[ و ابن جریر طبرى در تاریخ خود از عبد الرحمن پسر ابى لیلى فقیه روایت کرده است ، و عبد الرحمن از آنان بود که با پسر اشعث براى جنگ با حجاج برون شد . عبد الرحمن در جمله سخنان خود در برانگیختن مردم به جهاد گفت : روزى که با مردم شام دیدار کردیم ، شنیدم على ( ع ) مى‏فرمود : ] اى مؤمنان آن که بیند ستمى مى‏رانند یا مردم را به منکرى مى‏خوانند و او به دل خود آن را نپسندد ، سالم مانده و گناه نورزیده ، و آن که آن را به زبان انکار کرد ، مزد یافت و از آن که به دل انکار کرد برتر است ، و آن که با شمشیر به انکار برخاست تا کلام خدا بلند و گفتار ستمگران پست گردد ، او کسى است که راه رستگارى را یافت و بر آن ایستاد ، و نور یقین در دلش تافت . [نهج البلاغه]
کشکول سلامت1
درد مفاصلم به معده ام زد!
چهارشنبه 94 مهر 8 , ساعت 8:15 عصر  

«میزگرد سلامت» درباره مشکل یک بیمار مبتلا به آرتریت با حضور دکتر معصومه اخلاقی روماتولوژیست، دکتر شهرام آگاه فوق‌تخصص بیماری‌های گوارش و کبد دکتر محمدرضا وفا متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی


بیماری که قصد داریم در «میزگرد سلامت» این هفته در مورد مشکلشان با متخصصان «سلامت» صحبت کنیم، خانمی 57 ساله، نسبتا چاق و مبتلا به بیماری آرتریت روماتوئید هستند. ابتدا شرح‌حال ایشان را از زبان خودشان بخوانید: «... به تجویز دکتر برای کنترل بیماری‌ام باید داروهای کورتونی مصرف می‌کردم. مدتی بعد از مصرف این داروها، دچار درد معده و به دنبال آن خونریزی از معده شدم. تاکنون هم سابقه‌ای از بیماری گوارشی و درد معده نداشتم. در آزمایش خونم فاکتورهای کبدی بالا بود. خسته شدم تا کی باید دارو بخورم؟ اصلا عادت به خوردن آب ندارم و علاقه‌ام به مصرف میوه و سبزی‌ها خیلی کم‌ است. خیلی نگرانم که خونریزی از معده‌ام دوباره تکرار شود. آیا از این پس علاوه بر درد آرتروز میهمان جدید یعنی درد معده و خونریزی از معده را هم خواهم داشت یا مشکل معده ربطی به داروها ندارد؟»

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
سرطان در خون من است
چهارشنبه 94 مهر 8 , ساعت 8:14 عصر  

سرطان خون در گفت‌وگو با دکتر غلامرضا توگه فوق‌تخصص خون و سرطان بالغان


«دستاوردهای علم پزشکی از جنبه سرطان‌شناسی و درمان آن در یکی‌دو دهه اخیر انقلابی بزرگ در علم پزشکی محسوب می‌شود و تقریبا 50 درصد از بیماران جان سالم به در می‌برند اما همچنان نیمی دیگر از بیماران به‌دلیل شدت بیماری جان می‌سپارند.» اینها بخشی از گفته‌های دکتر غلامرضا توگه، فوق‌تخصص خون و سرطان بالغان و دانشیار دانشگاه علوم‌پزشکی تهران است که در گفت‌وگوی این هفته «درمانگاه» پای حرف‌های او درباره همین بیماری نشسته‌ایم.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
بخوانید و بخوابید
چهارشنبه 94 مهر 8 , ساعت 8:5 عصر  

بخوانید و بخوابید


دکتر پریسا طاهری

رئیس اداره سالمندان وزارت بهداشت و متخصص بالینی طب سالمندی

معمولا با افزایش سن، اختلال‌های خواب افزایش پیدا می‌کند و یکی از شکایت‌ها در دوره سالمندی، اختلال خواب است. جالب است بدانید اختلال‌های خواب در سالمندانی که در خانه سالمندان زندگی می‌کنند، بیشتر از آنهایی است که در منزل هستند. پس شما سالمندان گرامی می‌توانید با شناسایی مشکل خود و عمل به توصیه‌ها آرامش و خواب راحت‌تری داشته باشید.


انواع رایج اختلال خواب

مشکل‌های خواب به شکل‌های مختلف بروز می‌کند؛ ممکن است شما دیر به خواب بروید، مکرر بیدار شوید، تکه‌تکه بخوابید، صبح زود از خواب بیدار شوید یا در طول روز چرت بزنید و خلاصه اینکه زمان خواب عمیق‌تان کم ‌شود. حتی ممکن است ریتم خواب مختل شود. یعنی ریتمی که صبح بیدار و شب به خواب می‌روند دچار اختلال می‌شود.

مشکل‌های خواب در دوره سالمندی به روش‌های مختلفی ظهور پیدا می‌کنند ولی 2 گروه‌بندی آنها را از هم تفکیک می‌کند:

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
چالشهای رحم جایگزین
چهارشنبه 94 مهر 8 , ساعت 8:4 عصر  

مزایا و معایب یکی از روش‌های درمان ناباروری در گفت‌وگو با دکتر علیرضا میلانی‌فر به بهانه انتشار خبر مادربزرگی که نوه‌اش را به دنیا آورد


مادربزرگی که نوه‌اش را به دنیا آورد!

سارا کونل زن 35 ساله‌ای است که به‌ دلیل مشکل‌های جسمی خاص قادر به نگه‌داشتن جنین در رحمش نبود و به همین سبب، مادر 61ساله‌اش، کریستین کیسی، قبول کرد نقش رحم جایگزین را برای دختر و دامادش بازی کند. سارا کونل در این‌باره می‌گوید: «ابتدا پذیرش این مساله که کسی از اعضای خانواده بخواهد نقش رحم جایگزین را بازی کند، کمی دشوار بود اما با گذشت زمان این مساله برای همه حل شد.» نکته جالب این است که کیسی 10 سال پیش یائسه شده بود و پزشکان با تزریقات هورمونی و از طریق روش‌های آزمایشگاهی توانستند دوباره او را بارور کنند تا بتواند در بیمارستانی در شیکاگو، نوه خود (فینن) را به دنیا آورد. جالب است بدانید کیسی اولین مادربزرگی نیست که نقش رحم جایگزین را برای اعضای خانواده خود بازی کرده است. این اتفاق در سال1987در آفریقای جنوبی و در سال2008در اوهایو نیز افتاده بود و همه این مادربزرگ‌ها نوه‌های خود را صحیح و سالم به دنیا آورده بودند. 

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
همسران و حسادت؛ چرا و به چه علت؟
چهارشنبه 94 مهر 8 , ساعت 8:2 عصر  

توصیه‌ها و هشدارهای دکتر مهدی زارع‌بهرام‌آبادی به همسران جوان


 محبوبه ریاستی

طبیعی است که زندگی مشترک فراز‌و‌نشیب‌های زیادی دارد و در طول زمان ممکن است دچار تغییرات زیادی شود که گاهی مثبت است، گاهی منفی. گهگاه به دلایل مختلفی ممکن است بین همسران حس‌های ناخوشایندی مثل حسادت شکل بگیرد که می‌تواند رابطه آنها را به هم بریزد. در «همسران» این هفته با دکتر مهدی زارع بهرام آبادی، روان‌شناس بالینی و عضو هیات‌علمی مرکز تحقیقات علوم انسانی درباره حسادت‌های گهگاهی همسران به یکدیگر گفت‌وگو کرده‌ایم و راه‌های عبور از این مشکل زناشویی را جویا شده‌ایم.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
بهترین زمان برای انجام کارهای روزمره
چهارشنبه 94 مهر 8 , ساعت 8:1 عصر  

کار این ساعت‌ را به آن ساعت نیندازید!




ساعت بدن! آیا تا به حال چیزی از آن شنیده‌اید؟ آیا می‌دانستید رعایت ساعت بدن می‌تواند به افزایش کارایی جسمی و ذهنی ما در طول روز کمک کند؟ اگر نمی‌دانستید، بهتر است نگاهی به «پوستر سلامت» این هفته بیندازید تا متوجه شوید بدن ما انسان‌ها در چه ساعت‌هایی، توانایی بیشتر و بهتری برای انجام کارهای مختلف و متداول طی شبانه‌روز را دارد.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
تجویز بیش ازحد آنتیبیوتیک برای کودکان، ممنوع!
چهارشنبه 94 مهر 8 , ساعت 8:0 عصر  

براساس نتایج مطالعه محققان دانشگاه مینه‌سوتای آمریکا، افزایش عفونت‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک به پزشکان هشدار می‌دهد مراقب تجویز بیش ازحد آنتی‌بیوتیک‌ها به کودکان باشند. این مطالعه نشان می‌دهد آنتی‌بیوتیک‌ها باعث ایجاد تغییرات در باکتری روده کودکان می‌شود که با ابتلا به آلرژی‌ها، بیماری‌ها و چاقی ارتباط دارد.

براساس نتایج این مطالعه، مصرف بیش از حد آنتی‌بیوتیک‌ها مانع رشد و تکامل کودکان می‌شود و مشکلاتی را در بزرگسالی برای آنها ایجاد می‌کند. پیش از این نیز مطالعات نشان داده‌اند میان مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها و شمار نامتعادل باکتری‌ها در روده ارتباط وجود دارد. محققان در این مطالعه جدید، صدها مطالعه را بررسی کردند و متوجه شدند که ارتباط محکمی میان مصرف آنتی‌بیوتیک و تغییرات در شمار باکتری روده و ابتلا به بیماری در بزرگسالان وجود دارد.

هته نامه سلامت/538


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
تقسیم بندی کودکان بر مبنای رفتارشان در محیط دندانپزشکی
چهارشنبه 94 مهر 8 , ساعت 7:58 عصر  

رفتار کودکان در محیط دندان‌پزشکی یکسان نیست و دندان‌پزشک می‌تواند طبق تشخیص روان‌شناختی کودک از روش‌های مختلفی برای انجام کار دندان‌پزشکی استفاده کند. کودکان از نظر رفتار در محیط دندان‌پزشکی به 4 گروه تقسیم می‌شوند که این تقسیم‌بندی در علوم رفتاری تحت عنوان سنجش رتبه‌ای رفتار فرانکل نامیده می‌شود.

گروه اول: کودکانی که به شدت گریه می‌کنند، می‌ترسند، رفتارهای اجتنابی شدیدی دارند و از درمان ممانعت می‌کنند.

گروه دوم: کودکانی که تمایلی به قبول درمان ندارند، کج‌خلقی و کناره‌گیری می‌کنند ولی این رفتارها شدید نیست.

گروه سوم: کودکانی که درمان را قبول می‌کنند ولی برای پذیرفتن دستورهای دندان‌پزشک احتیاط می‌کنند.

گروه چهارم: کودکانی که رابطه خوبی با دندان‌پزشک دارند و به کارهای دندان‌پزشکی علاقه‌مندند و می‌خندند و لذت می‌برند.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
این نی آب را تصفیه میکند
چهارشنبه 94 مهر 8 , ساعت 7:48 عصر  

دستگاهی شبیه به نی به نام Life Straw که قادر است 99/99 درصد از باکتری‌ها، ویروس‌ها و انگل‌های موجود در آب‌های آلوده را فیلتر کند، توسط یک شرکت سوئیسی طراحی و در کشور کنیا مورد استفاده قرار گرفته است. به گفته این شرکت سوئیسی، این نی قادر است تا هزار لیتر آب را (که میانگین مقدار آب شرب مورد نیاز یک نفر در سال است) تصفیه کند.

البته این نی انواع مختلفی دارد که نوعی از آن، نی تصفیه‌کننده آب خانواده است و می‌تواند تا 18 هزار لیتر آب را برای 3 تا 5 سال تصفیه کند. امروزه در جهان 884 میلیون نفر به آب سالم دسترسی ندارند که با اختراع این نی می‌توانند از هر گودال و برکه‌ای آب بنوشند. به علاوه، در سال‌های 2010 و 2011 این نی در زلزله ‌هائیتی، سیل پاکستان و سیل تایلند توزیع شد و مورد استفاده آسیب‌دیدگان نیز قرار گرفت.

هفته نامه سلامت/538


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
5 عامل عجیب چاقی
چهارشنبه 94 مهر 8 , ساعت 7:44 عصر  

سر و صدا، آلودگی هوا، سرماخوردگی، کم‌خوابی و خوابیدن با چراغ روشن هم چاق‌تان می‌کند!


65 درصد از مردم جهان در کشورهایی زندگی می‌کنند که چاقی، بیشتر از لاغری باعث مرگ‌ومیر آنها می‌شود. در حال حاضر، 44 درصد از موارد جهانی ابتلا به دیابت، 23 درصد از بیماری‌های ایسکمیک قلبی و 41-7 درصد از سرطان‌ها به‌طور مستقیم به افزایش وزن و چاقی ربط داده شده‌اند. بسیاری از ما می‌دانیم که پرخوری، تندخوری، پیروی از رژیم‌های چرب و پرکالری و کم‌تحرکی، جزو مهم‌ترین عوامل چاقی محسوب می‌شوند اما شاید خیلی‌ از ما تا به حال، درباره سایر عوامل تاثیرگذار بر چاقی که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم، چیزی نشنیده باشیم.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
<   <<   6   7      >
درباره وبلاگ

کشکول سلامت1


همایون سلحشور فرد، کارشناس مهندسی بهداشت محیط
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 339 بازدید
بازدید دیروز: 247 بازدید
بازدید کل: 992134 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
فهرست موضوعی یادداشت ها
پرسش[300] . طب سنتی[159] . کنترل بیماری ها[122] . تغذیه سالم[109] . بهداشت مواد غذایی[83] . سلامت روان[81] . توصیه های ایام خاص[80] . پوست و مو[78] . کنترل عوارض[75] . سلامت کودکان[74] . چاقی[53] . سرطان[52] . تربیت فرزند[47] . خواص خوراکی ها[45] . ورزش و سلامت[44] . سلامت مادر و نوزاد[43] . شایعات[42] . مجموعه لینک[42] . سلامت فردی[41] . پوستر[41] . سلامت سالمندان[39] . رژیم درمانی[38] . سوژه نقد[38] . نگهداری مواد غذایی[38] . میوه[37] . سلامت دهان و دندان[37] . بارداری[37] . بهداشت خواب[36] . لبنیات[36] . سلامت کار و طب فیزیکی[35] . برنامه رادیویی[33] . روزه داری[31] . دیابت[30] . گزارش خبری[30] . مشکلات عضلانی و اسکلتی[30] . سلامت جنسی[28] . روغن[26] . چربی[24] . شیر[24] . تغذیه کودکان[23] . بهداشت آب[22] . رادیو معارف- دکتر میرغضنفری[22] . عوارض داروها[22] . عسل[20] . قند[20] . تمرین های ورزشی[20] . بدنسازی[20] . آلودگی هوا[20] . آسیب های رسانه[18] . سبزیجات[18] . سبک زندگی[17] . چای[17] . ایمنی و پیشگیری از حوادث[17] . ایدز[17] . مشکلات قلبی و عروقی[17] . مشکلات گوارشی[17] . محیط زیست[17] . مواد بهداشتی و آرایشی[17] . همسرداری[17] . دخانیات[16] . حافظه[15] . سلامت زنان[15] . سلامت سفر[15] . نمک[15] . نقد سلامت[15] . مشکلات تنفسی[15] . ماهی[15] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[14] . بهداشت استخر[13] . آجیل[13] . تغذیه ورزشی[13] . پنیر[13] . سرماخوردگی[13] . گوشت[13] . نوشابه های گازدار[13] . نوشیدنی ها[13] . نیترات[13] . قهوه[12] . گیاهان دارویی[12] . فست فود[12] . فشار خون[12] . چشم[12] . بهداشت مسکن و اماکن عمومی[12] . پخت غذا[11] . افسردگی[11] . صیفی جات[11] . مرغ[11] . کنترل ناقلین[11] . کمک های اولیه[10] . کلسترول[10] . کالری[10] . نان[10] . سکته[10] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[10] . بهداشت لوازم فردی[10] . تخم مرغ[9] . آلودگی صوتی[9] . دخاینات[9] . زانو[9] . ریزش مو[8] . تنقلات[8] . آنفولانزا[8] . اوتیسم[8] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[8] . بهداشت ظروف[8] . سموم شیمیایی[8] . شریان[7] . یبوست[7] . تلفن همراه[7] . برنامه تلویزیونی[7] . برنج[7] . آلزایمر[7] . رادیو معارف-شفا[7] . سردرد[7] . سلامت خانواده[7] . روغن مالی[6] . دمنوش[6] . تلفن همراه[6] . تروریسم[6] . کبد[6] . مشکلات کلیه و مجاری ادرار[6] . کمر[6] . کنسرو[6] . عرقیات[6] . ماساژ[6] . ماست[6] . گوش[5] . گرمازدگی[5] . نفخ[5] . نوشابه[5] . پارازیت[5] . تب کریمه کونگو[5] . ترشی[5] . آکنه[5] . اخلاق پزشکی[5] . اسهال[5] . خرما[5] . دوغ[5] . جگر[5] . جمعیت[4] . خامه[4] . رادیو معارف- دکتر میرغضنفری[4] . سلامت مادر و نوزارد[4] . آرتروز[4] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[4] . انواع توت[4] . نقد صدا و سیما[4] . معنویت[4] . وبا[4] . کمردرد[4] . گوشت طیور[4] . شکلات[4] . طب فیزیکی و سلامت کار[4] . عوارض دارو[3] . سموم شیمیایی[3] . شتر[3] . سلامت و ورزش[3] . مایکروفر[3] . لیموترش[3] . متفرقه[3] . مسواک[3] . کنترل بیماری ها[3] . هپاتیت[3] . نگهدای مواد غذایی[3] . بستنی[3] . MS[3] . آبلیمو[3] . تعریق[3] . بهداشت پرتوها و تجهیزات الکترونیکی[3] . پروبیوتیک[3] . سلامت مادر و کودک[3] . زناشویی[3] . حجامت[3] . حبوبات[2] . تیروئید[2] . توصیه های ایام خاص[2] . رب گوجه فرنگی[2] . رفتار های پرخطر[2] . رفتارهای پرخطر[2] . سبزی[2] . سرگیجه[2] . سرویس بهداشتی[2] . سلامت مردان[2] . سلامت سفر[2] . بیش فعالی[2] . ترین ها[2] . تاول[2] . آشپزی[2] . باقلا[2] . ناخن[2] . وررزش و سلامت[2] . کره[2] . کشک[2] . کلیپ[2] . کم خونی[2] . مشکلات کلیه و مجاری ادرار[2] . مدیریت بحران[2] . گوجه فرنگی[2] . سلامت وران[2] . ظروف مواد غذایی[2] . فاویسم . صبحانه . شوره سر . شکر . سلاکت دهان و دندان . سلامت کار و طب فیزیکی . سلامت کار و طب فیزیکی . سلامت کار و طب فیزیکی . شترمرغ . شایعات . شپش . سیب . مادر و نوزاد . لبینات . مایکروویو . مربا . مرگ . مشکلات مغز و اعصاب . مسکن . مشکلات عضلانی و اسکلتی . مشکلات قلبی و عروقی . هموفیلی . مواد بهداشتی و آرایشی . مواد بهداشتی و آرایشی . موارد بهداشتی و آرایشی . موز . نخودفرنگی . نرم افزار . کنترل بیماری ها . کنترل عواض . کنترل ناقیلن . کنترل یماری ها . کنتل بیماری ها . کنجد . کنترل بیماری ها . کنترل بیماری ها . کنترب بیماری ها . کنترل بیمار ها . کنترل بیماری . بادمجان . ایمنی . آلرژی . آبمیوه . الکل . ابولا . پروستات . پست و مو . بهداشت روان . بهداشت فردی . بهداشت لوازم فردی . بهداشت لوازم فردی . سلامت مادر و نوازد . سلامت دهان و داندان . سلامت سفر . سلامت سالمندان . سرکه . سس . زیتون . سامت دهان و دندان . روزه‌داری . خوشگوشت . خون دماغ . دمنونش . توصیه های ایام خاص . توصیه های ایام خاص . جاقی .
نوشته های پیشین

تیر 94
مرداد 94
شهریور 94
مهر 94
آبان 94
آذر 94
دی 94
بهمن 94
اسفند 94
فروردین 95
خرداد 95
تیر 95
مهر 95
آبان 95
آذر 95
دی 95
لوگوی وبلاگ من

کشکول سلامت1
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

ملاحظات اخلاقی در باب آلزایمر
مدیریت چشم ها
مواد لازم و طرز تهیه 3 ماسک خانگی ضدآکنه
تزریق انسولین با هدف عضله سازی
3 نوشیدنی انرژی زا که در طب سنتی توصیه می شود
هشدار درباره نوشیدنی های انرژی زا
11 عارضه افراط در مصرف نوشابه های انرژی زا
15 پیشنهاد کمکالری+پوستر
شایعه روغن هایی که لاغر می کنند، صحت ندارد
بهترین ورزشها برای بدترین درد پاشنه
[عناوین آرشیوشده]