تحقیقات جدید دانشمندان نشان میدهد بسیاری از افراد براساس تجربههای شخصی خود برای دریافت یا عدم دریافت واکسن آنفلوانزا تصمیم میگیرند و تنها عامل مهم در این زمینه مربوط به تبلیغات نیست. تحقیقی که توسط دانشگاه جورجیا انجام شد، نشان داده که راهکار مناسب برای متقاعدکردن افراد برای دریافت واکسیناسیون آنفلوانزای سالانه بسیار فراتر از پیامهای هوشمندانه و اطلاعیههای خدمات عمومی است. این تحقیق که به سرپرستی گلن نواک انجام گرفت، به تشریح موانع و محرکهای دخیل در تصمیمگیریهای مردم مبنی بر دریافت واکسن آنفلوانزا میپردازد. نواک میگوید: «یکی از یافتههای بسیار مهم این تحقیق این است که تجربه شخصی افرادی که سالیانه این واکسیناسیون را انجام میدهند و کسانی که دریافتکننده این واکسن نیستند، در این تصمیمگیری بسیار مهم تلقی میشود. من فکر میکنم بسیار مهم است که به خاطر داشته باشیم غلبه بر تجربههای شخصی افراد بسیار سخت است. در بسیاری از مواقع باور بر این است که میتوان با آموزش دادن یا متقاعد کردن افراد، آنها را به انجام واکسیناسیون ترغیب کرد، اما همیشه این چنین نیست. گاهی برای ایجاد این نوع تمایلات در افراد نیازمند تولیدهای بهتر یا تجربههای شخصی جدید و متفاوتتری هستیم.»
نواک در ادامه بیان کرد: «در کل این تحقیق به این نتیجه رسید که نیاز است مردم به آنفلوانزا به عنوان یک بیماری بسیار جدی نگاه کنند تا مورد واکسیناسیون قرار بگیرند.» این تیم تحقیقاتی همچنین به این نتیجه رسیدهاند که تفاسیر نادرستی مانند اعتقاد به اینکه این واکسیناسیون منجر به آنفلوانزا میشود، هنوز هم باقی مانده و گاهی ارائهدهندگان مراقبتهای بهداشتی به این تفاسیر نادرست دامن میزنند. یکی از یافتههای بسیار عجیب این تحقیق در زمینه برداشتهای کارکنان مراکز مراقبتی و دیدگاه آنها نسبت به بیماری آنفلوانزا بود.
نواک در اینباره گفت: «برخی از کارکنان مراکز مراقبتی میدانند که ممکن است به آنفلوانزا مبتلا شوند، اما نمیدانند که میتوانند باعث انتقال آنفلوانزا شوند. آنها تنها به بیماران به چشم یک تهدید نگاه میکنند و خودشان را درنظر نمیگیرند و همین امر باعث ایجاد مانعی برای دریافت واکسن آنفلوانزا توسط آنها شده است.»