انسان خطای آموزگارش را نشناسد، تا آنکه اختلاف [و دیگر نظرات] را بشناسد . [ایّوب علیه السلام]
کشکول سلامت1
رابطه خواب و طبیعت
یکشنبه 94 شهریور 29 , ساعت 3:7 عصر  

پژوهشگران در مطالعه‌ای جدید به بررسی تاثیر قرارگیری در محیط‌های طبیعی بر کیفیت خواب افراد پرداختند.

در این مطالعه، اطلاعات بیش از 255 هزار نفر مورد بازبینی قرار گرفت تا ارتباط میان تعداد روزهایی که آنها کیفیت خواب نامطلوبی داشتند، با دسترسی این افراد به فضای سبز و طبیعی مورد بررسی قرار گیرد. همچنین، از اطلاعاتی که در مورد شدت و مدت تابش خورشید در نواحی مختلف مورد بررسی بود نیز استفاده شد. نتایج این پژوهش مشخص کرد افرادی که بین 29-21 روز در ماه خواب کافی نداشتند، کمتر از سایرین در مکان‌های طبیعی حضور داشتند.

در مقابل، افرادی که کمتر از 7روز در ماه خواب ناکافی داشتند، بیشتر به فضاهای سبز و طبیعی دسترسی داشتند. در این میان، ارتباط بین خواب و قرار گرفتن در محیط‌های طبیعی در مردان بیشتر از زنان بود. این یافته می‌تواند راه‌حلی خوب برای افرادی باشد که دچار اختلال خواب هستند.

هفته نامه سلامت/537


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
به شایعات واکسیناسیون توجه نکنید
یکشنبه 94 شهریور 29 , ساعت 3:6 عصر  

دکتر مینو محرز/متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری و رئیس مرکز تحقیقات ایدز


برخی از والدین در سراسر دنیا از تزریق واکسن به فرزندانشان خودداری می‌کنند زیرا معتقدند واکسن عوارض جانبی بسیاری دارد که از آن جمله می‌توان به اختلال اوتیسم اشاره کرد که به تازگی در گوشه و کنار جهان بحث در مورد آن بالا گرفته است. واقعیت این است که این نوع عوارض بسیار نادر است و در برابر فوایدی که واکسیناسیون می‌تواند داشته باشد اصلا به چشم نمی‌آید.

در بسیاری از کشورهای دنیا واکسیناسیون اجباری نیست. در کشورهای همسایه ما نیز برنامه واکسیناسیون در حد مطلوب اجرا نمی‌شود اما خوشبختانه در کشور ما خدمات رایگان و در دسترس است.

واکسیناسیون در ایران اجباری و ارائه کارت واکسیناسیون حین ثبت‌نام در مدرسه ضروری است.

پنتاوالان از جمله واکسن‌های بسیار خوبی است که با تلاش وزارت بهداشت به صورت رایگان در دسترس خانواده‌ها قرار گرفته و در 2 نوبت تزریق، کودکان را در برابر 5 بیماری خطرناک دیفتری، کزاز، سیاه‌سرفه، هپاتیت و هموفیلوس آنفلوانزا مصون می‌کند.

متاسفانه به‌دلیل عدم اطلاع‌رسانی خوب، برخی خانواده‌ها فکر می‌کنند بیماری‌هایی مانند دیفتری و سیاه‌سرفه ریشه‌کن شده اما حقیقت اینجاست که هیچ بیماری‌ای تاکنون ریشه‌کن نشده و حتی هنوز نمونه‌هایی از ابتلا به سرخجه و سرخک که برنامه ریشه‌کنی آن از سوی سازمان جهانی بهداشت آغاز شد و کشور ما هم در آن شرکت داشت، گزارش می‌شود.

اگر به صورت مرتب با واکسیناسیون در برابر این بیماری‌ها مصونیت ایجاد نکنیم، احتمال همه‌گیری آنها نیز وجود دارد.

برنامه واکسیناسیون باید طبق دستور وزارت بهداشت اجرا و برای کاهش ترس مردم از واکسیناسیون اطلاع‌رسانی لازم انجام شود. به‌عنوان مثال خانواده‌ها باید بدانند که تب عارضه تمام واکسن‌هاست و تنها پنتاوالان تب نمی‌دهد. تب را نیز به کمک مسکن‌ها و تب‌برها می‌توان کنترل کرد و مساله‌ای نگران‌کننده نیست.

هفته نامه سلامت/537


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
هوای مغزتان را داشته باشید
یکشنبه 94 شهریور 29 , ساعت 3:5 عصر  

دانستنی‌های 4 بیماری مرتبط با مغز و اعصاب در دوران سالمندی




دکتر فرهاد عصارزاد‌گان
متخصص مغز و اعصاب، عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدبهشتی

سالمندی دوره‌ای حساس از زندگی است که فرد را مستعد ابتلا به بیماری‌های زیادی می‌کند. بروز بسیاری از بیماری‌ها را می‌توان با معاینه‌های دوره‌ای به تاخیر انداخت یا به خوبی آنها را کنترل کرد ولی بیماری‌هایی هم هستند که دانشمندان با وجود سال‌ها مطالعات و تلاش، هنوز نتوانسته‌اند مانع بروز آنها شوند. در «سالمندان» این هفته اشاره‌ای داریم به 4 بیماری عمده‌ مرتبط با سیستم مغز و اعصاب که انسان‌ها را در سنین بالا گرفتار می‌کنند. بیماری‌های مغز و اعصاب به 2 گروه عمده تقسیم می‌شوند؛ بیماری‌هایی که مغز و نخاع را درگیر می‌کنند (مانند سکته مغزی، پارکینسون و زوال عقل) و بیماری‌هایی که اعصاب محیطی را درگیر می‌کنند (مانند ALS). در هر 2 گروه بیماری‌هایی وجود دارد که بروزشان در سنین بالاتر بیشتر است.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
مکملهای بدنسازی برای کبد و کلیه خطر دارند
یکشنبه 94 شهریور 29 , ساعت 3:4 عصر  

 دکتر شاهین صالحی، متخصص پزشکی ورزشی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

تاکنون مدارک کافی علمی و مستندی در مورد اینکه مصرف مکمل‌ها باعث بروز بیماری‌های خودایمنی مانند واسکولیت وگنر در فرد یا ورزشکاری شود به دست نیامده است. به هر حال، این بیماری یک بیماری نادر است که علتش نیز هنوز به‌درستی مشخص نشده. ممکن است زمینه ژنتیکی و ابتلا به بعضی از بیماری‌های عفونی بتواند باعث شعله‌ور شدن آن شود، اما قطعا فردی که به بیماری واسکولیت مبتلاست، اگر مکمل‌های پروتئینی مصرف کند، کارکرد کلیوی‌اش بالا می‌رود و شرایط برای آسیب به کلیه و پیشرفت بیماری‌اش مهیا می‌شود.

به همین دلیل، توصیه ما به همه ورزشکاران این است که حتی در مصرف بهترین و مرغوب‌ترین مکمل‌ها نیز احتیاط کنند.

در ایران حتما باید به برچسب مجوز وزارت بهداشت روی مکمل‌ها توجه شود. مکمل‌هایی که به صورت قاچاق وارد ایران می‌شوند، خطرناک هستند.

ما فرض را بر این می‌گذاریم که مکمل‌ها کاملا مجازند و آلودگی هورمونی و دارویی ندارند. اما حتی همین مکمل‌های مجاز هم باید با احتیاط مصرف شوند چون می‌توانند در درازمدت روی کبد و کلیه اثر داشته باشند.

باید دید بدن اصلا نیازی به این مکمل‌ها دارد یا نه و اگر نیاز دارد، چه مقدار از آن باید مصرف شود. قبل از اینکه فرد بخواهد مکمل مصرف کند، باید آزمایش کاملی از کبد، کلیه و وضعیت خونی‌اش بدهد چون باید از هر لحاظ سالم باشد.

متاسفانه مصرف داروهای غیرمجاز در سطح جامعه بالا رفته است، در حالی که این داروها برای بیماران خاص و در شرایط خاص است، نه برای همه ورزشکاران. خطر این داروها کاملا شناخته شده است و تردیدی نیست که آنها سلامت انسان را به خطر می‌اندازند.

هفته نامه سلامت/537


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
پرخوری ما هم از اعصاب ماست!
یکشنبه 94 شهریور 29 , ساعت 3:3 عصر  

دانستنی‌های بولیمیا یا پرخوری عصبی


ستاره محمد

«دخترم فقط 23 سال داشت، با اندامی متناسب و بدون ذره‌ای اضافه وزن، اما اغلب اوقات با ولع غذا می‌خورد و همیشه گرسنه بود. او عادت داشت بعد از اتمام غذا به دستشویی برود و مسواک بزند، اما چند وقتی بود که متوجه شدم مسواک‌زدنش بیش از حد طولانی می‌شود. هربار پشت در دستشویی می‌رفتم، صدای شیر آب و گاهی سرفه او را می‌شنیدم و بعد از بیرون آمدنش خیالم راحت می‌شد که اتفاقی نیفتاده است. با ادامه این رفتارها کم‌کم به او شک کردم. یک بار بلافاصله بعد از او داخل دستشویی رفتم و با بوی تند و متعفنی مواجه شدم؛ درست مثل بوی استفراغ. باورم نمی‌شد؛ یعنی تمام این مدت او بعد از غذاخوردن سعی می‌کرد همه آن را بالا بیاورد تا چاق نشود...»

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
«اگر»های سفرهای هوایی
یکشنبه 94 شهریور 29 , ساعت 3:2 عصر  

چگونه با عوارض پرواز کنار بیاییم؟


سرهنگ کاظم امینی

پزشک هوایی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی آجا، مدیر بهداشت و درمان هوانیروز

بدن انسان مطابق با شرایط زمین طراحی شده است و دور شدن از سطح آن می‌تواند برای سلامت مخاطره‌آمیز باشد. البته این نگرانی با پیشرفت‌های امروزی برطرف شده و مسافران هوایی می‌توانند با خیال راحت به مقصد برسند. با این حال هنوز هم گاهی شاهد وخیم شدن حال برخی مسافران و فرود اضطراری دنبال آن هستیم؛ واقعه‌ای که هم جان فرد را به خطر می‌اندازد و هم باعث اتلاف وقت و هزینه سایر مسافران و شرکت هواپیمایی می‌شود. در چنین شرایطی معمولا مسافر مقصر است چرا که از دیدگاه آیین‌نامه‌ها و مقررات سازمان بین‌المللی هوانوردی این وظیفه مسافر است که هنگام تهیه بلیت، شرکت هواپیمایی را از نوع بیماری و شرایط جسمانی خود مطلع کند تا در صورت لزوم برای او شرایط ویژه فراهم یا به کل از سفر منع شود. «درمانگاه» این هفته به بررسی دانستنی‌ها و مراقبت‌های سلامت در سفرهای هوایی می‌پردازد.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
6 نقطه ضعف سفره ایرانیان
یکشنبه 94 شهریور 29 , ساعت 2:59 عصر  

در سبد غذایی ما چه خبر است؟


مهدیه آقازمانی

بررسی مصرف مواد غذایی خانوارهای شهری و روستایی کشور که در مقاطع 10 ساله انجام می‌شود، روند مصرف مواد غذایی خانوار و تغییرات الگوی مصرف جامعه ایرانی را طی زمان نشان می‌دهد که نه‌تنها خوشایند نیست، بلکه در برخی موارد نگران‌کننده نیز هست. تحقیقات می‌گویند مصرف گروه‌های سبزی و میوه، شیر و لبنیات، گوشت و حبوبات کم شده و مصرف روغن و چربی‌های مضر و نمک و نوشابه بالا رفته است. آنچه در «موضوع ویژه» این هفته می‌آید، ضمن اشاره به این مساله، به این نکته پرداخته که هر کدام از ما در اصلاح و ارتقای این وضعیت می‌توانیم چه سهمی داشته باشیم.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
آیا مکملهای بدنسازی بیتو را دچار واسکولیت کردند؟
یکشنبه 94 شهریور 29 , ساعت 2:52 عصر  

دکتر معصومه اخلاقی روماتولوژیست به پرسشی پاسخ می‌دهد که این روزها خیلی‌ها می‌پرسند


پرنیان پناهی

شامگاه سه‌شنبه سوم شهریورماه، قهرمان بدنسازی کشورمان بیت‌ا... عباسپور، بعد از مدت‌ها زورآزمایی با بیماری واسکولیت وگنر از پا درآمد و چشم از جهان فروبست. همان موقع که «بیتو» در بستر بیماری بود حرف و حدیث‌هایی درباره ارتباط مکمل‌ها با بیماری‌اش شنیده می‌شد، اما در این چند روز اخیر و بعد از خاکسپاری او حرف و حدیث‌ها قوت گرفته و پای دنیس جیمز آمریکایی، دوست و مربی او نیز لابلای این شایعات به میان آمده است. می‌گویند او مکمل‌ها را برای «بیتو» می‌فرستاده و حال، سوال این است که آیا واقعا مکمل‌ها می‌تواند در ابتلا به واسکولیت نقش داشته باشد؟ دکتر معصومه اخلاقی، روماتولوژیست و استادیار مرکز تحقیقات روماتولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این گفت‌وگو به این پرسش پاسخ داده است.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
بیماری بیتالله عباسپور چه بود؟
یکشنبه 94 شهریور 29 , ساعت 2:51 عصر  

دانستنی‌های واسکولیت




دکتر آرش محمدی توفیق

فوق‌تخصص جراحی عروق، عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدبهشتی

واسکولیت بیماری عروقی است با علت ناشناخته که در آن عروق بدن (شریان یا ورید) دچار التهاب می‌شوند. در بیماری واسکولیت، سیستم ایمنی بدن به اشتباه عروق خود را بیگانه تلقی می‌کند و به آن حمله‌ور می‌شود تا آن را نابود ‌کند. علت بیماری در بیش از 90 درصد مواقع وجود اختلال در سیستم ایمنی است اما ویروس‌ها و عناصر خارجی هم ممکن است باعث بیماری واسکولیت ‌شوند. بیماری به صورت حاد (ناگهانی) و مزمن (طول کشیده) بروز می‌کند و درگیری شریان‌ها معمولا شدیدتر از ورید‌هاست. واسکولیت در خانم‌ها شایع‌تر است و اغلب در 20 تا 50 سالگی رخ می‌دهد.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
50 کیلوگرم کاهش وزن با گیاهخواری
یکشنبه 94 شهریور 29 , ساعت 2:50 عصر  

«میزگرد تغذیه» درباره روند کاهش وزن آقای یونس علی با حضور دکتر محمدرضا خدایی روان‌پزشک، دکتر محمدرضا مهاجرتهرانی فوق‌تخصص غدد و متابولیسم، دکتر منوچهر قارونی فوق‌تخصص قلب و عروق و دکتر محمدرضا وفا متخصص تغذیه




فرزانه فولادبند

«خام گیاهخواری، تغذیه به روش انسان‌های نخستین است و من با این روش توانستم طی 5 ماه 50 کیلوگرم وزن کم کنم. علاوه بر این، مشکل‌های روانی، اختلال‌های رفتاری و حالت‌های پرخاشگری و افسردگی‌ام برطرف شد و حالا کاملا شاداب و سرحال هستم. قدرت بدنی‌ام بیشتر شده است، میل به تحرک و ورزش دارم و به‌طور حرفه‌ای کوهنوردی می‌کنم.» اینها بخشی از صحبت‌های یونس علی، جوان 31 ساله با قد 180 سانتی‌متر و ساکن تهران است که با خام گیاهخواری وزنش را از 125 به 75 کیلوگرم رسانده است. توضیح بیشتر را همراه نظر و توصیه متخصصان در ادامه بخوانید.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
   1   2   3   4   5   >>   >
درباره وبلاگ

کشکول سلامت1


همایون سلحشور فرد، کارشناس مهندسی بهداشت محیط
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 183 بازدید
بازدید دیروز: 487 بازدید
بازدید کل: 990355 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
فهرست موضوعی یادداشت ها
پرسش[300] . طب سنتی[159] . کنترل بیماری ها[122] . تغذیه سالم[109] . بهداشت مواد غذایی[83] . سلامت روان[81] . توصیه های ایام خاص[80] . پوست و مو[78] . کنترل عوارض[75] . سلامت کودکان[74] . چاقی[53] . سرطان[52] . تربیت فرزند[47] . خواص خوراکی ها[45] . ورزش و سلامت[44] . سلامت مادر و نوزاد[43] . شایعات[42] . مجموعه لینک[42] . سلامت فردی[41] . پوستر[41] . سلامت سالمندان[39] . رژیم درمانی[38] . سوژه نقد[38] . نگهداری مواد غذایی[38] . میوه[37] . سلامت دهان و دندان[37] . بارداری[37] . بهداشت خواب[36] . لبنیات[36] . سلامت کار و طب فیزیکی[35] . برنامه رادیویی[33] . روزه داری[31] . دیابت[30] . گزارش خبری[30] . مشکلات عضلانی و اسکلتی[30] . سلامت جنسی[28] . روغن[26] . چربی[24] . شیر[24] . تغذیه کودکان[23] . بهداشت آب[22] . رادیو معارف- دکتر میرغضنفری[22] . عوارض داروها[22] . عسل[20] . قند[20] . تمرین های ورزشی[20] . بدنسازی[20] . آلودگی هوا[20] . آسیب های رسانه[18] . سبزیجات[18] . سبک زندگی[17] . چای[17] . ایمنی و پیشگیری از حوادث[17] . ایدز[17] . مشکلات قلبی و عروقی[17] . مشکلات گوارشی[17] . محیط زیست[17] . مواد بهداشتی و آرایشی[17] . همسرداری[17] . دخانیات[16] . حافظه[15] . سلامت زنان[15] . سلامت سفر[15] . نمک[15] . نقد سلامت[15] . مشکلات تنفسی[15] . ماهی[15] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[14] . بهداشت استخر[13] . آجیل[13] . تغذیه ورزشی[13] . پنیر[13] . سرماخوردگی[13] . گوشت[13] . نوشابه های گازدار[13] . نوشیدنی ها[13] . نیترات[13] . قهوه[12] . گیاهان دارویی[12] . فست فود[12] . فشار خون[12] . چشم[12] . بهداشت مسکن و اماکن عمومی[12] . پخت غذا[11] . افسردگی[11] . صیفی جات[11] . مرغ[11] . کنترل ناقلین[11] . کمک های اولیه[10] . کلسترول[10] . کالری[10] . نان[10] . سکته[10] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[10] . بهداشت لوازم فردی[10] . تخم مرغ[9] . آلودگی صوتی[9] . دخاینات[9] . زانو[9] . ریزش مو[8] . تنقلات[8] . آنفولانزا[8] . اوتیسم[8] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[8] . بهداشت ظروف[8] . سموم شیمیایی[8] . شریان[7] . یبوست[7] . تلفن همراه[7] . برنامه تلویزیونی[7] . برنج[7] . آلزایمر[7] . رادیو معارف-شفا[7] . سردرد[7] . سلامت خانواده[7] . روغن مالی[6] . دمنوش[6] . تلفن همراه[6] . تروریسم[6] . کبد[6] . مشکلات کلیه و مجاری ادرار[6] . کمر[6] . کنسرو[6] . عرقیات[6] . ماساژ[6] . ماست[6] . گوش[5] . گرمازدگی[5] . نفخ[5] . نوشابه[5] . پارازیت[5] . تب کریمه کونگو[5] . ترشی[5] . آکنه[5] . اخلاق پزشکی[5] . اسهال[5] . خرما[5] . دوغ[5] . جگر[5] . جمعیت[4] . خامه[4] . رادیو معارف- دکتر میرغضنفری[4] . سلامت مادر و نوزارد[4] . آرتروز[4] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[4] . انواع توت[4] . نقد صدا و سیما[4] . معنویت[4] . وبا[4] . کمردرد[4] . گوشت طیور[4] . شکلات[4] . طب فیزیکی و سلامت کار[4] . عوارض دارو[3] . سموم شیمیایی[3] . شتر[3] . سلامت و ورزش[3] . مایکروفر[3] . لیموترش[3] . متفرقه[3] . مسواک[3] . کنترل بیماری ها[3] . هپاتیت[3] . نگهدای مواد غذایی[3] . بستنی[3] . MS[3] . آبلیمو[3] . تعریق[3] . بهداشت پرتوها و تجهیزات الکترونیکی[3] . پروبیوتیک[3] . سلامت مادر و کودک[3] . زناشویی[3] . حجامت[3] . حبوبات[2] . تیروئید[2] . توصیه های ایام خاص[2] . رب گوجه فرنگی[2] . رفتار های پرخطر[2] . رفتارهای پرخطر[2] . سبزی[2] . سرگیجه[2] . سرویس بهداشتی[2] . سلامت مردان[2] . سلامت سفر[2] . بیش فعالی[2] . ترین ها[2] . تاول[2] . آشپزی[2] . باقلا[2] . ناخن[2] . وررزش و سلامت[2] . کره[2] . کشک[2] . کلیپ[2] . کم خونی[2] . مشکلات کلیه و مجاری ادرار[2] . مدیریت بحران[2] . گوجه فرنگی[2] . سلامت وران[2] . ظروف مواد غذایی[2] . فاویسم . صبحانه . شوره سر . شکر . سلاکت دهان و دندان . سلامت کار و طب فیزیکی . سلامت کار و طب فیزیکی . سلامت کار و طب فیزیکی . شترمرغ . شایعات . شپش . سیب . مادر و نوزاد . لبینات . مایکروویو . مربا . مرگ . مشکلات مغز و اعصاب . مسکن . مشکلات عضلانی و اسکلتی . مشکلات قلبی و عروقی . هموفیلی . مواد بهداشتی و آرایشی . مواد بهداشتی و آرایشی . موارد بهداشتی و آرایشی . موز . نخودفرنگی . نرم افزار . کنترل بیماری ها . کنترل عواض . کنترل ناقیلن . کنترل یماری ها . کنتل بیماری ها . کنجد . کنترل بیماری ها . کنترل بیماری ها . کنترب بیماری ها . کنترل بیمار ها . کنترل بیماری . بادمجان . ایمنی . آلرژی . آبمیوه . الکل . ابولا . پروستات . پست و مو . بهداشت روان . بهداشت فردی . بهداشت لوازم فردی . بهداشت لوازم فردی . سلامت مادر و نوازد . سلامت دهان و داندان . سلامت سفر . سلامت سالمندان . سرکه . سس . زیتون . سامت دهان و دندان . روزه‌داری . خوشگوشت . خون دماغ . دمنونش . توصیه های ایام خاص . توصیه های ایام خاص . جاقی .
نوشته های پیشین

تیر 94
مرداد 94
شهریور 94
مهر 94
آبان 94
آذر 94
دی 94
بهمن 94
اسفند 94
فروردین 95
خرداد 95
تیر 95
مهر 95
آبان 95
آذر 95
دی 95
لوگوی وبلاگ من

کشکول سلامت1
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

ملاحظات اخلاقی در باب آلزایمر
مدیریت چشم ها
مواد لازم و طرز تهیه 3 ماسک خانگی ضدآکنه
تزریق انسولین با هدف عضله سازی
3 نوشیدنی انرژی زا که در طب سنتی توصیه می شود
هشدار درباره نوشیدنی های انرژی زا
11 عارضه افراط در مصرف نوشابه های انرژی زا
15 پیشنهاد کمکالری+پوستر
شایعه روغن هایی که لاغر می کنند، صحت ندارد
بهترین ورزشها برای بدترین درد پاشنه
[عناوین آرشیوشده]