«میزگرد زیبایی» درباره مشکل پوستی خانم سارا با حضور دکتر محمدعلی نیلفروشزاده و دکتر مجتبی امیری متخصصان پوست دکتر شاهین صالحی متخصص پزشکی ورزشی
سمیه مقصودعلی
انجام ورزشهای هوازی در باشگاههای ورزشی در کنار تمام خوبیهایی که دارد، خالی از خطر هم نیست. میهمان این هفته «میزگرد زیبایی» خانم جوانی هستند که با یکی از همین خطرها مواجه شدهاند و در تماسی با هفتهنامه «سلامت» مشکلشان را مطرح کردهاند و راهنمایی خواستهاند. «میزگرد زیبایی» این هفته به بررسی علل و راهحل مشکلات پوستی ناشی از ورزش در باشگاههای ورزشی میپردازد.
دکتر حسین ایمانی/متخصص تغذیه عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی
برای بررسی عملکرد دستگاههای لاغری باید آنها را در 2 قسمت تهاجمی و غیرتهاجمی ارزیابی کنیم. دستگاههای تهاجمی معمولا به کمک یک ابزار که وارد بدن میکنند (مانند تیغ جراحی یا لیزر) باعث از بین بردن چربیهای بدن میشوند ولی در روش غیرتهاجمی هیچ وسیلهای وارد بدن نمیشود بلکه بهصورت مالشی از روی پوست انجام میشود.
پرسشی از دکتر مجید حاجیفرجی رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور
مهدیه آقازمانی
اغلب افراد (چاق و غیرچاق) از صدمههایی که چاقی به بدنشان وارد میکند اطلاع دارند ولی همیشه راه میانبر و کوتاهتر طرفداران بیشتری دارد. یکی از این راههای میانبر، استفاده از دستگاههای لاغری است که در مطبهای برخی از متخصصان تغذیه و کلینیکهای زیبایی وجود دارد و خیلیها استفاده از آنها را راه بیدردسر کاهش وزن میدانند. هرچند این دستگاهها غیرمجاز نیستند و استفاده از آنها در کشورهای دیگر نیز غیرعلمی ذکر نشده اما آنچه اهمیت دارد این است که عملکرد این دستگاهها چیست و چه افرادی باید از آنها استفاده کنند؟ دکتر مجید حاجیفرجی، متخصص تغذیه که علاوه بر آنکه رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور است، مسئولیت کمیته کشوری استانداردهای خدمات مشاوره تغذیه و رژیمدرمانی را برعهده دارد، به این سوالات پاسخ میدهد.
دکتر سیدمسعود داوودی متخصص پوست میگوید موهای بدن سهدستهاند؛ طبیعی، اضافی و زائد
«موهای بدن به 3 گروه تقسیمبندی میشوند؛ گروه اول، موهای تاثیرگذار بر زیبایی مانند موهای سر، ابرو و مژهها هستند. گروه دوم، موهای ناخواسته یا اضافیاند و گروه سوم هم موهای زائد را در برمیگیرند. بیشتر مردم ما، تفاوتی بین موهای زائد و اضافی قائل نمیشوند و به همین دلیل هم به دنبال یافتن راه مناسب درمانی برای رفع موهای زائد خود نمیروند.» اینها، بخشی از گفتههای دکتر سیدمسعود داوودی، متخصص پوست و عضو هیاتعلمی دانشگاه علومپزشکی بقیها... درباره موهای زائد بود که باب گفتوگوی این هفته «پوست و مو» را باز کرد.
سوالهایی که درباره حساسیت پوستی میپرسند
ترجمه:ندا احمدلو
بسیاری از افراد ادعا میکنند پوستهای بسیار حساسی دارند و باید از محصولات آرایشی و بهداشتی خاصی برای مراقبت از پوست حساس خود استفاده کنند. این در حالی است که متخصصان پوست، تعریف خاصی را برای پوستهای حساس ارائه میکنند. پوستهای حساس به پوستهایی گفته میشود که در اثر تماس با هر نوع لوازم آرایشی، بهداشتی یا حتی تغییرات شرایط محیطی، دچار جوشهای چرکی، تورم، زخم، التهاب و سوزش شدید یا برافروختگی شود. بهعلاوه، افرادی با پوستهای بسیار خشک هم در گروه پوستهای حساس قرار میگیرند. بهطور کلی به تمام افرادی که پوستهای خشک و حساسی دارند، توصیه میشود تحت نظر یک متخصص پوست باشند تا حساسیتهای پوستی آنها تشخیص داده و راههای درمانی مناسب برایشان تجویز شود. پزشکان با تشخیص نوع و شدت حساسیتها، میتوانند آنها را طوری کنترل کنند که باعث ایجاد جوش یا آسیبهای پوستی نشوند. آنچه در ادامه میخوانید، رایجترین پرسشهای مربوط به حساسیت پوستی و پاسخهای هریک از این پرسشهاست.
رئیس انجمن دندانپزشکان عمومی در گفتوگو با «سلامت» هشدار داد
شاخصهایی که برای تعیین وضعیت سلامت دهان و دندان وجود دارد، نشان میدهد وضعیت سلامت دهان و دندان ایرانیها در شرایط مطلوبی قرار ندارد. وزارت بهداشت در سال 90 پیمایش ملی در مورد وضعیت سلامت دهان و دندان در کشور انجام داده که هنوز نتایج آن بهطور رسمی اعلام نشده ولی نتایج اولیه آن نشان میدهد وضعیت سلامت دندان کودکان 12ساله تفاوت بارزی نسبت به قبل نکرده است. از سوی دیگر، هزینههای درمان دندانپزشکی در کشور بسیار بالاست بهگونهای که بیمهها بسیاری از خدمات دندانپزشکی را پوشش نمیدهند و 90درصد هزینههای دندانپزشکی از جیب مردم پرداخت میشود. موضوع مهم دیگری که در کشور ما کمتر مورد توجه بوده آموزش پیشگیری از پوسیدگی و حفظ سلامت دهان و دندان است که نه رسانهها بهطور جدی به آن پرداختند و نه دندانپزشکان آن را جدی گرفتند. نتیجه این شد که بنا به گفته رئیس انجمن دندانپزشکان عمومی، آمار دندانهای پوسیده، کشیده و پرشده ایرانیها 3 برابر شده است. رئیس انجمن دندانپزشکان در حاشیه همایش دندانپزشکی نسبت به وضعیت سلامت دندانهای ایرانیان هشدار داد.
10 ورزش پیشنهادی به نوازندگان برای تقویت دستها و رفع دردهای موضعی
ورزیدگی و نوازندگی
بخشهای آسیبپذیر بدن نوازندگان
از آنجا که بیشتر آلات موسیقی، دستهای نوازندهها را درگیر خود میکند، شایعترین دردها و مشکلات جسمی در قسمتهای انگشتها، مچ دستها، ساعد، بازوها و شانه این گروه از افراد بروز میکند. نوازندههایی که مجبور به نگه داشتن آلت موسیقی هستند، دردها و خستگیهای بیشتری در ناحیه شانه خواهند داشت.
نوازندهها از جمله افرادی هستند که به دلیل نوع کارشان، وقت چندانی برای ورزش کردن ندارند اما انجام برخی از نرمشهای ساده و سبک میتواند به افزایش توان فیزیکی آنها برای کار با دستهایشان کمک کند و دردهای موضعیشان را هم از بین ببرد. از این رو، در صفحه «تناسب اندام» این هفته به معرفی 10 حرکت ورزشی برای این گروه شغلی پرداختهایم.