به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ عمر مفید برخی از مواد غذایی که از نظر قانونی باید روی محصول به طور مشخص و واضح درج شود نمیتواند نشاندهنده واقعی کیفیت برخی مواد غذایی در مدت زمانی مشخص باشد. به گفته برخی از محققان بریتانیایی، برخی از مواد غذایی بعد از انقضاء درج شده بر روی آنها نیز قابل استفاده و سالم هستند.
گاهی اوقات تاریخ درجشده روی محصول به این معنا است که تا آن زمان محصول تازه و باطراوت است اما بدین معنا نیست که بعد از آن تاریخ مصرف آن خطرناک و مضر است. در اینجا به برخی از این مواد غذایی و محصولات اشاره میکنیم:
تخممرغ
اگر تخممرغ بهدرستی در یخچال نگهداری شود میتواند 3 تا 4 هفته سالم بماند. برای این کار تخممرغها را زمانی از یخچال خارج کنید که فورا میخواهید آنها را استفاده کنید و حتی چند دقیقه قبل از استفاده آنها را از یخچال خارج نکنید.
شیر
یک هفته بعد از گذشتن تاریخ انقضاء درج شده بر روی کارتونهای شیر هنوز هم میتوان آنها را مصرف کرد. در واقع فاسد شدن شیر را میتوان بهراحتی با توجه به ظاهر، بو و طعم آن تشخیص داد.
سس کچاپ
اگر کچاپ را به درستی در یخچال نگهداری کنید کیفیت آن تا 6 ماه بعد از تاریخ انقضاء همچنان خوب میماند. اگر هرگونه کپک یا بوی بدی را در آن احساس کردید دیگر آن را مصرف نکنید.
روغن زیتون
عمر مفید روغن زیتون میتواند تا 2 سال باشد. برای حفظ خواص مغذی آن توصیه میشود که آن را در محیطی خنک و تاریک نگهداری شود تا از فساد آن جلوگیری شود.
ترشیجات
عمر مفید شیشه ترشی که باز شده است تا یک سال است البته اگر آن را در یخچال نگهداری کنید.
سرکه
میتوان گفت عمر مفید سرکه انتها ندارد و اگر تغییراتی در بو یا رنگ آن حس کردید مصرف آن را متوقف کنید.
چاشنیهای غذا
چاشنیهای غذا همچوم فلفل و دارچین تا دو سال بعد از انقضاء قابل استفاده هستند اما باید حتما آنها را در شیشه و در مکانی خشک و تاریک نگهداری کرد.
منبع:healthy and natural life
عمدهترین علت استفاده از بوتاکس، برطرف کردن چین و چروک صورت و اطراف چشم است ولی در افرادی که دچار تعریق بیش از اندازه در کف دست و زیر بغل هستند یا پرش عصبی عضلانی دارند نیز استفاده میشود. متاسفانه گاهی دیده میشود که در آرایشگاهها عمل تزریق بوتاکس انجام میشود. این کار اشتباه است و ممکن است عوارض جبرانناپذیری هم داشته باشد.
ادامه مطلب...
کهیر بارداری یکی از مشکلات پوستی شایع دوران بارداری است که بهویژه در 3 ماهه سوم و در خانمهایی که برای نخستین بار است که باردار میشوند، بروز میکند. این بیماری پوستی با ضایعات خارشدار بیشتر ناحیه شکم و گاهی رانها را درگیر میکند و تفاوت کهیر بارداری با سایر بیماریهای پوستی دوران بارداری این است که اطراف ناف را درگیر نمیکند و همین موضوع آن را از سایر مشکلات پوستی دوران بارداری افتراق میدهد. این بیماری برای مادر و جنین خطرناک و مشکلساز نیست اما خارش شدیدی ایجاد میکند که تحمل آن برای خانم باردار سخت است. بهتر است ضایعات خارشدار را متخصص معاینه کند تا تشخیص دقیق داده شود. کهیر بارداری در هفتههای آخر بارداری شایعتر است و در استریاها بیشتر نمایان میشود. دلیل بروز کهیر بارداری مشخص نیست اما گفته میشود کشش ایجادشده در پوست باعث آزادی برخی آنتیژنها میشود که سرچشمه این ضایعات هستند. با پایان بارداری معمولا کهیر رفع میشود اما در صورتی که شدت خارش بالا باشد میتوان درمانهای موضعی متناسب با شدت خارش تجویز کرد. مصرف آنتیهیستامین خوراکی و دوزهای
کم کورتون در 2 هفته آخر بارداری برای تسکین خارش اشکالی ندارد.
علل، علایم و علاج کهیر در گفتگو با دکتر محمدعلی نیلفروش زاده، متخصص پوست و مو
وقتی پوست طغیان میکند...
آمارهای موجود نشان میدهد بین 15 تا 20 درصد جمعیت جهان حداقل یکبار در طول زندگی دچار کهیر میشوند و 1 تا 5 درصد نیز کهیر مزمن میگیرند. عوارض کهیر نیز برخی از مبتلایان را به شدت آزار میدهد؛ بهگونهای که حدود 73 درصد افراد مبتلا به کهیر در طول بروز علائم در اجتماع ظاهر نمیشوند، در 74 درصد مبتلایان کیفیت کار حرفهای کاهش مییابد و 63 درصد دچار اضطراب میشوند. بیشتر متخصصان پوست بر این باورند که این بیماری پوستی بیش از آنچه بهنظر میرسد بر روان افراد تاثیر منفی میگذارد و به همین دلیل شناختن آن و روشهای پیشگیری از آن و درمانش اهمیت ویژهای دارد. در «پوست و مو»ی این هفته با دکتر محمدعلی نیلفروشزاده، رئیس انجمن متخصصان پوست ایران و عضو هیاتعلمی دانشگاه علومپزشکی تهران در رابطه با این بیماری نسبتا شایع پوستی گفتوگو کردهایم.
ادامه مطلب...
یکی از عضوهای مهم در بدن خانمها پستان آنهاست اما متاسفانه در سالهای اخیر در بیشتر نقاط دنیا بسیاری از خانمها مجبورند بهدلیل مبتلا شدن به سرطان پستان یک یا هر دو پستان خود را بردارند که این موضوع معمولا از نظر روانی به آنها آسیب میزند. به همین دلیل امسال انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی اولین کنگره بینالمللی جراحی زیبایی و بازسازی پستان پس از جراحی را در آبان ماه برگزار کردند تا بیشتر در این زمینه بتوانند با یکدیگر و همینطور جراحان کشورهای دیگر از جمله مکزیک، ایتالیا، فرانسه و... تبادل نظر کنند. در این گزارش برخی از پزشکان و فوقتخصصهای جراحی پلاستیک پاسخگوی 4سوال «سلامت» شدند که در ادامه میخوانید:
ادامه مطلب...
در پیادهرویهای طولانی آسیبهای زیادی به پوست پا وارد میشود اما استفاده از کفشهای مناسب پیادهروی تا حد زیادی از این آسیبها جلوگیری و فشار کمتری به پاها وارد میکند. یکی از مسائلی که میتواند تشدیدکننده مشکلهای پوستی پا بهخصوص در ساعتهای طولانی باشد تعریق پاهاست.
ادامه مطلب...
گذرنامه
برای خروج از کشور و رفتن به عراق و زیارت کربلا، گذرنامهتان باید تا 6 ماه دیگر اعتبار داشته باشد. در غیر این صورت با مراجعه به مراکز پلیس110 برای تمدید گذرنامه خود اقدام و پس از آن حتما در سامانه سماح به نشانی www.samah.haj.ir ثبتنام کنید.
ویزای عراق
با توجه به اعتبار 3 ماهه ویزا برای ورود به عراق، بهتر است در اولین فرصت برای درخواست ویزا اقدام کنید. اگر 5 نفر یا بیشتر هستید، میتوانید درخواست صدور ویزای گروهی بدهید. البته باید توجه داشته باشید تمام نفرات باید با هم و از یک مرز خارج شوند و با هم به کشور برگردند. هزینه صدور ویزا به ازای هر نفر حدود 150 هزار تومان است. برای صدور ویزای زیارتی میتوانید با اصل گذرنامه و 2 قطعه عکس 4×3 رنگی زمینه سفید به نمایندگیهای سفارت عراق در تهران، مشهد، اهواز و کرمانشاه مراجعه کنید.
وسایل مورد نیاز
قبل از حرکت بهتر است برای هزینههای داخل کشور عراق دینار عراقی تهیه کنید. برای مکالمه تلفنی در کشور عراق هم میتوانید سیمکارتهای موقت عراقی را از نمایندگیهای سفارت یا آژانسهای مسافرتی معتبر بخرید. از آنجا که یک پیادهروی چند روزه پیش دارید، وسایل ضروریتان را داخل کولهپشتی بگذارید تا در طول مسیر اذیت نشوید. بهتر است یک کیسهخواب هم همراه خود داشته باشید. سعی کنید کفش راحتی بپوشید تا در طول مدت پیادهروی پاهایتان را زخم نکند. بهتر است داروهای مصرفی یا داروهایی که احتمال میدهید طی سفر به آنها نیاز پیدا خواهید کرد را برای مدت 10 روز بردارید.
مسیر سفر
از شهرهای تهران، مشهد، اهواز، اصفهان، ساری، کرمان، شیراز و تبریز پرواز مستقیم به نجف و بغداد برقرار است. خروج زمینی به سمت عراق نیز از 3 محور تهران، شلمچه و چذابه انجام میشود. در ضمن با توجه به ازدحام شدید زائران در این 3 محور ممکن ساعتهای زیادی منتظر بمانید یا حتی مجبور به اقامت شب در مرز شوید. طی کردن فاصله 320 کیلومتری مهران تا نجف 4 تا 6 ساعت، حرکت از شلمچه تا نجف 5 تا 8 ساعت و چذابه تا نجف بین 4 تا 7 ساعت به طول میانجامد. در ایام اربعین نرخ کرایهها از مرز به سمت نجف بین 10 تا 40 هزار دینار برای اتوبوس، ون و سواری متغیر است.
نجف
در ایام اربعین نرخ کرایهها از گاراژ یا همان ترمینال نجف تا نزدیکی حرم یا مسجد کوفه به ازای هر نفر 1000 تا 1500 دینار و قیمت هتلها در نجف به ازای هر نفر بیش از 200 دلار است. با توجه به جمعیت میلیونی زائران و کمبود جا و امکانات، توصیه میشود پس از زیارت حرم امیرالمومنین(ع) پیادهروی خود را به سمت کربلا آغاز کنید.
موکب
در تمام طول مسیر پیادهروی سازهها یا چادرهایی وجود دارد که توسط هیاتها اداره میشوند و به زائران خدمت میکنند. در زبان عربی به هیات، موکب میگویند. موکبها دارای محل استراحت و سایر امکانات لازم هستند و در تمام ساعتها به صورت صلواتی از زائران پذیرایی میکنند.
پیادهروی نجف تا کربلا
در طول مسیر تیرهای چراغ برقی وجود دارد که روی آنها شمارهگذاری شده است. به این تیرهای چراغ، عمود گفته میشود. فاصله هر عمود با عمود بعدی 50 متر است. طول مسیر پیادهروی نجف تا کربلا حدود 82 کیلومتر است که بین 2 تا 5 روز طول میکشد. مسیر پیادهروی از ابتدای «شارعالرسول» آغاز میشود. عمود 182 نشانه پایان یافتن شهر نجف است و پس از آن در ابتدای جاده نجف به کربلا عمودها دوباره از شماره 1 شروع میشوند. از این نقطه تا حرم حضرت عباس(ع) 1452 عمود در پیش است.
ادامه مطلب...
با توجه به اینکه استقبال مردم برای حضور در مراسم پیادهروی اربعین هر سال رو به افزایش است، دولت جمهوری اسلامی ایران و همه نهادهای نظام از سال گذشته بهصورت کاملا نظامیافته وارد این عرصه شدند تا با تمام توان به زائران اربعین خدمترسانی کنند.
سال گذشته بیش از یک میلیون و 600 هزار نفر از هموطنانمان در مراسم پیادهروی اربعین شرکت کردند و به نظر میرسد امسال هم شاهد استقبال بالایی باشیم. در حال حاضر ستادی با مدیریت وزارت کشور تشکیل شده که اسکان، امنیت، خدمات بهداشت و درمان، تغذیه و سایر خدمات به زائران اربعین را ساماندهی میکند. همچنین در شهرهای مرزی، امکانات موقت خوبی برای اسکان زائران فراهم شده است.
هر چند راه کربلا راه عشق است و رسیدن به معشوق سختیهای راه را بر عاشق هموار میکند اما به کار بستن توصیههای کارشناسان هم میتواند مسیر را هموارتر کند و زائر را با مشکلات جسمانی کمتری به کربلا برساند تا از زیارتش لذت و بهره بیشتری ببرد.
همراه شو، عزیز!
ادامه مطلب...
زائران باید 3 روز پیاپی به مدت 8 ساعت پیادهروی کنند. قطعا این کار حتی برای کسانی که اهل ورزش و پیادهروی هستند هم سخت خواهد بود، بنابراین لازم است زائرانی که پیاده به زیارت امامحسین(ع) میروند چند نکته را رعایت کنند.
مهمترین نکته در پیادهروی داشتن کفش مناسب است. کفش مناسب پیادهروی باید حتما کفش کتانی مخصوص پیادهروی باشد و ترجیحا بند داشته باشد تا در مواقعی که پاها دچار تورم و آماس میشوند بتوان بندهای آن را شل کرد تا فشار کمتری به پاها وارد شود. کفش کتانی نباید زیره نازکی داشته باشد و ارتفاع پاشنه آن باید حداکثر 3 سانتیمتر باشد. افرادی که دچار صافی کف پا هستند بهتر است با نظر متخصص ارتوپد از کفیهای مناسب داخل کفششان استفاده کنند.
اگر برای این سفر کفش نویی خریداری کردهاید، برای اطمینان از اینکه پایتان را نمیزند، باید تا قبل از سفر آن را بپوشید و راه بروید. استفاده از دمپایی و صندل که عراقیها بیشتر از آن استفاده میکنند، کار اشتباهی است زیرا امکان زخمی شدن پاها زیاد است، بهخصوص اینکه وقتی پاها دچار تورم و آماس میشوند فرد ممکن است متوجه زخمهای پایش نشود.
ضمن اینکه پاها مرتب در دمپایی حرکت میکنند در نتیجه هم فرد خیلی زود خسته میشود و از ادامه پیادهروی بازمیماند و هم حرکت زیاد پاها در دمپایی باعث ایجاد زخم بهخصوص در ناحیه انگشتان پا میشود. افرادی که به بیماریهای زمینهای مبتلا هستند و پزشک به هر دلیلی آنها را از پیادهروی طولانی منع کرده، باید از انجام این کار صرفنظر کنند. به عنوان مثال افراد مبتلا به تنگی کانال نخاعی یا آرتروز بسیار پیشرفته زانو، مبتلایان به دیسکهای کمری که دچار فتق شده و پزشک به دلایلی هنوز تصمیم به عمل نگرفته و صبر کرده تا روشهای دیگر را آزمایش کند و... نباید با پای پیاده به کربلا بروند. اگر به هیچوجه آمادگی راه رفتنهای طولانی را ندارید، حتی اگر تنومند و قوی باشید، با 3 روز پیادهروی طولانیمدت دچار آسیبهای جدی خواهید شد، بنابراین افرادی که قصد پیادهروی نجف تا کربلا را دارند باید حتما آمادگی قبلی و سابقه پیادهرویهای طولانی را داشته باشند.
ادامه مطلب...
یکی از مهمترین عوامل تغذیهای که در باروری یا ناباروری نقش دارد، نوع چربیهای موجود در رژیمهای غذایی خانمهاست. بهطور کلی، افرادی که قصد بارداری دارند باید چربیهای اشباع و ترانس را از برنامه غذاییشان کنار بگذارند و بیشتر از چربیهای غیراشباع استفاده کنند. ر
وغنهای گیاهی مانند زیتون، کنجد و...، غنی از ویتامین E هم هستند. علاوه بر روغنهای یادشده، مغزهایی مانند بادام، بادام زمینی، گردو یا خود دانه کنجد هم سرشار از این ویتامین هستند. مصرف خوراکیهای حاوی ویتامین E میتواند با تخریب اثر رادیکالهای آزاد، باعث تحریک تخمکگذاری و افزایش قدرت باروری در خانمها شود.
این نقش را ریزمغذی دیگری به نام سلنیوم هم در بدن خانمها بازی میکند. البته خانمها میتوانند برای افزایش تخمکگذاری و بالا بردن توان باروری خود، علاوه بر مغزها و دانههای خام، غذاهای دریایی یا مکملهای این ماده معدنی را هم زیر نظر متخصص در برنامه غذاییشان داشته باشند.
اسیدفولیک، منیزیم، ویتامین 12B و B6 هم میتوانند در تخمکگذاری نقش داشته باشند. ما نمیتوانیم نقش برجسته روی را هم در تخمکگذاری نادیده بگیریم. مکمل یا غذاهای حاوی روی میتوانند هم باعث رشد دیواره رحم در خانمها شوند و هم از چسبندگی اسپرمها در بدن آقایان پیشگیری کنند. از اینرو، اگر خانمها و آقایانی که قصد باروری دارند، اقدام به مصرف مکملهای زینک+ویتامین C بکنند، میتوانند توان باروریشان را بالاتر ببرند.