعت 4:3 عصر  

زیر پوست بارداری


دوران بارداری دوران خاصی در زندگی خانم‌هاست که تقریبا روی همه اندام‌های آنها تاثیر می‌گذارد و پوست نیز از این قاعده مستثنی نیست. بسیاری از خانم‌ها در این دوره متوجه می‌شوند که پوستشان به‌علت تغییرهای هورمونی، نسبت به قبل از بارداری چرب‌تر یا خشک‌تر، تیره‌تر یا صاف‌تر شده است. برخی خانم‌ها که پوستی پر از جوش و آکنه داشتند، در بارداری احساس بهبود می‌کنند و برعکس برخی دیگر که پوست صاف و بی‌لک داشتند، ممکن است از ایجاد لک‌های متعدد در پوستشان شاکی شوند. البته تقریبا تمام این تغییرهای موقت و مختص دوران بارداری هستند و پس از زایمان پوست به حالت قبل برمی‌گردد. چارت زیر شما را راهنمایی می‌کند که تشخیص دهید کدام‌یک از تغییرهای پوستی‌تان به‌علت بارداری ایجاد شده، کدام‌یک بی‌اهمیت و کدام‌یک بااهمیت است و به پیگیری نیاز دارد و با این تغییرهای پوستی چه باید کرد؟

لطفا برای مشاهده بقیه مطالب به نسخه pdf مراجعه بفرمایید.

منبع



نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
افزایش و کاهش وزن پیش و پس از زایمان
دوشنبه 94 مرداد 12 , ساعت 4:3 عصر  

«میزگرد سلامت» درباره کاهش وزن خانم ساناز ریاحی در دوران بارداری و زایمان با حضور دکتر مریم کاشانیان متخصص زنان، دکتر مریم ابوالحسنی متخصص پزشکی ورزشی و دکتر سید ضیاءالدین مظهری متخصص تغذیه


مریم منصوری

ازدواج و بارداری از رایج‌ترین عوامل موثر در افزایش وزن خانم‌ها به شمار می‌رود. شاید تا به حال شرح‌حال خانم‌های بسیاری را شنیده باشید که پس از بارداری اضافه‌وزن پیدا کرده‌اند و هر یک به روشی سعی داشته‌اند آن را کاهش دهند. «میزگرد سلامت» این هفته هم مربوط به خانم ساناز ریاحی است که با چنین مشکلی دست به گریبان بوده؛ خانمی
33 ساله با 161 سانتی‌متر قد و اهل تهران که به طرز عجیبی در دوران بارداری‌ اضافه‌وزن پیدا کرده است. با «میزگرد سلامت» این هفته همراه شوید.

خانم ریاحی که از ماه هشتم بارداری‌اش هفته‌ای 2 تا 3 کیلوگرم به وزنش اضافه شده، می‌گوید:

اضافه‌وزنم باعث شد زایمانم زودرس شود

: از چه زمانی دچار اضافه‌وزن شدید؟

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
مقایسه ای بین انواع گوشت سفید
دوشنبه 94 مرداد 12 , ساعت 10:4 صبح  

سمیه مقصودعلی/دکتر میترا زراتی می‌گوید گوشت بوقلمون کمترین چربی را دارد و گوشت شترمرغ بیشترین آهن را


گوشت بوقلمون نسبت به گوشت قرمز و گوشت مرغ و بلدرچین، کالری کمتری دارد. علت آن هم مقدار چربی کمتر آن نسبت به سایر گوشت‌ها، حتی گوشت مرغ، است. در مورد کلسترول آن هم باید گفت که میزان آن در مقایسه با گوشت مرغ و گوشت قرمز بسیار کمتر است....
گوشت مرغ جزو آن دسته از گوشت‌های سفید است که کم طرفدار ندارد. اما بد نیست بدانید که گوشت سایر پرندگان هم ارزش غذایی بالایی دارد و گنجاندن این گروه از گوشت‌های سفید در برنامه‌ غذایی روزمره هم مفید است. در رابطه با گوشت انواع پرندگان و ارزش غذایی آنها گفتگویی داشته‌ایم با دکتر میترا زراتی، متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
گوشت شترمرغ را توصیه میکنم
دوشنبه 94 مرداد 12 , ساعت 9:57 صبح  

فاطمه افروغ/دکتر تیرنگ نیستانی متخصص تغذیه می‌گوید چربی این گوشت پایین است و پروتئین و آهنش بالا


شاید قدیم‌ترها به جز گوشت گاو، گوسفند و مرغ، گوشت دیگری در غذای ما ایرانی‌ها پیدا نمی‌شد اما اگر همین امروز سری به بازار گوشت بزنید، با گوشت انواع و اقسام حیوانات و پرندگان مواجه می‌شوید...

 در بین تمامی این گوشت‌ها، ظاهرا گوشت گاو، گوسفند، مرغ، بلدرچین، بوقلمون و شترمرغ طرفداران بیشتری دارد. خیلی‌ها می‌گویند که گوشت بلدرچین برای افراد ضعیف یا خانم‌هایی که به تازگی زایمان کرده‌اند، مناسب‌تر است. بعضی‌ها معتقدند که خانم‌های باردار باید بیشتر گوشت قرمز بخورند چون آهن بیشتری دارد و کسانی که رژیم دارند بهتر است فقط سینه مرغ را انتخاب کنند زیرا دارای کالری کمتری است. برای اینکه بیشتر با باورهای درست یا نادرست در مورد انواع گوشت‌ها آشنا شویم، پای صحبت‌های دکتر تیرنگ نیستانی، متخصص تغذیه و رژیم دمانی و دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نشستیم.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
نرم افزار «خود ارزیاب سلامت میانسالان»
دوشنبه 94 مرداد 12 , ساعت 8:56 صبح  

کنترل سلامتی با نرم افزار «خود ارزیاب سلامت میانسالان»

راهنما: لطفا پس از دانلود نرم افزار فایل را به موبایل منتقل و سپس نصب نمایید.

 
دانلود فایل : khodarzyabsalamat.rar ( 18871KB )

 

 


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
مشکل دفع مقدار کم منی در رابطه زناشویی
دوشنبه 94 مرداد 12 , ساعت 8:51 صبح  

مردی 56 ساله هستم. در رابطه زناشویی تقریبا به اندازه یک سی‏ سی منی دفع می‏کنم. این موضوع و اثر روانی آن باعث شده است هیچ لذتی از این رابطه نبرم. یعنی هنگام شروع رابطه انگیزه خیلی کمی دارم و موقع انزال هم کمترین لذت را می‏برم. چه کنم؟

پاسخ دکتر حسین کرمی، فوق‏تخصص کلیه و مجاری ادرار، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

اگر میزان مایع دفعی در گذشته طبیعی بوده و در حال حاضر کاهش پیدا کرده است، باید از نظر تنگی مجرا بررسی شوید زیرا در بسیاری از موارد تنگی مجرای قدامی باعث می ‏شود مایع منی در مجرا گیر کند و خارج نشود. همچنین مصرف بعضی داروها از جمله‏ داروهایی که شل ‏کننده گردن مثانه هستند و معمولا برای درمان بزرگی پروستات تجویز می‏ شوند یا مصرف برخی داروهای عصبی و عوارض آنها می‏تواند باعث ایجاد چنین مشکلی شود. علت دیگر کاهش مایع منی، انسداد مجاری و لوله‏ های منی ‏بر است، بنابراین مشکل شما غیرقابل درمان نیست، کافی است به متخصص کلیه و مجاری ادرار مراجعه کنید و معاینه و درمان شوید.


هفته نامه سلامت-شماره 520-صفحه با خوانندگان


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
علت ترش شدن شیر چیست؟
دوشنبه 94 مرداد 12 , ساعت 8:45 صبح  

پرسش: چندی پیش یک قوطی کوچک شیر با ماندگاری بالا را با نی باز کردم و بعد از خوردن نیمی از شیر، تازه احساس کردم طعم آن ترش است در حالی که تاریخ انقضای آن نگذشته بود. علت این اتفاق چیست؟

پاسخ دکتر سیدامیر مرتضویان، متخصص صنایع غذایی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

شیر سترون، استریل یا با ماندگاری بالا، شیری است که تمام میکروب‏ های آن در اثر استریلیزاسیون که با دمای بسیار بالایی انجام می ‏شود، از بین می رود و تا زمانی که در ظرف باز نشود، هیچ راهی برای ورود میکروب به داخل آن وجود ندارد. به همین دلیل توصیه می ‏شود بعد از باز شدن در ظرف شیر، آن را در یخچال بگذارید و حداکثر تا 4-3 روز بعد مصرف کنید، بنابراین تا قبل از باز شدن ظرف شیر، میکروبی در آن وجود ندارد که بخواهد ترشش کند مگر اینکه فرآیند استریل کردن در کارخانه کامل و کافی انجام نشود یا بسته‏بندی مشکلی داشته باشد و تعدادی از میکروب‏ها در شیر باقی بمانند یا به آن وارد شوند، اما این اتفاق در شیرهای پاستوریزه زیاد می‏افتد زیرا در پاستوریزاسیون دمایی که به شیر داده می‏شود، حدود 72 درجه سانتی‏گراد است که فقط میکروب‏های بیماری‏زای آن را از بین می‌برد و برخی میکروب‏ها همچنان در شیر باقی می‌ماند که خوردن آنها در حالت طبیعی مشکلی برای بدن ایجاد نمی‏کند. اگر شیر پاستوریزه خارج از یخچال و در شرایط بد دمایی نگهداری شود، قبل از تاریخ انقضای ترش خواهد شد. خوردن شیر ترش‏شده عارضه خاصی ندارد و فقط ممکن است کمی معده را به هم بریزد اما اگر باکتری‏هایی که این ترشی را ایجاد کرده‏اند باکتری‏های نسبتا خطرناکی باشند، ممکن است در موارد بسیار کمی باعث مسمومیت شوند. توجه داشته باشید که مصرف شیر تلخ شده مضرتر است. در صورتی که شیر استریل ترش شده بود، آن را به فروشگاهی که از آن خرید کرده‏اید، پس بدهید تا آنها هم به کارخانه برگردانند.

هفته نامه سلامت/520


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
علت و راه درمان بیماری سیفیلیس چیست؟
دوشنبه 94 مرداد 12 , ساعت 8:38 صبح  

پرسش: علت و راه درمان بیماری سیفیلیس چیست؟

پاسخ دکتر افشین علیزاده، متخصص عفونی، عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدبهشتی:

سیفیلیس یک بیماری مقاربتی است بنابراین از راه استخر، استفاده از توالت فرنگی و... منتقل نمی‏ شود.

علت ایجادکننده این بیماری میکروب است. علائم بیماری معمولا با زخم‌های بدون دردی در ناحیه تناسلی، دهان یا مقعد شروع می‌شود. سیفیلیس بیماری‌ای است که در 3 مرحله ممکن است قسمت‌های عمده بدن را درگیر کند. معمولا نوع اولیه بیماری در دستگاه تناسلی است اما انواع دوم و سوم آن خارج از دستگاه تناسلی عمل می‌کند. سیفیلیس یک بیماری طول‌کشنده و مزمن است که می‌تواند باعث تخریب شدید بعضی از قسمت‌های محوری بدن از جمله دستگاه اعصاب مرکزی یا قلب و عروق شود. به همین دلیل تشخیص و درمان به موقع بیماری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. خوشبختانه درمان سیفیلیس ساده است و به بستری شدن بیمار در بیمارستان نیازی ندارد اما بیمار باید تحت‌نظر پزشک متخصص بیماری‌های عفونی باشد و اقدام‌های لازم درمانی را انجام دهد.

هفته نامه سلامت/520


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
<   <<   21   22   23   24   25   >>   >
درباره وبلاگ

کشکول سلامت1


همایون سلحشور فرد، کارشناس مهندسی بهداشت محیط
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 17 بازدید
بازدید دیروز: 319 بازدید
بازدید کل: 991317 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
فهرست موضوعی یادداشت ها
پرسش[300] . طب سنتی[159] . کنترل بیماری ها[122] . تغذیه سالم[109] . بهداشت مواد غذایی[83] . سلامت روان[81] . توصیه های ایام خاص[80] . پوست و مو[78] . کنترل عوارض[75] . سلامت کودکان[74] . چاقی[53] . سرطان[52] . تربیت فرزند[47] . خواص خوراکی ها[45] . ورزش و سلامت[44] . سلامت مادر و نوزاد[43] . شایعات[42] . مجموعه لینک[42] . سلامت فردی[41] . پوستر[41] . سلامت سالمندان[39] . رژیم درمانی[38] . سوژه نقد[38] . نگهداری مواد غذایی[38] . میوه[37] . سلامت دهان و دندان[37] . بارداری[37] . بهداشت خواب[36] . لبنیات[36] . سلامت کار و طب فیزیکی[35] . برنامه رادیویی[33] . روزه داری[31] . دیابت[30] . گزارش خبری[30] . مشکلات عضلانی و اسکلتی[30] . سلامت جنسی[28] . روغن[26] . چربی[24] . شیر[24] . تغذیه کودکان[23] . بهداشت آب[22] . رادیو معارف- دکتر میرغضنفری[22] . عوارض داروها[22] . عسل[20] . قند[20] . تمرین های ورزشی[20] . بدنسازی[20] . آلودگی هوا[20] . آسیب های رسانه[18] . سبزیجات[18] . سبک زندگی[17] . چای[17] . ایمنی و پیشگیری از حوادث[17] . ایدز[17] . مشکلات قلبی و عروقی[17] . مشکلات گوارشی[17] . محیط زیست[17] . مواد بهداشتی و آرایشی[17] . همسرداری[17] . دخانیات[16] . حافظه[15] . سلامت زنان[15] . سلامت سفر[15] . نمک[15] . نقد سلامت[15] . مشکلات تنفسی[15] . ماهی[15] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[14] . بهداشت استخر[13] . آجیل[13] . تغذیه ورزشی[13] . پنیر[13] . سرماخوردگی[13] . گوشت[13] . نوشابه های گازدار[13] . نوشیدنی ها[13] . نیترات[13] . قهوه[12] . گیاهان دارویی[12] . فست فود[12] . فشار خون[12] . چشم[12] . بهداشت مسکن و اماکن عمومی[12] . پخت غذا[11] . افسردگی[11] . صیفی جات[11] . مرغ[11] . کنترل ناقلین[11] . کمک های اولیه[10] . کلسترول[10] . کالری[10] . نان[10] . سکته[10] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[10] . بهداشت لوازم فردی[10] . تخم مرغ[9] . آلودگی صوتی[9] . دخاینات[9] . زانو[9] . ریزش مو[8] . تنقلات[8] . آنفولانزا[8] . اوتیسم[8] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[8] . بهداشت ظروف[8] . سموم شیمیایی[8] . شریان[7] . یبوست[7] . تلفن همراه[7] . برنامه تلویزیونی[7] . برنج[7] . آلزایمر[7] . رادیو معارف-شفا[7] . سردرد[7] . سلامت خانواده[7] . روغن مالی[6] . دمنوش[6] . تلفن همراه[6] . تروریسم[6] . کبد[6] . مشکلات کلیه و مجاری ادرار[6] . کمر[6] . کنسرو[6] . عرقیات[6] . ماساژ[6] . ماست[6] . گوش[5] . گرمازدگی[5] . نفخ[5] . نوشابه[5] . پارازیت[5] . تب کریمه کونگو[5] . ترشی[5] . آکنه[5] . اخلاق پزشکی[5] . اسهال[5] . خرما[5] . دوغ[5] . جگر[5] . جمعیت[4] . خامه[4] . رادیو معارف- دکتر میرغضنفری[4] . سلامت مادر و نوزارد[4] . آرتروز[4] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[4] . انواع توت[4] . نقد صدا و سیما[4] . معنویت[4] . وبا[4] . کمردرد[4] . گوشت طیور[4] . شکلات[4] . طب فیزیکی و سلامت کار[4] . عوارض دارو[3] . سموم شیمیایی[3] . شتر[3] . سلامت و ورزش[3] . مایکروفر[3] . لیموترش[3] . متفرقه[3] . مسواک[3] . کنترل بیماری ها[3] . هپاتیت[3] . نگهدای مواد غذایی[3] . بستنی[3] . MS[3] . آبلیمو[3] . تعریق[3] . بهداشت پرتوها و تجهیزات الکترونیکی[3] . پروبیوتیک[3] . سلامت مادر و کودک[3] . زناشویی[3] . حجامت[3] . حبوبات[2] . تیروئید[2] . توصیه های ایام خاص[2] . رب گوجه فرنگی[2] . رفتار های پرخطر[2] . رفتارهای پرخطر[2] . سبزی[2] . سرگیجه[2] . سرویس بهداشتی[2] . سلامت مردان[2] . سلامت سفر[2] . بیش فعالی[2] . ترین ها[2] . تاول[2] . آشپزی[2] . باقلا[2] . ناخن[2] . وررزش و سلامت[2] . کره[2] . کشک[2] . کلیپ[2] . کم خونی[2] . مشکلات کلیه و مجاری ادرار[2] . مدیریت بحران[2] . گوجه فرنگی[2] . سلامت وران[2] . ظروف مواد غذایی[2] . فاویسم . صبحانه . شوره سر . شکر . سلاکت دهان و دندان . سلامت کار و طب فیزیکی . سلامت کار و طب فیزیکی . سلامت کار و طب فیزیکی . شترمرغ . شایعات . شپش . سیب . مادر و نوزاد . لبینات . مایکروویو . مربا . مرگ . مشکلات مغز و اعصاب . مسکن . مشکلات عضلانی و اسکلتی . مشکلات قلبی و عروقی . هموفیلی . مواد بهداشتی و آرایشی . مواد بهداشتی و آرایشی . موارد بهداشتی و آرایشی . موز . نخودفرنگی . نرم افزار . کنترل بیماری ها . کنترل عواض . کنترل ناقیلن . کنترل یماری ها . کنتل بیماری ها . کنجد . کنترل بیماری ها . کنترل بیماری ها . کنترب بیماری ها . کنترل بیمار ها . کنترل بیماری . بادمجان . ایمنی . آلرژی . آبمیوه . الکل . ابولا . پروستات . پست و مو . بهداشت روان . بهداشت فردی . بهداشت لوازم فردی . بهداشت لوازم فردی . سلامت مادر و نوازد . سلامت دهان و داندان . سلامت سفر . سلامت سالمندان . سرکه . سس . زیتون . سامت دهان و دندان . روزه‌داری . خوشگوشت . خون دماغ . دمنونش . توصیه های ایام خاص . توصیه های ایام خاص . جاقی .
نوشته های پیشین

تیر 94
مرداد 94
شهریور 94
مهر 94
آبان 94
آذر 94
دی 94
بهمن 94
اسفند 94
فروردین 95
خرداد 95
تیر 95
مهر 95
آبان 95
آذر 95
دی 95
لوگوی وبلاگ من

کشکول سلامت1
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

ملاحظات اخلاقی در باب آلزایمر
مدیریت چشم ها
مواد لازم و طرز تهیه 3 ماسک خانگی ضدآکنه
تزریق انسولین با هدف عضله سازی
3 نوشیدنی انرژی زا که در طب سنتی توصیه می شود
هشدار درباره نوشیدنی های انرژی زا
11 عارضه افراط در مصرف نوشابه های انرژی زا
15 پیشنهاد کمکالری+پوستر
شایعه روغن هایی که لاغر می کنند، صحت ندارد
بهترین ورزشها برای بدترین درد پاشنه
[عناوین آرشیوشده]