نگهداری از غذای منجمد شده
الف- موادغذایی را در ظرف در بسته منجمد کنید و اگر از فروشگاه موادغذایی منجمد شده تهیه مینمایید، آنها را داخل ظروف در دار و در بسته نگهدارید تا به منزل برسید. اگر یخ آنها در راه باز شد، دوباره در یخچال معمولی منجمد کنید. تکههای بزرگ یخ غشاء سلولی موادغذایی باز شده را فرم میدهد، ولی به موادغذایی مفید آن اجازه خارج شدن میدهد. غذاهای منجمد را به صورت منجمد نگهدارید تا کیفیت آنها حفظ شود، زیرا وقتی یخ مواد غذایی باز میشود، باکتریها شروع به فعالیت میکنند. ادامه مطلب...
شهرام کاشانی اصل؛ رئیس اداره اوزان و آزمایشگاههای فلزی، اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی آذربایجان
مراقبت و محافظت از غذا در برابر فساد مواد غذایی در حفظ سلامت و پیشگیری از بروز بیماریها اهمیت بسزایی دارد. دراین مقاله به نکات مهمی در زمینه مراقبت از مواد غذایی و کنسروها اشاره میکنیم:
هرگز مواد غذایی که هر یک از نشانههای فساد و خرابی را دارند مزه نکنید. قبل از بازکردن شیشهها با دقت به همه آنها نگاه کنید. درِ برآمده و متورم شده و یا شیشه و ظرفی که نشتی دارد و یا مواد درون خود را پس میدهد، نشانه فساد مواد غذایی میباشد.
وقتی در شیشه و یا ظرف را باز میکنید، به دیگر علایم فساد و خرابی مواد غذایی (مانند کپک و یا بوی بد و زننده) توجه کنید. مواد غذایی کنسرو شده فاسد باید دور انداخته شوند، به شکلی که هیچ انسان و یا حیوانی به آن دسترسی نداشته باشد. گوشتها، مواد غذایی دریایی و سبزیجات با اسیدیته پایین فاسد شده باید قبل از دور انداختن شناسایی و سموم موجود در آنها نابود شوند. ادامه مطلب...
برخی غذاها نسبت به خوراکیهای دیگر برای انجماد و دوباره ذوب شدن، مناسبتر هستند. غذاهای گوشتی، سوپها و خورشها را میتوان به راحتی منجمد کرد.
هنگام منجمد کردن خوراکیها، دانستن اینکه هر کدام از خوراکیها را چقدر میتوان در فریزر نگهداشت تا مواد مغذیاش حفظ شود، مهم است. در این بخش مدت زمان نگهداری برخی از مواد در فریزر آورده شده است: ادامه مطلب...
میوهها و سبزیجات و بیشتر محصولات باید وقتی کاملا رسیده و با طراوت هستند، منجمد شوند.
منجمد کردن غذا سریع ترین و راحت ترین روش برای حفظ خوراکیها در خانه است. امروزه با استفاده از کیسههای پلی اتیلن، ظروف پلاستیکی، برچسبهای فریزر و دیگر لوازم، میتوانیم به راحتی انواع خوراکیها را در فریزر نگهداری کنیم.
رعایت اصول صحیح انجماد غذا به حفظ کیفیت و مواد مغذی خوراکیها هنگام مصرف کمک میکند. ادامه مطلب...
سلامت نیوز: یک متخصص بیماریهای عفونی گفت: مواد غذایی کنسروی حتما باید قبل از مصرف به مدت 10 دقیقه جوشانده شود زیرا سم حاصل از باکتری موجود در این مواد، بسیار کشنده است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از سینا، دکتر محمدرضا ناظر گفت: «بوتولیسم» یک بیماری فلج کننده جدی است که توسط سم حاصل از باکتری «کلستریدیوم بوتولینوم» ایجاد میشود، این باکتری در مواد غذایی حتی در خوراکیهای کنسروی که به اندازه کافی حرارت ندیدهاند و همچنین در خاک و رسوبات دریایی یافت میشود.
این متخصص بیماریهای عفونی افزود: به طور کلی باکتریها معمولاً در کنسروها زنده نمیمانند اما اسپور "کلستریدیوم بوتولینوم" میتواند در دماهای بسیار زیاد نیز مقاوم بماند؛ در واقع "اسپور" حالت غیرفعال باکتری است که مقاوم به حرارت است و در شرایطی میتواند فعال شده و تولید توکسین کند. ادامه مطلب...
اما طب سنتی- اسلامی نسخهای مجرب برای درمان این بیماری به شرح ذیل دارد:
الف) پرهیز از غذاهای فراوری شده مثل کنسروها و خوراکهای کارخانهای حاوی نگهدارندهها
ب) کمتر مصرف کردن غذاهای سرد خصوصا برنج سفید، مرغ کارخانهای، سیب زمینی، گوشت گاو، لبنیات بدون مصلحات و فست فودها
ج) پرهیز از استرس وعصبانیت
د) مصرف بیشتر غذاهای گرم همچون گوشت بره، بوقلمون، بلدرچین، نان گندم سبوسدار، روغن زیتون، ادویجات گرم، عدس قرمز به جای عدس معمولی
هـ) قرار ندادن پاها خصوصا زانوها در معرض هوای سرد زمستان یا وسایل سرمایشی و حتیالامکان مالش زانو با روغن زوفا و سپس بستن زانوبند برای گرم نگه داشتن زانو ادامه مطلب...
امروزه آن دردها و مرضهایی که برخی از سالخوردگان دیروز را مبتلا میکرد و گهگاهی آنها را زمینگیر مینمود، در میان جوانان و میانسالان به فراوانی یافت میشود.
شاید ریشه این اتفاق ناخوشایند را بتوان در فاصله گرفتن از تغذیه طبیعی و پرخوری یا بدخوری جستجو کرد. یکی از این بیماریها که معمولا مزمن هم میباشد، زانو درد است که البته به علتهای مختلفی ایجاد میگردد.
از نظر طب سنتی زانو درد میتواند به علت زیاد شدن یکی از خلطهای چهارگانه سودا، بلغم، صفرا یا دم(خون) ایجاد شود که در این صورت یکی از خلطهای فوق در مفصل زانو تجمع کرده و ایجاد درد میکند. ادامه مطلب...
پرسش:
ریختن آب درون ظرفهای کوچک پنیر (مثل پنیرشبنم یا پگاه و...) و قراردادن آن در فریزر برای تهیه یخ اشکال ندارد؟ اگر دارد عوارض آن چیست؟ آیا مثل همان شیشههای نوشابه است؟!
پاسخ بهناز عباسیمقدم؛ کارشناس ارشد تغذیه:
برای حفظ سلامت و به خطر نینداختن بهداشت آب بهتر است از نگهداری آن در ظروف پلاستیکی پرهیز کنید زیرا ظروف پلاستیکی دارای ترکیبهای پلیمری هستند که از سنتز مواد اولیهای به نام منومر تهیه شدهاند، پلیمرها در اثر خم شدگی یا ساییدگی ظروف پلاستیکی، جمع شده و منجر به آزاد شدن منومرها میشوند.
فریز کردن آب داخل ظروف پلاستیکی به هیچ عنوان توصیه نمیشود، به دلیل اینکه آب بر بدنه این ظروف فشار وارد میکند و باعث آزادسازی سریعتر منومرها میشود که موادی سمی و خطرناکند و برای سلامت افراد زیانبار هستند.
مصرف آب در ظروف یا بطریهای پلاستیکی بدلیل ترکیباتی که گفته شد باعث ابتلا به بیماریهای گوارشی، بدخلقی و کمحوصلگی در طولانیمدت خواهد شد.
بهتر است هر چند وقت یکبار بطریهای آب را تعویض کنید، همچنین استفاده طولانیمدت از این بطریها برای نگهداری مواد اسیدی مانند آبلیمو، آبغوره و سرکه مناسب نیست.
هرگز در ظروف پلاستیکی به کودکتان آب ندهید زیرا سیستم ایمنی او نسبت به افراد بزرگسال ضعیفتر است، این ترکیبات پلاستیکی در ساخت درپوش قوطیهای غذایی و کنسروها نیز کاربرد دارند و دارای خاصیت سرطانزایی هستند و مصرف طولانیمدت مایعات درون آن باعث آسیب جدی به بدن خواهد شد.
فراموش نکنید که نوشیدن آب سرد یا گرم در ظروف پلاستیکی یکبار مصرف نیز خطرساز است و تجمع قطرههای آب که مانند یک لایه چربی در دیواره این لیوانها جمع میشود چیزی جز منومرهای سمی نیست.