دکتر محمود خدادوست
سرفهها نشانه چیست؟
سرفه شما ممکن است نشانه ابتلا به سرماخوردگی و یا آنفلوآنزا باشد. در این مواقع احساس بهتری خواهید داشت اگر از عسل استفاده کنید. ترکیب عسل و آب ولرم برای درمان سرفه و تسکین گلو فوقالعاده است. با توجه به پژوهشهای انجام شده عسل موثرترین و بیخطرترین درمان در سرماخوردگی به جای مصرف داروهای شیمیایی است همانگونه که میدانید، دکسترومتورفان (DM) موجود در بسیاری از داروهای سرماخوردگی (otc) موجب درمان و تسکین سرفه شبانه میشود. استفاده از دز کمی عسل قبل از خواب به نسبت این داروها تاثیر بیشتری خواهد داشت.
به این موضوع توجه داشته باشیدکه عسل را به کودکان زیر 12ماه ندهید، زیرا میتواند موجب واکنشها و بیماریهای جدی در نوزادان شود. با افزودن نمک دریایی، فلفل هندی، دارچین و عسل، توانایی بدن برای مبارزه با سرماخوردگی و یا آنفلوآنزا افزایش مییابد. نمک دریایی مملو از مواد معدنی است و سموم را از بدن دفع میکند، فلفل هندی گردش خون را در بدن بهبود میبخشد و دارچین تنفس را تسهیل میکند.
ویتامین C یک آنتی اکسیدان بسیارموثر است وقتی بدن عفونت میکند ویتامین C گلبولهای مفید خون را بسیج میکند تا باعفونتها مبارزه کند ویتامین C سیستم ایمنی بدن را با افزایش مقدار آنتی بادیهای بدن افزایش میدهد و میوههای خانواده مرکبات مانند پرتقال، لیمو، لیموترش، و گریپفروت، سرشار از ویتامینC هستند. ویتامینD نیز برای جذب و متابولیسم کلیسم و فسفر بسیار مهم است. بهترین منبع ویتامین D قرارگرفتن درمعرض نور خورشید میباشد. افرادی که ویتامین D بدن آنها در شرایط مطلوبی قرار دارد 50 درصد بیشتر در برابر عفونتهای دستگاه تنفس مقاومت میکنند.
مواد موجود در چای سبز از جمله اسیدتیانین و کاتچینها میتوانند عملکرد سیستم ایمنی بدن را تا 28 درصد تقویت کند. در طول سرماخوردگی، علاوه بر متوسل شدن به روشهای خانگی، نوشیدن چای سبز را فراموش نکنید.
علائم سرماخوردگی را به خصوص در 24 ساعت اول ابتلاءکاهش میدهد. افرادی که روی مصرف میکنند، بیش از 7 روز علائم سرماخوردگی را تجربه نخواهند کرد. دستگاه دفاعی بدن دژ محکمی است که از بدن در برابر ابتلا به میکروبها و بیماریها محافظت میکند و یکی دیگر از روشهای افزایش این توانایی، عدم زیادهروی در مصرف غذاهاست.
مصرف آنتی بیوتیکها و داروهای شیمیایی را به حداقل برسانید. آب زیاد بنوشید (حداقل 6 تا 8 لیوان درتابستان و 4 تا 5 لیوان در زمستان) ورزش را فراموش نکنید؛ حتی اگر یک پیادهروی ساده باشد. ورزش دستگاه ایمنی بدن را تقویت و به نابودی عناصر زیانآور کمک میکند. عدم فعالیت بدنی به مرگ و میر بیش از 2میلیون نفر در سال میانجامد و بیتحرکی از دلایل اصلی ابتلا به دیابت و چاقی است. در افراد دیابتی روزانه دو ساعت پیادهروی خطر ابتلا به بیماریهای قلبی- عروقی را به شدت کاهش میدهد این در حالی است که 60درصد از جمعیت دنیا ورزش نمیکنند و یا کم تحرک هستند.
روش دیگر درمان سرفه و سرماخوردگی، مصرف سیر است. سیر در کاهش فشارخون و کلسترول موثر و مملو از آنتیاکسیدان میباشد یک حبه سیر خام را قطعه قطعه و به مقداری روغن نارگیل اضافه کنید و یک ساعت بعد به کف پای خود بمالید و جوراب بپوشید. روغن نارگیل به سرعت جذب پوست میشو و سیر با عفونتها مبارزه میکند. همچنین میتوانید سیر را با عسل و آب ولرم ترکیب کنید و این چای را بنوشید تا با سرماخوردگی و عفونت مبارزه کند. یکی از دیگر شیوههای درمان سرماخوردگی، ویتامین c است.
پزشکان میگویند ویتامین c موجود در توتها با فعال کردن گردش خون از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری میکند و چون سرشار از مواد قندی، پروتئین و املاح معدنی است کمخونی را درمان کرده، درد عادت ماهیانه زنان را کاهش میدهد و ناتوانی جنسی مردان را بهبود میبخشد تب مصنوعی و افزایش درجه حرارت بدن نیز عفونت را کاهش میدهد یک فنجان چای داغ آماده کنید و به حمام بروید و20 دقیقه آنجا بمانید و آرام آرام چای را بنوشید. سپس یک حوله به خود بپیچید، سعی کنید مانع از پایین آمدن درجه حرارت بدن خود شوید بعد درون یک کیسه خواب و یا زیر چند پتوی گرم بخوابید تا بدن شما عرق کند.
ممکن است احساس خوبی نداشته باشید، ولی پس از طی چند مرحله ساده بدن شما با عفونت آنفلوآنزا مبارزه خواهد کرد. تب، و اکنش طبیعی بدن به عفونت است و حرارت بدن برای مبارزه با عفونت افزایش مییابد. تب مصنوعی نیز همین کار را میکند و بهبودی را تسریع میبخشد ولی اگر تب بیش از 102درجه فارنهایت باشد، نیازی نیست این کار را انجام دهید. در طی این فرایند اگر تمایل دارید سرخود را خنک نگه دارید، میتوانید روی پیشانی خود کمپرس سرد قرار دهید. بنابراین دفعه بعد که در آب و هوای سرد قرار گرفتید، با استفاده از این راه حلهای ساده با عفونتها مبارزه کنید. زیرا این روشها هیچ عوارض جانبی نیز ندارند.
خود درمانی با طب سنتی- قسمت اول