ببار ای برف شادی بر سر من
الهه رضاییان
وقتی سوار تاکسی شدم، خانم مسن با راننده گرم صحبت بود. بحثشان آنقدر جدی بود که تا «سلامت» را دست من دیدند، ناگهان خانم اشارهای به من کرد و رو به راننده گفت: «نه فقط تلویزیون، که همین مجلهها و روزنامهها هم مخصوص جوانها و بچههاست. چه بخورند، چه بپوشند، چطور آرایش کنند. انگار ما چون پیر شدهایم از صفحه روزگار محو هستیم...» یواشکی نگاهی به «سلامت» که تازه از چاپخانه آمده بود، انداختم و صفحه «سالمندان» را پیدا کردم و آن را به خانمی که بعدا فهمیدم نامش نصرتخواه و سنش 68 سال است، نشان دادم. گفت: «خودت رنگ و لعاب این صفحه را با بقیه صفحات مقایسه کن.» راست میگفت. انگار همهمان یادمان رفته که سالمندان حق دارند شاد زندگی کنند. «سالمندان» این هفته اختصاص دارد به راهنمای زندگی شاد در دوران سالمندی.
دکتر بهروز بیرشک/روانشناس و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران
در زندگی مشترک، مسائل مختلفی خواسته یا ناخواسته بهوجود میآید که اغلب نمیتوانیم آنها را نادیده بگیریم. گاهی آنقدر در مسائل و مشکلات روزمره زندگی غرق میشویم که خیلی چیزها از نظرمان عبور میکند بیآنکه کوچکترین توجهی به آنها بکنیم. همین موضوع، یعنی همین بیتوجهی میتواند باعث بروز اتفاقهای ناخوشایندی در آینده شود. مثلا خیلی از زوجها پس از سپری شدن سالهای نخستین زندگی مشترکشان دیگر آن عشق و عاطفه ابتدایی را نسبت به هم ندارند یا چنین علاقهای را به هم ابراز نمیکنند و اینطور بهنظر میرسد که دیگر آن حس خوب روزهای اول آشنایی در زندگیشان وجود ندارد.
بهعنوان مثال، گاهی مادر آنقدر خود را درگیر رسیدگی به امور فرزندانش میکند که نیازهای همسرش را بهکلی از یاد میبرد یا مرد خانه آنقدر درگیر حل و فصل امور زندگی و تامین معاش میشود که انگار بهکلی یادش میرود که همسرش نیازهای غیرمادی هم دارد.
برای اینکه روزهای زندگی زناشویی پس از چند سال تکراری یا رخوتانگیز نشوند، توصیه میکنم تا جایی که امکان دارد، برای زندگی مشترکتان وقت بگذارید و به تعبیری نقش روزهای اولیه زندگیتان را دوباره بازی کنید؛ مثلا با فرستادن یک پیام عاشقانه به همسرتان یا ترتیب دادن یک شام دلپذیر در مکانی که از آن خاطرات خوب مشترکی دارید. همین رفتارها به مرور کمک میکند که به یکدیگر نزدیک و نزدیکتر شوید.
محققان مرکز مایکروسافت میگویند در حال ساخت هواپیماهای بدون سرنشینی هستند که برای شکار حشرات طراحی شده است. هدف از تولید این هواپیماهای کوچک، متوقف کردن اپیدمیهایی مانند مالاریاست. به گزارش سازمان جهانی بهداشت، مالاریا در جهان در سال 2013، بالغ بر 584 هزار نفر را به کام مرگ کشانده و تبدانگی هر ساله باعث بستری شدن 500 هزار نفر در جهان میشود. شاسکونگونیا نیز در آسیای جنوب شرقی از سال 2005 تاکنون 9/1 میلیون نفر را به کام مرگ کشانده.
محققان میگویند این هواپیماهای کوچک از خود بویی متصاعد میکنند که حشرات را به سمت آنها میکشاند. این دستگاه هوشمند میتواند حشرات را از راه دور تشخیص دهد و بدون اینکه آنها را بکشد، به دام بیندازد.
در آستانه روز جهانی سلامتجنسی برگزار شد
معصومه سلیمی نسب
در تقویم سلامت، سیزدهم شهریور مصادف است با روز جهانی سلامت جنسی. به همین مناسبت، مرکز مطالعات فرهنگی هنری شهرداری تهران با همکاری انجمن جامعهشناسی ایران و استادانی در حوزه جامعهشناسی و پزشکی اجتماعی، نشستی تخصصی در فرهنگسرای شفق برگزار کرد که عنوانش «شهر و سلامت جنسی» بود. این نشست بنا به ضرورت و اهمیت موضوع سلامت اجتماعی که سلامت جنسی یکی از زیرمجموعههای آن محسوب میشود، برگزار شد. اغلب حاضران در