میوه دانش، با کردار نیک چیده می شود نه با گفتار نیک . [امام علی علیه السلام]
کشکول سلامت1
پنیرهای خامه ای حاوی روغن پالم هستند؟
چهارشنبه 94 مهر 15 , ساعت 11:13 صبح  

پرسش: آیا این باور درست است که پنیرهای خامه‌ای حاوی روغن پالم هستند و نباید آنها را مصرف کرد؟

پاسخ دکتر سیدامیرمحمد مرتضویان، متخصص صنایع غذایی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

در بسیاری از محصولات لبنی ممکن است چربی گیاهی جایگزین چربی شیر شود و این مساله مهمی نیست و این کار در همه دنیا انجام می‌شود.

به آنچه جایگزین چربی شیر می‌شود چربی جایگزین می‌گویند. در واقع بخشی از چربی شیر یا همه آن با چربی نباتی جایگزین می‌شود و علت آن را هم معمولا عوارض چربی حیوانی، وجود کلسترول یا چربی اشباع و... ذکر می‌کنند. این موضوع باید حتما روی بسته‌بندی محصول قید شود تا مصرف‌کننده بداند و با اطلاع قبلی محصول مورد نظر را خریداری و استفاده کند اما اگر کارخانه تولیدکننده‌ای این کار را انجام بدهد و روی بسته‌بندی قید نکند، مصرف‌کننده را فریب داده و کارش تقلب است و باید با آن برخورد کرد.

از طرفی، ما استانداردهای ملی داریم که برخی از تولیدکنندگان فراورده‌های لبنی مجاز هستند به جای چربی حیوانی از چربی گیاهی استفاده کنند.

روغن پالم هم یک نوع چربی گیاهی است که می‌تواند جایگزین چربی حیوانی برخی فراورده‌های لبنی شود.

علت حساس شدن وزارت بهداشت روی روغن پالم این بود که برخی از واحدهای تولیدکننده محصولات لبنی بدون اینکه روی بسته‌بندی محصولاتشان قید کنند روغن پالم را جایگزین چربی حیوانی می‌کردند.

در حال حاضر نظارت ارگان‌هایی مانند وزارت بهداشت روی روغن‌های گیاهی قوی است و محصولات لبنی مرتب در آزمایشگاه‌های مواد غذایی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

روغن پالم هم یک روغن گیاهی است و وجود آن در برخی فراورده‌های لبنی جای نگرانی ندارد. ضمن اینکه تمام کارخانه‌های معتبر لبنی زیر نظر سازمان غذا و دارو و اداره استاندارد نظارت می‌شوند و در صورت هرگونه تخلفی به مراجع قانونی و مردم معرفی خواهند شد بنابراین کارخانه‌های لبنی معتبر که پس از سال‌ها تلاش اسم و رسمی برای خود کسب کرده‏اند معمولا از انجام هرگونه تقلبی می‌پرهیزند.

هفته نامه سلامت/538


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
اپیدمیولوژی هاری در ایران و جهان
چهارشنبه 94 مهر 15 , ساعت 11:13 صبح  

6 مهر، جهانی بیماری هاری است


دکتررضا پاکزاد
اپیدمیولوژیست

هاری، یک بیماری حاد ویروسی است که در حیوانات خونگرم بروز می‌کند و باعث التهاب مغزی حاد (آنسفالیت) می‌شود. عامل بیماری هاری یک ویروس از خانواده رابدوویروس و از جنس لیزاویروس است. یکی از ویژگی‌هایی که هاری را مهم کرده میزان کشندگی بالای آن است به‌طوری که بعد از بروز علائم بیماری تقریبا صددرصد موارد فوت می‌کنند. هر چند راه‌های متفاوتی برای انتقال بیماری از جمله استنشاق افشانه‌های حاوی ویروس و پیوند قرنیه و سایر بافت‌های آلوده وجود دارد اما مهم‌ترین راه انتقال آن به انسان گزش حیوانات آلوده است.

هاری معمولا دارای 4 مرحله است:

1) دوره نهفتگی که حدود 90-20 روز طول می‌کشد.

2) دوره مقدماتی که حدود 10-2 روز طول می‌کشد.

3) دوره نورولوژیک حاد که 7-2 روز طول می‌کشد.

4) دوره اغما که14-1 روز طول می‌کشد.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
کوله پشتی شناسی+پوستر
چهارشنبه 94 مهر 15 , ساعت 11:9 صبح  

تغییر در راستا و انحناهای ستون فقرات، اختلالات و دردهای اسکلتی می تواند از آسیب‌های استفاده از کیف یا کوله نامناسب باشد


کوله‌پشتی یکی از وسایل جدانشدنی دانش‌آموزان است و حالا دیگر به سختی می‌شود دانش‌آموزی را در ذهن تصور کرد که به شانه‌اش کیف یا کوله‌ای آویزان نباشد. این موضوع اهمیت کوله را از لحاظ وزن، نحوه و مدت زمان حمل بسیار مهم می‌کند، چراکه اگر این موارد در نظر گرفته نشوند، می‌توانند باعث تغییر در راستا و انحناهای ستون فقرات، اختلالات و دردهای اسکلتی-عضلانی مانند درد کمر و شانه، ایجاد فاصله میان مهره‌ها، بروز تغییرات قلبی-عروقی، تنفسی و تغییرات الگوی راه رفتن افراد شوند. این موضوع در کودکان و نوجوانان که هنوز عضلات، رباط‌ها و استخوان‌هایشان تا پایان دوره بلوغ، مراحل تکاملی و رشد فیزیکی خود را می‌گذرانند و مستعد بیشترین آسیب‌های ممکن هستند، از حساسیت بیشتری برخوردار است. طبق مطالعات انجام شده، بسیاری از ناراحتی‌های ستون فقرات در بزرگسالان و سالمندان، در اثر صدمات دوران کودکی است. در ادامه، با هم نکته‌هایی را در این زمینه مرور می‌کنیم و امیدواریم رعایت آنها در بزرگسالی، سلامت‌مان را رقم بزند، نه خمیدگی را.

میزان مصرف انرژی هنگام استفاده از کوله‌پشتی نسبت به انواع دیگر کیف‌ها کمتر است و استفاده از آن، آسیب کمتری برای بدن ایجاد می‌کند. به همین دلیل استفاده از کوله‌پشتی در مقایسه با دیگر کیف‌ها پیشنهاد می‌شود.

  ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
هشدار درباره نمک در رستوران های نیویورک
سه شنبه 94 مهر 14 , ساعت 9:7 صبح  

چندی پیش شورای سلامت نیویورک به اجماع رای دادند که هشدارهایی درباره محتوای نمک باید در منوی رستوران‌های زنجیره‌ای درج شود. این هشدارها باید کنار اقلامی که میزان سدیم آنها بیش از مقدار توصیه‌شده روزانه سدیم- حدود 2300 میلی‌گرم یا حدود یک قاشق چایخوری- است، نوشته شود.

دکتر دی‍پتیمان گودا، یکی از اعضای این شورا، گفت: «امید من این است که این تصمیم نه‌تنها بر رفتارهای مصرف‌کنندگان، بلکه بر شیوه‌های رستوران‌ها هم تاثیر بگذارد.» این اقدام در نیویورک تازه‌ترین مورد شماری از گام‌هاست که برای سالم‌تر ماندن نیویورکی‌ها برداشته شده است. رستوران‌های زنجیره‌ای مجبور شده‌اند محتوای کالری اقلام غذایی‌شان را در منویشان بنویسند.

منبع: HealthDay

هفته نامه سلامت/540


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
تمرینهای حفظ تعادل+پوستر
سه شنبه 94 مهر 14 , ساعت 8:47 صبح  

حمید مهدوی‌محتشم

عضو انجمن آسیب‌شناسی‌ ورزشی و حرکات اصلاحی دانشگاه تهران

حمید مهدوی‌محتشم

عضو انجمن آسیب‌شناسی‌ ورزشی و حرکات اصلاحی دانشگاه تهران

1.در وضعیت نشسته روی صندلی «مشابه تصویر» کف هر یک از پاها را از زمین بالا آورید و با کنترل پایین بیاورید و سپس با پای دیگر تکرار کنید.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
توالت فرنگی باعث انتقال بیماریهای پوستی و مقاربتی نمیشود
سه شنبه 94 مهر 14 , ساعت 8:45 صبح  

بسیاری از نشستن روی توالت‌فرنگی می‌ترسند و تحقیقات هم این واقعیت را نشان داده‌اند. در سال 1991 نتایج یک تحقیق در کشور انگلستان که در یک کلینیک روی 528 زن انجام گرفته بود، نشان داد 85 درصد این افراد، بدون اینکه روی توالت‌فرنگی بنشینند ادرار می‌کنند و 12 درصد هم گفته بودند روی آن چیزی قرار می‌دهند. در این میان تنها 2 درصد این افراد اظهار کرده بودند به‌راحتی روی توالت‌فرنگی می‌نشینند، اما واقعا شما با استفاده از توالت‌فرنگی دچار چه بیماری‌هایی می‌شوید؟ نظریه‌های علمی‌ می‌گویند امکان انتقال بیماری‌های زیادی از توالت‌فرنگی به شما وجود دارد، اما در اصل، توالت‌های‌فرنگی در مقابل بسیاری از سطوح دیگر بسیار کم‌خطرتر هستند.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
کشف رابطه بین تلفن همراه و سرطان پوست
سه شنبه 94 مهر 14 , ساعت 8:39 صبح  

نتایج یک بررسی جدید نشان می‌دهد وسایلی مانند تبلت‌ها، تلفن‌های هوشمند و لپ‌تاپ‌ها می‌توانند نور ماورای بنفش خورشید را بازتاب دهند و ممکن است به‌طور غیرمستقیم در افزایش میزان قرارگیری افراد در معرض این طول‌ موج‌های سرطان‌زای نور، نقش داشته باشند.

مری ای لوگ از دانشگاه نیومکزیکو در آلبوکرک که همراه دکتر بارت جی زلوتوف مقاله این پژوهش را نوشته، گفت: «این وسایل به‌طور عمومی برای برقراری ارتباط یا سرگرمی استفاده می‌شوند بنابراین می‌توان خواص بازتاب‌دهنده نور آنها را نادیده گرفت، مگر اینکه شما در معرض تابش نور خود صفحه قرار بگیرید.»

اما این 2 پژوهشگر به این فکر افتادند که آیا این وسایل الکترونیکی شخصی جدید، مانند رفلکتورهای قدیمی برنزه‌کننده می‌توانند خطرهایی برای سلامت پوست هم داشته باشند، یا نه. این پژوهشگران در یک بررسی کوچک مشاهده‌ای که در یک زمین سرسبز در شهر آلبوکرک انجام شد، یک سر مانکن را نصب کردند که روی آن یک دستگاه سنجش نور ماورای بنفش نصب شده و رو به‌ سوی یک پایه نت استاندارد مخصوص موسیقی‌دانان بود که روی آن انواع دستگاه‌های تلفن‌همراه قرار داشت. این پژوهشگران در 2 کارآزمایی میزان‌های قرارگیری این مانکن را در معرض پرتوهای ماورای بنفش در طول یک ساعت (از 11 صبح تا 12 ظهر) درحالی‌که یک مجله، یک آیفون 5، مدل‌های گوناگون آی‌پد، 2 لپ‌تاپ مک‌بوک و یک دستگاه کیندل روی پایه نت قرار داشت، اندازه‌‌گیری کردند.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
چرا برخی گلابی‏ ها طعم الکلی دارند؟
شنبه 94 مهر 11 , ساعت 2:14 عصر  

پرسش: برخی از گلابی‏ ها طعم الکلی دارند. علت این موضوع چیست؟

پاسخ دکتر عباس یداللهی، متخصص بیوتکنولوژی و اصلاح درختان و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس:

اگر گلابی بلافاصله پس از چیدن در انبار خنک و سرد قرار داده نشود دچار مشکل می‌شود زیرا تنفس میوه خیلی بالاست و گرمای محیط باعث می‌شود آنزیم‌هایی که در میوه وجود دارند بعضی از مواد موجود در آن را حل کنند. از طرفی، تنفس میوه کامل نیست و ممکن است تخمیری هم در آن انجام شود.
همه اینها باعث می‌شود طعم میوه تغییر کند. به‌خصوص اینکه میوه‌هایی مثل گلابی نرم هستند و در حمل و نقل آنها هم معمولا دقت نمی‌شود. در نتیجه به راحتی ضربه می‌بینند و در اثر ضربه دیدن آنزیمی به نام پلی‌فنول اکسیدان در آنها فعال می‌شود و میوه را نرم می‌کند. نرم شدن میوه هم باعث می‌شود ترکیب‌های فرار و معطر یا آروماتیکی در میوه به وجود بیاید. در نتیجه افراد فکر می‌کنند میوه مزه الکل می‌دهد. در حالی که واقعا چنین نیست و الکلی در میوه وجود ندارد و خوردن این قبیل گلابی‏ ها مشکلی در افراد ایجاد نمی‌کند.


هفته نامه سلامت/538


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
تفاوت شلیل سفید با شلیل رنگی چیست؟
شنبه 94 مهر 11 , ساعت 2:11 عصر  

پرسش: شلیل سفید چه تفاوتی با شلیل معمولی و شبرنگ دارد؟ خوردن هریک از آنها برای چه کسانی با چه مشکلاتی مفیدتر است؟

پاسخ دکتر عباس یداللهی، متخصص بیوتکنولوژی و اصلاح درختان و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس:

از نظر خواص و ویتامین‌ها هیچ تفاوتی با هم ندارند و همه افراد به‌خصوص کودکان در حال رشد می‌توانند از آنها استفاده کنند، اما میوه‌های رنگی، حاوی ماده مفید و ضدسرطانی به نام «آنتو‏سیانین» هستند. از نظر طعم و مزه هم شلیل‌های سفید ترش‌ترند، بنابراین ممکن است افرادی که ذائقه ترشی دارند آنها را بیشتر بپسندند.

هفته نامه سلامت/538


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
در سن بلوغ بچه هایتان مهاجرت نکنید
چهارشنبه 94 مهر 8 , ساعت 8:21 عصر  

دکتر کتایون خوشابی/فوق‌تخصص روان‌پزشکی کودک و نوجوان/عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی


یکی از مهم‌ترین نکته‌هایی که باید پیش از تصمیم نهایی برای مهاجرت در‌نظر گرفته شود، توجه به سن افرادی است که قصد مهاجرت دارند. این سن، هم درباره زوج‌ها و هم درباره فرزندان آنها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به‌طور کلی، اگر قرار باشد مهاجرتی در طول زندگی صورت بپذیرد، بهتر است در سنین زیر 40 سالگی باشد. مهاجرت در سنین بالای 40 سال، هم انطباق با محیط جدید را برای زوج‌ها سخت می‌کند و هم برای فرزندان آنها. البته باید توجه داشته باشیم در این میان، توجه به سن بچه‌ها هنگام مهاجرت از اهمیت بالاتری برخوردار است. هرچه سن بچه‌ها هنگام مهاجرت کمتر باشد، شانس کنار آمدن و سازگاری با محیط جدید هم برای آنها ساده‌تر خواهد بود. از طرف دیگر، وقتی والدین با بچه‌های کم‌سن خود مهاجرت می‌کنند، یادگیری زبان دوم و پیدا کردن شبکه اجتماعی و دوستانی در محیط جدید را هم برای آنها ساده‌تر خواهند کرد. بدیهی است بچه‌ها با مهاجرت، شبکه اجتماعی، دوستان، اطرافیان، اتاق و حتی اسباب‌بازی‌های خود را از دست می‌دهند.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
<      1   2   3   4   5   >>   >
درباره وبلاگ

کشکول سلامت1


همایون سلحشور فرد، کارشناس مهندسی بهداشت محیط
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 11 بازدید
بازدید دیروز: 374 بازدید
بازدید کل: 992180 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
فهرست موضوعی یادداشت ها
پرسش[300] . طب سنتی[159] . کنترل بیماری ها[122] . تغذیه سالم[109] . بهداشت مواد غذایی[83] . سلامت روان[81] . توصیه های ایام خاص[80] . پوست و مو[78] . کنترل عوارض[75] . سلامت کودکان[74] . چاقی[53] . سرطان[52] . تربیت فرزند[47] . خواص خوراکی ها[45] . ورزش و سلامت[44] . سلامت مادر و نوزاد[43] . شایعات[42] . مجموعه لینک[42] . سلامت فردی[41] . پوستر[41] . سلامت سالمندان[39] . رژیم درمانی[38] . سوژه نقد[38] . نگهداری مواد غذایی[38] . میوه[37] . سلامت دهان و دندان[37] . بارداری[37] . بهداشت خواب[36] . لبنیات[36] . سلامت کار و طب فیزیکی[35] . برنامه رادیویی[33] . روزه داری[31] . دیابت[30] . گزارش خبری[30] . مشکلات عضلانی و اسکلتی[30] . سلامت جنسی[28] . روغن[26] . چربی[24] . شیر[24] . تغذیه کودکان[23] . بهداشت آب[22] . رادیو معارف- دکتر میرغضنفری[22] . عوارض داروها[22] . عسل[20] . قند[20] . تمرین های ورزشی[20] . بدنسازی[20] . آلودگی هوا[20] . آسیب های رسانه[18] . سبزیجات[18] . سبک زندگی[17] . چای[17] . ایمنی و پیشگیری از حوادث[17] . ایدز[17] . مشکلات قلبی و عروقی[17] . مشکلات گوارشی[17] . محیط زیست[17] . مواد بهداشتی و آرایشی[17] . همسرداری[17] . دخانیات[16] . حافظه[15] . سلامت زنان[15] . سلامت سفر[15] . نمک[15] . نقد سلامت[15] . مشکلات تنفسی[15] . ماهی[15] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[14] . بهداشت استخر[13] . آجیل[13] . تغذیه ورزشی[13] . پنیر[13] . سرماخوردگی[13] . گوشت[13] . نوشابه های گازدار[13] . نوشیدنی ها[13] . نیترات[13] . قهوه[12] . گیاهان دارویی[12] . فست فود[12] . فشار خون[12] . چشم[12] . بهداشت مسکن و اماکن عمومی[12] . پخت غذا[11] . افسردگی[11] . صیفی جات[11] . مرغ[11] . کنترل ناقلین[11] . کمک های اولیه[10] . کلسترول[10] . کالری[10] . نان[10] . سکته[10] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[10] . بهداشت لوازم فردی[10] . تخم مرغ[9] . آلودگی صوتی[9] . دخاینات[9] . زانو[9] . ریزش مو[8] . تنقلات[8] . آنفولانزا[8] . اوتیسم[8] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[8] . بهداشت ظروف[8] . سموم شیمیایی[8] . شریان[7] . یبوست[7] . تلفن همراه[7] . برنامه تلویزیونی[7] . برنج[7] . آلزایمر[7] . رادیو معارف-شفا[7] . سردرد[7] . سلامت خانواده[7] . روغن مالی[6] . دمنوش[6] . تلفن همراه[6] . تروریسم[6] . کبد[6] . مشکلات کلیه و مجاری ادرار[6] . کمر[6] . کنسرو[6] . عرقیات[6] . ماساژ[6] . ماست[6] . گوش[5] . گرمازدگی[5] . نفخ[5] . نوشابه[5] . پارازیت[5] . تب کریمه کونگو[5] . ترشی[5] . آکنه[5] . اخلاق پزشکی[5] . اسهال[5] . خرما[5] . دوغ[5] . جگر[5] . جمعیت[4] . خامه[4] . رادیو معارف- دکتر میرغضنفری[4] . سلامت مادر و نوزارد[4] . آرتروز[4] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[4] . انواع توت[4] . نقد صدا و سیما[4] . معنویت[4] . وبا[4] . کمردرد[4] . گوشت طیور[4] . شکلات[4] . طب فیزیکی و سلامت کار[4] . عوارض دارو[3] . سموم شیمیایی[3] . شتر[3] . سلامت و ورزش[3] . مایکروفر[3] . لیموترش[3] . متفرقه[3] . مسواک[3] . کنترل بیماری ها[3] . هپاتیت[3] . نگهدای مواد غذایی[3] . بستنی[3] . MS[3] . آبلیمو[3] . تعریق[3] . بهداشت پرتوها و تجهیزات الکترونیکی[3] . پروبیوتیک[3] . سلامت مادر و کودک[3] . زناشویی[3] . حجامت[3] . حبوبات[2] . تیروئید[2] . توصیه های ایام خاص[2] . رب گوجه فرنگی[2] . رفتار های پرخطر[2] . رفتارهای پرخطر[2] . سبزی[2] . سرگیجه[2] . سرویس بهداشتی[2] . سلامت مردان[2] . سلامت سفر[2] . بیش فعالی[2] . ترین ها[2] . تاول[2] . آشپزی[2] . باقلا[2] . ناخن[2] . وررزش و سلامت[2] . کره[2] . کشک[2] . کلیپ[2] . کم خونی[2] . مشکلات کلیه و مجاری ادرار[2] . مدیریت بحران[2] . گوجه فرنگی[2] . سلامت وران[2] . ظروف مواد غذایی[2] . فاویسم . صبحانه . شوره سر . شکر . سلاکت دهان و دندان . سلامت کار و طب فیزیکی . سلامت کار و طب فیزیکی . سلامت کار و طب فیزیکی . شترمرغ . شایعات . شپش . سیب . مادر و نوزاد . لبینات . مایکروویو . مربا . مرگ . مشکلات مغز و اعصاب . مسکن . مشکلات عضلانی و اسکلتی . مشکلات قلبی و عروقی . هموفیلی . مواد بهداشتی و آرایشی . مواد بهداشتی و آرایشی . موارد بهداشتی و آرایشی . موز . نخودفرنگی . نرم افزار . کنترل بیماری ها . کنترل عواض . کنترل ناقیلن . کنترل یماری ها . کنتل بیماری ها . کنجد . کنترل بیماری ها . کنترل بیماری ها . کنترب بیماری ها . کنترل بیمار ها . کنترل بیماری . بادمجان . ایمنی . آلرژی . آبمیوه . الکل . ابولا . پروستات . پست و مو . بهداشت روان . بهداشت فردی . بهداشت لوازم فردی . بهداشت لوازم فردی . سلامت مادر و نوازد . سلامت دهان و داندان . سلامت سفر . سلامت سالمندان . سرکه . سس . زیتون . سامت دهان و دندان . روزه‌داری . خوشگوشت . خون دماغ . دمنونش . توصیه های ایام خاص . توصیه های ایام خاص . جاقی .
نوشته های پیشین

تیر 94
مرداد 94
شهریور 94
مهر 94
آبان 94
آذر 94
دی 94
بهمن 94
اسفند 94
فروردین 95
خرداد 95
تیر 95
مهر 95
آبان 95
آذر 95
دی 95
لوگوی وبلاگ من

کشکول سلامت1
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

ملاحظات اخلاقی در باب آلزایمر
مدیریت چشم ها
مواد لازم و طرز تهیه 3 ماسک خانگی ضدآکنه
تزریق انسولین با هدف عضله سازی
3 نوشیدنی انرژی زا که در طب سنتی توصیه می شود
هشدار درباره نوشیدنی های انرژی زا
11 عارضه افراط در مصرف نوشابه های انرژی زا
15 پیشنهاد کمکالری+پوستر
شایعه روغن هایی که لاغر می کنند، صحت ندارد
بهترین ورزشها برای بدترین درد پاشنه
[عناوین آرشیوشده]