چاقی میتواند بهطور مستقیم روی ناباروریهای مردانه تاثیر بگذارد. البته از نظر علمی، ما آن نوع از چاقی مردانه که نمایه توده بدنی فرد به بالای 30 برسد را عامل ناباروری او میدانیم وگرنه اضافهوزنهای معمول نمیتوانند منجر به ناباروری مردانه شوند.
بد نیست بدانید حدود 10 درصد از هورمونهای مردانه در بافت چربی بدن مردان، تبدیل به هورمونهای زنانه یا استروژنها و عاملی برای تشدید ناباروریهای مردانه میشوند. یعنی چاقیهای مردانه نمیتوانند به خودیخود عامل ناباروری باشند و فقط میتوانند باعث تشدید ناباروریهای در اثر بیماریهایی مانند واریکوسل شوند.
در این صورت باید برای درمان ناباروریهای مردان مبتلا به چاقی، کاهش وزن هم کنار سایر برنامههای درمانی جا بگیرد. گاهی کاهش وزن و تغییر شیوه زندگی مانند افزایش فعالیت بدنی روزانه یا ترک سیگار میتواند با افزایش کیفیت اسپرمها، مشکل ناباروری مردان را حل کند.
چندی پیش، خبری مبنی بر نقش پررنگ تغذیه و الگوهای غذایی بر درمان ناباروری منتشر شد و در این خبر تاکید شده بود یکی از مهمترین عوامل ناباروری حال حاضر، عوامل تغذیهای و الگوهای نادرست غذایی است که البته توجه کمی نیز به آن میشود. برای پی بردن به کم و کیف این خبر، در صفحه «سفره سالم» این شماره با دکتر شیرین نیرومنش، متخصص زنان و زایمان و استاد دانشگاه علومپزشکی تهران در همین رابطه گفتوگو کردهایم.
آرتریت روماتویید اختلالی در سیستم ایمنی بدن است که باعث التهاب مفاصل میشود. معمولا با شروع بارداری، وضعیت جسمی بیماران بهبود مییابد ولی 6 تا 8 هفته پس از تولد نوزاد، همانطور که خانم آیلین هم اشاره کردهاند بهدلیل تشدید ضعف سیستم ایمنی، بیماری مجدد عود میکند. به همین دلیل به بیماران مبتلا توصیه میشود بلافاصله بعد از زایمان، به پزشک متخصص مراجعه کنند تا اقدامهای درمانی لازم برایشان انجام شود.
ادامه مطلب...
بیماران مبتلا به روماتویید مفصلی باید هنگام ورزش بسیار محتاط باشند. روش ورزش در این بیماران با افراد سالم تفاوت دارد و به اقدامات خاصی برای پیشگیری از آسیب به مفصل نیاز دارند.
این بیماران باید زیر نظر متخصص تمریناتی را انجام دهند که فشار روی مفصل را کم و در عین حال به تقویت ساختمان عضلات کمک کند. فرد بیمار به تمرینات کششی منظم نیاز دارد در غیر این صورت درد باعث خشکی مفصل و از کار افتادگی تدریجی آن میشود. ادامه مطلب...
با اینکه زائران اربعین مهمان امام حسین(ع) هستند و قطعا مورد توجه و لطف میزبان قرار میگیرند اما زائران باید نکات مربوط به سلامت خود را حفظ کنند تا طی سفر بیمار نشوند و از بهرهگیری معنوی آن محروم نمانند.
اولین نکته اینکه با توجه به فصل پاییز، بارندگی هوا و تغییرات جوی بهخصوص در کشور عراق که روزهای گرم و شبهای بسیار سردی دارد و با در نظر گرفتن انبوه جمعیت به همه زائران اربعین حسینی توصیه میشود قبل از عزیمت حتما واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند.
نکته دوم در نظر گرفتن مسائل بهداشتی مربوط به آب و غذاست. طی مسیر پیادهروی موکبهای متعددی برپا شدهاند که از زائران پذیرایی میکنند و انواع و اقسام غذاها و میوهها را بین زائران توزیع میکنند.
در حال حاضر بیماری وبا در کشور عراق شایع است؛ یک بیماری عفونی با اسهال بسیار شدید و حجیم که آب زیادی از بدن دفع میکند و حتی میتواند باعث مرگ شود. این بیماری به حدی در این کشور شیوع پیدا کرده و جدی شده که تمام مدارس در ماه مهر که فصل بازگشایی مدارس بود، تعطیل شدند و مدارس با یک ماه تاخیر باز شدند بنابراین به همه زائران توصیه میشود از خوردن آبهای غیربهداشتی و بیرون از بطریهای آبمعدنی خودداری کنند.
خوشبختانه بطریهای آب معدنی طی مسیر پیادهروی بین زائران توزیع میشود و کمبودی از این جهت وجود ندارد اما مشکل اینجاست که در برخی موکبها بطریهای آبمعدنی درون ظرفهای بزرگی ریخته میشوند که داخل آنها آب غیربهداشتی و حتی گلآلود همراه یخ وجود دارد تا آب خنک به دست زائران برسد.
همه، پدرها و مادرها را مسوول مشکلهای کودکان و نوجوانان قلمداد میکنند. متخصصان سلامت روان هم معتقدند که والدین نقش تعیینکنندهای در مشکلهای رفتاری و عاطفی کودکان دارند. حتی زمانی که بچهها در مدرسه موفق نیستند، آموزگاران و اولیای مدرسه مدعی میشوند تقصیر پدر و مادرهاست. ادامه مطلب...
بسیاری از راهنماییهای متداول امروزی به والدین، دنیای هیجان را نادیده میگیرند. در عوض تکیه آنها بر گونهای از نظریههای فرزندپروری است که بر رفتار نامطلوب کودکان توجه دارند و به احساسهایی که در پس این رفتار نهفته است بیتوجه هستند. یافتههای پژوهشها نشان میدهند آگاهی از هیجانها و توانایی مدیریت احساسها بیش از بهره هوشی تعیینکننده موفقیت و کامیابی در همه بخشهای زندگی، بهخصوص روابط خانوادگی خواهد بود. امروزه در شیوههای فرزندپروری توجه به هوش هیجانی از اهمیت خاصی برخوردار است.
ادامه مطلب...
هر سال تعداد زیادی از دانشآموزان دچار حوادثی مرتبط با مدرسه از نوع روانی، جسمی، جنسی و... میشوند. این حوادث ممکن است در راه خانه به مدرسه یا داخل مدرسه باشد ولی موارد امنیتیای وجود دارند که با رعایت آنها میتوان احتمال بروز حوادث را به حداقل رساند یا لااقل جلوی بحرانیتر شدن آن را گرفت. البته شکی نیست که کودکان و نوجوانان، دنیا را مثل بزرگترها نمیشناسند و تجربه و دانشی در مورد حوادث و چگونگی مقابله با آن را ندارند و شما والدین و اولیا و مربیان دانشآموزان هستید که همیشه باید گوش به زنگ و هوشیار باشید تا با آموزش دادن و محافظت و درایت به موقع دانشآموزان را از حوادث احتمالی دور نگه دارید.
زردی نوزادان، یکی از شایعترین بیماریها در دوران نوزادی است که حدود 60 درصد از بچهها را درگیر خود میکند. در بیشتر موارد ابتلا، جای نگرانی برای پزشک و خانواده نوزاد وجود ندارد و میتوان با درمانهای سادهای مانند فوتوتراپی کنار تغذیه با شیر مادر در مدت کوتاهی بر این بیماری غلبه کرد اما در موارد محدودی هم شدت گرفتن بیماری، کادر درمان را مجبور به تعویض خون نوزاد برای پیشگیری از ایجاد عوارض مغزی در او میکند. متاسفانه، برخی از خانوادهها بیماری زردی را بهدلیل شیوع بالای آن جدی نمیگیرند و تنها به درمانهای خانگی و سنتی مانند استفاده از آبقند، شیر خشت و ترنجبین بسنده میکنند. این خانوادهها باید بدانند زردی میتواند در دوره طلایی خود که هفتههای اول پس از تولد است، بروز کند و درمان شود اما اگر این بیماری بهخوبی درمان نشود، زردی میتواند با تجمع در سلولهای مغز باعث آسیب دیدن مادامالعمر آنها شود. در این صورت، ابتلا به فلج مغزی، فلج اندامها و عقبافتادگی ذهنی کودکان هم دور از انتظار نخواهد بود.
ادامه مطلب...
• ماسکهای کاغذی معمولی و دستمال نمیتوانند جلوی ورود ذرات ریز گرد و غبار به سیستم تنفسی ما را بگیرند اما ماسکهای فیلتردار از نوع FFP2 موجود در داروخانهها میتواند در این شرایط کمککننده باشد.
• بلافاصله به محیطهای بسته بروید و درها و پنجرهها را ببندید.
• اگر نشانههایی مانند کوتاهی تنفس، سرفه و خسخس کردن و درد قفسهسینه را مشاهده کردید، بهخصوص اگر سابقه بیماری آسم دارید، درمان همیشگی آسم خود را دنبال کنید و اگر نشانهها برطرف نشد در اولین فرصت با پزشک مشورت کنید.
• برای جلوگیری از آلودگی مواد غذایی و آب آشامیدنی، استفاده از پوشش مناسب برای مواد غذایی آماده مصرف ضروری است.