پژوهش محققان دانشگاه راتگرز آمریکا نشان میدهد، استفاده از آنتیبیوتیک در دورههای طولانی خطر آرتروز نوجوانان را افزایش میدهد.
محققان میگویند برای درمان عفونت در نوجوانان بهتر است از آنتیبیوتیک استفاده نکنیم و بگذاریم تا به خودی خود درمان شوند.
طی این پژوهش، محققان از اطلاعات 450 هزار کودک پایگاه داده "شبکه بهبود سلامت بریتانیا" استفاده کردند. از این تعداد، 152 نفرشان به آرتروز مبتلا بودند.
پس از توجیه شرایط خود ایمنی بیماری و عفونت های قبلی، پژوهشگران چنین نتیجه گرفتند که نوجوانانی که برای آنها آنتیبیوتیک تجویز شده بود، در معرض خطر افزایش ابتلا به آرتریت نوجوانی قرار داشتند.
این خطر برای نوجوانانی که یک سال از مصرف آنتیبیوتیکشان گذشته بود نیز بیشتر گزارش شد. محققان اضافه کردند که داروهای ضد قارچی و ضد ویروسی با بروز آرتریت نوجوانی مرتبط نبودند.
به گفته محققان، این یافته از حیث درک ریشه این بیماری بسیار حائز اهمیت است و اگر به طور قطعی اثبات شود، میتوان راهی برای جلوگیری از آن نیز پیدا کرد
خیره نگاه کردن به صفحه نمایش تلفن همراه، تبلت یا رایانه باخطرات زیادى براى بینایى فردهمراه اســت.
شایعترین مشکل، خســتگی چشم اســت که در زمان خیره نگاه کردن به صفحه نمایش و درنتیجه کاهش میزان پلک زدن ایجاد می شود.
خستگى و افزایش فشار چشم ناشی ازنگاه کردن مداوم به صفحه نمایش، باعث خشکی چشمها و بروز ســردردمی شود. این علائم دائمی نیستند، اما احتمال تشدید این مشکل و تبدیل شدن آن به یک بیمارىمزمن وجوددارد.
یکی ازبهترین راهها براى کاهش خستگی و فشار چشم، افزایش میزان پلک زدن است؛
محققــان روش 20-20-20 را توصیه میکنند که شــامل نگاه کردن به جسمى درفاصله 20 فوتى (شش مترى) به مدت 20 ثانیه هر 20 دقیقه یکباراســت.
یکى دیگر ازنگرانی هاى جدى دراین زمینه، قرارگرفتن درمعرض نورآبى اســت؛
این نوع خــاص ازنور که از صفحه نمایش تلفن همراه، تبلت،رایانه و تلویزیون ساطع می شود، به یکی ازعمیقترین بخشهاىه چشم رسیده وم یتواند به شبکیه آسیب بزند.
لامپ کم مصرف (CFL) نیز این نورآبی مضر را ساطع میکند.
با نشستن دراتاقی با لامپ کم مصرف و کارکردن با این دستگاهها، میزان قرارگرفتن فرد درمعرض نورآبی چند برابر خواهد شد. برخى عین کها قادربه فیلتر کردن نورآبى هســتند؛
عدم استفاده ازتلفن همراه، تبلت یا سایر دستگاه هاى مشابه در زمان خواب نیز میتواند به کاهش آسیب هاى وارده به چشم منجر شود.
دکتر مهرتاش مهرپرور
استاد جراحی سرطان گفت: سبک زندگی نامناسب در مصرف غذاهای چرب و شیرین و استعمال دخانیات در روند صعودی ابتلا به سرطان نقش بسیار مهمی دارد.
محمد اسماعیل اکبری در گفتوگو با فارس، گفت: تحقیقات علمی که در زمینه سرطان پستان صورت گرفته است نشان میدهد که بارداری زیر 20 سال خطر ابتلا به سرطان پستان را تا 50 درصد کاهش میدهد این به این معنی است که از 30 درصد مبتلایان به این بیماری آمار به 15 درصد کاهش پیدا خواهد کرد.
وی ادامه داد: این مطالعات بر روی طبقههای مختلف مردم در زمانهای طولانی انجام شده است و همچنین مطالعات ژنتیکی در این زمینه بر روی موش تا انسان صورت گرفته است.
وی ادامه داد: در ایران سونامی سرطان در کار نیست و کسی که موضوع را بیان میکند تعریفی از سرطان و سونامی نمیداند چرا که سونامی یک اتفاق ناگهانی است در حالی که سرطان با علایم هشداردهنده در زمان طولانی رخ میدهد. سرطان یک روند طبیعی دارد و نمیتوان آن را سونامی نامید.
دکتر فربد فدائی
روانپزشک، مدیرگروه روانپزشکی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
زندگی پر است از دگرگونیها و حوادث گاه پیشبینینشده و مسائلی که این دگرگونیها و حوادث پدید میآورند. این آرزو که کاش همه چیز بدون تغییر و در آرامش بود، عبث است زیرا ذات زندگی یعنی دگرگونی، رشد و جریان دائمی. از این رو بهتر است مسائل زندگی را چالشهایی بدانیم که باعث افزایش آگاهی و توانمندیهای ما میشود و مانند صیقل و کاغذ سنباده زنگ کهنگی را از زندگی میزداید و باعث درخشندگی آن میشود. در برخورد با مسائل، انسان ابتدا واکنش هیجانی از خود نشان میدهد، عموما ابتدا احساس ترس، اضطراب، خشم و افسردگی ظاهر میشود اما میتوان با ذکر خدا، دعا و نیایش، دادن معنی مثبت به آنچه روی داده و درد دل کردن با دوستان به آرامش رسید تا سپس بتوان با مهارتهای حل مساله عملا مشکل را حل کرد.