دو دعوى خلاف هم نیست جز که یکى را روى در گمراهى است . [نهج البلاغه]
کشکول سلامت1
رژیم غذایی مهمتر است یا ورزش؟
دوشنبه 95 خرداد 24 , ساعت 4:26 عصر  

 اگرچه افرادی که وزن خیلی بالایی دارند سرعت کاهش وزنشان زیاد است اما انتظار می‌رود فرد هر ماه 3درصد از وزن بدن و حداکثر 5کیلوگرم در ماه وزن کم کند. کاهش وزن بیش از این مقدار توصیه نمی‌شود. با ورزش به‌تنهایی نمی‌توان این مقدار وزن را کم کرد و این‌خانم قطعا کنار ورزش رژیم غذایی سخت هم داشته‌اند.

به افرادی که وزن بالا دارند و برای کاهش وزن ورزش می‌کنند، توصیه می‌شود ابتدا بیشتر ورزش‌های هوازی انجام دهند و پس از اینکه مقداری از وزنشان کم شد، به ورزش‌های قدرتی بپردازند. برای پیشگیری از آسیب‌های اسکلتی- عضلانی در اندام تحتانی به افراد خیلی چاق توصیه می‌کنیم به ورزش‌های هوازی مانند شنا بپردازند.

همچنین توصیه می‌کنیم 6ماه اول بیشتر با رژیم غذایی وزن کم کنند و برای حفظ وزن از ورزش کمک بگیرند. اینکه خانم اصلانی روزی 8 ساعت ورزش می‌کنند، منعی ندارد اما لازم است بین ورزش زمان استراحت داشته باشند و شدت و تعداد تکرار تمرین‌ها با توانایی بدنشان هماهنگ باشد. ایشان باید برای حفظ وزن زیرنظر متخصص تغذیه و متخصص پزشکی ورزشی رژیم غذایی و ورزش را ادامه دهند زیرا خطر بازگشت به وزن قبلی برایشان وجود دارد.

دکتر‌ هاله دادگستر
عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی تهران

هفته نامه سلامت/574


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
چاقی بد است،چاقی شکمی بدتر!
دوشنبه 95 خرداد 24 , ساعت 4:24 عصر  

 خانم اصلانی به دلیل ترس از عوارض چاقی، قبل از اینکه دچار مشکل جدی شوند، وزنشان را کم کرده‌اند. اگر چاقی ادامه پیدا کند، می‌تواند باعث درگیری‌های قلبی- عروقی، سکته‌های قلبی و مغزی، برخی انواع سرطان (برخی سرطان‌ها وابسته به چاقی‌اند و در افراد چاق بیشتر دیده می‌شوند) و همین‌طور دیابت و افزایش فشارخون شود. چاقی شکمی در مقایسه با چاقی کل بدن بیشتر در بروز بیماری‌های‌ قلبی- عروقی و سکته‌های قلبی و مغزی نقش دارد. توصیه می‌شود افرادی که چاقی شکمی ‌دارند، تحت نظر متخصص رژیم غذایی مناسبی داشته باشند و وزنشان را کم کنند زیرا این نوع چربی برای بدن خیلی مضر است. اگر خانمی‌ دور شکم‌اش بیشتر از 88 سانتی‌متر و آقایی دور شکم‌اش بیشتر از 102سانتی‌متر باشد، مبتلا به چاقی شکمی‌ است. ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
40 کیلوگرم کاهش وزن در 6 ماه
دوشنبه 95 خرداد 24 , ساعت 4:23 عصر  

کم کردن 40 کیلوگرم اضافه وزن آسان نیست. خیلی‌ها برای این مقدار کاهش وزن زیر تیغ جراحی می‌روند و خطراتش را می‌پذیرند اما خانم فاطمه اصلانی توانسته با رژیم غذایی و ورزش طی 6 ماه وزنش را از 120 به 80 کیلوگرم و نمایه توده بدنی‌اش را از 44 به 29 برساند. جالب است که این خانم 40 ساله ساکن رودهن می‌گوید در این مدت حتی یک بار هم احساس ضعف نکرده است. توضیحات بیشتر در این باره را در ادامه بخوانید.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
ماه نو، ماه نو، سلام، سلام
دوشنبه 95 خرداد 24 , ساعت 4:17 عصر  

توصیه‌های متخصصان تغذیه برای به حداقل رساندن تشنگی و گرسنگی روزه‌داران در بلندترین روزهای روزه

ماه رمضان امسال هم کم‌کم از راه رسیده و مصادف شدنش با روزهای گرم و بلند سال ممکن است باعث شود گرسنگی، تشنگی، مشکلات گوارشی و حتی یبوست و سردرد سراغ خیلی از روزه‌داران بیاید. این در حالی است که ما می‌توانیم با رعایت تنها چند نکته ساده تغذیه‌ای، بروز بسیاری از این مشکلات را به حداقل برسانیم و از تجربه روزه‌داری در این ماه، بیش از پیش، لذت ببریم. در «پوستر سلامت» این هفته، به همین توصیه‌های تغذیه‌ای پرداخته‌ایم. با ما همراه شوید. ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
تاثیر میوههای تابستانی بر پوست، مو، زیبایی
دوشنبه 95 خرداد 24 , ساعت 4:12 عصر  

 فصل بهار و تابستان فصل تنوع میوه‌های رنگارنگ است؛ میوه‌هایی که هر یک سرشار از خواص متعددی هستند که مصرف آنها نه‌تنها باعث خنکی و رهایی بدن از گرما می‌شود بلکه به شادابی پوست و محافظت از آن در برابر اشعه‌های مضر آفتاب کمک می‌کنند. در «سفره زیبا»ی این هفته با دکتر میترا زراتی، متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی و عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی ایران، درباره میوه‌های تابستانی و رژیم مناسب این فصل و اینکه تغذیه چه تاثیر مثبتی می‌تواند بر سلامت پوستمان در گرمای تابستان داشته باشد، گفت‌وگو کرده‌ایم.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
چگونه بدنمان را برای روزه داری آماده کنیم؟
دوشنبه 95 خرداد 24 , ساعت 4:10 عصر  

  هر سال در آستانه ماه رمضان خیلی‌ها دوست دارند بدانند چطور می‌توانند آمادگی جسمانی لازم را برای ورود به این ماه مبارک پیدا کنند. برخی افراد به همین منظور در آستانه روزهای روزه، اقدام به مصرف خودسرانه مکمل‌های مولتی‌ویتامین مینرال می‌کنند. این در حالی است که اگر بدن شما با کمبود ویتامین و املاح مواجه نباشد، مازاد دریافت آنها از بدنتان دفع می‌شود یا با تجمع در کبد و کلیه‌ها، سلامتتان را به خطر می‌اندازد.

اگر هم بدنتان دچار کمبود ویتامین و املاح باشد، در تمام طول سال نیاز به مصرف مکمل زیرنظر پزشک معالجتان دارید و این مساله به روزهای روزه‌داری اختصاص ندارد. شما می‌توانید با راه‌های دیگری بدنتان را آماده یک ماه روزه‌داری کنید؛ مثلا کم‌کم ساعت ناهارتان را به تاخیر بیندازید و صبحانه‌تان را زودتر بخورید، حجم صبحانه‌تان را بیشتر و حجم ناهارتان را کمتر کنید. به تدریج باید بدنتان را به مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها در کنار صبحانه نیز عادت بدهید و الگوی خوردوخوراکتان را به الگوی تغذیه در وعده‌های سحری و افطاری نزدیک کنید.

اگر رژیم لاغری دارید هم لازم نیست در این ایام، رژیم خود را بشکنید. می‌توانید همان کالری تنظیم‌شده را به جای 3 وعده اصلی و 2 میان‌وعده، در 2 وعده اصلی سحری و افطاری و میان‌وعده بین افطار و سحر دریافت کنید. فقط حواستان باشد از آنجا که انواع گوشت‌ و فلفل‌ در رژیم‌های لاغری جایگاه خاصی دارند، مصرف این دو خوراکی را به وعده افطار اختصاص بدهید و در وعده سحر، کمتر گوشت و فلفل بخورید چون هضم و جذب این مواد غذایی، آب زیادی می‌‌طلبد و همین مساله باعث می‌شود در صورت مصرف گوشت و فلفل در وعده سحری، مدام تشنه شوید و عوارض تشنگی مانند بی‌حالی و کم‌تحرکی سراغتان بیاید. میوه‌ها، سبزی‌ها، قندهای پیچیده و فیبرهای بیشتر را نیز به جای انواع گوشت‌ در وعده سحری‌تان بگنجانید.

دکتر محمدحسن انتظاری
متخصص تغذیه، مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم‌ پزشکی اصفهان

هفته نامه سلامت/574


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
از فرید حداد عادل تا فرزاد حسنی
دوشنبه 95 خرداد 24 , ساعت 2:28 عصر  

فرید حداد عادل را خیلی‌ها می‌شناسند. پسر دکتر حداد عادل که حتی اگر به خاطر مشاغل رسانه‌ای و مدیریت مدرسه فرهنگ نباشد، به خاطر نام خانوادگی‌اش باید آدم مشهوری محسوب شود. در ماه‌های اخیر درباره فرید خبر جالبی در فضای مجازی دست به دست شد؛ یک نفر که خود را شاگرد سابق فرید می‌نامید، آمده بود و از یک توصیه عجیب از طرف آقا معلم نوشته بود: «فرید مدام به شاگردانش می‌گوید که شستن دست‌ها قبل از غذا خوردن الزامی نیست و بهتر است دست‌هایتان را زیاد نشویید.

توضیحش هم این است که دست‌های کثیف باکتری‌هایی دارد که برای بدن لازم است!» این نقل قول از فرید حداد مدت‌ها دست به دست می‌شد و خیلی‌ها هم درباره این حرف نظر دادند و چه‌بسا اهانت‌هایی هم به پسر آقای حداد شد، بدون اینکه معلوم باشد واقعیت ماجرا چیست. مدتی پیش در صحبتی که با فرید حداد داشتیم، یادم افتاد که صحت این قضیه را از او بپرسم. همان‌طور که می‌شد انتظار داشت، ماجرا را با خنده از بیخ تکذیب کرد. ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
با تولید انبوه محصولات تراریخته کاملا مخالفم!
شنبه 95 خرداد 22 , ساعت 6:36 عصر  

  با توجه به بحران جمعیت، تولید محصولات تراریخته راه‌حلی برای بهبود وضعیت تولید است اما مطالعات زیادی در دنیا انجام شده که تاثیر محصولات تراریخته را روی حیوانات بررسی می‌کند.

      این تحقیقات نشان می‌دهد غذاهای تراریخته مشکلات کبدی، کلیوی، پانکراس و حتی ناباروری ایجاد می‌کنند و می‌تواند باعث بروز سرطان شود. نتایج یکی از این مطالعات که روی موش‌ها انجام شده بود، نشان می‌داد نوزاد موش‌هایی که محصولات تراریخته مصرف کرده بودند بعد از 3 هفته از تولدش از بین می‌رفتند.

     همچنین مطالعات دیگری روی میزان باروری موش‌ها انجام شد که نشان می‌داد، تغییراتی در بیضه‌ موش‌های نر ایجاد شده و تخمدان‌های ماده‌ها تغییر کرده‌اند و در مقایسه با گروه کنترل، نسل سوم موش‌هایی که محصولات تراریخته مصرف کرده بودند، نابارور و عقیم بودند. مطالعات جدیدتر نیز حاکی از این واقعیت هستند که بیماری سلیاک و بیماری‌های خودایمن در حیواناتی که محصولات تراریخته خورده بودند، معضل دیگر محصولات دستکاری‌شده است اما پرسش مهم این است که این تحقیقات روی حیوانات انجام شده و معلوم نیست چه تاثیری روی سلامت انسان داشته باشد.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
تأثیر محصولات دستکاری شده ژنتیکی بر اکوسیستم
شنبه 95 خرداد 22 , ساعت 6:34 عصر  

   در کشور ما هیچ تحقیقی در مورد تاثیرات محصولات دستکاری‌شده روی اکوسیستم انجام نشده و مخاطراتی که ما بیان می‌کنیم، از نتایج تحقیقاتی است که در کشورهای دیگر انجام شده است. در سایت سازمان بهداشت جهانی به آلودگی ژنی در اثر کشت محصولات تراریخته اشاره شده است.

     در انتقال صفات از موجودی به موجود دیگر 2 اتفاق می‌افتد؛ یا انتقال عمودی رخ می‌دهد، یعنی از پدر و مادر منتقل می‌شود یا به صورت افقی از طریق میکروارگانیسم‌هایی که از یک خانواده هستند، مثلا از خانواده برنج دستکاری‌شده، بین آنهایی که دستکاری نشده‌اند، منتقل می‌شود.

در مکزیک و انگلیس روی این قضیه بررسی‌های متعددی انجام شده است. به‌طور مثال در کشور انگلیس برخی مزارع کلم قمری اصلاح ژنی شدند. بعد از مدتی هنگام گرده‌افشانی ژن‌های دستکاری‌شده به مزارعی که کلم قمری‌های معمولی در آنجا کشت می‌شد، می‌رفتند و آنها را آلوده می‌کردند و تنوع ژنی را تغییر می‌دادند. به این اتفاق «آلودگی ژنی» گفته می‌شود. تصور کنید قصد داریم برخی گیاهان مثلا برنج را نسبت به آفات مقاوم کنیم.

برای این کار ژنی که آفات را از بین می‌برد درمی‌آوریم و به برنج می‌دهیم. برنج این قابلیت را پیدا می‌کند که همانند کارخانه سم عمل کند و حشراتی را که روی آن می‌نشینند از بین ببرد. در این شرایط ژن انتقال پیدا کرده ولی این پدیده از این نظر مخاطره‌آمیز است که ما نمی‌دانیم و نمی‌توانیم پیش‌بینی کنیم که در انتقال ژنی چه خصوصیات یا ژن‌های دیگر گیاهان نیز تغییر می‌کند. در هر صورت ثابت شده تغییر ژنی می‌تواند مقاومت گیاهان را نسبت به محیط تغییر دهد. به همین دلیل در بسیاری از کشورهای دنیا برای اینکه خودشان را درگیر اما و اگرها نکنند، کشت این محصولات را متوقف می‌کنند.

در کشور سوئیس، یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های اصلاح ژنتیکی وجود دارد ولی فقط این محصولات را صادر و ادعا می‌کند مخاطرات این محصولات هنوز مشخص نیست. ما در حال حاضر سیستم نظام‌مند تحقیقاتی نداریم که مزرعه و بازار را کنترل کند و مخاطرات محصولات را بسنجد، در حالی که کشورهای عضو اتحادیه اروپا مدام در حال تحقیق و بررسی محصولات تراریخته موجود در بازار هستند.

دکتر داوود حیات‌غیب
دکترای تخصصی محیط‌زیست و معاون دفتر پژوهش و توسعه فناوری سازمان حفاظت محیط‌زیست

هفته نامه سلامت/574


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
اگر به محصولی شک کنیم، مجوز واردات نمی دهیم
شنبه 95 خرداد 22 , ساعت 5:31 عصر  

در تمام دنیا مصرف محصولات تراریخته یا دستکاری ژنتیک شده با اما و اگرهایی همراه است و همواره منتقدان پر و پا قرصی دارد که معتقدند مضرات این محصولات بیش از فواید آن است. در کشور ما هنوز نه بررسی قابل‌استنادی در مورد محصولات تراریخته انجام شده و نه تحقیقی که روشن کند بالاخره این محصولات چه فواید و مضراتی دارد. هرچند بیشتر محصولات دستکاری‌شده ژنتیکی که در کشور ما وجود دارند وارداتی‌اند ولی اخیرا بحث‌هایی در مجلس مطرح شده مبنی بر گسترش تولید این محصولات در کشور. سازمان غذا و دارو به‌عنوان متولی اصلی شناسایی و کنترل محصولات تراریخته، هم محصولات وارداتی و هم تولید داخل را بررسی می‌کند و بعد به آنها مجوز ورود به بازار را می‌دهد. در حقیقت، کمیته ایمنی زیستی مسوول مستقیم تایید محصولات تراریخته است. دبیر این کمیته ادعا می‌کند هیچ محصول دستکاری‌شده ژنتیک و یا اصلاح ژنتیک‌شده‌ای برای تولید در ایران مجوز نگرفته و همه محصولات وارداتی هستند. در مورد چندوچون بررسی این محصولات و چالش‌های آن با دکتر مهرناز خیراندیش، دبیر کمیته ایمنی زیستی وزارت بهداشت، گفت‌وگو کرده‌ایم.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
<      1   2   3   4   5   >>   >
درباره وبلاگ

کشکول سلامت1


همایون سلحشور فرد، کارشناس مهندسی بهداشت محیط
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 74 بازدید
بازدید دیروز: 277 بازدید
بازدید کل: 989759 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
فهرست موضوعی یادداشت ها
پرسش[300] . طب سنتی[159] . کنترل بیماری ها[122] . تغذیه سالم[109] . بهداشت مواد غذایی[83] . سلامت روان[81] . توصیه های ایام خاص[80] . پوست و مو[78] . کنترل عوارض[75] . سلامت کودکان[74] . چاقی[53] . سرطان[52] . تربیت فرزند[47] . خواص خوراکی ها[45] . ورزش و سلامت[44] . سلامت مادر و نوزاد[43] . شایعات[42] . مجموعه لینک[42] . سلامت فردی[41] . پوستر[41] . سلامت سالمندان[39] . رژیم درمانی[38] . سوژه نقد[38] . نگهداری مواد غذایی[38] . میوه[37] . سلامت دهان و دندان[37] . بارداری[37] . بهداشت خواب[36] . لبنیات[36] . سلامت کار و طب فیزیکی[35] . برنامه رادیویی[33] . روزه داری[31] . دیابت[30] . گزارش خبری[30] . مشکلات عضلانی و اسکلتی[30] . سلامت جنسی[28] . روغن[26] . چربی[24] . شیر[24] . تغذیه کودکان[23] . بهداشت آب[22] . رادیو معارف- دکتر میرغضنفری[22] . عوارض داروها[22] . عسل[20] . قند[20] . تمرین های ورزشی[20] . بدنسازی[20] . آلودگی هوا[20] . آسیب های رسانه[18] . سبزیجات[18] . سبک زندگی[17] . چای[17] . ایمنی و پیشگیری از حوادث[17] . ایدز[17] . مشکلات قلبی و عروقی[17] . مشکلات گوارشی[17] . محیط زیست[17] . مواد بهداشتی و آرایشی[17] . همسرداری[17] . دخانیات[16] . حافظه[15] . سلامت زنان[15] . سلامت سفر[15] . نمک[15] . نقد سلامت[15] . مشکلات تنفسی[15] . ماهی[15] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[14] . بهداشت استخر[13] . آجیل[13] . تغذیه ورزشی[13] . پنیر[13] . سرماخوردگی[13] . گوشت[13] . نوشابه های گازدار[13] . نوشیدنی ها[13] . نیترات[13] . قهوه[12] . گیاهان دارویی[12] . فست فود[12] . فشار خون[12] . چشم[12] . بهداشت مسکن و اماکن عمومی[12] . پخت غذا[11] . افسردگی[11] . صیفی جات[11] . مرغ[11] . کنترل ناقلین[11] . کمک های اولیه[10] . کلسترول[10] . کالری[10] . نان[10] . سکته[10] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[10] . بهداشت لوازم فردی[10] . تخم مرغ[9] . آلودگی صوتی[9] . دخاینات[9] . زانو[9] . ریزش مو[8] . تنقلات[8] . آنفولانزا[8] . اوتیسم[8] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[8] . بهداشت ظروف[8] . سموم شیمیایی[8] . شریان[7] . یبوست[7] . تلفن همراه[7] . برنامه تلویزیونی[7] . برنج[7] . آلزایمر[7] . رادیو معارف-شفا[7] . سردرد[7] . سلامت خانواده[7] . روغن مالی[6] . دمنوش[6] . تلفن همراه[6] . تروریسم[6] . کبد[6] . مشکلات کلیه و مجاری ادرار[6] . کمر[6] . کنسرو[6] . عرقیات[6] . ماساژ[6] . ماست[6] . گوش[5] . گرمازدگی[5] . نفخ[5] . نوشابه[5] . پارازیت[5] . تب کریمه کونگو[5] . ترشی[5] . آکنه[5] . اخلاق پزشکی[5] . اسهال[5] . خرما[5] . دوغ[5] . جگر[5] . جمعیت[4] . خامه[4] . رادیو معارف- دکتر میرغضنفری[4] . سلامت مادر و نوزارد[4] . آرتروز[4] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[4] . انواع توت[4] . نقد صدا و سیما[4] . معنویت[4] . وبا[4] . کمردرد[4] . گوشت طیور[4] . شکلات[4] . طب فیزیکی و سلامت کار[4] . عوارض دارو[3] . سموم شیمیایی[3] . شتر[3] . سلامت و ورزش[3] . مایکروفر[3] . لیموترش[3] . متفرقه[3] . مسواک[3] . کنترل بیماری ها[3] . هپاتیت[3] . نگهدای مواد غذایی[3] . بستنی[3] . MS[3] . آبلیمو[3] . تعریق[3] . بهداشت پرتوها و تجهیزات الکترونیکی[3] . پروبیوتیک[3] . سلامت مادر و کودک[3] . زناشویی[3] . حجامت[3] . حبوبات[2] . تیروئید[2] . توصیه های ایام خاص[2] . رب گوجه فرنگی[2] . رفتار های پرخطر[2] . رفتارهای پرخطر[2] . سبزی[2] . سرگیجه[2] . سرویس بهداشتی[2] . سلامت مردان[2] . سلامت سفر[2] . بیش فعالی[2] . ترین ها[2] . تاول[2] . آشپزی[2] . باقلا[2] . ناخن[2] . وررزش و سلامت[2] . کره[2] . کشک[2] . کلیپ[2] . کم خونی[2] . مشکلات کلیه و مجاری ادرار[2] . مدیریت بحران[2] . گوجه فرنگی[2] . سلامت وران[2] . ظروف مواد غذایی[2] . فاویسم . صبحانه . شوره سر . شکر . سلاکت دهان و دندان . سلامت کار و طب فیزیکی . سلامت کار و طب فیزیکی . سلامت کار و طب فیزیکی . شترمرغ . شایعات . شپش . سیب . مادر و نوزاد . لبینات . مایکروویو . مربا . مرگ . مشکلات مغز و اعصاب . مسکن . مشکلات عضلانی و اسکلتی . مشکلات قلبی و عروقی . هموفیلی . مواد بهداشتی و آرایشی . مواد بهداشتی و آرایشی . موارد بهداشتی و آرایشی . موز . نخودفرنگی . نرم افزار . کنترل بیماری ها . کنترل عواض . کنترل ناقیلن . کنترل یماری ها . کنتل بیماری ها . کنجد . کنترل بیماری ها . کنترل بیماری ها . کنترب بیماری ها . کنترل بیمار ها . کنترل بیماری . بادمجان . ایمنی . آلرژی . آبمیوه . الکل . ابولا . پروستات . پست و مو . بهداشت روان . بهداشت فردی . بهداشت لوازم فردی . بهداشت لوازم فردی . سلامت مادر و نوازد . سلامت دهان و داندان . سلامت سفر . سلامت سالمندان . سرکه . سس . زیتون . سامت دهان و دندان . روزه‌داری . خوشگوشت . خون دماغ . دمنونش . توصیه های ایام خاص . توصیه های ایام خاص . جاقی .
نوشته های پیشین

تیر 94
مرداد 94
شهریور 94
مهر 94
آبان 94
آذر 94
دی 94
بهمن 94
اسفند 94
فروردین 95
خرداد 95
تیر 95
مهر 95
آبان 95
آذر 95
دی 95
لوگوی وبلاگ من

کشکول سلامت1
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

ملاحظات اخلاقی در باب آلزایمر
مدیریت چشم ها
مواد لازم و طرز تهیه 3 ماسک خانگی ضدآکنه
تزریق انسولین با هدف عضله سازی
3 نوشیدنی انرژی زا که در طب سنتی توصیه می شود
هشدار درباره نوشیدنی های انرژی زا
11 عارضه افراط در مصرف نوشابه های انرژی زا
15 پیشنهاد کمکالری+پوستر
شایعه روغن هایی که لاغر می کنند، صحت ندارد
بهترین ورزشها برای بدترین درد پاشنه
[عناوین آرشیوشده]