بخشندگی، [بذر] دوستی را [در دل ها [می کارد . [امام علی علیه السلام]
کشکول سلامت1
بمب ساعتی همبرگر
شنبه 94 دی 5 , ساعت 4:26 عصر  

یک ساعت بعد از خوردن همبرگر چه اتفاقی در بدن می‌افتد؟


ترجمه: سمیه مقصودعلی

پزشکان و متخصصان تغذیه میانه خوبی با فست‌فودها به خاطر کالری، قند، چربی و نمک فراوانشان دارند، اما با وجود توصیه‌ها و هشدارهای مکرر آنها، باز هم مصرف‌کنندگان و دوستداران این قیبل غذاها کم نیستند. در «پوستر سلامت» این هفته، گام به گام با خوردن یک ساندویچ همبرگر همراه می‌شویم تا ببینیم در هر دقیقه چه اتفاق‌هایی در بدن می‌افتد. ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
شانهات را تقویت کن، کارمند!
شنبه 94 دی 5 , ساعت 4:23 عصر  

5 تمرین ورزشی برای تقویت ماهیچه‌ها و مفصل شانه پشت‌میزنشین‌ها


حمید مهدوی‌محتشم

عضو انجمن آسیب‌شناسی‌ ورزشی و حرکات اصلاحی دانشگاه تهران

در بسیاری از مشاغلی که شاغلان، از کارمند گرفته تا مدیر، پشت‌میزنشین هستند و ساعت‌های طولانی با رایانه کار می‌کنند، کم‌تحرکی یا اجرای حرکات در دامنه‌های محدود، به‌خصوص در ناحیه کمربند شانه‌ای به مرور زمان باعث سفتی مفصل شانه می‌شود و انعطاف و قدرت عضلات در این ناحیه را کم می‌کند و در نهایت، خستگی زودرس، درد و کاهش دامنه حرکتی شانه را به دنبال خواهد داشت. در «تناسب اندام» این هفته به معرفی 5 حرکت ورزشی می‌پردازیم که انجامشان حتی در محل کار باعث می‌شود میزان خستگی و درد در ساعت‌های پایانی روز به حداقل ممکن برسد. ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
نوشیدنی های مناسب برای کاهش کلسترول
شنبه 94 دی 5 , ساعت 3:19 عصر  

پرسش: پدرم به تازگی متوجه شده کلسترول خونش بالاست. برای کاهش این عامل باید چه نوشیدنی‏ هایی در طول روز مصرف شود و از مصرف چه نوشیدنی‏ هایی باید خودداری کرد؟ آیا مصرف آبلیمو را توصیه می‏ کنید؟

پاسخ دکتر حسین ایمانی، متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی:

نوشیدنی خاصی برای کاهش کلسترول خون وجود ندارد مگر اینکه از عرقیجات گیاهی استفاده کنند. به‌عنوان مثال مصرف عرق شوید، عرق کاسنی، عرق شاه‏تره و عصاره سیر در کاهش کلسترول خون بسیار موثر است.

بین سبزی‏ها هم گرفتن آب کدو سبز و مصرف آن می‏تواند در طولانی‏ مدت اثر اندکی روی کاهش کلسترول خون داشته باشد اما مصرف آبلیمو هم تاثیری در کاهش کلسترول خون ندارد.

هفته نامه سلامت/ شماره 547



نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
آیا مسکّن‏ ها با مواد مغذی خاصی تداخل دارند؟
شنبه 94 دی 5 , ساعت 3:13 عصر  

پرسش: در صورت استفاده مکرر از مسکّن‏ های جدید مانند ژلوفن یا حتی استامینوفن باید چه نکته‌های تغذیه‏ ای را رعایت کرد؟ آیا این مسکّن ‏ها با مواد مغذی خاصی تداخل دارند؟

پاسخ دکتر حسین ایمانی، متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی:

مسکّن‌ها با هیچ کدام از مواد‌غذایی تداخل ایجاد نمی‏ کنند، اما مصرف مکرر آنها باعث می‌شود در کبد انباشته شوند و عارضه کبدی و کلیوی ایجاد کنند.

به همین دلیل افرادی که مجبورند به هر دلیلی حتی با تجویز پزشک از مسکن‌ها استفاده کنند باید مکمل‌ها یا ویتامین‌هایی را در رژیم غذایی‌شان بگنجانند که برای تقویت کبد مناسب باشند.

یکی از گیاهان دارویی که برای تقویت کبد توصیه می‌شود گیاه خارمریم است که مکمل آن در داروخانه‌ها به فروش می‌رسد.

مصرف امگا3 که در انواع میوه‌ها، سبزی‌های برگ سبز، گردو و... وجود دارد و ویتامین Eکه در مغزها، جوانه گندم، روغن‌های گیاهی و... هم یافت می‏شود برای تقویت کبد مناسب است.


هفته نامه سلامت/ شماره 547


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
استفاده از شکم‏بند بعد از زایمان فایده دارد؟
شنبه 94 دی 5 , ساعت 3:4 عصر  

پرسش: آیا استفاده از شکم‏بند بعد از زایمان فایده دارد و می‌تواند از افتادگی شکم پیشگیری کند؟

پاسخ دکتر مریم ابوالحسنی، متخصص پزشکی ورزشی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران:

استفاده از شکم‌بند یا گن هیچ تاثیری در بهبود افتادگی شکم ندارد.

افرادی که می‌‌خواهند از افتادگی شکم پیشگیری کنند باید ورزش‌هایی انجام دهند که عضلات شکمشان تقویت شود. در غیر این صورت گن‌ها و شکم‌بندها جز اینکه به تدریج و در طول زمان عضلات شکم را ضعیف‌تر و شرایط را بدتر ‌کنند، مزیت دیگری ندارند.

هفته نامه سلامت/ شماره 547


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
هنگام ورزش و بعد از آن عضلات و ماهیچه‏ هایم دچار لرزش می شوند
شنبه 94 دی 5 , ساعت 2:58 عصر  

پرسش: چرا هنگام ورزش و بعد از آن عضلات و ماهیچه ‏های بدن دچار لرزش می‌شوند؟ برای کاهش آن چه باید کرد؟

پاسخ دکتر مریم ابوالحسنی، متخصص پزشکی ورزشی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران:

لرزش بدن هنگام ورزش به این معناست که ماهیچه‌ها قدرت لازم را برای ادامه ورزش ندارند.

به عبارت دیگر، بار بیش از حد فعالیتی که انجام می‌دهید این حالت را ایجاد می‌کند.

در این شرایط باید شدت تمرین‌ها را کم کنید یا وزنه‌های کمتر و سبک‌تری بزنید تا به تدریج بدنتان بتواند با شرایط تطابق پیدا کند.

هفته نامه سلامت/ شماره 547


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
بدنسازی در این سن باعث کوتاهی یا توقف رشد قدی میشود؟
شنبه 94 دی 5 , ساعت 2:54 عصر  

پرسش: پسری15ساله هستم با قدی نزدیک به 165 سانتی‌متر و 65 کیلوگرم وزن. قصد دارم برای کم کردن وزن و بهتر شدن فرم بدنم، به بدنسازی بروم. آیا بدنسازی در این سن باعث کوتاهی یا توقف رشد قدی می‌شود؟

پاسخ دکتر مریم ابوالحسنی، متخصص پزشکی ورزشی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران:

اگر بدنسازی با اصول مناسب انجام شود و بار تمرینی بیش از حد تحمیل نکند و همزمان از تغذیه کافی و مناسبی برخوردار باشید مشکلی برایتان ایجاد نخواهد شد و رشد قدتان روند طبیعی خود را طی خواهد کرد اما اگر تمرین بیش از حد انجام بدهید، به صفحات رشدتان آسیب وارد می‌شود و در نتیجه رشد قدتان مختل خواهد شد.

به همین دلیل توصیه می‌شود به ورزشگاه‌هایی مراجعه کنید که مربی ورزشی در آنجا حضور دارد و طبق نسخه ورزشی عمل کنید تا آسیب نبینید.

هفته نامه سلامت/ شماره 547



نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
مکملهای پروتئینی و کراتین برای بدنسازی و کبد چرب مضر است؟
شنبه 94 دی 5 , ساعت 2:43 عصر  

پرسش: آیا خوردن مکمل‌های پروتئینی و کراتین برای کسی که بدنسازی کار می‌کند و کبد چرب دارد، مضر است؟

پاسخ دکتر مریم ابوالحسنی، متخصص پزشکی ورزشی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران:

به طور معمول، مصرف مکمل‌های پروتئینی و کراتین به افرادی که بدنسازی کار می‌کنند یا سایر ورزشکاران توصیه نمی‌شود، مگر اینکه فرد کمبودی داشته باشد که نتواند آن را از راه رژیم غذایی‌اش دریافت کند یا اینکه در اثر تمرین‌های سخت نیازمند مصرف مکمل‌ها باشد.

افرادی که بدنسازی کار می‌کنند، ابتدا باید تمرین‌های قدرتی مناسبی داشته باشند و سپس براساس تمرینی که انجام می‌دهند، پروتئین کافی را از مواد غذایی رژیم خود دریافت کنند.

اگر فردی بیشتر از نیاز بدنش پروتئین دریافت کند، دچار آسیب کلیوی و کبدی خواهد شد. اگر کبدچرب مشکل‌های آنزیمی ایجاد کرده باشد، مصرف مکمل پروتئین یا کراتین زیاد، قطعا یک عامل تشدیدکننده بیماری خواهد شد.

به همین دلیل مصرف خودسرانه مکمل‌ها به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود.

هفته نامه سلامت/ شماره 547



نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
مشکل پوشک تمام وقت کودک
شنبه 94 دی 5 , ساعت 10:33 صبح  

پرسش: کودک 15 ماهه‏ ای دارم که به‏ صورت تمام‌وقت پوشک است اما زمانى که بدون پوشک است مدام به عضو تناسلی خود دست می‏زند و آن را مى‏ کشد به حدى که قرمز مى‏شود. چه راهکارى پیشنهاد می‏ کنید؟

پاسخ دکتر نسرین امیری، فوق‏ تخصص روان‌پزشکی کودک و نوجوان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی:

در درجه اول باید ناحیه تناسلی کودک را از نظر بروز بیماری‏های پوستی به‌خصوص اگزما و خارش بررسی کرد زیرا هر نوع تحریک پوستی می‌تواند زمینه فیزیکی این مساله را ایجاد کند.

اگر کودک، بیماری پوستی خاصی نداشت هنگامی که پوشکش را باز می‌کنید، پوششی روی پاهایش بکشید، به نحوی که امکان دسترسی برایش وجود نداشته باشد. می‌توانید در همین زمان‏ها به کودک اسباب‏ بازی بدهید تا با آن بازی کند و حواسش از اینکه بخواهد به ناحیه تناسلی‌اش دست بزند، پرت شود.

هفته نامه سلامت/546


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
کودکانی که خودزنی می کنند
شنبه 94 دی 5 , ساعت 10:29 صبح  

پرسش: با کودکانی که اقدام به خودزنی می‌کنند یا سرشان را به دیوار یا زمین می‌کوبند، چگونه باید رفتار کرد؟

پاسخ دکتر نسرین امیری، فوق‏ تخصص روان‌پزشکی کودک و نوجوان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی:

خودزنی یا کوبیدن سر به دیوار و زمین در کودکان، مشکل رفتاری رایجی است که برخی کودکان برای جلب توجه والدینشان انجام می‏‏دهند.

بهترین کار برای برخورد با این مساله بی‌توجهی والدین و اطرافیان نسبت به کاری است که کودک انجام می‏دهد؛ البته به شرط آنکه در سایر مواقع نسبت به کودک و کارهایی که انجام می‏دهد، توجه خنثی داشته باشید.

توجه خنثی به این معناست که به کودک در شرایطی که رفتار مناسب و طبیعی دارد توجه کنید. به نحوی که کودک متوجه توجه شما نسبت به کارهایی که انجام می‌دهد، بشود و بفهمد برای والدینش مهم است و کارهایش دیده می‌شود اما توجه خنثی به معنای تشویق بی‏ مورد کودک نیست.

همین که در مورد کارهایی که انجام می‌دهد با او صحبت کنید و آنها را مورد توجه قرار بدهید، کافی است اما متاسفانه در جامعه ایرانی کارهای معمولی و طبیعی کودک نیز مورد تشویق قرار می‌گیرند، در حالی که این کار به هیچ‏وجه درست نیست.

فقط باید کارهای خوب و پسندیده کودک را تشویق کرد و کارهایی مثل خودزنی، رفتارهای هیجانی و... را نادیده گرفت.

خودزنی به تماشاچی نیاز دارد بنابراین اگر تماشاچی حذف شود، طبیعتا این رفتار خاموش خواهد شد.

خیلی اوقات می‌بینید که حتی بزرگ‌ترها هم این رفتار را انجام می‌دهند و در مواردی اقدام به خودزنی می‌کنند. این مساله به سن تکامل هیجانی فرد بستگی دارد اما معمولا باید بعد از سن نوپایی چنین رفتارهایی کاهش پیدا کند اما چون در بسیاری از موارد رفتارهای ناخوشایند کودک مورد توجه والدین قرار می‌گیرد تا مدت‏ها ادامه پیدا می‌کند و حتی در بزرگسالی هم دیده می‌شود.

هفته نامه سلامت/546


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
<   <<   6   7      >
درباره وبلاگ

کشکول سلامت1


همایون سلحشور فرد، کارشناس مهندسی بهداشت محیط
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 82 بازدید
بازدید دیروز: 251 بازدید
بازدید کل: 992784 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
فهرست موضوعی یادداشت ها
پرسش[300] . طب سنتی[159] . کنترل بیماری ها[122] . تغذیه سالم[109] . بهداشت مواد غذایی[83] . سلامت روان[81] . توصیه های ایام خاص[80] . پوست و مو[78] . کنترل عوارض[75] . سلامت کودکان[74] . چاقی[53] . سرطان[52] . تربیت فرزند[47] . خواص خوراکی ها[45] . ورزش و سلامت[44] . سلامت مادر و نوزاد[43] . شایعات[42] . مجموعه لینک[42] . سلامت فردی[41] . پوستر[41] . سلامت سالمندان[39] . رژیم درمانی[38] . سوژه نقد[38] . نگهداری مواد غذایی[38] . میوه[37] . سلامت دهان و دندان[37] . بارداری[37] . بهداشت خواب[36] . لبنیات[36] . سلامت کار و طب فیزیکی[35] . برنامه رادیویی[33] . روزه داری[31] . دیابت[30] . گزارش خبری[30] . مشکلات عضلانی و اسکلتی[30] . سلامت جنسی[28] . روغن[26] . چربی[24] . شیر[24] . تغذیه کودکان[23] . بهداشت آب[22] . رادیو معارف- دکتر میرغضنفری[22] . عوارض داروها[22] . عسل[20] . قند[20] . تمرین های ورزشی[20] . بدنسازی[20] . آلودگی هوا[20] . آسیب های رسانه[18] . سبزیجات[18] . سبک زندگی[17] . چای[17] . ایمنی و پیشگیری از حوادث[17] . ایدز[17] . مشکلات قلبی و عروقی[17] . مشکلات گوارشی[17] . محیط زیست[17] . مواد بهداشتی و آرایشی[17] . همسرداری[17] . دخانیات[16] . حافظه[15] . سلامت زنان[15] . سلامت سفر[15] . نمک[15] . نقد سلامت[15] . مشکلات تنفسی[15] . ماهی[15] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[14] . بهداشت استخر[13] . آجیل[13] . تغذیه ورزشی[13] . پنیر[13] . سرماخوردگی[13] . گوشت[13] . نوشابه های گازدار[13] . نوشیدنی ها[13] . نیترات[13] . قهوه[12] . گیاهان دارویی[12] . فست فود[12] . فشار خون[12] . چشم[12] . بهداشت مسکن و اماکن عمومی[12] . پخت غذا[11] . افسردگی[11] . صیفی جات[11] . مرغ[11] . کنترل ناقلین[11] . کمک های اولیه[10] . کلسترول[10] . کالری[10] . نان[10] . سکته[10] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[10] . بهداشت لوازم فردی[10] . تخم مرغ[9] . آلودگی صوتی[9] . دخاینات[9] . زانو[9] . ریزش مو[8] . تنقلات[8] . آنفولانزا[8] . اوتیسم[8] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[8] . بهداشت ظروف[8] . سموم شیمیایی[8] . شریان[7] . یبوست[7] . تلفن همراه[7] . برنامه تلویزیونی[7] . برنج[7] . آلزایمر[7] . رادیو معارف-شفا[7] . سردرد[7] . سلامت خانواده[7] . روغن مالی[6] . دمنوش[6] . تلفن همراه[6] . تروریسم[6] . کبد[6] . مشکلات کلیه و مجاری ادرار[6] . کمر[6] . کنسرو[6] . عرقیات[6] . ماساژ[6] . ماست[6] . گوش[5] . گرمازدگی[5] . نفخ[5] . نوشابه[5] . پارازیت[5] . تب کریمه کونگو[5] . ترشی[5] . آکنه[5] . اخلاق پزشکی[5] . اسهال[5] . خرما[5] . دوغ[5] . جگر[5] . جمعیت[4] . خامه[4] . رادیو معارف- دکتر میرغضنفری[4] . سلامت مادر و نوزارد[4] . آرتروز[4] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[4] . انواع توت[4] . نقد صدا و سیما[4] . معنویت[4] . وبا[4] . کمردرد[4] . گوشت طیور[4] . شکلات[4] . طب فیزیکی و سلامت کار[4] . عوارض دارو[3] . سموم شیمیایی[3] . شتر[3] . سلامت و ورزش[3] . مایکروفر[3] . لیموترش[3] . متفرقه[3] . مسواک[3] . کنترل بیماری ها[3] . هپاتیت[3] . نگهدای مواد غذایی[3] . بستنی[3] . MS[3] . آبلیمو[3] . تعریق[3] . بهداشت پرتوها و تجهیزات الکترونیکی[3] . پروبیوتیک[3] . سلامت مادر و کودک[3] . زناشویی[3] . حجامت[3] . حبوبات[2] . تیروئید[2] . توصیه های ایام خاص[2] . رب گوجه فرنگی[2] . رفتار های پرخطر[2] . رفتارهای پرخطر[2] . سبزی[2] . سرگیجه[2] . سرویس بهداشتی[2] . سلامت مردان[2] . سلامت سفر[2] . بیش فعالی[2] . ترین ها[2] . تاول[2] . آشپزی[2] . باقلا[2] . ناخن[2] . وررزش و سلامت[2] . کره[2] . کشک[2] . کلیپ[2] . کم خونی[2] . مشکلات کلیه و مجاری ادرار[2] . مدیریت بحران[2] . گوجه فرنگی[2] . سلامت وران[2] . ظروف مواد غذایی[2] . فاویسم . صبحانه . شوره سر . شکر . سلاکت دهان و دندان . سلامت کار و طب فیزیکی . سلامت کار و طب فیزیکی . سلامت کار و طب فیزیکی . شترمرغ . شایعات . شپش . سیب . مادر و نوزاد . لبینات . مایکروویو . مربا . مرگ . مشکلات مغز و اعصاب . مسکن . مشکلات عضلانی و اسکلتی . مشکلات قلبی و عروقی . هموفیلی . مواد بهداشتی و آرایشی . مواد بهداشتی و آرایشی . موارد بهداشتی و آرایشی . موز . نخودفرنگی . نرم افزار . کنترل بیماری ها . کنترل عواض . کنترل ناقیلن . کنترل یماری ها . کنتل بیماری ها . کنجد . کنترل بیماری ها . کنترل بیماری ها . کنترب بیماری ها . کنترل بیمار ها . کنترل بیماری . بادمجان . ایمنی . آلرژی . آبمیوه . الکل . ابولا . پروستات . پست و مو . بهداشت روان . بهداشت فردی . بهداشت لوازم فردی . بهداشت لوازم فردی . سلامت مادر و نوازد . سلامت دهان و داندان . سلامت سفر . سلامت سالمندان . سرکه . سس . زیتون . سامت دهان و دندان . روزه‌داری . خوشگوشت . خون دماغ . دمنونش . توصیه های ایام خاص . توصیه های ایام خاص . جاقی .
نوشته های پیشین

تیر 94
مرداد 94
شهریور 94
مهر 94
آبان 94
آذر 94
دی 94
بهمن 94
اسفند 94
فروردین 95
خرداد 95
تیر 95
مهر 95
آبان 95
آذر 95
دی 95
لوگوی وبلاگ من

کشکول سلامت1
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

ملاحظات اخلاقی در باب آلزایمر
مدیریت چشم ها
مواد لازم و طرز تهیه 3 ماسک خانگی ضدآکنه
تزریق انسولین با هدف عضله سازی
3 نوشیدنی انرژی زا که در طب سنتی توصیه می شود
هشدار درباره نوشیدنی های انرژی زا
11 عارضه افراط در مصرف نوشابه های انرژی زا
15 پیشنهاد کمکالری+پوستر
شایعه روغن هایی که لاغر می کنند، صحت ندارد
بهترین ورزشها برای بدترین درد پاشنه
[عناوین آرشیوشده]