آگاهترین مردم به خود، بیمناکترین آنها از پروردگارش است [امام علی علیه السلام]
کشکول سلامت1
زردی نوزادان از تشخیص تا درمان
سه شنبه 94 بهمن 13 , ساعت 8:14 عصر  

بچه‌هایی که زیر دستگاه فوتوتراپی می‌خوابند، باید لخت باشند و تنها چشم‌ها و ناحیه تناسلی آنها (با پوشک) بسته شود. فاصله دستگاه از کودک باتوجه به توصیه‌های مرکزی که دستگاه را از آنجا کرایه می‌کنید،‌ تعیین می‌شود. نوزادان باید یکی دو ساعت یکبار، زیر دستگاه جابجا شوند تا نور کافی به تمام قسمت‌های بدنشان برخورد کند

       «ابتلا به زردی در نوزادان با زرد شدن پوست صورت، مخاط‌ها و سفیدی چشم‌ها خودش را نشان می‌دهد و علت آنها هم رسوب ماده‌ای به نام بیلی‌روبین در پوست و مخاط بدن نوزادان است.» این، تعریف ساده و جامعی بود که دکتر معصومه همت‌یار، متخصص بیماری‌های کودکان و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی درباره زردی نوزادان ارائه داد و باب یک گفت‌وگوی مفصل در این زمینه را در صفحه «نوزادان» این هفته باز کرد، گفت‌وگویی که در آن به بیشتر سوال‌های رایج درباره زردی نوزادان، پاسخ داده شده است.
ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
زردی ناشی از شیر مادر
سه شنبه 94 بهمن 13 , ساعت 8:14 عصر  

کمی هم درباره زردی‌هایی که به علت شیر مادر اتفاق می‌افتند، برایمان توضیح می‌دهید؟
       زردی‌های ناشی از شیر مادر به 2 صورت خودشان را نشان می‌دهند؛ نوع اول در روز دوم یا سوم پس از تولد ‌اتفاق می‌افتد و زردی زودرس شیر مادر نام دارد. ابتلا به این نوع زردی به دلیل کمبود شیر مادر یا کم خوردن شیر مادر توسط نوزاد او اتفاق می‌افتد. نوع دوم هم که زردی دیررس شیر مادر است، از آخر هفته اول پس از تولد شروع می‌شود و گاهی طول درمان و بیماری به 1 تا 2 ماه هم می‌رسد. بهتر است بدانید وجود ماده خاصی در شیر مادر، باعث بروز این نوع زردی می‌شود. ما در هر 2 صورت، توصیه به ادامه شیر دادن برای بهبود سریع‌تر زردی می‌کنیم و به‌هیچ عنوان تغذیه با شیر مادر را متوقف نخواهیم کرد. بد نیست بدانید اصلا درمان زردی زودرس با کمک افزایش شیردهی مادر خواهد بود. در نوع دیررس هم تنها زمانی که سطح بیلی‌روبین خون به مرز خطرناکی برسد، تغذیه با شیر مادر با نظر پزشک معالج، حذف خواهد شد.
ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
پزشک در منزل
سه شنبه 94 بهمن 13 , ساعت 8:13 عصر  

فرزندان بزرگ می‌شوند و دنبال زندگی خود می‌روند. پدر و مادر هم بعد عمری تلاش سالمند شده‌اند و در آشیانه خالی تنها می‌مانند. تنهایی درست وقتی است که این عزیزان نیاز مبرم به کمک و مراقبت دارند. البته سالمندان کشور ما به تنهایی سالمندان در کشورهای غربی نیستند و فرزندان، اقوام و گاهی هم آشنایان نزدیک مراقبت و سرزدن به آنها را فراموش نمی‌کنند ولی در سال‌های اخیر شاهد مهاجرت فرزندان به شهر و کشور‌های دیگر یا دغدغه‌ و مشغله‌های شغلی و زندگی آنها هستیم که باعث شده فاصله‌ بین والد و فرزند زیاد شود و خانواده‌ها به فکر کمک از ارگان‌های یاری‌رسان به سالمند بیفتند. اینجاست که اهمیت ویزیت پزشک در منزل و حضور پرستار در منزل سالمند آشکار می‌شود.
ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
ازدواج هندوانه سربسته نیست!
سه شنبه 94 بهمن 13 , ساعت 8:12 عصر  

چند روز پیش در تلگرام، پستی نظرم را جلب کرد: «همیشه با دید مثبت به همسرتان و ویژگی‌های او نگاه کنید. اگر همسرتان دستور می‌دهد برایش چای دم‌ کنید، به این دلیل است که می‌خواهد خستگی‌اش دربرود تا بتواند خوب به حرف‌های شما گوش دهد. اگر از دست‌پخت شما ایراد می‌گیرد، در واقع می‌خواهد ثابت کند طعم غذاهای خوشمزه شما هنوز زیر دندانش است. اگر روز تولدتان و گرفتن هدیه را فراموش می‌کند به این دلیل است که می‌خواهد برای آینده شما پول پس‌انداز کند. همیشه به همسرتان دید مثبت داشته باشید چون چاره دیگری جز این ندارید! می‌خواستید ازدواج نکنید.» این مطلب در نگاه اول بر حق به نظر می‌رسد اما روان‌شناسان اعتقاد دیگری دارند. مشاوره‌های قبل از ازدواج به این دلیل توصیه می‌شوند که در نهایت شما به این نتیجه نرسید که کاش ازدواج نمی‌کردم یا ای‌کاش از میان انتخاب‌هایی که داشتم فرد مناسب‌تری را برمی‌گزیدم.
ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
چه کسانی نباید با هم ازدواج کنند؟
سه شنبه 94 بهمن 13 , ساعت 8:11 عصر  

برای پاسخ به این سوال باید با ویژگی‌ها و خصیصه‌های شخصیت‌های مختلف آشنا باشیم. بدون درک این موضوع تعیین اینکه چه کسانی نباید با هم ازدواج کنند، دشوار است. برای پرداختن به این موضوع باید به 2 نظریه معروف در زمینه ازدواج اشاره کنم؛ نظریه شباهت و نظریه مکملیت. بر اساس نظریه شباهت، افرادی که از لحاظ برخی ویژگی‌ها شبیه هم هستند، می‌توانند رابطه خوبی با هم داشته باشند. با این حال همیشه شباهت مناسب نیست؛ مثلا دو نفر که از لحاظ ویژگی‌های شخصیتی هر دو خودشیفته هستند و طرح‌واره‌های استحقاق دارند، در زندگی با هم مشکل‌های زیادی خواهند داشت چون هر دو دنبال اثبات برتری خود، بی‌توجهی به احساس دیگری و تلاش برای کنترل فرد مقابل هستند بنابراین، این نوع شباهت‌ها مشکل‌ساز خواهد بود چون دو پادشاه در یک اقلیم نمی‌گنجد. در مقابل، بر اساس نظریه مکملیت، بهتر است افرادی که دارای ویژگی‌های شخصیتی مکمل هم هستند، با هم ازدواج کنند، اما خود مکملیت هم می‌تواند به صورت سالم یا بیمارگونه باشد. مثلا زن و مردی که با هم ازدواج کرده‌اند و یکی فردی وابسته، بدون اعتماد به‌نفس و کم‌بین است و دیگری فردی کنترل‌گر، قدرت‌طلب و استثمارگر، به ظاهر مکمل هم هستند اما در درازمدت یکی از طرفین در این رابطه آسیب می‌بیند و و رابطه آسیب‌زا می‌شود بنابراین این مکملیت خوب نیست و این افراد نباید با هم ازدواج کنند.

در مقابل، در مکملیت سالم مثلا شخصی که تا حدودی ویژگی‌ درون‌گرایی دارد، اگر با فردی دارای درجه‌های نسبتا خفیف برون‌گرایی ازدواج کند، شاید خیلی آسیب‌زا نباشد. یا اگر فردی که عصبی و تندمزاج است با فردی که نسبتا آرام و دارای کنترل هیجانی بهتر است، ازدواج کند، مکمل خوبی برای هم خواهند بود.
ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
شایعات واکسن آنفلوآنزا در فضای مجازی حقیقت ندارد
سه شنبه 94 بهمن 13 , ساعت 8:10 عصر  

هر سال قبل از آمدن فصل سرد و زیاد شدن بیماری‌های ویژه این فصل، توصیه‌هایی مبنی بر تزریق واکسن آنفلوانزا برای گروه‌های در معرض خطر و افرادی که سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند مانند سالمندان و کودکان داشتیم، اما گویا مدتی است در فضای مجازی بحث‌هایی در مورد عوارض واکسن آنفلوانزا مطرح شده و حتی شنیدم افرادی از طریق به‌اشتراک‌گذاری شرح‌حال فرزندان خود که پس از تزریق واکسن دچار عوارض جانبی خاص شده‌اند، باعث شده‌اند متقاضیان تزریق واکسن دچار سردرگمی و دلهره شوند. بسیاری از والدین مانده‌اند بین نگرانی از عوارضی که تزریق نکردن واکسن برای بچه‌ها دارد و این متن‌هایی که صحتش معلوم نیست.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
دکتر مینو محرز: سکوت صداوسیما درباره ایدز مرگبار است
سه شنبه 94 بهمن 13 , ساعت 8:10 عصر  

از 30 سال پیش یک‌تنه دارد می‌جنگد و حرف می‌زند. بعد از 30 سال هنوز تنها فردی است که می‌شود به حرف‌هایش درباره ایدز اطمینان داشت. 30 سال پیش زمانی که خیلی‌ها نمی‌دانستند ایدز چیست و هیچ کنگره داخلی‌ای در این حوزه برگزار نمی‌شد، در زیرزمین بیمارستان امام‌خمینی(ره) با شجاعت تمام کنار مبتلایان به ایدز ایستاد و برای درمانشان تلاش کرد. حالا هم هر سمینار و کنگره‌ای باشد، او پای ثابت است

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
حافظه تان ضعیف است؟ در طول روز چرت بزنید!
سه شنبه 94 بهمن 13 , ساعت 8:9 عصر  

این روزها به نظر می‌رسد چرت زدن دیگر‌ نشانه تنبلی یا بی‌هدفی نیست و مزایای غیرقابل‌باوری در‌ حفظ سلامت اعضای مختلف بدن دارد.

کارشناسان به افرادی که دچار اختلال حافظه هستند، توصیه اکید می‌کنند در طول روز به مدت حداقل 90 دقیقه استراحت کنند. این مدت کوتاه می‌تواند باعث تقویت حافظه و توان یادگیری مهارت‌های جدید ‌در‌ افراد شود.

کارشناسان این نتایج را با انجام اسکن و ام‌آرآی از فعالیت بیشتر مغز افرادی که ‌در طول روز استراحت کرده‌اند و بامطالعه بالای قسمت ‌هیپوکامپ مغز آنها به ‌دست آورده‌اند. این نتایج حاصل تحقیقات پژوهشگران دانشگاه ژنو روی داوطلبان و بررسی قدرت به یاد آوردن خاطرات کوتاه‌مدت ‌و بلند‌مدت آنها و نیز تحلیل قدرت یادگیری مهارت‌های جدید در 2 گروه داوطلب هنگام استراحت در میانه روز و بدون استراحت در کل روز است.

هفته نامه سلامت-548


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
از شوکران تا فیتیله
سه شنبه 94 بهمن 13 , ساعت 8:7 عصر  

انتقاد به شخصیت‌ها، ملیت‌ها، قومیت‌ها و شغل‌هایی که در فیلم‌ها و سریال‌ها دیده می‌شود، از زمان فیلم شوکران و با اعتراض پرستارها شروع شد. همان زمان بهروز افخمی این بحث را مطرح کرد که پس شخصیت‌های منفی داستان‌ها باید چه شغلی داشته باشند؟ این اعتراض‌ به شغل شخصیت‌های منفی فیلم‌ها از سوی دیگر گروه‌ها ادامه پیدا کرد.

یکی از گروه‌هایی که چند ماه پیش اعتراض آنها سر و صدا به پا کرد، پزشکان بودند که به «در حاشیه» نقد داشتند، در حالی که به نظرم در این سریال از پزشکان انتقاد نشده بود، بلکه سیستم درمانی کشور نقد شده بود. نکته این است که بالاخره نویسندگان فیلمنامه‌ها نه‌تنها باید شغلی برای شخصیت‌ها متصور شوند، بلکه باید ملیت‌، قومیت و زبانی هم برای آنها در نظر بگیرند. در سریال‌های اروپایی و آمریکایی هم می‌بینیم که بازیگران با لهجه‌های کانادایی، انگلیسی، ولزی و اسکاتلندی صحبت می‌کنند اما از چند سال پیش که موج دوبله کارتون‌های روز دنیا در ایران شروع شد و برای شخصیت‌پردازی بهتر و جذاب‌تر از لهجه‌های مختلف استفاده کردند، اعتراض‌هایی شروع شد و این اعتراض‌ها وزارت فرهنگ‌ و ارشاد را بر آن داشت که دستور‌العملی صادر و استفاده از لهجه مناطق مختلف کشور را در دوبله کارتون‌‌ها ممنوع کند. البته همان موقع انجمن گویندگان جوان و منتقدان اعتراض کردند که چرا باید از لهجه تهرانی‌ها استفاده کنیم؟ پس تهرانی‌ها هم اعتراض کنند که نوع گویش ما نباید روی شخصیت‌های منفی داستان باشد؟! حتی در کشور ما در مورد اسم شخصیت‌ها هم بحث‌هایی وجود دارد و شخصیت‌پردازان در این زمینه هم دچار مشکل می‌شوند. داستان فیتیله‌ای ها را هم حتما شنیده‌اید. به این بهانه نگاهی انداخته‌ایم به ریشه‌های این نوع اعتراض‌ها که در «موضوع ویژه» این هفته می‌خوانید.
ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
خوراکی هایی که بهتر است در سفر نخورید
سه شنبه 94 بهمن 13 , ساعت 8:6 عصر  

• مواد غذایی‌ای که در معرض حشرات باشند.
• گوشت، مرغ و ماهی که کم‌ پخته شده باشد.
• غذاهای دوباره گرم‌شده به‌خصوص ماهی، گوشت و برنج
• شیر، پنیر، بستنی و دیگر محصولات لبنی غیرپاستوریزه

• غذاهای نگهداری‌شده در دمای اتاق
• مصرف لبنیات غیرپاستوریزه می‌تواند یکی از علل بیماری‌های گوارشی و بیماری‌هایی مانند تب مالت باشد بنابراین قبل از استفاده از شیرهای محلی مطمئن شوید که آنها به مدت 20 دقیقه جوشانده شد‌ه‌اند و از خوردن پنیر و کره محلی غیرپاستوریزه خودداری کنید. از شیر و ماست پاستوریزه (شیر کارخانه‌ای) استفاده و به تاریخ انقضای محصولات لبنی دقت کنید.
• مواد غذایی کنسروشده کاملا سالم نیستند بنابراین قبل از استفاده 20 دقیقه آنها را بجوشانید و به علائمی مانند کنسروهای بادکرده، زنگ‌زده، سوراخ‌شده و کنسروهایی که مواد داخل آن بوی نامطبوعی دارند توجه داشته باشید.
• مصرف غذاهای آبکی (انواع خورش‌ها) را محدود کنید زیرا سریع‌تر فاسد می‌شوند. میکروب‌ها و باکتری‌ها در فضای مایع، محیط مناسب‌تری برای رشد و تکثیر دارند. این غذا‌ها در صورت مصرف باید کاملا داغ باشند و در جای خنک نگهداری شوند.
• از میوه‌های پوست‌دار استفاده کنید و قبل از مصرف به دقت آنها را بشویید.
• از پرخوری و مصرف خوراکی‌های ناآشنا پرهیز کنید.
• از ماست (کم‌چرب و پاستوریزه)، لیموترش یا آبلیمو همراه با غذایی که میل می‌کنید، استفاده کنید.
• حتی‌الامکان مقداری مواد غذایی خشک (بیسکویت، آجیل، کنسرو و...)، لیمو یا آبلیمو همراه داشته باشید.

هفته نامه سلامت-548


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
<      1   2   3   4      >
درباره وبلاگ

کشکول سلامت1


همایون سلحشور فرد، کارشناس مهندسی بهداشت محیط
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 96 بازدید
بازدید دیروز: 251 بازدید
بازدید کل: 992798 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
فهرست موضوعی یادداشت ها
پرسش[300] . طب سنتی[159] . کنترل بیماری ها[122] . تغذیه سالم[109] . بهداشت مواد غذایی[83] . سلامت روان[81] . توصیه های ایام خاص[80] . پوست و مو[78] . کنترل عوارض[75] . سلامت کودکان[74] . چاقی[53] . سرطان[52] . تربیت فرزند[47] . خواص خوراکی ها[45] . ورزش و سلامت[44] . سلامت مادر و نوزاد[43] . شایعات[42] . مجموعه لینک[42] . سلامت فردی[41] . پوستر[41] . سلامت سالمندان[39] . رژیم درمانی[38] . سوژه نقد[38] . نگهداری مواد غذایی[38] . میوه[37] . سلامت دهان و دندان[37] . بارداری[37] . بهداشت خواب[36] . لبنیات[36] . سلامت کار و طب فیزیکی[35] . برنامه رادیویی[33] . روزه داری[31] . دیابت[30] . گزارش خبری[30] . مشکلات عضلانی و اسکلتی[30] . سلامت جنسی[28] . روغن[26] . چربی[24] . شیر[24] . تغذیه کودکان[23] . بهداشت آب[22] . رادیو معارف- دکتر میرغضنفری[22] . عوارض داروها[22] . عسل[20] . قند[20] . تمرین های ورزشی[20] . بدنسازی[20] . آلودگی هوا[20] . آسیب های رسانه[18] . سبزیجات[18] . سبک زندگی[17] . چای[17] . ایمنی و پیشگیری از حوادث[17] . ایدز[17] . مشکلات قلبی و عروقی[17] . مشکلات گوارشی[17] . محیط زیست[17] . مواد بهداشتی و آرایشی[17] . همسرداری[17] . دخانیات[16] . حافظه[15] . سلامت زنان[15] . سلامت سفر[15] . نمک[15] . نقد سلامت[15] . مشکلات تنفسی[15] . ماهی[15] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[14] . بهداشت استخر[13] . آجیل[13] . تغذیه ورزشی[13] . پنیر[13] . سرماخوردگی[13] . گوشت[13] . نوشابه های گازدار[13] . نوشیدنی ها[13] . نیترات[13] . قهوه[12] . گیاهان دارویی[12] . فست فود[12] . فشار خون[12] . چشم[12] . بهداشت مسکن و اماکن عمومی[12] . پخت غذا[11] . افسردگی[11] . صیفی جات[11] . مرغ[11] . کنترل ناقلین[11] . کمک های اولیه[10] . کلسترول[10] . کالری[10] . نان[10] . سکته[10] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[10] . بهداشت لوازم فردی[10] . تخم مرغ[9] . آلودگی صوتی[9] . دخاینات[9] . زانو[9] . ریزش مو[8] . تنقلات[8] . آنفولانزا[8] . اوتیسم[8] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[8] . بهداشت ظروف[8] . سموم شیمیایی[8] . شریان[7] . یبوست[7] . تلفن همراه[7] . برنامه تلویزیونی[7] . برنج[7] . آلزایمر[7] . رادیو معارف-شفا[7] . سردرد[7] . سلامت خانواده[7] . روغن مالی[6] . دمنوش[6] . تلفن همراه[6] . تروریسم[6] . کبد[6] . مشکلات کلیه و مجاری ادرار[6] . کمر[6] . کنسرو[6] . عرقیات[6] . ماساژ[6] . ماست[6] . گوش[5] . گرمازدگی[5] . نفخ[5] . نوشابه[5] . پارازیت[5] . تب کریمه کونگو[5] . ترشی[5] . آکنه[5] . اخلاق پزشکی[5] . اسهال[5] . خرما[5] . دوغ[5] . جگر[5] . جمعیت[4] . خامه[4] . رادیو معارف- دکتر میرغضنفری[4] . سلامت مادر و نوزارد[4] . آرتروز[4] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[4] . انواع توت[4] . نقد صدا و سیما[4] . معنویت[4] . وبا[4] . کمردرد[4] . گوشت طیور[4] . شکلات[4] . طب فیزیکی و سلامت کار[4] . عوارض دارو[3] . سموم شیمیایی[3] . شتر[3] . سلامت و ورزش[3] . مایکروفر[3] . لیموترش[3] . متفرقه[3] . مسواک[3] . کنترل بیماری ها[3] . هپاتیت[3] . نگهدای مواد غذایی[3] . بستنی[3] . MS[3] . آبلیمو[3] . تعریق[3] . بهداشت پرتوها و تجهیزات الکترونیکی[3] . پروبیوتیک[3] . سلامت مادر و کودک[3] . زناشویی[3] . حجامت[3] . حبوبات[2] . تیروئید[2] . توصیه های ایام خاص[2] . رب گوجه فرنگی[2] . رفتار های پرخطر[2] . رفتارهای پرخطر[2] . سبزی[2] . سرگیجه[2] . سرویس بهداشتی[2] . سلامت مردان[2] . سلامت سفر[2] . بیش فعالی[2] . ترین ها[2] . تاول[2] . آشپزی[2] . باقلا[2] . ناخن[2] . وررزش و سلامت[2] . کره[2] . کشک[2] . کلیپ[2] . کم خونی[2] . مشکلات کلیه و مجاری ادرار[2] . مدیریت بحران[2] . گوجه فرنگی[2] . سلامت وران[2] . ظروف مواد غذایی[2] . فاویسم . صبحانه . شوره سر . شکر . سلاکت دهان و دندان . سلامت کار و طب فیزیکی . سلامت کار و طب فیزیکی . سلامت کار و طب فیزیکی . شترمرغ . شایعات . شپش . سیب . مادر و نوزاد . لبینات . مایکروویو . مربا . مرگ . مشکلات مغز و اعصاب . مسکن . مشکلات عضلانی و اسکلتی . مشکلات قلبی و عروقی . هموفیلی . مواد بهداشتی و آرایشی . مواد بهداشتی و آرایشی . موارد بهداشتی و آرایشی . موز . نخودفرنگی . نرم افزار . کنترل بیماری ها . کنترل عواض . کنترل ناقیلن . کنترل یماری ها . کنتل بیماری ها . کنجد . کنترل بیماری ها . کنترل بیماری ها . کنترب بیماری ها . کنترل بیمار ها . کنترل بیماری . بادمجان . ایمنی . آلرژی . آبمیوه . الکل . ابولا . پروستات . پست و مو . بهداشت روان . بهداشت فردی . بهداشت لوازم فردی . بهداشت لوازم فردی . سلامت مادر و نوازد . سلامت دهان و داندان . سلامت سفر . سلامت سالمندان . سرکه . سس . زیتون . سامت دهان و دندان . روزه‌داری . خوشگوشت . خون دماغ . دمنونش . توصیه های ایام خاص . توصیه های ایام خاص . جاقی .
نوشته های پیشین

تیر 94
مرداد 94
شهریور 94
مهر 94
آبان 94
آذر 94
دی 94
بهمن 94
اسفند 94
فروردین 95
خرداد 95
تیر 95
مهر 95
آبان 95
آذر 95
دی 95
لوگوی وبلاگ من

کشکول سلامت1
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

ملاحظات اخلاقی در باب آلزایمر
مدیریت چشم ها
مواد لازم و طرز تهیه 3 ماسک خانگی ضدآکنه
تزریق انسولین با هدف عضله سازی
3 نوشیدنی انرژی زا که در طب سنتی توصیه می شود
هشدار درباره نوشیدنی های انرژی زا
11 عارضه افراط در مصرف نوشابه های انرژی زا
15 پیشنهاد کمکالری+پوستر
شایعه روغن هایی که لاغر می کنند، صحت ندارد
بهترین ورزشها برای بدترین درد پاشنه
[عناوین آرشیوشده]