با آغاز فصول گرم سال یکی از اورژانسهای داخلی گرمازدگی است. هرگاه تعادل دفع گرما و جذب آن در بدن به هم میخورد، فرد دچار گرمازدگی میشود. افرادی مانند رانندهها، نگهبانها و کسانی که در معدن کار میکنند، بیشتر در معرض گرمازدگی قرار دارند بهخصوص اگر این افراد سالمند باشند، بیشتر ممکن است گرمازده شوند.
سالمندان بهتر است در ساعتهای اوج گرما از منزل خارج نشوند ولی اگر مجبور به این کار شدند یا شغلشان به گونهای بود که ساعتهای طولانی را در گرما به سر میبردند، بهتر است با چند اقدام ساده از گرمازدگی پیشگیری کنند ولی اگر فردی دچار گرمازدگی شد، ابتدا او را به یک محیط خنک منتقل کنید، مثلا جایی که دستگاه تهویه هوا یا کولر وجود دارد. بعد یک ملحفه مرطوب را دورش بپیچید تا دمای بدنش پایین بیاید. اگر فرد گرمازده هوشیار است حتما به او مایعات خنک نه یخ بدهید. اگر بیمار هوشیاری ندارد و از حال رفته، به هیچ عنوان به او مایعات ندهید زیرا ممکن است مایعات را بالا بیاورد و دچار خفگی شود.
اگر علایم گرمازدگی بیشتر و فرد دچار تهوع، استفراغ، سردرد و قرمزی پوست شد حتما با اورژانس تماس بگیرید یا فرد را به اولین مرکز درمانی منتقل کنید. تا زمانی که اورژانس برسد، اگر بیمار هوشیاری دارد، باید دراز بکشد و کمکم مایعات خنک بنوشد. اطرافیان میتوانند به آرامی روی بدنش آب بپاشند. کمپرس سرد نیز در این موارد میتواند کمککننده باشد، به شرطی که روی بدن (سر و زیربغل) بگذاریم و برداریم.
در پایان لازم است یادآور شوم سالمندانی که در محیطهای باز کار میکنند برای اینکه گرمازده نشوند، بهتر است مرتب آب بنوشند و دست و صورتشان را بشویند و از سایهبان و لباسهای نخی استفاده کنند. همچنین باید از مصرف غذاهایی که باعث تشنگی بیشتر میشود، بپرهیزند.