چیزی برای ابلیس کمر شکن تر از این نیست که دانشمندی در قبیله ای ظهور کند . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
کشکول سلامت1
بیماری ها / مجموعه لینک 3
چهارشنبه 94 مرداد 28 , ساعت 2:20 عصر  
معیار تشخیص دیابت
 منوی گشودن 
10 دشمن دندان، از یخ تا سیگار
منوی گشودن
خود بیمار انگاری سایبری
منوی گشودن
دانستنی های بیماری فصل(آنفولانزا)
منوی گشودن
وزنتان را کنترل کنید تا دیابت نگیرید

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
بیماری ها / مجموعه لینک 2
چهارشنبه 94 مرداد 28 , ساعت 2:15 عصر  
یبوست دارید؟ رژیم‌تان را تغییر بدهید!
 منوی گشودن 
20 درصد مردم یبوست دارند
 منوی گشودن 
خارش زردزخم خطر دارد
 منوی گشودن 
زخمی که مسری است

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
عوارض دخانیات / مجموعه لینک 3
چهارشنبه 94 مرداد 28 , ساعت 2:9 عصر  
فقیرها بیشتر سیگار می‌کشند!
 منوی گشودن
داخل خودرو سیگار نکشید
منوی گشودن
مصرف سیگار از عوامل ایجاد سرطان مثانه
منوی گشودن
سرطان ریه در افراد سیگاری22 برابر بیشتر از افراد غیر سیگاری است

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
عوارض دخانیات / مجموعه لینک 2
چهارشنبه 94 مرداد 28 , ساعت 2:7 عصر  
احتمال ابتلای افراد سیگاری به سرطان حنجره 18 برابرافراد غیر سیگاری است
منوی گشودن
حجم دود یک بار مصرف قلیان بیست برابر مصرف یک نخ سیگار است
منوی گشودن
مصرف دخانیات از عوامل بروز سرطان دهان است
منوی گشودن
سیگار عامل ایجاد کننده بیش از 30 نوع سرطان است
منوی گشودن
ترک سیگار مهمترین اقدام برای بهبود سلامتی مردان است
منوی گشودن
استعمال دخانیات فشار خون را بالا می برد

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
ورزش و سلامت/مجموعه لینک 4
چهارشنبه 94 مرداد 28 , ساعت 2:4 عصر  
انجام ورزش در سنین بالا از کوچک شدن بافت مغز جلوگیری می کند
منوی گشودن
ورزش، افراد میانسال را باهوش می‌کند
منوی گشودن
ورزش های گروهی عملکرد اجتماعی فرد را تقویت می کند
منوی گشودن
ورزش کردن با شکم خالی هم توصیه نمی‌شود
منوی گشودن
ورزش، خطر ابتلا به زوال عقلی را در افراد مسن کاهش می‌دهد

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
ورزش و سلامت/مجموعه لینک 3
چهارشنبه 94 مرداد 28 , ساعت 2:3 عصر  
ورزش‌های فشارخون
 منوی گشودن 
بدنسازی، عضله بزرگ سینه‌ام را پاره کرد!
 منوی گشودن 
پیاده‌روی موجب پیشگیری از فشار خون می‌شود
 منوی گشودن 
پیاده روی نباید موجب اختلال در تنفس شود
 منوی گشودن 
به جنگ آرتروز بروید!

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
ورزش و سلامت/مجموعه لینک 2
چهارشنبه 94 مرداد 28 , ساعت 1:59 عصر  
8 حرکت ورزشی سودمند برای کاهش وزن
منوی گشودن
فوتبال، زانودرد، چاقی
منوی گشودن
برای مقابله با دیابت روزانه نیم ساعت پیاده روی کنید
منوی گشودن
بهترین ساعت برای ورزش سالمندان، 10 صبح تا 17 عصر است
منوی گشودن
رفتم بدنسازی، کهیر زدم!

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
اوباما و گازهای گلخانه ای
سه شنبه 94 مرداد 27 , ساعت 5:56 عصر  

کیارش یشایایی/ فعال محیط‌زیست

تغییرهای اقلیمی رفته‌رفته آثار زیانبار خود را بر محیط‌زیست آشکار کرده است. آمریکا که پس از چین، رتبه دوم تولید گازهای گلخانه‌ای را به نام خود ثبت کرده، تا چندی پیش از امضای هرگونه توافقی از جمله پیمان کیوتو برای کاهش این گازها امتناع می‌کرد، اما روز دوشنبه 12/5/1394 قرار است باراک اوباما طرح نهایی قانون کاهش گازهای گلخانه‌ای را علنی کند.

نیروگاه‌های زغال‌سنگی تقریبا 35 درصد از برق آمریکا را تولید می‌کنند. این نیروگاه‌ها عامل 30 درصد از گازهای گلخانه‌ای رها‌شده در جو زمین هستند. همچنین مقدار زیادی جیوه که هوا، آب و بدن موجودات زنده از جمله ماهی‌ها را آلوده می‌کنند به علت سوزاندن زغال‌سنگ این نیروگاه‌ها تولید می‌شوند. اکنون 1 سال از زمانی که اوباما اولین سخنان خود را درباره لزوم کاهش گازهای گلخانه‌ای بیان کرد، می‌گذرد. طبق طرح اوباما تا سال 2030 کاهش 32 درصدی گازهای گلخانه‌ای الزامی شده است. پیش‌بینی می‌شود برای انجام این کار سالانه به 8/8 میلیارد دلار هزینه نیاز است که باید تامین شود. این طرح در صورت اجرایی شدن یکی از ارزنده‌ترین دستاوردهای دولت اوباما خواهد بود.

اما سرمایه‌سالاران آمریکایی از هم‌اکنون آواز مخالفت با این طرح را سر داده‌اند و گفته‌اند در صورت قانونی شدن این طرح بلافاصله از دولت اوباما شکایت خواهند کرد. آنها می‌گویند آمریکا قادر به تامین بودجه این طرح نیست و این طرح موجب افزایش قیمت برق خواهد شد. صاحبان صنایع انرژی، بر استفاده از زغال‌سنگ به‌عنوان یک منبع مهم انرژی داخلی اصرار دارند و معتقدند که اوباما جنگی تمام‌عیار بر سر استفاده از زغال‌سنگ در نیروگاه‌ها راه انداخته. اوباما و موافقانش نیز گفته‌اند هزینه این طرح کمتر از هزینه جبران خسارت‌هایی است که رها کردن گازهای گلخانه‌ای به محیط‌زیست می‌زند.

اگرچه بیش از یک‌چهارم از برق جهان در آمریکا تولید و مصرف می‌شود ولی حالا دیگر در همه جای دنیا کاهش گازهای گلخانه‌ای یک انتخاب ناگزیر است. 70 درصد از برق جهان توسط زغال‌سنگ، گاز طبیعی و سایر سوخت‌های فسیلی، 16 درصد برقابی، 11 درصد انرژی هسته‌ای و 2 درصد از باد تولید می‌شود و تنها 1 درصد از انرژی تولیدشده به بقیه روش‌ها مانند خورشیدی و زمین گرمایی تولید می‌شود. کشور ما نیز در رده دهم تولید‌کنندگان گازهای گلخانه‌ای است و کاهش آن در کشور ما نیز ناگزیر است. در کشورهایی مانند ایران انرژی بیکران خورشید می‌تواند جایگزین بسیار خوبی برای بخشی از نیروگاه‌های سوخت فسیلی باشد. با پیشرفت فناوری اندک‌اندک استفاده از انرژی لایزال خورشید علاوه بر توجیه زیست‌محیطی، توجیه اقتصادی هم پیدا می‌کند.

هفته نامه سلامت/533


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
40 روز گذشت
سه شنبه 94 مرداد 27 , ساعت 5:51 عصر  

دکتر سعیده سیف‌هاشمی
مدرس دانشگاه

«زندگی صحنه یکتای هنرمندی ماست/ هرکسی نغمه خود خواند و از صحنه رود/ صحنه پیوسته به‌ جاست/ خرم آن نغمه که مردم بسپارند به یاد»

بهتر است نگارش این یادبود را با نقل جمله‌هایی از خود زنده‌یاد دکتر سیدمسعود کیمیاگر شروع کنم : «انسان‌ها می‌آیند و می‌روند. ارزش آنان به اثری است که به جای می‌گذارند. این تاثیر ممکن است بر خانواده، بستگان، دوستان یا حتی همسایگان باشد. بعضی‌ها بخت آن را دارند که اثرشان به شکل مکتوب باقی بماند. من یکی از کسانی هستم که خداوند به من این توفیق را داد تا علاوه بر تربیت دانشجویان از مقطع کاردانی تا دکتری، بتوانم نوشته‌هایی نیز از خود به جای بگذارم. این نوشته‌ها بعضا مقالات علمی و مصاحبه‌هایی در رشته تحصیلی‌ام یعنی علوم تغذیه و دسته‌ای نیز در زمینه طنز است که به‌عنوان کار تفننی از جوانی انجام داده‌ام.»

دکتر کیمیاگر در سال 1323 در شهر تهران متولد شد. در سال 1342 از دبیرستان ادیب تهران دیپلم طبیعی گرفت. به نقل از دوستانش، معلم‌هایش او را «ابن‌سینا» خطاب می‌کردند و این امر، طبق گفته خودش، او را متعهد می‌کرد بیشتر و بهتر درس بخواند. در سال 1350 بلافاصله پس از اخذ درجه فوق‌لیسانس در رشته علوم بهداشتی در تغذیه از دانشکده بهداشت دانشگاه تهران، عازم آمریکا و وارد دانشگاه ایالتی ردآیلند و پس از دریافت مدرک فوق‌لیسانس به تحصیل در دوره دکتری مشغول شد. در سال 1357 در رشته تغذیه و علوم غذایی فارغ‌التحصیل شد و به ایران بازگشت و به‌عنوان استادیار گروه تغذیه انسانی در انستیتو تغذیه به کار مشغول شد و به ترتیب در سال‌های 68 و 73 به مرتبه دانشیاری و استادی ارتقا یافت. استاد می‌گفت: «من در خانواده‌ای پرجمعیت (8 برادر و 1 خواهر) زندگی کردم. پدرم فرهنگی بود. امکاناتی را که الان برای فرزندانم تهیه کردم، خودم یک‌صدم آن را هم نداشتم. هرگز معلم خصوصی نداشتم و کسی در درس با من کار نمی‌کرد. زمانی که برای تحصیل به آمریکا رفتم، فقط 300 دلار پول داشتم و آنجا در یک سوپرمارکت به‌عنوان صندوقدار روزی 8 ساعت کار کردم. ماه‌های اول به خاطر شرایطم شب‌ها خواب نداشتم. البته بعدها بورس گرفتم و مشکلاتم حل شد.»

در سال 1354 که استاد در فواصل تحصیل در آمریکا به ایران آمده بود، با خانم فریده رئیس روحانی ازدواج کرد. همسر ایشان دارای مدرک لیسانس در رشته علوم اجتماعی از دانشگاه تهران هستند ولی همواره اولویت زندگی را برای شوهر و فرزندانشان قائل بوده‌اند.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
شیر ی که 47 هزار زن را بیکار کرد!
سه شنبه 94 مرداد 27 , ساعت 5:48 عصر  

متاسفانه طی18 ماهی که زنان از مرخصی 6 ماهه زایمان استفاده کرده‌اند، حدود 47 هزار زن از محیط کاراخراج شده‌اند


مهدیه آقازمانی

فواید تغذیه با شیر مادر بر کسی پوشیده نیست و تمام تحقیقات ملی و جهانی نیز آثار مثبت شیر مادر بر سلامت مادر و کودک را تایید می‌کنند. در این بین اما موانعی وجود دارد که برخی از مادران را مجبور می‌کند کودکشان را کمتر از 2 سال با شیر خود تغذیه کنند. در کشور ما تنها 51 درصد مادران تا 2 سال به فرزندانشان شیر می‌دهند که این رقم طی سال‌های اخیر به 55 درصد رسیده است. مشکل اصلی که در این زمینه وجود دارد، نبودن حمایت‌های قانونی از زنان شاغل برای شیردهی است؛ مشکلی که با افزایش زمان مرخصی زایمان نیز نتوانست کمکی به زنان شاغل کند. این قضیه آنقدر اهمیت دارد که شعار امسال هفته جهانی شیر مادر به حمایت از زنان شاغل اختصاص دارد. وزارت بهداشت نیز با برگزاری همایشی بر اهمیت تغذیه با شیر مادر و ضرورت حمایت از مادران شاغل تاکید کرده است؛ همایشی که گزارش آن را در ادامه خواهید خواند.

تغذیه با شیر مادر باعث جلوگیری از مرگ میلیون‌ها کودک و بیماری هزاران فرد در بزرگسالی می‌شود. شیر مادر نعمتی است که به همه مادران داده شده و باید قدر این نعمت را بدانیم. دکتر علی‌اکبر سیاری، معاون بهداشتی در همایش کشوری تغذیه با شیر مادران که با حضور مسئولان وزارت بهداشت و نماینده یونیسف برگزار شد ابتدا با بیان این مطلب به فرهنگ‌سازی در زمینه تغذیه با شیر مادر اشاره کرد: «ما توانسته‌ایم در زمینه فرهنگ‌سازی تغذیه انحصاری نوزادان در 6 ماه اول با شیر مادر موفق عمل کنیم و اینک جامعه پزشکی، مردم و مادران پذیرفته‌اند که تغذیه با شیر مادر در 6ماه اول صددرصد کفایت تغذیه شیرخوار را می‌کند. این کار ساده‌ای نبود. ما باید هم مادر را توانمند کنیم، هم حمایت محیطی برایش فراهم کنیم و هم کارکنان بهداشتی را آموزش دهیم. قدم سوم نیز بیمارستان‌های ما هستند که باید دوستدار شیر مادر باشند. اجرای این کار نیز به راحتی امکان‌پذیر نیست.»

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
<   <<   6   7   8   9   10   >>   >
درباره وبلاگ

کشکول سلامت1


همایون سلحشور فرد، کارشناس مهندسی بهداشت محیط
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 362 بازدید
بازدید دیروز: 487 بازدید
بازدید کل: 990534 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
فهرست موضوعی یادداشت ها
پرسش[300] . طب سنتی[159] . کنترل بیماری ها[122] . تغذیه سالم[109] . بهداشت مواد غذایی[83] . سلامت روان[81] . توصیه های ایام خاص[80] . پوست و مو[78] . کنترل عوارض[75] . سلامت کودکان[74] . چاقی[53] . سرطان[52] . تربیت فرزند[47] . خواص خوراکی ها[45] . ورزش و سلامت[44] . سلامت مادر و نوزاد[43] . شایعات[42] . مجموعه لینک[42] . سلامت فردی[41] . پوستر[41] . سلامت سالمندان[39] . رژیم درمانی[38] . سوژه نقد[38] . نگهداری مواد غذایی[38] . میوه[37] . سلامت دهان و دندان[37] . بارداری[37] . بهداشت خواب[36] . لبنیات[36] . سلامت کار و طب فیزیکی[35] . برنامه رادیویی[33] . روزه داری[31] . دیابت[30] . گزارش خبری[30] . مشکلات عضلانی و اسکلتی[30] . سلامت جنسی[28] . روغن[26] . چربی[24] . شیر[24] . تغذیه کودکان[23] . بهداشت آب[22] . رادیو معارف- دکتر میرغضنفری[22] . عوارض داروها[22] . عسل[20] . قند[20] . تمرین های ورزشی[20] . بدنسازی[20] . آلودگی هوا[20] . آسیب های رسانه[18] . سبزیجات[18] . سبک زندگی[17] . چای[17] . ایمنی و پیشگیری از حوادث[17] . ایدز[17] . مشکلات قلبی و عروقی[17] . مشکلات گوارشی[17] . محیط زیست[17] . مواد بهداشتی و آرایشی[17] . همسرداری[17] . دخانیات[16] . حافظه[15] . سلامت زنان[15] . سلامت سفر[15] . نمک[15] . نقد سلامت[15] . مشکلات تنفسی[15] . ماهی[15] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[14] . بهداشت استخر[13] . آجیل[13] . تغذیه ورزشی[13] . پنیر[13] . سرماخوردگی[13] . گوشت[13] . نوشابه های گازدار[13] . نوشیدنی ها[13] . نیترات[13] . قهوه[12] . گیاهان دارویی[12] . فست فود[12] . فشار خون[12] . چشم[12] . بهداشت مسکن و اماکن عمومی[12] . پخت غذا[11] . افسردگی[11] . صیفی جات[11] . مرغ[11] . کنترل ناقلین[11] . کمک های اولیه[10] . کلسترول[10] . کالری[10] . نان[10] . سکته[10] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[10] . بهداشت لوازم فردی[10] . تخم مرغ[9] . آلودگی صوتی[9] . دخاینات[9] . زانو[9] . ریزش مو[8] . تنقلات[8] . آنفولانزا[8] . اوتیسم[8] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[8] . بهداشت ظروف[8] . سموم شیمیایی[8] . شریان[7] . یبوست[7] . تلفن همراه[7] . برنامه تلویزیونی[7] . برنج[7] . آلزایمر[7] . رادیو معارف-شفا[7] . سردرد[7] . سلامت خانواده[7] . روغن مالی[6] . دمنوش[6] . تلفن همراه[6] . تروریسم[6] . کبد[6] . مشکلات کلیه و مجاری ادرار[6] . کمر[6] . کنسرو[6] . عرقیات[6] . ماساژ[6] . ماست[6] . گوش[5] . گرمازدگی[5] . نفخ[5] . نوشابه[5] . پارازیت[5] . تب کریمه کونگو[5] . ترشی[5] . آکنه[5] . اخلاق پزشکی[5] . اسهال[5] . خرما[5] . دوغ[5] . جگر[5] . جمعیت[4] . خامه[4] . رادیو معارف- دکتر میرغضنفری[4] . سلامت مادر و نوزارد[4] . آرتروز[4] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[4] . انواع توت[4] . نقد صدا و سیما[4] . معنویت[4] . وبا[4] . کمردرد[4] . گوشت طیور[4] . شکلات[4] . طب فیزیکی و سلامت کار[4] . عوارض دارو[3] . سموم شیمیایی[3] . شتر[3] . سلامت و ورزش[3] . مایکروفر[3] . لیموترش[3] . متفرقه[3] . مسواک[3] . کنترل بیماری ها[3] . هپاتیت[3] . نگهدای مواد غذایی[3] . بستنی[3] . MS[3] . آبلیمو[3] . تعریق[3] . بهداشت پرتوها و تجهیزات الکترونیکی[3] . پروبیوتیک[3] . سلامت مادر و کودک[3] . زناشویی[3] . حجامت[3] . حبوبات[2] . تیروئید[2] . توصیه های ایام خاص[2] . رب گوجه فرنگی[2] . رفتار های پرخطر[2] . رفتارهای پرخطر[2] . سبزی[2] . سرگیجه[2] . سرویس بهداشتی[2] . سلامت مردان[2] . سلامت سفر[2] . بیش فعالی[2] . ترین ها[2] . تاول[2] . آشپزی[2] . باقلا[2] . ناخن[2] . وررزش و سلامت[2] . کره[2] . کشک[2] . کلیپ[2] . کم خونی[2] . مشکلات کلیه و مجاری ادرار[2] . مدیریت بحران[2] . گوجه فرنگی[2] . سلامت وران[2] . ظروف مواد غذایی[2] . فاویسم . صبحانه . شوره سر . شکر . سلاکت دهان و دندان . سلامت کار و طب فیزیکی . سلامت کار و طب فیزیکی . سلامت کار و طب فیزیکی . شترمرغ . شایعات . شپش . سیب . مادر و نوزاد . لبینات . مایکروویو . مربا . مرگ . مشکلات مغز و اعصاب . مسکن . مشکلات عضلانی و اسکلتی . مشکلات قلبی و عروقی . هموفیلی . مواد بهداشتی و آرایشی . مواد بهداشتی و آرایشی . موارد بهداشتی و آرایشی . موز . نخودفرنگی . نرم افزار . کنترل بیماری ها . کنترل عواض . کنترل ناقیلن . کنترل یماری ها . کنتل بیماری ها . کنجد . کنترل بیماری ها . کنترل بیماری ها . کنترب بیماری ها . کنترل بیمار ها . کنترل بیماری . بادمجان . ایمنی . آلرژی . آبمیوه . الکل . ابولا . پروستات . پست و مو . بهداشت روان . بهداشت فردی . بهداشت لوازم فردی . بهداشت لوازم فردی . سلامت مادر و نوازد . سلامت دهان و داندان . سلامت سفر . سلامت سالمندان . سرکه . سس . زیتون . سامت دهان و دندان . روزه‌داری . خوشگوشت . خون دماغ . دمنونش . توصیه های ایام خاص . توصیه های ایام خاص . جاقی .
نوشته های پیشین

تیر 94
مرداد 94
شهریور 94
مهر 94
آبان 94
آذر 94
دی 94
بهمن 94
اسفند 94
فروردین 95
خرداد 95
تیر 95
مهر 95
آبان 95
آذر 95
دی 95
لوگوی وبلاگ من

کشکول سلامت1
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

ملاحظات اخلاقی در باب آلزایمر
مدیریت چشم ها
مواد لازم و طرز تهیه 3 ماسک خانگی ضدآکنه
تزریق انسولین با هدف عضله سازی
3 نوشیدنی انرژی زا که در طب سنتی توصیه می شود
هشدار درباره نوشیدنی های انرژی زا
11 عارضه افراط در مصرف نوشابه های انرژی زا
15 پیشنهاد کمکالری+پوستر
شایعه روغن هایی که لاغر می کنند، صحت ندارد
بهترین ورزشها برای بدترین درد پاشنه
[عناوین آرشیوشده]