جستجوی دانش، برتر از عبادت است .خداوند فرموده است : «از میان بندگان خداوند، تنها دانایان از خدا بیم دارند» . [امام علی علیه السلام]
کشکول سلامت1
اگر آبلیموی تقلبی، آبِ لیمو نیست پس چیست؟
پنج شنبه 94 مهر 23 , ساعت 7:55 عصر  
مدت هاست که دیگر از شنیدن اخبار آلودگی مواد غذایی یا تقلبی و غیراستاندارد بودن آن تعجب نمی کنیم و این فاجعه بزرگ، برایمان امری طبیعی شده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، وجود پالم در ماست و شیر برای چربتر و جذاب تر به نظر رسیدن ان ها، وجود مواد نگهدارنده غیر مجاز در شیر های پاکتی برای ماندگاری بیشتر، وجود خمیر مرغ در سوسیس و کالباس، آب معدنی ایی که مهر استاندارد دارد ولی آلوده است و بسیاری از این موارد که همگی باعث از بین رفتن اعتماد عمومی به صنعت تغذیه میشود، اخباری هستند که هر از گاهی به گوش می رسند و مدتی بر سر زبان ها می افتند و دست آخر کسی نمی فهمد آیا مشکلشان حل شد یا فقط مشمول مرور زمان شد.

آبلیموهای شگفتی ساز؛ 99 ‌درصد آبلیموهای موجود در بازار کشور تقلبی است!

بهمن ماه سال گذشته بود که آبلیمو هم خبر ساز شد و اخبار تقلبی بودن آن کام مردم را ترش کرد. البته ابلیمو جزو شگفتی سازهای دنیای تغذیه شد و عنوان یکی از بزرگترین تقلبات بازار مواد غذایی ایران را به خود اختصاص داد. بنا به ادعای «محمد میررضوی» دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران و عضو کانون انجمن‌های صنفی مواد غذایی 99‌درصد آبلیموهای موجود در بازار کشور تقلبی هستند و متقلبان از این بازار سود هنگفتی به جیب می‌زنند.

او در گفت‌وگویی اعلام کرده که برای تشخیص این سود کلان کافی است که بدانید تنها با 4 لیتر اسید سولفور و گوگرد، می‌توان بدون استفاده از لیمو 10 تن آبلیموی تقلبی تهیه کرد.

از نکات بسیار جالب این آبلیمو های صنعتی این است که در تهیه این نوع آبلیمو اصلا از لیمو استفاده نمیشود و یا در صورت استفاده به طرز چشمگیری رقیق می شوند. در همین خصوص «مهدی پورهاشم» مدیرکل سابق استاندارد و تحقیقات صنعتی تهران گفته است که آبلیموهای تقلبی دودسته هستند. یک دسته آبلیمویی که بدون استفاده از میوه لیمو تولید می‌شود که محتوای آن اسید سولفور و گوگرد است و دسته دوم آبلیموی بسیار رقیق طبیعی با مقادیر بالای ترکیبات شیمیایی است.

وی ادامه می‌دهد: میزان مجاز استفاده از متابی سولفیت سدیم که یک ماده شیمیایی است در حد 250 پی‌پی‌ام است، زیرا این ماده مانع از تغییر رنگ و فساد میکروبی آبلیمو می‌شود. این در حالی است که نتایج آزمایش آبلیموهای موجود در بازار نشان می‌دهد که در برخی از آنها تا 5 برابر یعنی نزدیک 1250 واحد متابی سولفیت موجود است.

چیزی را که میخوردیم حتی برای خاک هم مضر است!

گذشته از سوال اینکه چرا نباید نظارت کافی و مستمر روی خط تولید شرکت های صنعتی تولید مواد غذایی نباشد و اصولا چرا باید پروسه ی دادرسی رسیدگی به پرونده ی یک شرکت متخلف ماه ها طول بکشد، لازم است به این نکته توجه شود، چگونه ممکن است شرکتی هایی با چندین عنوان تجاری، آرم استاندارد و حتی سوابق فعالیت طولانی به خود اجازه دهند تا چنین محصولاتی تولید کنند که نه تنها سودی برای مصرف کننده آن ندارد، بلکه لطمات جبران ناپذیری بر پیکره سلامت جامعه میزند را تولید و به مصرف عموم برساند.

در همین خصوص «مرتضی خدایی» رئیس شعبه ویژه رسیدگی به جرائم و تخلفات پزشکی و بهداشتی سازمان تعزیرات حکومتی تهران اظهارات تکان دهنده ای دارد. او دراین‌باره می گوید: در برخی موارد متقلبان اقدام به عرضه آبلیمو با آرم استاندارد کرده بودند.

آبلیموهایی که به هیچ عنوان قابلیت مصرف انسانی ندارد و حتی برای معدوم کردن آن با مشکل مواجهیم. زیرا این آبلیموها آثار مخرب زیست محیطی داشته و حتی برای خاک مخرب است و به همین دلیل سازمان حفاظت محیط‌زیست برای معدوم کردن آن محدودیت‌های قانونی اعمال کرده است اما این محصولات که خاک تحمل آن را ندارد به راحتی تولید و به مصرف انسانی می‌رسد.
 

آبلیموی تقلبی را با مواد شیمیایی مانند اسیدسیتریک، رنگ و مواد دیگری تولید می کنند و با طعمی شبیه آبلیموی طبیعی در اختیار مردم قرار می دهند، در حالیکه مردم انتظار دارند، آبلیموی طبیعی مصرف کنند و این یک نوع تقلب و کلاهبرداری است.
 

چه کسی مسئول امنیت غذایی مردم است؟


شاید بسیاری از مردم با مشاهده پروانه بهداشتی سازمان غذا و دارو و نشان ملی استاندارد ایران بر روی لیبل آبلیموهای موجود در بازار خود را برای خرید محصول قانع می کنند اما باید در نظر داشت که متاسفانه این علائم نمی تواند کمک چندانی به تشخیص طبیعی بودن آبلیمو کند زیرا کارشناسان بر این باورند استاندارد آبلیمو دارای نقاط ضعف متعددی است به گونه ای که با معیارهای موجود نمی توان آبلیموی تقلبی را تشخیص داد در نتیجه استاندارد موجود برای آبلیمو قابلیت اجرایی نداشته و نیازمند بازنگری یا حتی تجدید نظر است.

حال این سوال مطرح است چه سازمانی می تواند به مردم اطمینان دهد که می توانند آبلیموی طبیعی را در بازار تهیه نمایند؟ آیا سازمان غذا و دارو سازمان ملی استاندارد قادرند با اینگونه تقلب های رایج مقابله کنند یا اینکه کماکان باید به نظاره نشست تا سودجویان سلامتی جامعه را دستمایه آمال خود قرار دهند؟!
منبع

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
آیا رژلب حاوی جیوه است؟
چهارشنبه 94 مهر 15 , ساعت 7:30 عصر  

پرسش: رژ لب مایعی خریده‏ ام که ماندگاری طولانی دارد. ظاهرش شبیه رژ یک برند معروف است ولی کمی بویی شبیه نفت و حشره‏کش می‏دهد. البته تاریخش نگذشته است. آیا رژ‌لب حاوی جیوه است؟

پاسخ: دکتر سیدمسعود داودی متخصص پوست  عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله(عج):

مشکل و خطر لوازم آرایشی بیشتر به دلیل وجود سرب در آنهاست. هر چند جیوه هم یک ماده سمی است. به همین دلیل باید برای خرید لوازم آرایشی که بیشتر اطراف دهان، بینی و چشم به کار می‌روند دقت بیشتری کرد. متقلبان محصولات مختلف معمولا اجناس خود را شبیه برندهای معروف می‌سازند تا راحت‌تر بتوانند آنها را به فروش برسانند. به همین دلیل بهتر است لوازم آرایشتان را از جای مطمئن و معتبر تهیه کنید و از مصرف لوازمی که بوی ناخوشایندی دارند بپرهیزید.


هفته نامه سلامت/539



نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
آیا بنزوفنون3 در کرم ضدآفتاب خطرناک است؟
چهارشنبه 94 مهر 15 , ساعت 7:28 عصر  

پرسش: به تازگی کرم ضدآفتابی با قیمت خیلی گران خریدم که روی آن نوشته شده است حاوی بنزوفنون3. آیا این ماده خطرناک است؟ متاسفانه پوست من خشک است و کرم ضدآفتاب مناسب پوست من به غیر از این کرم با SPF30 وجود ندارد. چه باید بکنم؟

پاسخ دکتر سیدمسعود داودی متخصص پوست  عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله(عج):

بنزوفنون خطر خاصی ندارد بنابراین می‌توانید بدون نگرانی از کرم ضدآفتاب موردنظر استفاده کنید.

برای خشکی پوستتان هم می‌توانید از کرم‌های مرطوب‌کننده استفاده کنید و آن را قبل از زدن کرم ضدآفتاب به پوستتان بزنید.

هفته نامه سلامت/539



نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
از بین قرص ‏های مسکن، کدامیک عوارض کمتری برای بدن دارند؟
چهارشنبه 94 مهر 15 , ساعت 7:27 عصر  

پرسش: از بین قرص‏ های ایبوپروفن، استامینوفن، ژلوفن، مفنامیک‏ اسید و لگزانول که کاهش‏ دهنده درد هستند، کدام‌یک عوارض کمتری برای بدن دارند؟

پاسخ دکتر هادی اسماعیلی متخصص داروسازی بالینی عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدبهشتی:

این پرسش بسیار کلی ‌است و پاسخ آن قابل تعمیم به شرایط هر بیمار نیست. بهتر است نوع درد از نظر ارگان درگیر، مدت زمان ابتلا به درد، ماهیت مزمن و حاد بودن، سن بیمار، بیماری‏های زمینه‌ای و اختلالات دیگر مشخص شود.

به‏ طور کلی استامینوفن یکی از ایمن‏ ترین مسکن‌هاست ولی توانایی آن در کنترل درد محدود است و اثر ضدالتهابی هم ندارد بنابراین در بسیاری از موارد ممکن است استامینوفن به‌عنوان پایه درمان درد تجویز و سایر داروهای مسکن و ضدالتهاب به استامینوفن اضافه شوند. این راهکار با هدف به حداقل رساندن دوز و دوره مصرف سایر داروها و در نتیجه عوارض آنها در نظر گرفته می‌شود.

هفته نامه سلامت/539



نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
فیشور سیلانت دقیقاً چیست؟
چهارشنبه 94 مهر 15 , ساعت 7:25 عصر  

پرسش: «فیشور سیلانت» که برای محافظت از دندان کودکان انجام می‏شود دقیقا چیست؟ در چند سالگی باید انجام داد؟ حدودا چقدر هزینه دارد؟

پاسخ: دکتر احمد جعفری متخصص دندان‌پزشکی کودکان عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی تهران:

فیشور به معنای شیارهای عمیق و گیردار روی دندان است که غذا می‌تواند در آنها گیر کند و باعث پوسیدگی دندان شود. در فیشور سیلانت، دندان‌پزشک با استفاده از موادی این شیارهای عمیق را کم‏عمق می‏کند به طوری که هم غذا در آن گیر نکند و هم سطح جونده دندان با مسواک زدن به راحتی تمیز شود و از پوسیدگی پیشگیری کند.

انجام فیشور سیلانت به چند عامل بستگی دارد؛ اول اینکه آیا دندان پوسیده‏ای در دهان وجود دارد یا نه؟ اگر دندان‌ها کاملا سالم باشند احتمال پوسیده‌شدن دندانی که دارای شیارهای عمیق است کاهش می‏یابد اما اگر چند دندان پوسیده در دهان وجود داشته باشد داشتن شیارهای عمیق روی دندان امکان پوسیده شدن دندان را تسریع می‌کند. فیشور سیلانت معمولا برای دندان‌های دائمی انجام می‌شود.

مهم‌ترین نکته‌ای که برای انجام فیشور سیلانت لازم است همکاری کودک حین کار کردن دندان‌پزشک است زیرا اصلی‏ترین رکن این کار خشک بودن کامل دندان است. اگر کودکی نتواند همکاری لازم را داشته باشد و دندان موردنظر خشک نماند، فیشور سیلانت انجام‌شده هیچ ارزشی نخواهد داشت بنابراین انجام این کار در سن پایین به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود. در سنین 6 سالگی به بعد با رویش اولین دندان‌های دائمی معمولا کودک می‌تواند با دندان‌پزشک همکاری کند.

انجام فیشور سیلانت برای دندان‌های شیری توصیه نمی‌شود اما اگر والدین بخواهند این‌کار را برای فرزندشان انجام دهند در صورتی که کودک همکاری لازم را داشته باشد منعی برای این‌کار وجود ندارد.

برای اینکه والدین بدانند دندان‌های کودکشان به فیشور سیلانت نیاز دارد یا نه باید داخل دهان کودکشان را به خوبی ببینند و وضعیت دندان‌ها را بررسی کنند. اگر تعدادی از دندان‌های کودک پوسیده یا حتی پرکردگی داشته باشد احتمال اینکه دندان‌های دائمی در حال رویش پوسیده شوند افزایش می‌یابد. در این صورت بهتر است والدین برای انجام فیشور سیلانت دندان‌های کودکشان اقدام کنند، اما اگر دندان‌ها سالم باشند با مسواک زدن می‌توان جلوی پوسیدگی یا پیشرفت آن را گرفت.

هزینه فیشور سیلانت در مراکز مختلف با هم تفاوت دارد و حدودا کمتر از 100 هزارتومان است.

هفته نامه سلامت/539


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
خمیر دندان معمولی برای فرزند 4 ساله اشکال دارد؟
چهارشنبه 94 مهر 15 , ساعت 7:24 عصر  

پرسش: آیا استفاده از خمیر دندان معمولی برای فرزند 4 ساله‏ام در صورتی که با مسواک زدن آن را قورت ندهد، اشکال دارد؟

پاسخ دکتر احمد جعفری متخصص دندان‌پزشکی کودکان عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی تهران:

استفاده از خمیردندان‌های معمولی بزرگسالان برای مسواک زدن دندان کودکان مشکلی ایجاد نمی‏کند. اتفاقا باتوجه به اینکه میزان پوسیدگی در کودکان بالاتر از حد طبیعی است استفاده از خمیردندان الزامی است اما توصیه این است که میزان کمی از خمیردندان را روی مسواک کودک بگذارید. مثلا برای کودکان 3 تا 6 ساله فقط به اندازه یک نخود خمیردندان استفاده کنید. اگر کودک این مقدار خمیردندان را قورت بدهد دچار عوارض خاصی نخواهد شد و جای نگرانی نیست.


هفته نامه سلامت/539



نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
سؤالی درباره یخ زدایی گوشت با مایکروویو
چهارشنبه 94 مهر 15 , ساعت 7:23 عصر  

پرسش: در شماره 530، صفحه12، نوشته‏ اید برای یخ‏ زدایی گوشت از مایکروفر استفاده نشود.

به نظر من خطر افزایش رشد میکروب‏ها و انگل‏های احتمالی گوشت بیشتر از نبود پروتئین آن برای انسان مضر است. آیا این نظر درست است؟

نه، در کل، روش‌های پخت متفاوتی وجود دارند که می‌توانند میکروب‌ها و انگل‌ها‌ی موجود در گوشت را از بین ببرند اما در روش مایکروفر اگر گوشت مدت زمان کوتاهی داخل دستگاه بماند حرارت لازم به‌طور یکنواخت به همه قسمت‌های گوشت نمی‌رسد و اگر مدت زمان طولانی در دستگاه بماند بافت گوشت تخریب می‌شود، در حالی که سایر روش‌های حرارت دادن مثل آب پز کردن در نقطه جوش، گریل کردن کامل و... هم میکروب‌ها و انگل‌های گوشت را از بین می‌برند و هم به بافت گوشت آسیب وارد نمی‌کنند.


هفته نامه سلامت/539



نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
ریختن شیر در چای لکه شدن دندان‏ها پیشگیری میکند؟
چهارشنبه 94 مهر 15 , ساعت 7:21 عصر  

پرسش: آیا ریختن شیر در چای و نوشیدن آن از لکه شدن دندان‏ها بر اثر مصرف زیاد چای پیشگیری می‌کند؟

پاسخ دکتر حسین ایمانی متخصص تغذیه عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی:

چای منبع اگزالات و شیر منبع غنی کلسیم است. وقتی شیر را در چای می‏ریزید کلسیم و اگزالات با هم پیوند می‌خورند و جذب کلسیم شیر کاهش پیدا می‌کند و این مساله برای افراد سالم مفید نیست زیرا همه ما به کلسیم شیر نیاز داریم اما بیمارانی که دارای سنگ کلیه از جنس اگزالات کلسیم هستند، می‌توانند در چایشان شیر بریزند تا کلسیم موجود در شیر اجازه ندهد اگزالات زیاد از راه روده وارد گردش خون و سپس کلیه‌ها شود.

در واقع، وقتی کلسیم با اگزالات پیوند می‌خورد از راه روده دفع می‌شود و وارد گردش خون نمی‌شود و خطر ایجاد سنگ کلیه را افزایش نمی‌دهد. این کار برای پیشگیری از کدر شدن رنگ دندان‌ها هم مفید است. افرادی که چای و قهوه فراوان می‌نوشند می‌توانند برای جلوگیری از تیره شدن رنگ دندان‌ها مقداری شیر داخل فنجان چای یا قهوه‌شان بریزند.

هفته نامه سلامت/539



نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
مصرف آب جوشیده سماور پس از سرد شدن را تایید میکنید؟
چهارشنبه 94 مهر 15 , ساعت 7:20 عصر  

پرسش: برای پیشگیری از ورود آلودگی‏های احتمالی آب در محل کار، آب جوشیده سماور را می‌گذارم سرد شود و بعد به‌عنوان آب آشامیدنی می‌نوشم. این روش مصرف آب را تایید می‌کنید؟

پاسخ دکتر حسین ایمانی متخصص تغذیه عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی:

یکی از روش‌هایی که می‌توان مقدار کلر آب را کم کرد و آلودگی آن را از بین برد جوشاندن آب است، اما اگر آب مدت زمان زیادی بجوشد، میزان نیتراتش افزایش می‌یابد بنابراین اگر قصد دارید آب جوشیده سردشده استفاده کنید پس از اینکه آب به نقطه جوش رسید و اولین غل را زد ظرف آب را از روی حرارت بردارید و بگذارید سرد شود. با این کار هم از بهداشت آب مطمئن می‌شوید و هم از افزایش غلظت نیترات در اثر جوشیدن زیاد جلوگیری کرده‌اید

هفته نامه سلامت/539



نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
مکمل‏های پروبیوتیکی برای فرد مبتلا به نفخ مناسب است؟
چهارشنبه 94 مهر 15 , ساعت 7:19 عصر  

پرسش: آیا مصرف مکمل‏های پروبیوتیکی برای کسی که مدام نفخ می‌کند، مناسب است؟ هنگام مصرف این مکمل‏ها چه نکته‌هایی را باید رعایت کرد؟

پاسخ دکتر حسین ایمانی متخصص تغذیه عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی:

مصرف مکمل‌های پروبیوتیکی برای کسانی که از نفخ رنج می‌برند، مفید است. همان‌طور که می‌دانید همه انسان‌ها میکروارگانیسم‌های مفیدی در دستگاه گوارششان دارند که به هضم مواد غذایی کمک می‌کند. مکمل‌های پروبیوتیکی به‌خصوص در افرادی که تحت درمان با آنتی‌بیوتیک هستند بسیار مفید است زیرا آنتی‌بیوتیک علاوه بر اینکه باکتری‌های مضر و بیماری‌زا را از بین می‌برد، باکتری‌های مفید دستگاه گوارش را هم نابود می‌کند.

به همین دلیل جایگزین کردن باکتری‌های خوب دستگاه گوارش برای بدن ضروری است، اما یادتان باشد از مکمل‌هایی استفاده کنید که تعداد سوش باکتری بیشتری داشته باشد. به عبارت دیگر، هر چه تعداد انواع گونه باکتری‌های مفید در یک مکمل بیشتر باشد، بهتر است. به علاوه، فراموش نکنید نباید بیش از 2 قرص مکمل در روز میل کنید.

هفته نامه سلامت/539



نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
   1   2   3   4   5   >>   >
درباره وبلاگ

کشکول سلامت1


همایون سلحشور فرد، کارشناس مهندسی بهداشت محیط
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 267 بازدید
بازدید دیروز: 247 بازدید
بازدید کل: 992062 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
فهرست موضوعی یادداشت ها
پرسش[300] . طب سنتی[159] . کنترل بیماری ها[122] . تغذیه سالم[109] . بهداشت مواد غذایی[83] . سلامت روان[81] . توصیه های ایام خاص[80] . پوست و مو[78] . کنترل عوارض[75] . سلامت کودکان[74] . چاقی[53] . سرطان[52] . تربیت فرزند[47] . خواص خوراکی ها[45] . ورزش و سلامت[44] . سلامت مادر و نوزاد[43] . شایعات[42] . مجموعه لینک[42] . سلامت فردی[41] . پوستر[41] . سلامت سالمندان[39] . رژیم درمانی[38] . سوژه نقد[38] . نگهداری مواد غذایی[38] . میوه[37] . سلامت دهان و دندان[37] . بارداری[37] . بهداشت خواب[36] . لبنیات[36] . سلامت کار و طب فیزیکی[35] . برنامه رادیویی[33] . روزه داری[31] . دیابت[30] . گزارش خبری[30] . مشکلات عضلانی و اسکلتی[30] . سلامت جنسی[28] . روغن[26] . چربی[24] . شیر[24] . تغذیه کودکان[23] . بهداشت آب[22] . رادیو معارف- دکتر میرغضنفری[22] . عوارض داروها[22] . عسل[20] . قند[20] . تمرین های ورزشی[20] . بدنسازی[20] . آلودگی هوا[20] . آسیب های رسانه[18] . سبزیجات[18] . سبک زندگی[17] . چای[17] . ایمنی و پیشگیری از حوادث[17] . ایدز[17] . مشکلات قلبی و عروقی[17] . مشکلات گوارشی[17] . محیط زیست[17] . مواد بهداشتی و آرایشی[17] . همسرداری[17] . دخانیات[16] . حافظه[15] . سلامت زنان[15] . سلامت سفر[15] . نمک[15] . نقد سلامت[15] . مشکلات تنفسی[15] . ماهی[15] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[14] . بهداشت استخر[13] . آجیل[13] . تغذیه ورزشی[13] . پنیر[13] . سرماخوردگی[13] . گوشت[13] . نوشابه های گازدار[13] . نوشیدنی ها[13] . نیترات[13] . قهوه[12] . گیاهان دارویی[12] . فست فود[12] . فشار خون[12] . چشم[12] . بهداشت مسکن و اماکن عمومی[12] . پخت غذا[11] . افسردگی[11] . صیفی جات[11] . مرغ[11] . کنترل ناقلین[11] . کمک های اولیه[10] . کلسترول[10] . کالری[10] . نان[10] . سکته[10] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[10] . بهداشت لوازم فردی[10] . تخم مرغ[9] . آلودگی صوتی[9] . دخاینات[9] . زانو[9] . ریزش مو[8] . تنقلات[8] . آنفولانزا[8] . اوتیسم[8] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[8] . بهداشت ظروف[8] . سموم شیمیایی[8] . شریان[7] . یبوست[7] . تلفن همراه[7] . برنامه تلویزیونی[7] . برنج[7] . آلزایمر[7] . رادیو معارف-شفا[7] . سردرد[7] . سلامت خانواده[7] . روغن مالی[6] . دمنوش[6] . تلفن همراه[6] . تروریسم[6] . کبد[6] . مشکلات کلیه و مجاری ادرار[6] . کمر[6] . کنسرو[6] . عرقیات[6] . ماساژ[6] . ماست[6] . گوش[5] . گرمازدگی[5] . نفخ[5] . نوشابه[5] . پارازیت[5] . تب کریمه کونگو[5] . ترشی[5] . آکنه[5] . اخلاق پزشکی[5] . اسهال[5] . خرما[5] . دوغ[5] . جگر[5] . جمعیت[4] . خامه[4] . رادیو معارف- دکتر میرغضنفری[4] . سلامت مادر و نوزارد[4] . آرتروز[4] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[4] . انواع توت[4] . نقد صدا و سیما[4] . معنویت[4] . وبا[4] . کمردرد[4] . گوشت طیور[4] . شکلات[4] . طب فیزیکی و سلامت کار[4] . عوارض دارو[3] . سموم شیمیایی[3] . شتر[3] . سلامت و ورزش[3] . مایکروفر[3] . لیموترش[3] . متفرقه[3] . مسواک[3] . کنترل بیماری ها[3] . هپاتیت[3] . نگهدای مواد غذایی[3] . بستنی[3] . MS[3] . آبلیمو[3] . تعریق[3] . بهداشت پرتوها و تجهیزات الکترونیکی[3] . پروبیوتیک[3] . سلامت مادر و کودک[3] . زناشویی[3] . حجامت[3] . حبوبات[2] . تیروئید[2] . توصیه های ایام خاص[2] . رب گوجه فرنگی[2] . رفتار های پرخطر[2] . رفتارهای پرخطر[2] . سبزی[2] . سرگیجه[2] . سرویس بهداشتی[2] . سلامت مردان[2] . سلامت سفر[2] . بیش فعالی[2] . ترین ها[2] . تاول[2] . آشپزی[2] . باقلا[2] . ناخن[2] . وررزش و سلامت[2] . کره[2] . کشک[2] . کلیپ[2] . کم خونی[2] . مشکلات کلیه و مجاری ادرار[2] . مدیریت بحران[2] . گوجه فرنگی[2] . سلامت وران[2] . ظروف مواد غذایی[2] . فاویسم . صبحانه . شوره سر . شکر . سلاکت دهان و دندان . سلامت کار و طب فیزیکی . سلامت کار و طب فیزیکی . سلامت کار و طب فیزیکی . شترمرغ . شایعات . شپش . سیب . مادر و نوزاد . لبینات . مایکروویو . مربا . مرگ . مشکلات مغز و اعصاب . مسکن . مشکلات عضلانی و اسکلتی . مشکلات قلبی و عروقی . هموفیلی . مواد بهداشتی و آرایشی . مواد بهداشتی و آرایشی . موارد بهداشتی و آرایشی . موز . نخودفرنگی . نرم افزار . کنترل بیماری ها . کنترل عواض . کنترل ناقیلن . کنترل یماری ها . کنتل بیماری ها . کنجد . کنترل بیماری ها . کنترل بیماری ها . کنترب بیماری ها . کنترل بیمار ها . کنترل بیماری . بادمجان . ایمنی . آلرژی . آبمیوه . الکل . ابولا . پروستات . پست و مو . بهداشت روان . بهداشت فردی . بهداشت لوازم فردی . بهداشت لوازم فردی . سلامت مادر و نوازد . سلامت دهان و داندان . سلامت سفر . سلامت سالمندان . سرکه . سس . زیتون . سامت دهان و دندان . روزه‌داری . خوشگوشت . خون دماغ . دمنونش . توصیه های ایام خاص . توصیه های ایام خاص . جاقی .
نوشته های پیشین

تیر 94
مرداد 94
شهریور 94
مهر 94
آبان 94
آذر 94
دی 94
بهمن 94
اسفند 94
فروردین 95
خرداد 95
تیر 95
مهر 95
آبان 95
آذر 95
دی 95
لوگوی وبلاگ من

کشکول سلامت1
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

ملاحظات اخلاقی در باب آلزایمر
مدیریت چشم ها
مواد لازم و طرز تهیه 3 ماسک خانگی ضدآکنه
تزریق انسولین با هدف عضله سازی
3 نوشیدنی انرژی زا که در طب سنتی توصیه می شود
هشدار درباره نوشیدنی های انرژی زا
11 عارضه افراط در مصرف نوشابه های انرژی زا
15 پیشنهاد کمکالری+پوستر
شایعه روغن هایی که لاغر می کنند، صحت ندارد
بهترین ورزشها برای بدترین درد پاشنه
[عناوین آرشیوشده]