خداوند ـ عزّوجلّ ـ، پیشه ورِ درستکار رادوست دارد . [امام علی علیه السلام]
کشکول سلامت1
کدام دل درد را جدی بگیریم؟
سه شنبه 95 دی 28 , ساعت 10:32 صبح  

کودکان در یکی ‌دو سال اول زندگی، مهارت کلامی ندارند و نمی‌توانند دل‌درد خود را برای مادر توضیح دهند و درد را با علایمی مانند بی‌قراری، گریه و... نشان می‌دهند. حتی وقتی بزرگ‌تر هم می‌شوند، گاهی نوع دل‌درد آنقدر پیچیده می‌شود که خود مادر هم احساس می‌کند این دل‌درد با دل‌دردهای قبلی تفاوت دارد. بنابراین دل‌درد کودک که مشکل شایعی هم محسوب می‌شود، پیچیدگی‌هایی دارد که مادران باید اطلاعاتی در مورد آن داشته باشند و بدانند چه زمانی لازم است، کودک را به پزشک ارجاع دهند و چه زمانی می‌توانند خوددرمانی کنند. دکتر شیوا رفعتی، متخصص بیماری‌های کودکان و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی شاهد، در «درمانگاه» این هفته در این باره بیشتر توضیح داده است.

: دل‌درد‌های کودکان از چه نوعی است؟ ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
چگونه مثبتاندیشی را به فرزندمان بیاموزیم؟
سه شنبه 95 دی 28 , ساعت 10:30 صبح  

شخصیت ما از 3 جزء رفتار، تفکر و احساس تشکیل شده است؛ یعنی اینکه ما راجع به خودمان، آدم‌های اطرافمان و جهان پیرامون خود چه احساس و هیجانی داریم، چگونه فکر می‌کنیم و چه رفتاری در مقابل وقایع مختلف از خودمان نشان می‌دهیم و اینها نشان می‌دهد که ما چگونه انسانی هستیم. بخشی از جنبه‌های مختلف شخصیت ما ریشه در ساختار ژنتیکی یا سرشتی ما دارد و با ما به دنیا می‌آید و ما نقشی در آن نداریم. شاید بتوانیم اندکی آنها را تعدیل کنیم ولی نمی‌توانیم تغییر اساسی در آن به‌وجود آوریم. بخشی دیگر از شخصیت ما متاثر از محیطی است که در آن رشد می‌کنیم و بزرگ می‌شویم که البته این قابل‌تغییر و تعدیل است. ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
دستگاه تصفیه هوا بخریم یا نخریم
سه شنبه 95 دی 28 , ساعت 9:29 صبح  

آنهایی که تولید ازن می کنند, اصلا مورد تایید مراکز بهداشتی نیستند

آلودگی هوا یکی از چالش‌های بهداشتی است که سلامت ساکنان شهرهای بزرگ را تهدید می‌کند. در شهرهای بزرگ و پرجمعیت، میزان آلاینده‌های هوا گاهی آنقدر زیاد می‌شود که پزشکان و کارشناسان بهداشتی توصیه می‌کنند کودکان، سالمندان، زنان باردار و افراد مبتلا به ناراحتی‌های قلبی و تنفسی از تردد غیرضروری در شهر پرهیز کنند و در خانه بمانند. این در حالی است که بررسی‌ها نشان داده هوای داخل خانه هم می‌تواند آلوده باشد و سلامت افراد را به خطر بیندازد. عدم توجه به تهویه مناسب و اصولی آپارتمان‌ها و ساختمان‌های مسکونی هنگام طراحی و ساخت، استفاده از انواع مواد شوینده و ضدعفونی‌کننده، اسپری‌ها و مواد خوشبوکننده هوا و سیگار کشیدن در فضاهای کوچک و بسته موجب می‌شود هوای داخل خانه هم آلوده باشد. در چنین شرایطی ممکن است افراد به ویژه آنهایی که نوزاد یا فرد بیماری در خانه دارند به فکر خرید دستگاه تصفیه هوا بیفتند.

 اما آیا این دستگاه‌ها آلاینده‌ها را از بین می‌برند؟ آیا می‌توان با خرید یک دستگاه تصفیه هوا از تمیز بودن هوای خانه مطمئن شد؟ ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
توصیه های طبی در هوای آلوده
دوشنبه 95 دی 27 , ساعت 6:43 عصر  

در روزهایی که هوا آلوده اعلام می‌شود، سالم‌ترین کار، خارج نشدن از منزل است. البته این حرف به آن معنا نیست که هوای داخل خانه پاک‌تر از هوای بیرون است اما به هر حال در مناطق پرترافیک و محل عبور و مرور اتومبیل‌ها میزان غلظت آلاینده‌ها بیشتر است.

توصیه می‌کنم بیماران خاص، کودکان، سالمندان و سایر گروه‌های حساس جامعه در این روزها در خانه بمانند؛ در و پنجره‌ها بسته باشد و از دستگاه‌های تصفیه هوای خانگی که در بازار موجود است، بهره ببرند. استفاده از گیاهان نیز در شرایطی که متناسب با حجم هوای آپارتمان‌ها باشد، می‌تواند باعث بهبود کیفیت هوای منزل شود. بعضی‌ها نیز ماسک به‌صورت می‌زنند و در سطح شهر رفت‌وآمد می‌کنند اما این ماسک‌ها هیچ تاثیری در جلوگیری از ورود ذرات ریز معلق به داخل ریه‌ها ندارد. فقط ماسک‌های صنعتی فیلتردار می‌توانند هوا را تصفیه کنند که استفاده از آنها نیز در سطح شهر برای همگان امکان‌پذیر نیست. ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
برای کاهش یا رفع سرفهها و خلط گلو چه باید کرد؟
دوشنبه 95 دی 27 , ساعت 6:33 عصر  

پرسش: در مواردی که حساسیت و آلرژی باعث ایجاد سرفه‌های طولانی‌مدت می‌شود نه سرماخوردگی، برای کاهش یا رفع سرفه‌ها و خلط گلو چه باید کرد؟

پاسخ دکتر محمدحسین صالحی ‌سورمقی، متخصص فارماکوگنوزی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران:

برای رفع سرفه‌های ناشی از حساسیت می‌توانید از گیاه آویشن استفاده کنید. آویشن یک گیاه آنتی‌هیستامین است و مصرف آن برای افرادی که حساسیت دارند، مفید است، بنابراین می‌توانید شربت این گیاه را تهیه و از آن برای کاهش سرفه‌هایتان استفاده کنید.

برای کاهش خلط گلو هم می‌توان علاوه بر شربت آویشن، مصرف عصاره یا دم‌کرده گل‌ختمی و خوردن عسل طبیعی را پیشنهاد داد.

هفته نامه سلامت/604


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
آلزایمر و گیاهان دارویی
دوشنبه 95 دی 27 , ساعت 6:30 عصر  

پرسش: آیا می‌توان برای رفع فراموشی یا آلزایمر از داروهای گیاهی یا گیاهان دارویی کمک گرفت و آن را بهبود بخشید؟

پاسخ دکتر محمدحسین صالحی ‌سورمقی، متخصص فارماکوگنوزی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران:

در سال‌های اخیر دارویی در این زمینه مورد مطالعه قرار گرفت که آثار آن به اثبات رسید و کارخانه‌های تولیدکننده دارو در داخل و خارج از کشور اقدام به تهیه آن کردند. این دارو با اسم «جینکو» از درختی به نام «جینکوبیلوبا» تهیه می‌شود. موطن اصلی این درخت چین است اما نمونه‌هایی از آن، هم به‌عنوان درختچه‌های زینتی و هم برای تهیه دارو وارد ایران شده است.

با توجه به اینکه این درخت دیر رشد می‌کند، در حال حاضر عصاره آن از کشور چین به سایر نقاط دنیا فرستاده می‌شود. ما نیز عصاره این گیاه را از چین وارد کرده‌ایم و از آن دارو تهیه می‌کنیم.

البته این دارو آلزایمر را درمان نمی‌کند اما می‌تواند روند آن را کاهش دهد و مقداری وضعیت فرد را بهبود ببخشد، بنابراین نباید فکر کنید مصرف این دارو معجزه می‌کند یا بیماری را به‌طور کامل از بین می‌برد. ترکیبات موثر داروی جینکو بلافاصله پس از مصرف به سلول‌های مغز می‌روند و در آنجا متمرکز می‌شوند و گردش خون را تشدید می‌کنند. با شدت خونرسانی، غذا و اکسیژن بیشتری به سلول‌های مغز می‌رسد و از مرگ‌ومیر آنها در سنین بالا جلوگیری می‌کند. در حال حاضر گیاه جینکو و فرآورده‌های آن بهترین دارو برای کند شدن پیشرفت بیماری فراموشی و آلزایمر است.

هفته نامه سلامت/604


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
مصرف آویشن در دوره بارداری مجاز است؟
دوشنبه 95 دی 27 , ساعت 6:27 عصر  

پرسش: آیا خانم‌های باردار می‌توانند هنگام سرماخوردگی به جای استفاده از داروهای شیمیایی از داروهای گیاهی مثل آویشن استفاده کنند؟

پاسخ دکتر محمدحسین صالحی ‌سورمقی، متخصص فارماکوگنوزی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران:

خانم‌های باردار می‌توانند تا حدی که در بروشور یا راهنمای داروی آویشن به میزان مصرف آن اشاره شده از این فرآورده استفاده کنند اما زیاده‌روی در مصرف این گیاه یا فرآورده‌های آن به صرف اینکه یک ماده طبیعی است به‌هیچ‌وجه درست نیست و خانم‌های باردار نباید از آن بیش از حد استفاده کنند.

بهترین کار این است که خانم‌های باردار قبل از مصرف هر دارویی با پزشکشان مشورت کنند. مصرف داروی آویشن در دوران شیردهی اشکالی ندارد.

هفته نامه سلامت/604


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
ملال پس از رابطه زناشویی
دوشنبه 95 دی 27 , ساعت 6:24 عصر  

پرسش: مردی 34ساله‌ام. 9سال ازدواج کرده‌ا‌م. مشکلم این است که بعد از رابطه زناشویی کم‌حوصله مى‌شوم.

پاسخ دکتر حافظ باجغلی، روان‌پزشک و عضو کمیته بهداشت و سلامت جنسی انجمن روان‌پزشکان ایران:

یکی از اختلال‌های خیلی شایع در مردان، ملال پس از رابطه زناشویی است.

زنان پس از این رابطه میل به هم‌آغوشی دارند، در حالی که بعضی از مردان دچار بی‌حوصلگی، خمودی و افت خلقی می‌شوند.

باید به خاطر داشته باشید رابطه زناشویی پس از رسیدن به اوج لذت جنسی (ارگاسم) تمام نمی‌شود.

هم‌آغوشی و هم‌صحبتی پس از برقراری رابطه زناشویی باید به عنوان یک بخش مهم از رابطه تلقی شود. به عبارت دیگر، رابطه زناشویی با ارگاسم تمام نمی‌شود.

هفته نامه سلامت/604


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
آیا زودانزالی با تیک عصبی رابطه دارد؟
دوشنبه 95 دی 27 , ساعت 6:21 عصر  

پرسش: آقایی 24 ساله هستم. 1سال است که ازدواج کرده‌ام و از مشکل زودانزالى رنج می‌برم. کمى زود عصبى می‌شوم و دچار تیک هم هستم. آیا این مسایل به هم ارتباط دارند؟ چه باید بکنم؟

پاسخ دکتر حافظ باجغلی، روان‌پزشک و عضو کمیته بهداشت و سلامت جنسی انجمن روان‌پزشکان ایران:

یکی از دلیل‌های اصلی زودانزالی، اضطراب است. همین که زود عصبی می‌شوید و تیک دارید، نشانه سطح بالایی از اضطراب است.

اضطراب به دلیل تحریک عصب سمپاتیک، منجر به زودارضایی می‌شود.

اضطراب یکی از قابل‌درمان‌ترین اختلال‌های روان‌پزشکی است که با مراجعه به روان‌پزشک درمان می‌شود.

هفته نامه سلامت/604


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
تنوع طلبی در رابطه زناشویی
دوشنبه 95 دی 27 , ساعت 6:18 عصر  

پرسش: من و همسرم در ارتباط زناشویی سر تنوع‌طلبی در رابطه‌مان همیشه مشکل داریم. برای حل این مساله چه باید بکنم؟

پاسخ دکتر حافظ باجغلی، روان‌پزشک و عضو کمیته بهداشت و سلامت جنسی انجمن روان‌پزشکان ایران:

لازم است حتما درباره شیوه دلخواه رابطه زناشویی با همسرتان صحبت کنید و به توافق برسید.

تنوع در شیوه‌های رابطه هیجان بیشتری به آن می‌دهد اما هر دو طرف حتما باید نسبت به این شیوه‌ها توافق کنند.

رابطه زناشویی یک رابطه دوطرفه است و هر تغییری در آن ایجاد شود، باید مورد توافق هر دو باشد. البته بعضی‌ افراد شیوه‌های بیمارگونه، اشتباه و آسیب‌رسانی را برای ایجاد تنوع در رابطه انتخاب می‌کنند که در این موارد حتما باید به مخالفت همسر احترام گذاشت و آن را پذیرفت.

هفته نامه سلامت/604


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
<      1   2   3   4   5   >>   >
درباره وبلاگ

کشکول سلامت1


همایون سلحشور فرد، کارشناس مهندسی بهداشت محیط
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 216 بازدید
بازدید دیروز: 374 بازدید
بازدید کل: 992385 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
فهرست موضوعی یادداشت ها
پرسش[300] . طب سنتی[159] . کنترل بیماری ها[122] . تغذیه سالم[109] . بهداشت مواد غذایی[83] . سلامت روان[81] . توصیه های ایام خاص[80] . پوست و مو[78] . کنترل عوارض[75] . سلامت کودکان[74] . چاقی[53] . سرطان[52] . تربیت فرزند[47] . خواص خوراکی ها[45] . ورزش و سلامت[44] . سلامت مادر و نوزاد[43] . شایعات[42] . مجموعه لینک[42] . سلامت فردی[41] . پوستر[41] . سلامت سالمندان[39] . رژیم درمانی[38] . سوژه نقد[38] . نگهداری مواد غذایی[38] . میوه[37] . سلامت دهان و دندان[37] . بارداری[37] . بهداشت خواب[36] . لبنیات[36] . سلامت کار و طب فیزیکی[35] . برنامه رادیویی[33] . روزه داری[31] . دیابت[30] . گزارش خبری[30] . مشکلات عضلانی و اسکلتی[30] . سلامت جنسی[28] . روغن[26] . چربی[24] . شیر[24] . تغذیه کودکان[23] . بهداشت آب[22] . رادیو معارف- دکتر میرغضنفری[22] . عوارض داروها[22] . عسل[20] . قند[20] . تمرین های ورزشی[20] . بدنسازی[20] . آلودگی هوا[20] . آسیب های رسانه[18] . سبزیجات[18] . سبک زندگی[17] . چای[17] . ایمنی و پیشگیری از حوادث[17] . ایدز[17] . مشکلات قلبی و عروقی[17] . مشکلات گوارشی[17] . محیط زیست[17] . مواد بهداشتی و آرایشی[17] . همسرداری[17] . دخانیات[16] . حافظه[15] . سلامت زنان[15] . سلامت سفر[15] . نمک[15] . نقد سلامت[15] . مشکلات تنفسی[15] . ماهی[15] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[14] . بهداشت استخر[13] . آجیل[13] . تغذیه ورزشی[13] . پنیر[13] . سرماخوردگی[13] . گوشت[13] . نوشابه های گازدار[13] . نوشیدنی ها[13] . نیترات[13] . قهوه[12] . گیاهان دارویی[12] . فست فود[12] . فشار خون[12] . چشم[12] . بهداشت مسکن و اماکن عمومی[12] . پخت غذا[11] . افسردگی[11] . صیفی جات[11] . مرغ[11] . کنترل ناقلین[11] . کمک های اولیه[10] . کلسترول[10] . کالری[10] . نان[10] . سکته[10] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[10] . بهداشت لوازم فردی[10] . تخم مرغ[9] . آلودگی صوتی[9] . دخاینات[9] . زانو[9] . ریزش مو[8] . تنقلات[8] . آنفولانزا[8] . اوتیسم[8] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[8] . بهداشت ظروف[8] . سموم شیمیایی[8] . شریان[7] . یبوست[7] . تلفن همراه[7] . برنامه تلویزیونی[7] . برنج[7] . آلزایمر[7] . رادیو معارف-شفا[7] . سردرد[7] . سلامت خانواده[7] . روغن مالی[6] . دمنوش[6] . تلفن همراه[6] . تروریسم[6] . کبد[6] . مشکلات کلیه و مجاری ادرار[6] . کمر[6] . کنسرو[6] . عرقیات[6] . ماساژ[6] . ماست[6] . گوش[5] . گرمازدگی[5] . نفخ[5] . نوشابه[5] . پارازیت[5] . تب کریمه کونگو[5] . ترشی[5] . آکنه[5] . اخلاق پزشکی[5] . اسهال[5] . خرما[5] . دوغ[5] . جگر[5] . جمعیت[4] . خامه[4] . رادیو معارف- دکتر میرغضنفری[4] . سلامت مادر و نوزارد[4] . آرتروز[4] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[4] . انواع توت[4] . نقد صدا و سیما[4] . معنویت[4] . وبا[4] . کمردرد[4] . گوشت طیور[4] . شکلات[4] . طب فیزیکی و سلامت کار[4] . عوارض دارو[3] . سموم شیمیایی[3] . شتر[3] . سلامت و ورزش[3] . مایکروفر[3] . لیموترش[3] . متفرقه[3] . مسواک[3] . کنترل بیماری ها[3] . هپاتیت[3] . نگهدای مواد غذایی[3] . بستنی[3] . MS[3] . آبلیمو[3] . تعریق[3] . بهداشت پرتوها و تجهیزات الکترونیکی[3] . پروبیوتیک[3] . سلامت مادر و کودک[3] . زناشویی[3] . حجامت[3] . حبوبات[2] . تیروئید[2] . توصیه های ایام خاص[2] . رب گوجه فرنگی[2] . رفتار های پرخطر[2] . رفتارهای پرخطر[2] . سبزی[2] . سرگیجه[2] . سرویس بهداشتی[2] . سلامت مردان[2] . سلامت سفر[2] . بیش فعالی[2] . ترین ها[2] . تاول[2] . آشپزی[2] . باقلا[2] . ناخن[2] . وررزش و سلامت[2] . کره[2] . کشک[2] . کلیپ[2] . کم خونی[2] . مشکلات کلیه و مجاری ادرار[2] . مدیریت بحران[2] . گوجه فرنگی[2] . سلامت وران[2] . ظروف مواد غذایی[2] . فاویسم . صبحانه . شوره سر . شکر . سلاکت دهان و دندان . سلامت کار و طب فیزیکی . سلامت کار و طب فیزیکی . سلامت کار و طب فیزیکی . شترمرغ . شایعات . شپش . سیب . مادر و نوزاد . لبینات . مایکروویو . مربا . مرگ . مشکلات مغز و اعصاب . مسکن . مشکلات عضلانی و اسکلتی . مشکلات قلبی و عروقی . هموفیلی . مواد بهداشتی و آرایشی . مواد بهداشتی و آرایشی . موارد بهداشتی و آرایشی . موز . نخودفرنگی . نرم افزار . کنترل بیماری ها . کنترل عواض . کنترل ناقیلن . کنترل یماری ها . کنتل بیماری ها . کنجد . کنترل بیماری ها . کنترل بیماری ها . کنترب بیماری ها . کنترل بیمار ها . کنترل بیماری . بادمجان . ایمنی . آلرژی . آبمیوه . الکل . ابولا . پروستات . پست و مو . بهداشت روان . بهداشت فردی . بهداشت لوازم فردی . بهداشت لوازم فردی . سلامت مادر و نوازد . سلامت دهان و داندان . سلامت سفر . سلامت سالمندان . سرکه . سس . زیتون . سامت دهان و دندان . روزه‌داری . خوشگوشت . خون دماغ . دمنونش . توصیه های ایام خاص . توصیه های ایام خاص . جاقی .
نوشته های پیشین

تیر 94
مرداد 94
شهریور 94
مهر 94
آبان 94
آذر 94
دی 94
بهمن 94
اسفند 94
فروردین 95
خرداد 95
تیر 95
مهر 95
آبان 95
آذر 95
دی 95
لوگوی وبلاگ من

کشکول سلامت1
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

ملاحظات اخلاقی در باب آلزایمر
مدیریت چشم ها
مواد لازم و طرز تهیه 3 ماسک خانگی ضدآکنه
تزریق انسولین با هدف عضله سازی
3 نوشیدنی انرژی زا که در طب سنتی توصیه می شود
هشدار درباره نوشیدنی های انرژی زا
11 عارضه افراط در مصرف نوشابه های انرژی زا
15 پیشنهاد کمکالری+پوستر
شایعه روغن هایی که لاغر می کنند، صحت ندارد
بهترین ورزشها برای بدترین درد پاشنه
[عناوین آرشیوشده]