دانش جز به پرهیزگاری پاکیزه نگردد . [امام علی علیه السلام]
کشکول سلامت1
23 کیلوگرم کاهش وزن در یک سال
پنج شنبه 94 آذر 12 , ساعت 8:19 عصر  

«میزگرد تغذیه» درباره روند کاهش وزن خانم میترا محمدرضایی با حضور دکتر محمدرضا وفا متخصص تغذیه
دکتر محمدعلی نیلفروش‌زاده متخصص پوست و دکتر احمد باقری‌مقدم متخصص پزشکی ورزشی


کارشناسان تغذیه می‌گویند بهترین، موثرترین و علمی‌ترین راه کاهش وزن، وزن کم کردن تدریجی آن هم به کمک ورزش و رژیم غذایی است اما گاهی افراد چاق و دارای اضافه وزن برای اینکه سریع‌تر وزن کم کنند دنبال راه‌های میانبر می‌روند و علاوه بر اینکه پس از مدتی به وزن قبلی‌شان برمی‌گردند دچار عوارض و مشکل‌های نامطلوبی نیز می‌شوند، اما میهمان این هفته «میزگرد تغذیه» یکی از افرادی است که آهسته و پیوسته وزن کم کرده است. میترا محمدرضایی، خانم 22ساله، با قد 170 سانتی‌متر است که طی یک سال 23 کیلوگرم وزن کم کرده و وزنش را از 90 به 67 کیلوگرم رسانده است. با «میزگرد تغذیه» این هفته همراه شوید تا نظر متخصصان «سلامت» را درباره رژیم غذایی ایشان بدانید.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
20 راه دارو دادن به کودک
پنج شنبه 94 آذر 12 , ساعت 8:15 عصر  

6+14توصیه آسان برای اینکه بتوانید به کودکان زیر 1 سال و بالای 1 سال دارو بدهید


بسیاری از مادران می‌گویند دارو دادن به کودکان یکی از سخت‌ترین کارهاست.

مادر جولیای 2 ساله می‌گوید بارها مجبور شده سر ساعت معینی 5/2 میلی‌لیتر شربت به کودکش بدهد اما در نهایت متوجه شده 4/2 میلی‌لیتر آن در قاشق و روی شلوار و کف زمین باقی‌مانده است.

مادر جاناتان 1ساله هم بارها با هزاران بازی، دارویی را به دخترش داده و او با یک استفراغ ساده، تلاش او را هدر داده است.

در چنین شرایطی چه باید کرد؟ بهترین روش برای دارو خوراندن به کودکان چیست؟ آیا می‌توانیم داروی کودک را در آبمیوه یا غذایش بریزیم؟ اگر کودک استفراغ کرد، چطور؟

پرسش‌هایی از این قبیل ممکن است ذهن بسیاری از مادرانی را که کودک خردسال دارند، درگیر کند. ما در ادامه سعی می‌کنیم به هر آنچه می‌تواند ذهن یک مادر را در رابطه با دارو دادن به کودک درگیر کند، پاسخ دهیم.

اما پیش از آن ذکر چند نکته مهم و کلی ضروری به نظر می‌رسد:

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
افزایش آمار سرطان ریه در ایران و جهان
پنج شنبه 94 آذر 12 , ساعت 8:13 عصر  

دکتر رسول علیان‌نژاد فوق‌تخصص ریه می‌گوید احتمال ابتلای سیگاری‌ها به سرطان ریه 30 برابر احتمال ابتلای غیرسیگاری‌ها به این سرطان است


یوهان کرایف هلندی، اسطوره فوتبال هلند، همیشه مورد ستایش فوتبال‌دوستان و رسانه‌ها بوده و هست اما کرایف هلندی یک اشکال بزرگ داشته که 50 سال با او همراه بوده است و متاسفانه سال‌ها اهمیتی به آن نمی‌داده است. اشکال بزرگ او سیگارهای هلندی کنار لبش است که همیشه باد انتقادها را به سویش روانه می‌کرد. این انتقادها بی‌مورد هم نبوده چرا که مصرف سیگار کرایف این روزها با اعلام ابتلایش به سرطان ریه خبرسازتر شده است. دکتر رسول علیان‌نژاد، فوق‌تخصص ریه و عضو هیات‌علمی دانشگاه معتقد است: «سرطان ریه یک بیماری چندعاملی است ولی در 90 درصد موارد، علت ابتلا به این سرطان، سیگار است و سیگاری‌ها برای پرهیز از ابتلا به این بیماری هیچ راهی غیر از ترک سیگار ندارند.»

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
قارچ، ویتامین D قابلملاحظه ‏ای دارد؟
یکشنبه 94 آذر 8 , ساعت 6:46 عصر  

پرسش: درست است که می‏ گویند قارچ، ویتامین D قابل‌ملاحظه ‏ای دارد؟ بهتر است قارچ به صورت خام مصرف شود یا پخته تا مواد مغذی بیشتری از این سبزی به بدن برسد؟

پاسخ دکتر رضا صالحی محمدی، متخصص فیزیولوژی و اصلاح سبزی ‏ها و عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران:

آنچه در قارچ دکمه‌ای که در بازار ایران به وفور یافت می‌شود، اهمیت زیادی دارد پروتئین و جنبه‌های دارویی آن است.

همچنین قارچ حاوی اسیدفولیک، ویتامین C و B12 است اما ویتامین D ندارد بلکه ماده‏ای در قارچ وجود دارد که پس از مصرف در بدن به ویتامین D تبدیل می‏شود.

به طور کلی در مورد سبزی‌ها خام‌خواری ارجح‌ است زیرا حرارت دادن سبزی‌ها قسمتی از مواد مفید آنها را از بین می‌برد.

به‌خصوص اینکه 96 درصد قارچ آب و فقط 4 درصد آن ماده خشک است. بسیاری از افراد قارچ را سرخ می‌کنند و می‌پزند و همین 4 درصد ماده مفیدش را هم ممکن است از بین ببرند.

اگر ذائقه افراد طعم خام قارچ را بپسندد بهتر است آن را به صورت خام در انواع سالاد بریزند و مصرف کنند.

هفته نامه سلامت/545


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
شستشو و نگهداری کلم بروکلی
یکشنبه 94 آذر 8 , ساعت 6:38 عصر  

پرسش: برای شستشو و نگهداری کلم بروکلی باید چه نکاتی را رعایت کرد تا ماندگاری این سبزی افزایش پیدا کند؟

پاسخ دکتر رضا صالحی محمدی، متخصص فیزیولوژی و اصلاح سبزی ‏ها و عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران:

کلم بروکلی جزو سبزی‌هایی است که قابلیت ماندگاری زیادی در فضای باز ندارد.

به همین علت باید زود به فروش برسد و زود هم مصرف شود.

به همین دلیل برای بسته‌بندی آن از سیستم‌های خلاء استفاده می‌کنند. یعنی هوا را از ظرف بسته‌بندی خارج می‌کنند تا کلم خراب نشود.

در خانه هم نمی‌توان کلم بروکلی را مدت زیادی نگه داشت، بنابراین باید به اندازه لازم آن را تهیه و بلافاصله هم مصرف کرد.

بهترین روش برای نگهداری کلم بروکلی این است که آن را بعد از شستشو خشک کنید تا آب بین گل آذین‌ها و گل‌های سر کلم باقی نماند و باعث زرد شدن نشود و سپس در یخچال بگذارید اما از آنجا که خشک کردن کلم پس از شستشو کار سختی است، توصیه می‏ شود کلم را درست قبل از مصرف بشویید.

هفته نامه سلامت/545


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
مقایسه ارزش غذایی انواع فلفل های دلمه ای
یکشنبه 94 آذر 8 , ساعت 6:34 عصر  

پرسش: بین فلفل‏ های دلمه ای آن هایی که سبز رنگ هستند ارزش تغذیه ‏ای بیشتری دارند یا آن هایی که به رنگ زرد، قرمز و نارنجی در بازار موجودند؟

پاسخ دکتر رضا صالحی محمدی، متخصص فیزیولوژی و اصلاح سبزی ‏ها و عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران:

فلفل‌های رنگی از نظر موادی که در خود دارند و ارزش غذایی تفاوت چندانی با هم ندارند ولی فلفل‌های زرد و قرمز حاوی ماده آنتوسیانین هستند که این ماده ارزش ضدسرطانی دارد و برای سلامت مفید است، اما نمی‌توان گفت فلفل‌های زرد و قرمز ارزش‌ غذایی بیشتری نسبت به فلفل‌های سبز دارند.

همه آنها منبع خوب ویتامین A و C هستند و خاصیت ضدالتهابی دارند.

هفته نامه سلامت/545


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
کلسیم موجود در مغزها میتواند جایگزین کلسیم مواد لبنی شود؟
یکشنبه 94 آذر 8 , ساعت 6:26 عصر  

پرسش: آیا این درست است که کلسیم موجود در مغزها می‌تواند جایگزین کلسیم شیر و سایر مواد لبنی شود؟

پاسخ دکتر تیرنگ نیستانی، متخصص تغذیه و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

نه، این باور نادرست است. شیر و لبنیات منبع مهم کلسیم هستند.

یک لیوان شیر با 5/2 درصد چربی حدود 150 کیلوکالری انرژی و 300 میلی‌گرم کلسیم دارد. در حالی که 100 گرم مغز دانه‌ها حداکثر حدود 100 میلی‌گرم کلسیم دارد و 500 کیلوکالری انرژی تولید می‌کند و مصرف زیاد و طولانی‌مدت آن می‌تواند باعث اضافه وزن و چاقی شود.

ضمن اینکه جذب کلسیم در شیر خیلی بالاست ولی در منابع گیاهی پایین‌تر است زیرا مغزدانه‌ها غنی از فیبر هستند و فیبر مانع جذب کلسیم می‌شود.

نتیجه اینکه کلسیم مغزها درصد جذب بالایی ندارد. هرچند مغزها از نظر مواد مغذی منبع غذایی مناسبی محسوب می‌شوند ولی باید در مصرف آنها اعتدال را رعایت کرد.

هفته نامه سلامت/545


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
کلسیم شیرموز قابل جذب است؟
یکشنبه 94 آذر 8 , ساعت 6:21 عصر  

پرسش: هر روز مقداری شیر را با موز در مخلوط‌کن می‌ریزم و به اندازه یک لیوان بدون شکر می‏ خورم. آیا کلسیم شیر با این کار قابل جذب است؟ داشتن این عادت غذایی را تایید می‏ کنید؟

پاسخ دکتر تیرنگ نیستانی، متخصص تغذیه و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:


یکی از عواملی که جذب کلسیم را کاهش می‌دهند، فیبرهای غذایی هستند و موز سرشار از فیبر است بنابراین ریختن موز در شیر باعث کاهش جذب کلسیم می‌شود، اما این بدان معنا نیست که اگر موز را با شیر مخلوط کنید، کلسیم شیر دیگر جذب نمی‌شود.

بسیاری از افراد طعم و مزه شیر معمولی را دوست ندارند و آن را نمی‌خورند اما اگر افزودنی‌هایی مثل انواع میوه یا حتی کاکائو که گفته می‌شود ترکیب‌های فنولی آن جذب کلسیم را کاهش می‌دهند، به شیر اضافه شود، طعم آن را می‌پسندند و می‌خورند.

به اعتقاد من، مصرف شیرموز یا شیرکاکائو بسیار بهتر از آن است که فردی اصلا شیر نخورد چون به جز شیر و لبنیات کم‌چرب منبع قابل ذکری برای کلسیم نداریم و دریافت کم کلسیم شیر در شیرموز یا شیرکاکائو بسیار بهتر از اصلا نرسیدن آن است.


هفته نامه سلامت/545


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
غذاهای مناسب برای بالا رفتن میزان گلبول های سفید
یکشنبه 94 آذر 8 , ساعت 6:18 عصر  

پرسش: آزمایش خون دادم و نتیجه آن پایین بودن گلبول سفید را نشان داد. چه غذاهایی بخورم تا میزان گلبول‏های سفید خونم را بالا ببرم؟

پاسخ دکتر تیرنگ نیستانی، متخصص تغذیه و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

ابتدا باید علت و درجه کاهش تعداد گلبول‌های سفید مشخص شود.

امروزه شمارش گلبولی در بیشتر آزمایشگاه‌های تشخیص طبی با دستگاه‌های خودکار انجام می‌شود که ممکن است به دلایل فنی و... درصدی خطا نشان دهند، بنابراین باید با آزمایش مجدد کاهش تعداد گلبول‌های سفید به قطعیت برسد.

دوم اینکه باید بررسی کرد چه عواملی باعث کاهش تعداد گلبول‌ها شده است زیرا این مساله به طور تصادفی بروز نمی‌کند. گلبول‌های سفید نقش دفاعی در بدن دارند و بخش مهمی از دستگاه ایمنی را تشکیل می‌دهند بنابراین پایین آمدن سطح آنها می‌تواند فرد را مستعد ابتلا به انواع بیماری‌ها کند.

اگر پس از بررسی‌های لازم، علت‌ خاصی برای کاهش گلبول‌های سفید یافت نشود، به‌خصوص اگر حال بیمار وخیم نباشد باید دلیل آن را مسائل گذرا در نظر گرفت.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
روغن پالم همان روغن خرماست؟
یکشنبه 94 آذر 8 , ساعت 6:13 عصر  

پرسش: آیا روغن پالم همان روغن خرماست یا با هم تفاوت دارند؟

پاسخ دکتر تیرنگ نیستانی، متخصص تغذیه و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

با هم تفاوت دارند.

روغن پالم از دانه‌های روغنی نوعی نخل به دست می‌آید که به‌طور اختصاصی برای روغن‏‌کشی کشت می‌شوند و با درخت خرمای معمولی متفاوت هستند.

این نوع درخت بیشتر در مالزی کشت می‏شود و تهیه روغن پالم یکی از فعالیت‌های مهم اقتصادی این کشور است بنابراین روغن پالم با روغن هسته خرما تفاوت دارد.


هفته نامه سلامت/545


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
<      1   2   3   4   5      >
درباره وبلاگ

کشکول سلامت1


همایون سلحشور فرد، کارشناس مهندسی بهداشت محیط
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 84 بازدید
بازدید دیروز: 319 بازدید
بازدید کل: 991384 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
فهرست موضوعی یادداشت ها
پرسش[300] . طب سنتی[159] . کنترل بیماری ها[122] . تغذیه سالم[109] . بهداشت مواد غذایی[83] . سلامت روان[81] . توصیه های ایام خاص[80] . پوست و مو[78] . کنترل عوارض[75] . سلامت کودکان[74] . چاقی[53] . سرطان[52] . تربیت فرزند[47] . خواص خوراکی ها[45] . ورزش و سلامت[44] . سلامت مادر و نوزاد[43] . شایعات[42] . مجموعه لینک[42] . سلامت فردی[41] . پوستر[41] . سلامت سالمندان[39] . رژیم درمانی[38] . سوژه نقد[38] . نگهداری مواد غذایی[38] . میوه[37] . سلامت دهان و دندان[37] . بارداری[37] . بهداشت خواب[36] . لبنیات[36] . سلامت کار و طب فیزیکی[35] . برنامه رادیویی[33] . روزه داری[31] . دیابت[30] . گزارش خبری[30] . مشکلات عضلانی و اسکلتی[30] . سلامت جنسی[28] . روغن[26] . چربی[24] . شیر[24] . تغذیه کودکان[23] . بهداشت آب[22] . رادیو معارف- دکتر میرغضنفری[22] . عوارض داروها[22] . عسل[20] . قند[20] . تمرین های ورزشی[20] . بدنسازی[20] . آلودگی هوا[20] . آسیب های رسانه[18] . سبزیجات[18] . سبک زندگی[17] . چای[17] . ایمنی و پیشگیری از حوادث[17] . ایدز[17] . مشکلات قلبی و عروقی[17] . مشکلات گوارشی[17] . محیط زیست[17] . مواد بهداشتی و آرایشی[17] . همسرداری[17] . دخانیات[16] . حافظه[15] . سلامت زنان[15] . سلامت سفر[15] . نمک[15] . نقد سلامت[15] . مشکلات تنفسی[15] . ماهی[15] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[14] . بهداشت استخر[13] . آجیل[13] . تغذیه ورزشی[13] . پنیر[13] . سرماخوردگی[13] . گوشت[13] . نوشابه های گازدار[13] . نوشیدنی ها[13] . نیترات[13] . قهوه[12] . گیاهان دارویی[12] . فست فود[12] . فشار خون[12] . چشم[12] . بهداشت مسکن و اماکن عمومی[12] . پخت غذا[11] . افسردگی[11] . صیفی جات[11] . مرغ[11] . کنترل ناقلین[11] . کمک های اولیه[10] . کلسترول[10] . کالری[10] . نان[10] . سکته[10] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[10] . بهداشت لوازم فردی[10] . تخم مرغ[9] . آلودگی صوتی[9] . دخاینات[9] . زانو[9] . ریزش مو[8] . تنقلات[8] . آنفولانزا[8] . اوتیسم[8] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[8] . بهداشت ظروف[8] . سموم شیمیایی[8] . شریان[7] . یبوست[7] . تلفن همراه[7] . برنامه تلویزیونی[7] . برنج[7] . آلزایمر[7] . رادیو معارف-شفا[7] . سردرد[7] . سلامت خانواده[7] . روغن مالی[6] . دمنوش[6] . تلفن همراه[6] . تروریسم[6] . کبد[6] . مشکلات کلیه و مجاری ادرار[6] . کمر[6] . کنسرو[6] . عرقیات[6] . ماساژ[6] . ماست[6] . گوش[5] . گرمازدگی[5] . نفخ[5] . نوشابه[5] . پارازیت[5] . تب کریمه کونگو[5] . ترشی[5] . آکنه[5] . اخلاق پزشکی[5] . اسهال[5] . خرما[5] . دوغ[5] . جگر[5] . جمعیت[4] . خامه[4] . رادیو معارف- دکتر میرغضنفری[4] . سلامت مادر و نوزارد[4] . آرتروز[4] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[4] . انواع توت[4] . نقد صدا و سیما[4] . معنویت[4] . وبا[4] . کمردرد[4] . گوشت طیور[4] . شکلات[4] . طب فیزیکی و سلامت کار[4] . عوارض دارو[3] . سموم شیمیایی[3] . شتر[3] . سلامت و ورزش[3] . مایکروفر[3] . لیموترش[3] . متفرقه[3] . مسواک[3] . کنترل بیماری ها[3] . هپاتیت[3] . نگهدای مواد غذایی[3] . بستنی[3] . MS[3] . آبلیمو[3] . تعریق[3] . بهداشت پرتوها و تجهیزات الکترونیکی[3] . پروبیوتیک[3] . سلامت مادر و کودک[3] . زناشویی[3] . حجامت[3] . حبوبات[2] . تیروئید[2] . توصیه های ایام خاص[2] . رب گوجه فرنگی[2] . رفتار های پرخطر[2] . رفتارهای پرخطر[2] . سبزی[2] . سرگیجه[2] . سرویس بهداشتی[2] . سلامت مردان[2] . سلامت سفر[2] . بیش فعالی[2] . ترین ها[2] . تاول[2] . آشپزی[2] . باقلا[2] . ناخن[2] . وررزش و سلامت[2] . کره[2] . کشک[2] . کلیپ[2] . کم خونی[2] . مشکلات کلیه و مجاری ادرار[2] . مدیریت بحران[2] . گوجه فرنگی[2] . سلامت وران[2] . ظروف مواد غذایی[2] . فاویسم . صبحانه . شوره سر . شکر . سلاکت دهان و دندان . سلامت کار و طب فیزیکی . سلامت کار و طب فیزیکی . سلامت کار و طب فیزیکی . شترمرغ . شایعات . شپش . سیب . مادر و نوزاد . لبینات . مایکروویو . مربا . مرگ . مشکلات مغز و اعصاب . مسکن . مشکلات عضلانی و اسکلتی . مشکلات قلبی و عروقی . هموفیلی . مواد بهداشتی و آرایشی . مواد بهداشتی و آرایشی . موارد بهداشتی و آرایشی . موز . نخودفرنگی . نرم افزار . کنترل بیماری ها . کنترل عواض . کنترل ناقیلن . کنترل یماری ها . کنتل بیماری ها . کنجد . کنترل بیماری ها . کنترل بیماری ها . کنترب بیماری ها . کنترل بیمار ها . کنترل بیماری . بادمجان . ایمنی . آلرژی . آبمیوه . الکل . ابولا . پروستات . پست و مو . بهداشت روان . بهداشت فردی . بهداشت لوازم فردی . بهداشت لوازم فردی . سلامت مادر و نوازد . سلامت دهان و داندان . سلامت سفر . سلامت سالمندان . سرکه . سس . زیتون . سامت دهان و دندان . روزه‌داری . خوشگوشت . خون دماغ . دمنونش . توصیه های ایام خاص . توصیه های ایام خاص . جاقی .
نوشته های پیشین

تیر 94
مرداد 94
شهریور 94
مهر 94
آبان 94
آذر 94
دی 94
بهمن 94
اسفند 94
فروردین 95
خرداد 95
تیر 95
مهر 95
آبان 95
آذر 95
دی 95
لوگوی وبلاگ من

کشکول سلامت1
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

ملاحظات اخلاقی در باب آلزایمر
مدیریت چشم ها
مواد لازم و طرز تهیه 3 ماسک خانگی ضدآکنه
تزریق انسولین با هدف عضله سازی
3 نوشیدنی انرژی زا که در طب سنتی توصیه می شود
هشدار درباره نوشیدنی های انرژی زا
11 عارضه افراط در مصرف نوشابه های انرژی زا
15 پیشنهاد کمکالری+پوستر
شایعه روغن هایی که لاغر می کنند، صحت ندارد
بهترین ورزشها برای بدترین درد پاشنه
[عناوین آرشیوشده]