براساس گزارش موسسه اطلاعات و آمار بهداشتی آمریکا، رکورد هزینه کردن برای دارو در این کشور در سال 2014 شکسته شده است. آمریکاییها طی این سال در مجموع 374 میلیارد دلار برای خرید دارو هزینه کردهاند که این میزان 13درصد بیشتر از سال قبل بوده است.
به نظر میرسد داروهای گرانقیمت درمان هپاتیت C یکی از علل این افزایش هزینهکرد در بخش دارو در این کشور است. در سال 2014 در مجموع در آمریکا 11 میلیارد دلار دارو برای درمان هپاتیت C هزینه شده است در حالی که در سال پیش از آن فقط 1 میلیارد دلار برای این گروه از داروها هزینه شده بود. براساس قوانین جدید بهداشتی آمریکا، درمان با این داروها برای هپاتیت مشمول بیمه شده بود و این افزایش هزینهکرد در این بخش ناشی از این مورد بوده است. مایکل کلینراک، مدیر تحقیقات و توسعه بازار شرکت IMS، میگوید: «این سال واقعا شگفتانگیز بود، یک سال پر از اتفاقهای عجیب... در هیچ سالی چنین رشدی در بخش دارو دیده نشده بود. این میزان هزینهکرد برای تمام فعالان در این حیطه یک فرصت خوب است.» تا پیش از این درمان مناسبی برای هپاتیت C در راهنماهای بالینی آمریکا توصیه نمیشد، اما همزمان با بهکارگیری داروهای جدید که تاثیرگذاری زیادی داشتهاند، این داروها تحتپوشش بیمه قرار گرفتند.
این داروها تقریبا برای درمان هر بیمار حدود 80 هزاردلار هزینه دارد، اما این هزینه بالا هم شاید به صرفه باشد. کارا میلر، سخنگوی شرکت دارویی ژیلاد که تهیهکننده دو دارو در این زمینه است، میگوید: «داروهای هارونی و سووالدی با درمان هپاتیت و جلوگیری از بروز عوارض پردامنه این بیماری درمانی، کاملا به صرفه است. ما بر این باور هستیم که این چنین داروهایی ارزش واقعی علم و صنعت داروسازی را نشان میدهند.» براساس گزارش تفصیلی منتشر شده، سهم داروهای جدید در بازار کلی دارویی 3/20 میلیارد دلار بوده است. در زمینه بیماریها رشد در زمینه درمان دارویی بیماری اماس هم شاخص بوده است. در این زمینه پرداخت برای دارو با افزایش 25 درصدی، به قیمتی با مبلغ کلی 9/13 میلیارد دلار رسیده که سهم داروهای جدید و نوترکیب در این میان 7/4 میلیارد دلار بوده است.
منبع: ScienceTime