فضیلتها چهارگونه اند : یکی از آنها حکمت است که قوام آن اندیشه است . [امام علی علیه السلام]
کشکول سلامت1
«پارازیت» در کانون کنجکاوی کارشناسان
پنج شنبه 94 مرداد 15 , ساعت 5:16 عصر  

 بیتا مهدوی

چندی است خبرهایی درباره امواج و پارازیت‌های بیماری‌زا موجی از دلهره و نگرانی برای مردم به همراه آورده است. در حالی که بعضی از پزشکان بالا رفتن آمار سرطان، تولد کودکان ناقص‌الخلقه و ناباروری را ناشی از این امواج می‌دانند.
زمانی شایعه چنان بالا گرفت که محمود واعظی وزیر فناوری و ارتباطات، 27 شهریور امسال در مورد تشعشعات پخش ماهواره‌ای گفت: «کمیته‌ای در وزارت ارتباطات تشکیل شده که در آن نماینده معاون وزیر بهداشت، معاون رئیس سازمان محیط زیست و معاون رئیس سازمان انرژی اتمی حضور دارند و حدود دو ماه است که این کمیته در مناطق مختلف و در ساعات مختلف روز و شب تشعشعات را اندازه می‌گیرد و قطعاً اگر نتایج کمیته این باشد که تشعشعات برای مردم مضر است، اعلام خواهیم کرد. گزارشی هم به آقای رئیس جمهوری داده‌ام و او هم به جد دنبال این موضوع است که اگر موردی علیه سلامت مردم باشد مستقیم و شخصاً وارد خواهند شد.»
در آخرین واکنش‌ها وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یکشنبه هفته جاری عنوان کرد: به‌طور کلی با بررسی‌هایی که انجام شده، می‌توان گفت که هیچ جای نگرانی از بابت تأثیر پارازیت‌ها بر سلامت مردم نیست و عمدتاً سطح آن‌ها در حد استانداردهای بین‌المللی است.

دکتر سیدحسن هاشمی عنوان کرد: «گزارش نهایی این کمیته بزودی آماده و تقدیم رئیس جمهوری خواهد شد.» به گفته وی سازمان انرژی اتمی، وزارت بهداشت و وزارت ارتباطات از اعضای این کمیته بودند و در مورد اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست برای بررسی تأثیر پارازیت‌ها نیز باید از شخص دکتر ابتکار سؤال کرد اما تا جایی که به سلامت مردم مربوط شده، در حوزه وزارت بهداشت است.


 پرتو‌های خطرناک یا بی‌خطر


مهندس علی گورانی مسئول برنامه بهداشت پرتو‌های مرکز محیط کار وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی می‌گوید: «ما در اقیانوسی از انرژی‌ها زندگی می‌کنیم که قسمت اعظم آن‌ها انرژی‌های هسته‌ای و امواج الکترو مغناطیس هستند.»
وی با بیان این مطلب که انرژی در بدن عوارض خاصی به جا می‌گذارد، می‌افزاید: «تأثیر انرژی بستگی به این دارد که فرد چقدر در معرض انرژی باشد و شدت انرژی در چه حدی باشد و این در حالی است که انرژی عوارض زیادی از گرم شدن بدن تا انواع سرطان‌ها را می‌تواند برای شخص به وجود بیاورد. به عنوان مثال صدمات در معرض نور خورشید قرار گرفتن بستگی به مقدار انرژی و شدت آن دارد و این‌که چقدر فرد در معرض آن قرار گرفته است، دچار آسیب‌های متفاوت می‌شود.»
مسئول برنامه بهداشت پرتوهای مرکز محیط کار وزارت بهداشت خاطرنشان می‌کند: «وضعیت پرتوها هم بستگی به این دارد که منبع مولد اشعه چیست، چقدر انرژی دارد و تا چه زمانی در معرض آن قرار گرفتن است می‌تواند آسیب‌زا و خطرناک باشد.»
وی با بیان این مطلب که انرژی‌ها به دو دسته طبیعی و مصنوعی تقسیم می‌شوند، می‌افزاید: «بیش از 80 درصد آسیب‌هایی که به بدن انسان می‌رسد از انرژی‌های طبیعی مانند نور خورشید است به‌طوری که سرطان پوست جزو سرطان‌های شایع در کشور است و بیماری‌هایی مانند پیرگوشی و کاتاراکت (آب مروارید) به علت در معرض قرار گرفتن پرتو ماورای بنفش نور خورشید به وجود می‌آید یا دومین عامل سرطان ریه بعد از سیگار گاز رادون است که به‌طور طبیعی در طبیعت یافت می‌شود.»
مهندس گورانی با بیان این مطلب که با پیشرفت تکنولوژی از این انرژی در وسایل مختلف استفاده می‌شود، می‌گوید: «عمده‌ترین پرتو مصنوعی که در منابع پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد پرتو درمانی پزشکی است که شامل وسایلی است که در تشخیص درمان به کار گرفته می‌شود که بیشترین آسیب‌ها را به بدن وارد می‌کند.»

وی می‌افزاید: «عمده‌ترین پرتوگیری‌هایی که انجام می‌شود دکل‌های فشار قوی برق است که ارتباطات الکترو نیکی هم جزو آنها است،کل سیستم‌های الکترونیکی هم جزو وسایلی هستند که پرتو زایی‌ها را بالا می‌برند به‌طور کلی در وسایل الکترونیکی دستگاه‌هایی که گیرنده هستند خطرناک‌تر از بقیه هستند به عنوان مثال گوشی تلفن همراه خیلی پرخطر‌تر از یک فرستنده آنتن تلفن همراه است و علت هم این است که گوشی انرژی‌های پراکنده را به یک قسمت از بدن متمرکز و مانند یک ذره بین عمل می‌کند و چون گیرنده‌ها تمرکز انرژی بیشتری دارند، تلفن همراه به عنوان عامل اصلی خطر مطرح است.»

مسئول برنامه بهداشت پرتوهای مرکز محیط کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مورد امواجی که برنامه‌های شبکه‌های ماهواره‌ای را مختل می‌کند، خاطرنشان می‌کند: «سیستم‌های مختل‌کننده فرکانس‌ها در اشکال مختلف به کار گرفته می‌شوند اما انرژی خود سیستم‌های مختل‌کننده از فرکانس اصلی بیشتر نیست و لازم نیست که مردم نگران شوند. این محدوده‌های فرکانسی که در کل وسایل به کار گرفته می‌شوند اگر مقدار و حدود شان از استاندارد بیشتر نشود جای نگرانی ندارند و می‌توان از آن‌ها استفاده کرد، واقعیت این است که پارازیت‌های ماهواره انرژی‌شان از حد استاندارد بیشتر نیست.»

وی با بیان این مطلب که اظهار نظر پزشکان در مورد مضرات این امواج علمی و مسئولانه نیست، می‌گوید: «اگر از وسایل، هوشمندانه به درستی استفاده شود هیچ مشکلی به وجود نمی‌آید در غیر این صورت عوارض زیادی را برای انسان‌ها به وجود می‌آورد.»
گورانی با اشاره به این مطلب که این آنتن‌ها باید بر اساس قوانین و مقرارت به کار گرفته شود، می‌افزاید: «سازمان‌های دولتی و غیردولتی مقررات به کار‌گیری استفاده از این تجهیزات را با توجه به حفظ سلامت مردم به کار گیرند و پارازیت‌ها باید بر اساس قوانین و مقررات صحیح به کار گرفته شوند و در غیر این صورت جای ایراد وجود دارد.»

وی تأکید می‌کند: «وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات» باید پایبند قوانین و مقررات استفاده از این دستگاه‌ها باشد وزارت بهداشت هم باید وظیفه نظارتی‌اش را درست انجام دهد و سازمان‌هایی که این ابزارها را به کار می‌گیرند باید متعهد به رعایت اصول استاندارد باشند.»
وی در پاسخ به این پرسش که آیا نظارتی بر کار این دستگاه‌ها وجود دارد، می‌گوید: «خود سازمان‌ها برابر قانون متعهد هستند که این قوانین را رعایت کنند و سازمان انرژی اتمی ناظر کاربری این دستگاه‌ها و وزارت بهداشت هم ناظر سلامت است از این رو انتظار می‌رود که این نظارت‌ها بر اساس استاندارد‌ها باشد.»

 پارازیت‌ها و سرطان

دکتر محمد اسماعیل اکبری جراح سرطان و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: «واقعیت این است که عوارض پارازیت‌ها از نظر سلامت در اولویت‌های بسیار پایینی قرار دارد زیرا وقتی آب مصرفی، هوای استنشاقی و غذاهای مصرفی مردم، موضوع دخانیات و سیگار و قلیان،  اجرا نشدن یا اجرای ناقص قانون‌های حمایتی، بدن نحیف سلامت جامعه را هدف قرار داده‌اند، دیگر جایی برای امواج الکترومغناطیس باقی نمی‌ماند.»
وی می‌افزاید: «دستگاه ام‌آر‌آی وظیفه نشان دادن همین انرژی‌ها و امواج را به عهده دارد. این دستگاه انرژی مغناطیسی سلول‌های بدن را می‌گیرد، آن را تشدید می‌کند و به صورت تصویر نشان می‌دهد به همین دلیل می‌توانیم به آن دستگاه «تصویرگر جریان مغناطیس تشدید یافته» (ام‌آر‌آی) بگوییم. نکته مهم این است که، سلول‌های بدن جریان‌های مغناطیسی و الکتریکی متفاوتی دارند و بدیهی است که اعضای بدن هم به تبع آن همین‌طور باشند یعنی میزان جریان الکتریکی مغناطیسی در سلول‌های پوست با رگ، با عصب، با کبد، با معده، با غده لنفاوی و... تفاوت دارد و به همین دلیل در تصویربرداری آن‌ها را از هم تفکیک می‌کنیم. حالا اگر نابسامانی در یک عضو پیدا شد و سلول‌های جدیدی مثلاً سلول‌های سرطان در آن عضو نمایان شدند، این بار تصویر عوض می‌شود و آن‌ها را نشان می‌دهد پس به‌طور خلاصه بدن ما در سطح تک ‌تک سلول‌های خود جریان‌های الکتریکی و مغناطیسی دارد و این جریان الکتریکی در سطح سلول (غشای سلول) و درون آن بسیار متفاوت است.»
رئیس مرکز تحقیقات سرطان می‌گوید: «فرکانس‌های بالای چند مگاهرتز، باعث تولید گرما و در نهایت مرگ سلول می‌شوند و آثار بیرونی و فیزیکی این اشعه‌ها خیلی زود با مرگ عضو و موجود زنده نمایان می‌شود.
در کارهای تحقیقاتی از این اشعه برای مرگ سلول‌های سرطانی (تومورها) استفاده می‌شود. فرکانس‌های بین 10 کیلوهرتز تا یک مگاهرتز باعث تغییر بیولوژیک در سلول می‌شود و می‌تواند اثر ماندگار روی سلول داشته باشد. این میزان موج همان چیزی است که بیشتر مورد توجه در آثار زیانبار امواج رادیویی قرار می‌گیرد. با این شرط امواج به صورت متناوب و مستمر به بدن انسان تابیده شود.»

وی تأکید می‌کند: «این تأثیرات منجر به شکستگی زنجیره دی‌ان‌ای و تغییر در بنیان ژنی می‌شود اما سلول هم یک ارگان زنده است و به این زودی تسلیم نمی‌شود بنابراین بارها و بارها این شکستگی زنجیره دی‌ان‌ای را اصلاح می‌کند اما ممکن است زمانی پیش بیاید یا در بعضی سلول‌ها ترمیم صورت نگیرد و سلول منحرف شود. انحراف سلول ممکن است باعث مرگ آن شود یا به تغییر ماهیت آن بینجامد یا منجر به تکثیر سلول شود که اگر این تکثیر خارج از کنترل شود، سرطان پیش می‌آید.»
کمیته‌ای که در وزارت ارتباطات مسئول عوارض پارازیت‌ها بود تاکنون اظهار نظر خاصی نکرده و کارشناسان هم از اما و اگر‌هایی صحبت می‌کنند که تأیید
نشده است.

منبع


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
درباره وبلاگ

کشکول سلامت1


همایون سلحشور فرد، کارشناس مهندسی بهداشت محیط
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 93 بازدید
بازدید دیروز: 234 بازدید
بازدید کل: 996022 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
فهرست موضوعی یادداشت ها
پرسش[300] . طب سنتی[159] . کنترل بیماری ها[122] . تغذیه سالم[109] . بهداشت مواد غذایی[83] . سلامت روان[81] . توصیه های ایام خاص[80] . پوست و مو[78] . کنترل عوارض[75] . سلامت کودکان[74] . چاقی[53] . سرطان[52] . تربیت فرزند[47] . خواص خوراکی ها[45] . ورزش و سلامت[44] . سلامت مادر و نوزاد[43] . شایعات[42] . مجموعه لینک[42] . سلامت فردی[41] . پوستر[41] . سلامت سالمندان[39] . رژیم درمانی[38] . سوژه نقد[38] . نگهداری مواد غذایی[38] . میوه[37] . سلامت دهان و دندان[37] . بارداری[37] . بهداشت خواب[36] . لبنیات[36] . سلامت کار و طب فیزیکی[35] . برنامه رادیویی[33] . روزه داری[31] . دیابت[30] . گزارش خبری[30] . مشکلات عضلانی و اسکلتی[30] . سلامت جنسی[28] . روغن[26] . چربی[24] . شیر[24] . تغذیه کودکان[23] . بهداشت آب[22] . رادیو معارف- دکتر میرغضنفری[22] . عوارض داروها[22] . عسل[20] . قند[20] . تمرین های ورزشی[20] . بدنسازی[20] . آلودگی هوا[20] . آسیب های رسانه[18] . سبزیجات[18] . سبک زندگی[17] . چای[17] . ایمنی و پیشگیری از حوادث[17] . ایدز[17] . مشکلات قلبی و عروقی[17] . مشکلات گوارشی[17] . محیط زیست[17] . مواد بهداشتی و آرایشی[17] . همسرداری[17] . دخانیات[16] . حافظه[15] . سلامت زنان[15] . سلامت سفر[15] . نمک[15] . نقد سلامت[15] . مشکلات تنفسی[15] . ماهی[15] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[14] . بهداشت استخر[13] . آجیل[13] . تغذیه ورزشی[13] . پنیر[13] . سرماخوردگی[13] . گوشت[13] . نوشابه های گازدار[13] . نوشیدنی ها[13] . نیترات[13] . قهوه[12] . گیاهان دارویی[12] . فست فود[12] . فشار خون[12] . چشم[12] . بهداشت مسکن و اماکن عمومی[12] . پخت غذا[11] . افسردگی[11] . صیفی جات[11] . مرغ[11] . کنترل ناقلین[11] . کمک های اولیه[10] . کلسترول[10] . کالری[10] . نان[10] . سکته[10] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[10] . بهداشت لوازم فردی[10] . تخم مرغ[9] . آلودگی صوتی[9] . دخاینات[9] . زانو[9] . ریزش مو[8] . تنقلات[8] . آنفولانزا[8] . اوتیسم[8] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[8] . بهداشت ظروف[8] . سموم شیمیایی[8] . شریان[7] . یبوست[7] . تلفن همراه[7] . برنامه تلویزیونی[7] . برنج[7] . آلزایمر[7] . رادیو معارف-شفا[7] . سردرد[7] . سلامت خانواده[7] . روغن مالی[6] . دمنوش[6] . تلفن همراه[6] . تروریسم[6] . کبد[6] . مشکلات کلیه و مجاری ادرار[6] . کمر[6] . کنسرو[6] . عرقیات[6] . ماساژ[6] . ماست[6] . گوش[5] . گرمازدگی[5] . نفخ[5] . نوشابه[5] . پارازیت[5] . تب کریمه کونگو[5] . ترشی[5] . آکنه[5] . اخلاق پزشکی[5] . اسهال[5] . خرما[5] . دوغ[5] . جگر[5] . جمعیت[4] . خامه[4] . رادیو معارف- دکتر میرغضنفری[4] . سلامت مادر و نوزارد[4] . آرتروز[4] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[4] . انواع توت[4] . نقد صدا و سیما[4] . معنویت[4] . وبا[4] . کمردرد[4] . گوشت طیور[4] . شکلات[4] . طب فیزیکی و سلامت کار[4] . عوارض دارو[3] . سموم شیمیایی[3] . شتر[3] . سلامت و ورزش[3] . مایکروفر[3] . لیموترش[3] . متفرقه[3] . مسواک[3] . کنترل بیماری ها[3] . هپاتیت[3] . نگهدای مواد غذایی[3] . بستنی[3] . MS[3] . آبلیمو[3] . تعریق[3] . بهداشت پرتوها و تجهیزات الکترونیکی[3] . پروبیوتیک[3] . سلامت مادر و کودک[3] . زناشویی[3] . حجامت[3] . حبوبات[2] . تیروئید[2] . توصیه های ایام خاص[2] . رب گوجه فرنگی[2] . رفتار های پرخطر[2] . رفتارهای پرخطر[2] . سبزی[2] . سرگیجه[2] . سرویس بهداشتی[2] . سلامت مردان[2] . سلامت سفر[2] . بیش فعالی[2] . ترین ها[2] . تاول[2] . آشپزی[2] . باقلا[2] . ناخن[2] . وررزش و سلامت[2] . کره[2] . کشک[2] . کلیپ[2] . کم خونی[2] . مشکلات کلیه و مجاری ادرار[2] . مدیریت بحران[2] . گوجه فرنگی[2] . سلامت وران[2] . ظروف مواد غذایی[2] . فاویسم . صبحانه . شوره سر . شکر . سلاکت دهان و دندان . سلامت کار و طب فیزیکی . سلامت کار و طب فیزیکی . سلامت کار و طب فیزیکی . شترمرغ . شایعات . شپش . سیب . مادر و نوزاد . لبینات . مایکروویو . مربا . مرگ . مشکلات مغز و اعصاب . مسکن . مشکلات عضلانی و اسکلتی . مشکلات قلبی و عروقی . هموفیلی . مواد بهداشتی و آرایشی . مواد بهداشتی و آرایشی . موارد بهداشتی و آرایشی . موز . نخودفرنگی . نرم افزار . کنترل بیماری ها . کنترل عواض . کنترل ناقیلن . کنترل یماری ها . کنتل بیماری ها . کنجد . کنترل بیماری ها . کنترل بیماری ها . کنترب بیماری ها . کنترل بیمار ها . کنترل بیماری . بادمجان . ایمنی . آلرژی . آبمیوه . الکل . ابولا . پروستات . پست و مو . بهداشت روان . بهداشت فردی . بهداشت لوازم فردی . بهداشت لوازم فردی . سلامت مادر و نوازد . سلامت دهان و داندان . سلامت سفر . سلامت سالمندان . سرکه . سس . زیتون . سامت دهان و دندان . روزه‌داری . خوشگوشت . خون دماغ . دمنونش . توصیه های ایام خاص . توصیه های ایام خاص . جاقی .
نوشته های پیشین

تیر 94
مرداد 94
شهریور 94
مهر 94
آبان 94
آذر 94
دی 94
بهمن 94
اسفند 94
فروردین 95
خرداد 95
تیر 95
مهر 95
آبان 95
آذر 95
دی 95
لوگوی وبلاگ من

کشکول سلامت1
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

ملاحظات اخلاقی در باب آلزایمر
مدیریت چشم ها
مواد لازم و طرز تهیه 3 ماسک خانگی ضدآکنه
تزریق انسولین با هدف عضله سازی
3 نوشیدنی انرژی زا که در طب سنتی توصیه می شود
هشدار درباره نوشیدنی های انرژی زا
11 عارضه افراط در مصرف نوشابه های انرژی زا
15 پیشنهاد کمکالری+پوستر
شایعه روغن هایی که لاغر می کنند، صحت ندارد
بهترین ورزشها برای بدترین درد پاشنه
[عناوین آرشیوشده]