هر که خود را بزرگوار دید شهوتهایش در دیده وى خوار گردید . [نهج البلاغه]
کشکول سلامت1
چطور بدویم تا کالری های اضافه مان بسوزد؟
یکشنبه 94 اسفند 23 , ساعت 1:29 عصر  

می‌دوم، می‌دوی، می‌سوزد...
هریک ساعت دویدن با سرعت متوسط باعث سوزاندن حدود 300 کیلوکالری انرژی می‌شود و بیشتر افراد هم ترجیح می‌دهند با همین ورزش سبک، از شر اضافه‌وزن خود خلاص شوند. دویدن جزو ورزش‌های هوازی است و می‌تواند باعث چربی‌سوزی در بدن شود. به‌همین دلیل هم افراد مبتلا به چاقی‌های موضعی مانند چاقی شکمی یا چاقی پهلوها می‌توانند با تنها 45-30 دقیقه ورزش کردن در طول روز، به مرور زمان از دست چربی‌های اضافی خود راحت شوند. دویدن هم مانند هر ورزش دیگری، اصولی دارد که اگر آنها را رعایت کنیم، می‌توانیم نتیجه بهتری از آن بگیریم. از این‌رو، در «پوستر سلامت» این هفته به نکته‌هایی درباره راه و رسم درست دویدن، اشاره‌ای خواهیم داشت.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
سال آینده سال حبوبات است!
یکشنبه 94 اسفند 23 , ساعت 1:27 عصر  

سرعت زندگی مدرن و صنعتی امروزی، مردم را به سوی غذاهایی سوق داده که وقت کمتری برای درست کردنشان صرف کنند و حتی برای خوردن آنها نیز زمان زیادی نیاز نباشد. نتیجه می‌شود فست‌فودهای پرکالری و غذاهای نیمه‌آماده و ساندویچ‌های فراوری‌شده که هیچ کدام ارزش تغذیه‌ای چندانی ندارند و مضراتشان بیشتر از فوایدشان است. این قضیه در تمام دنیا در حال گسترش است و فقط مختص کشور ما نیست و کم‌کم مصرف غذاهای سنتی در تمام دنیا کمرنگ شده
و روز به روز بر رونق فست‌فودها اضافه می‌شود. سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد یعنی فائو سال 2016 را سال جهانی حبوبات نامگذاری کرده تا از این طریق کشورهای مختلف را نسبت به فواید مصرف حبوبات آگاه کند و از آنها بخواهد نسبت به ترویج مصرف غذاهای سنتی به‌خصوص غذاهایی که با حبوبات پخته می‌شوند، تلاش کنند، اما اینکه اهمیت مصرف حبوبات در سبد غذایی مردم چقدر است که فائو یک سال را به نام حبوبات کرده، موضوعی است که با دکتر زهرا عبداللهی، متخصص تغذیه و رئیس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در موردش گفت‌وگو کرده‌ایم.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
غنی سازی نان لواش در تهران!
یکشنبه 94 اسفند 23 , ساعت 1:27 عصر  

بیش از 70 درصد دانش‌آموزان کشور درجاتی از کمبود ویتامین D را دارند و به غیر از دانش‌آموزان در سایر گروه‌های سنی نیز این کمبود مشاهده می‌شود. متخصصان تغذیه معتقدند غذاهای ایرانی ویتامین D کمی دارند و منابع مهم این ویتامین مانند نور آفتاب نیز در کشور ما به‌دلیل آلودگی هوا و اینکه اکثر افراد در طول روز در معرض آن نیستند کمکی به تامین ویتامین D مورد نیاز بدن نمی‌کند. از آنجایی که ویتامین D یکی از ریزمغذی‌های مورد نیاز بدن است و کمبود آن با بسیاری از بیماری‌های غیرواگیر مانند پوکی استخوان و ام‌اس ارتباط دارد، لازم است در سطح کلان به فکر رفع کمبود آن باشیم. غنی‌سازی همان راهی است که برای جبران کمبود مواد مغذی بدن توصیه می‌شود. اخیرا دکتر مجید حاجی‌فرجی، رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه کشور، از غنی‌سازی نان با ویتامین D خبر داده و گفته در حال حاضر نان‌های لواش تهران با ویتامین D غنی‌سازی می‌شوند. درباره جزییات این غنی‌سازی با ایشان گفت‌وگویی کرده‌ایم که می‌خوانید.
: معمولا گفته می‌شود لبنیات برای غنی‌سازی ویتامین D، بهترین گزینه است. چرا برای غنی‌سازی، نان را انتخاب کردید؟

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
بیماری های ناشی از کمبود ویتامین D
یکشنبه 94 اسفند 23 , ساعت 1:25 عصر  

تحقیقات مختلف نشان داده‌اند کمبود ویتامین D با بیماری‌های ماهیچه‌ای و استخوانی ارتباط دارد و افرادی که در عرض جغرافیایی بالا (کشورهایی که به قطب نزدیک‌ترند) زندگی می‌کنند و نور آفتاب موثر کمتری می‌بینند، دچار کمبود ویتامین D می‌شوند و بیماری‌هایی مانند ام‌اس در آنها شایع‌تر است. علاوه بر این، کمبود ویتامین D می‌تواند باعث بیماری‌های التهابی شود که این بیماری‌ها منجر به بروز بیماری‌های قلبی و عروقی، ریوی و کلیوی خواهد شد. در ضمن، بیماری آرتریت روماتوئید نیز در نتیجه کمبود ویتامین D می‌تواند ایجاد شود.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
گاهی مچ خودت را هم بخوابان
یکشنبه 94 اسفند 23 , ساعت 1:24 عصر  

مچ‌درد یکی از شایع‌ترین دردهاست و اغلب بر اثر کشیدگی و شکستگی ایجاد می‌شود. البته می‌تواند دلایل دیگری مانند فشارهای مکرر، آرتروز و نشانگان تونل مچ دست هم داشته باشد.

از این رو، بعضی اوقات تشخیص دقیق علت اصلی آن دشوار می‌شود و نباید فراموش کرد برای درمان درست، تشخیص دقیق نیاز است. در این میان، بیشتر مچ‌دردهای اکثر هنرمندانی که کارهای ظریف با دست انجام می‌دهند (مانند مینیاتوریست‌ها، خیاط‌ها و...) مربوط به فشارهای مکرر (RSI) بر اثر حرکات بسیار ریز در درازمدت است.

بنابراین، این عارضه با نشانگان تونل مچ دست کاملا متفاوت است. در واقع، نشانگان تونل مچ دست بر اثر گرفتگی و فشرده شدن عصب میانی دست است که در انگشتان شست، اشاره و میانه باعث احساس مورمور، سوزن‌سوزن شدن یا بی‌حسی می‌شود اما در RSI عضلات، تاندون‌ها، رباط‌ها و اعصاب مورد آسیب قرار می‌گیرند و فرد احساس درد، حساسیت، بی‌حسی، گرفتگی عضلات و سفتی در مچ دست، کف و پشت دست می‌کند. برای فرو نشاندن دردهای مچ بر اثر فشارهای مکرر می‌توان 7 تمرین یادشده در ادامه را انجام داد.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
چگونه تیرگی آرنج و زانو را رفع کنیم؟
یکشنبه 94 اسفند 23 , ساعت 1:22 عصر  

یکی از عوامل بروز سیاهی و تیرگی زانو یا سر آرنج‌ها، اصطکاک مداوم پوست این ناحیه با مبل، فرش و البسه است و بیشتر در افرادی دیده می‌شود که زیاد روی زمین می‌نشینند. به مرور این عادت، باعث ضخیم شدن پوست ناحیه و تیرگی آن می‌شود. رعایت‌نکردن بهداشت و تجمع سلول‌های مرده به‌خصوص در کودکان، تماس مرتب با نور آفتاب، خشکی پوست و برخی بیماری‌ها مانند نشانگان آدیسون یا تخمدان پلی‌کیستیک و تغییرهای هورمونی در بارداری نیز عامل تیرگی پوست زانوهاست. برای بهبود و رفع این تیرگی می‌توان ضمن برطرف کردن مسایل زمینه‎‌ای از کرم‌های لایه‌برداری خفیف استفاده کرد.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
با خشکی پوست لب چه باید کرد؟
یکشنبه 94 اسفند 23 , ساعت 1:21 عصر  

لب و پوست دور دهان از جمله اعضایی هستند که پوست آنها بسیار حساس است و با افزایش سن احتمال آسیب‌دیدن پوست این نواحی بیشتر هم می‌شود. با دکتر سیدمسعود داوودی، متخصص پوست و عضو هیات علمی دانشگاه بقیه‌ا... در مورد شیوه مراقبت از لب و پوست اطراف آن به‌خصوص بعد از 50 سالگی گفت‌وگو کردیم.
: با افزایش سن به‌خصوص بعد از 50-45 سالگی چه تغییرهایی در پوست لب و دور دهان ایجاد می‌شود؟
یکی از مهم‌‌ترین تغییرهایی که در لب ایجاد می‌شود، خشکی پوست آن است. در فصل سرد سال به دلیل وزش باد و سرمای هوا این خشکی بیشتر می‌شود.
: چطور از این مساله پیشگیری کنیم؟

<** ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
هفت راه مراقبت از پوست زانو
یکشنبه 94 اسفند 23 , ساعت 1:21 عصر  

زانوها جزو اندام‌هایی هستند که آرایش کردن آنها برای پوشاندن لک یا چروکی که دارند، محال است. از سوی دیگر، اگر زانوهایتان دچار مشکل ظاهری باشند، مجبورید در خانه نیز شلوار و جوراب ضخیم پایتان کنید یا دامن بلند بپوشید. اما برای داشتن زانوهایی با پوست صاف و لطیف هم تدابیری وجود دارد که برخی از آنها را با هم مرور می‌کنیم.
1) از کرم‌های اسید میوه استفاده کنید
مرطوب کردن روزانه پوست کاری موثر است که بسیاری از افراد آن را فراموش می‌کنند. مرطوب کردن به ساخت کلاژن در پوست و پیشگیری از خشک و خراشیده‌شدن آن کمک می‌کند. زانو نوعی مفصل و مرتب در حال حرکت است. به همین دلیل، پوست آن باید کشسانی خود را حفظ کند. کرم‌های اسید میوه با 10 درصد اوره کرم‌های خوبی هستند که به لایه‌برداری سطحی پوست و نرم و لطیف‌شدن این ناحیه کمک می‌کنند. سعی کنید هر روز یا حداقل یک روز در میان و به‌خصوص بعد از حمام، پوست زانو را مرطوب کنید.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
غذای لب از ویتامین A تا K
یکشنبه 94 اسفند 23 , ساعت 1:20 عصر  

پوست لب‌ها نیز همانند نواحی دیگر پوست، بافتی است که به رطوبت نیاز دارد و برای زیبایی لب‌ها باید در کنار استفاده از مرطوب‌کننده که بهتر است حاوی ویتامین A و D باشد، از مواد مغذی و برخی ویتامین‌های خوراکی (مانند ویتامین B و C و K) هم بهره برد. ویتامین C از جمله ویتامین‌هایی است که برای ترمیم کلاژن لازم است و منبع آن در میوه و سبزی‌هایی از جمله فلفل دلمه، کلم، اسفناج و مرکبات است.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
میزان پالم روغن های سرخ کردنی را چگوه کاهش می دهند؟
شنبه 94 اسفند 22 , ساعت 4:39 عصر  

 پرسش: آن دسته از تولیدکنندگان روغن‏ های سرخ ‏کردنی که ادعا می‏ کنند میزان روغن پالم موجود در محصولشان را کاهش داده ‏اند، از چه طریقی نقطه دود روغن را بالا برده ‏اند؟

پاسخ دکتر آراسب دباغ‏ مقدم، متخصص بهداشت مواد غذایی:

روغن سرخ ‏کردنی باید بتواند 200 درجه سانتی‏گراد حرارت را تحمل کند و به نقطه دود نرسد زیرا به محض اینکه روغن دود می‏ کند ترکیب‌های سرطانزایی در آن ایجاد می ‏شود.

روغن مقاومی که می‏تواند در برابر این حرارت مقاومت کند، روغن پالم است. به همین دلیل هم پایه اصلی و 80 درصد روغن‏های سرخ‏کردنی روغن پالم است.

بعد از ماجراهای روغن پالم برخی از تولیدکنندگان ادعا کردند پالم روغن‏های خود را کم کرده‌اند و به جای آن از روغن‏های مقاوم به حرارت استفاده می ‏کنند.

قطعا این روغن‏ها نمی‏تواند روغن سویا، آفتابگردان، ذرت، کانولا، زیتون و... باشد زیرا این روغن‏ ها هم مقاومت حرارتی خیلی زیادی ندارند و برای این کار مناسب نیستند بنابراین تا زمانی که تولیدکنندگان روغن‏هایی که ادعا می‏کنند میزان روغن پالم را در محصولاتشان کاهش داده‏اند، مدارک و مستندات کافی در این زمینه ارائه ندهند نمی‏توان به ادعای آنها اعتماد کرد.

درست است که مصرف زیاد و طولانی ‏مدت روغن پالم عوارضی مثل گرفتگی رگ‏ها و مشکل‌های قلبی- عروقی را دنبال خواهد داشت اما حذف یا محدود کردن پالم در روغن‏های سرخ‏کردنی باعث کاهش نقطه دود روغن می‏شود و عوارضی مانند سرطان را پیش خواهد آورد بنابراین باید تعادلی بین مصرف کردن یا نکردن آن برقرار شود.

هفته نامه سلامت550


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
<      1   2   3   4   5   >>   >
درباره وبلاگ

کشکول سلامت1


همایون سلحشور فرد، کارشناس مهندسی بهداشت محیط
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 43 بازدید
بازدید دیروز: 374 بازدید
بازدید کل: 992212 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
فهرست موضوعی یادداشت ها
پرسش[300] . طب سنتی[159] . کنترل بیماری ها[122] . تغذیه سالم[109] . بهداشت مواد غذایی[83] . سلامت روان[81] . توصیه های ایام خاص[80] . پوست و مو[78] . کنترل عوارض[75] . سلامت کودکان[74] . چاقی[53] . سرطان[52] . تربیت فرزند[47] . خواص خوراکی ها[45] . ورزش و سلامت[44] . سلامت مادر و نوزاد[43] . شایعات[42] . مجموعه لینک[42] . سلامت فردی[41] . پوستر[41] . سلامت سالمندان[39] . رژیم درمانی[38] . سوژه نقد[38] . نگهداری مواد غذایی[38] . میوه[37] . سلامت دهان و دندان[37] . بارداری[37] . بهداشت خواب[36] . لبنیات[36] . سلامت کار و طب فیزیکی[35] . برنامه رادیویی[33] . روزه داری[31] . دیابت[30] . گزارش خبری[30] . مشکلات عضلانی و اسکلتی[30] . سلامت جنسی[28] . روغن[26] . چربی[24] . شیر[24] . تغذیه کودکان[23] . بهداشت آب[22] . رادیو معارف- دکتر میرغضنفری[22] . عوارض داروها[22] . عسل[20] . قند[20] . تمرین های ورزشی[20] . بدنسازی[20] . آلودگی هوا[20] . آسیب های رسانه[18] . سبزیجات[18] . سبک زندگی[17] . چای[17] . ایمنی و پیشگیری از حوادث[17] . ایدز[17] . مشکلات قلبی و عروقی[17] . مشکلات گوارشی[17] . محیط زیست[17] . مواد بهداشتی و آرایشی[17] . همسرداری[17] . دخانیات[16] . حافظه[15] . سلامت زنان[15] . سلامت سفر[15] . نمک[15] . نقد سلامت[15] . مشکلات تنفسی[15] . ماهی[15] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[14] . بهداشت استخر[13] . آجیل[13] . تغذیه ورزشی[13] . پنیر[13] . سرماخوردگی[13] . گوشت[13] . نوشابه های گازدار[13] . نوشیدنی ها[13] . نیترات[13] . قهوه[12] . گیاهان دارویی[12] . فست فود[12] . فشار خون[12] . چشم[12] . بهداشت مسکن و اماکن عمومی[12] . پخت غذا[11] . افسردگی[11] . صیفی جات[11] . مرغ[11] . کنترل ناقلین[11] . کمک های اولیه[10] . کلسترول[10] . کالری[10] . نان[10] . سکته[10] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[10] . بهداشت لوازم فردی[10] . تخم مرغ[9] . آلودگی صوتی[9] . دخاینات[9] . زانو[9] . ریزش مو[8] . تنقلات[8] . آنفولانزا[8] . اوتیسم[8] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[8] . بهداشت ظروف[8] . سموم شیمیایی[8] . شریان[7] . یبوست[7] . تلفن همراه[7] . برنامه تلویزیونی[7] . برنج[7] . آلزایمر[7] . رادیو معارف-شفا[7] . سردرد[7] . سلامت خانواده[7] . روغن مالی[6] . دمنوش[6] . تلفن همراه[6] . تروریسم[6] . کبد[6] . مشکلات کلیه و مجاری ادرار[6] . کمر[6] . کنسرو[6] . عرقیات[6] . ماساژ[6] . ماست[6] . گوش[5] . گرمازدگی[5] . نفخ[5] . نوشابه[5] . پارازیت[5] . تب کریمه کونگو[5] . ترشی[5] . آکنه[5] . اخلاق پزشکی[5] . اسهال[5] . خرما[5] . دوغ[5] . جگر[5] . جمعیت[4] . خامه[4] . رادیو معارف- دکتر میرغضنفری[4] . سلامت مادر و نوزارد[4] . آرتروز[4] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[4] . انواع توت[4] . نقد صدا و سیما[4] . معنویت[4] . وبا[4] . کمردرد[4] . گوشت طیور[4] . شکلات[4] . طب فیزیکی و سلامت کار[4] . عوارض دارو[3] . سموم شیمیایی[3] . شتر[3] . سلامت و ورزش[3] . مایکروفر[3] . لیموترش[3] . متفرقه[3] . مسواک[3] . کنترل بیماری ها[3] . هپاتیت[3] . نگهدای مواد غذایی[3] . بستنی[3] . MS[3] . آبلیمو[3] . تعریق[3] . بهداشت پرتوها و تجهیزات الکترونیکی[3] . پروبیوتیک[3] . سلامت مادر و کودک[3] . زناشویی[3] . حجامت[3] . حبوبات[2] . تیروئید[2] . توصیه های ایام خاص[2] . رب گوجه فرنگی[2] . رفتار های پرخطر[2] . رفتارهای پرخطر[2] . سبزی[2] . سرگیجه[2] . سرویس بهداشتی[2] . سلامت مردان[2] . سلامت سفر[2] . بیش فعالی[2] . ترین ها[2] . تاول[2] . آشپزی[2] . باقلا[2] . ناخن[2] . وررزش و سلامت[2] . کره[2] . کشک[2] . کلیپ[2] . کم خونی[2] . مشکلات کلیه و مجاری ادرار[2] . مدیریت بحران[2] . گوجه فرنگی[2] . سلامت وران[2] . ظروف مواد غذایی[2] . فاویسم . صبحانه . شوره سر . شکر . سلاکت دهان و دندان . سلامت کار و طب فیزیکی . سلامت کار و طب فیزیکی . سلامت کار و طب فیزیکی . شترمرغ . شایعات . شپش . سیب . مادر و نوزاد . لبینات . مایکروویو . مربا . مرگ . مشکلات مغز و اعصاب . مسکن . مشکلات عضلانی و اسکلتی . مشکلات قلبی و عروقی . هموفیلی . مواد بهداشتی و آرایشی . مواد بهداشتی و آرایشی . موارد بهداشتی و آرایشی . موز . نخودفرنگی . نرم افزار . کنترل بیماری ها . کنترل عواض . کنترل ناقیلن . کنترل یماری ها . کنتل بیماری ها . کنجد . کنترل بیماری ها . کنترل بیماری ها . کنترب بیماری ها . کنترل بیمار ها . کنترل بیماری . بادمجان . ایمنی . آلرژی . آبمیوه . الکل . ابولا . پروستات . پست و مو . بهداشت روان . بهداشت فردی . بهداشت لوازم فردی . بهداشت لوازم فردی . سلامت مادر و نوازد . سلامت دهان و داندان . سلامت سفر . سلامت سالمندان . سرکه . سس . زیتون . سامت دهان و دندان . روزه‌داری . خوشگوشت . خون دماغ . دمنونش . توصیه های ایام خاص . توصیه های ایام خاص . جاقی .
نوشته های پیشین

تیر 94
مرداد 94
شهریور 94
مهر 94
آبان 94
آذر 94
دی 94
بهمن 94
اسفند 94
فروردین 95
خرداد 95
تیر 95
مهر 95
آبان 95
آذر 95
دی 95
لوگوی وبلاگ من

کشکول سلامت1
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

ملاحظات اخلاقی در باب آلزایمر
مدیریت چشم ها
مواد لازم و طرز تهیه 3 ماسک خانگی ضدآکنه
تزریق انسولین با هدف عضله سازی
3 نوشیدنی انرژی زا که در طب سنتی توصیه می شود
هشدار درباره نوشیدنی های انرژی زا
11 عارضه افراط در مصرف نوشابه های انرژی زا
15 پیشنهاد کمکالری+پوستر
شایعه روغن هایی که لاغر می کنند، صحت ندارد
بهترین ورزشها برای بدترین درد پاشنه
[عناوین آرشیوشده]