اندیشیدن مانند با چشم دیدن نیست؛ زیراگاه چشمها به صاحبانش دروغ می گویند، ولی خرد به آنکه از وی اندرز خواسته، نیرنگ نمی زند . [امام علی علیه السلام]
کشکول سلامت1
نان، بلانکیت، سرطان
چهارشنبه 94 آبان 20 , ساعت 2:13 عصر  

دکتر زهرا عبداللهی مدیردفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از عوارض برخی نان‌های سفید پرده برمی‌دارد
نان، بلانکیت، سرطان




مهدیه آقازمانی

«نان‌های سفید مشتریان بیشتری دارد.» این جمله توجیه بسیاری از نانواهاست برای استفاده از ماده‌ای موسوم به بلانکیت. جوهر قند یا بلانکیت یک ماده شیمیایی سمی است که در صنایع رنگرزی و کاغذسازی کاربرد دارد و از کشورهایی مانند چین و‌ آلمان وارد کشور می‌شود، اما طبق قانون به‌دلیل عوارض زیادی که جوهر قند برای سلامت دارد، استفاده از آن در پخت نان ممنوع شده اما خبرهایی شنیده می‌شود مبنی بر اینکه برخی از نانواها با تبلیغات افرادی سودجو برای سفیدتر شدن نانشان از بلانکیت استفاده می‌کنند. دکتر زهرا عبداللهی، متخصص تغذیه و مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت نیز در گفت‌وگو با «سلامت» به عوارض استفاده از این ماده سرطان‌زا اشاره می‌کند که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
فقط 10 درصد آب های بسته بندی شده مشکل داشتند
چهارشنبه 94 آبان 20 , ساعت 2:12 عصر  

در پی انتشار خبر جمع‌آوری آب‌های بسته‌بندی‌شده دکتر حسین رستگار مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو در گفت‌وگو با «سلامت» می‌گوید:

فقط 10 درصد آب‌های بسته‌بندی شده مشکل داشتند


 مهدیه آقازمانی

اخیرا وزیر بهداشت با تعیین ضرب‌الاجل، سازمان غذا و دارو را موظف کرد تا کیفیت آب‌های معدنی را بررسی کند و براساس تاکید ایشان 300 برند آب معدنی از نظر آلاینده‌های شیمیایی و میکروبی بررسی شدند.

بنا بر اعلام سازمان غذا و دارو، 10 درصد از آب معدنی‌ها مشکل داشتند ولی نام این 10 درصد اطلاع‌رسانی نشد. در سال‌های گذشته نیز خبرهایی مبنی بر آلوده بودن برخی از آب معدنی‌ها و تخلفاتی که انجام دادند، شنیده می‌شد که صحت و سقم آن از سوی مسوولان تایید نشد.

همچنین در سال‌های اخیر مصرف آب معدنی بین مردم به دلیل شایعاتی که پیرامون سلامت آب‌های لوله‌کشی وجود دارد، افزایش پیدا کرده است. این درحالی است که تعداد آب‌های بسته‌بندی که به عنوان آب معدنی به فروش می‌رسند روز به روز بیشتر می‌شود.

برای اینکه اطلاعات دقیق‌تری در مورد بررسی‌های سازمان غذا و دارو در مورد آب معدنی‌ها به دست بیاوریم سراغ دکتر حسین رستگار، مدیر کل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو رفتیم که مشروح گفت‌وگو با ایشان را در ادامه می‌خوانید.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
دانستنی های عکسبرداری از دندان
چهارشنبه 94 آبان 20 , ساعت 2:11 عصر  

دانستنی‌های عکسبرداری از دندان 
عکسی که از دندانمان می‌گیرند


دکتر شیرین معماران

دندان‌پزشک، عضو هیات علمی دانشکده دندان‌پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی

تقریبا همه افرادی که به دندان‌پزشک مراجعه کرده‌اند، حتما از دندانشان عکس گرفته‌اند. در دندان‌پزشکی مانند سایر رشته‌های پزشکی از پرتونگاری برای کمک به تشخیص بیماری یا آسیب دندان استفاده می‌شود. عکس‌ها در تعیین وجود و وسعت حفره یا کرم‌خوردگی‌های دندان به‌کار می‌آیند. در «دهان و دندان» این هفته شما را با انواع عکس‌هایی که می‌شود از دندان‌ها گرفت و کاربرد آنها آشنا می‌کنم.

برای تهیه رادیوگرافی می‌توان از فیلم‌های سنتی یا فناوری دیجیتال استفاده کرد. برای تشخیص پوسیدگی‌ها از عکس «بایت وینگ» استفاده می‌شود. علت نامگذاری این است که بخش کوچکی از فیلم در دهان و نزدیک دندان‌ها قرار می‌گیرد و شما برای نگه‌داشتن فیلم با دندان‌های خود روی پوشش کاغذی فیلم فشار می‌آورید. سپس دستگاه را روی دندان تنظیم می‌کنند و اشعه می‌دهند. تصویر دیجیتال بلافاصله آماده می‌شود و ظهور فیلم رادیوگرافی هم چند دقیقه بیشتر طول نمی‌کشد.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
60 کیلوگرم کاهش وزن در 9 ماه
چهارشنبه 94 آبان 20 , ساعت 2:9 عصر  

«میزگرد تغذیه و رژیم‌درمانی» درباره روند کاهش وزن آقای امیررضا رسایی با حضور دکتر علی ترکمان ارتوپد، دکتر خسرو صادق‌نیت فلوشیپ اختلال‌های خواب و دکتر حسین ایمانی متخصص تغذیه
60 کیلوگرم کاهش وزن در 9 ماه


فرزانه فولادبند

«به خاطر معافیت از خدمت سربازی وزن اضافه کردم و معاف شدم ولی نتوانستم وزنم را کم کنم و به مرور زمان وزنم بالاتر رفت. حدود 10 سال از چاقی و اضافه وزن در عذاب بودم تا اینکه پس از تولد فرزندم تصمیم گرفتم به خاطر سلامتم وزن کم کنم...» اینها صحبت‌های امیررضا رسایی، جوان 32 ساله ساکن اهواز با 183 سانتی‌متر قد است که طی 9 ماه وزنش را از 170 به 110 کیلوگرم رسانده است. شرح بیشتر ماجرا را از زبان خودش و نظر متخصصان «سلامت» را درباره روند کاهش وزن او در «میزگرد تغذیه و رژیم‌درمانی» این هفته بخوانید.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
عبـور از سـکـته مـغزی
چهارشنبه 94 آبان 20 , ساعت 2:8 عصر  

«میزگرد سلامت» درباره بهبودی کامل پس از سکته‌مغزی خانم مقصودی با حضور
دکتر بابک زمانی نورولوژیست
دکتر افشین امینی متخصص طب اورژانس دکتر احمد باقری‌مقدم متخصص طب ورزشی محمدصادق میرزابابایی فیزیوتراپیست
عبـور از سـکـته مـغزی


در «میزگرد سلامت» این شماره، میزبان خانم مقصودی ساکن تهران هستیم که ماجرای سکته مغزی مادر 70ساله‌شان را برایمان بازگو می‌کنند و می‌گویند چطور شد مادر کاملا سالم ایشان، دچار سکته مغزی شد و بعد از سکته، چه اقدام‌هایی انجام دادند و چه ماجراهایی برایشان اتفاق افتاد. شرح حال ایشان و روند بازگشت به زندگی‌شان را از زبان دخترشان و نظر کارشناسان درباره وضعیت سلامت ایشان را از زبان متخصصان «سلامت» در «میزگرد سلامت» این هفته خواهید خواند.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
این لکه را تفسیر کن، تفسیر شو!
چهارشنبه 94 آبان 20 , ساعت 2:6 عصر  

یکی از معروف‌ترین تست‌های فرافکن، همین تست لکه جوهر است
این لکه را تفسیر کن، تفسیر شو!


دکتر هانیه زائررضایی

در این آزمون10کارت که روی آنها لکه‌های متقارن نامنظمی چاپ شده، به فردی که تحت معاینه روان‌شناسی یا روان‌پزشکی قرار گرفته، نشان داده می‌شود. 5تا از لکه‌ها سیاه و سفید هستند، 2تا سیاه و قرمز و3 تا هم رنگی که با ترتیب مشخصی به شخص داده می‌شود. از فرد مورد معاینه خواسته می‌شود که بگوید تلقی و تفسیرش از هر کارت چیست و لکه جوهر را می‌تواند به چه چیزی تشبیه کند. البته تفسیر این تست بسیار سخت است و به تحصیلات آکادمیک طولانی‌مدت و تجربه فراوان نیاز دارد. حالا شما به این لکه‌های جوهر نگاه کنید و قبل از اینکه توضیحات ما را بخوانید، بگویید چه می‌بینید؟ سپس سراغ تفسیر آزمون بروید و با لایه‌های پنهان شخصیت خودتان بیشتر آشنا شوید.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
آزمونهای شخصیتشناسی قابل اعتمادند؟
چهارشنبه 94 آبان 20 , ساعت 2:3 عصر  

پرسشی از دکتر حسین ابراهیمی مقدم روان‌شناس
آزمون‌های شخصیت‌شناسی قابل اعتمادند؟


وقتی به ابرها یا موزاییک‌های شکسته نگاه می‌کنید، چه می‌بینید؟ محققان ژاپنی می‌گویند دیدن تصویر صورت انسان در ابرها یا نقاط سیاه روی یک صفحه کاغذ نشانه تخیل بالای افراد نیست، بلکه نشانه‌ای از اضطراب و استرس است. بررسی‌ها حاکی از این موضوع است که در افراد عصبی و مضطرب، مغز همیشه در حالت هشدار است و خطر را در جایی می‌بیند که شاید اصلا وجود نداشته باشد. این نوع آزمون‌ها برای تشخیص شخصیت افراد کم نیست اما واقعا قابل اطمینانند و می‌توان اضطراب و استرس یا وسواس را از روی آنها تشخیص داد؟ با دکتر حسین ابراهیمی مقدم، روان‌شناس عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی در همین رابطه گفت‌وگو کرده‌ایم.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
روز دامپزشکی، شبکههای اجتماعی و خبرهای دروغ
چهارشنبه 94 آبان 20 , ساعت 2:1 عصر  

روز دامپزشکی، شبکه‌های اجتماعی و خبرهای دروغ


دکتر آراسب دباغ مقدم

دامپزشک و متخصص بهداشت مواد غذایی، نایب رئیس کمیته تخصصی بهداشت مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور

14 مهر روز دامپزشکی است و از آنجا که امسال توجه ویژه‌ای به ایمنی مواد غذایی شده، شعار روز دامپزشکی نیز همان شعاری است که از سوی سازمان بهداشت جهانی کنار شعار فرعی سال‌های گذشته یعنی «دام سالم، غذای سالم، انسان سالم» تعیین شده است. از جمله دغدغه‌های امروز حوزه دامپزشکی، وضعیت سلامت فراورده‌های غذایی با منشاء دامی است زیرا در کشور هنوز فرایندی وجود ندارد تا به‌‌‌واسطه آن ماده غذایی آلوده پس از فرآوری به ماده غذایی سالم تبدیل شود، بنابراین تامین مواد اولیه سالم جزو اولویت‌هاست و این مهم تحقق نخواهد یافت مگر با اعمال نظارت‌های سختگیرانه بر فعالیت دامپروری‌های صنعتی و سنتی، مرغداری‌ها، مراکز پرورش آبزیان و کندوهای زنبور عسل.

متاسفانه در این بخش، ناهماهنگی بین سازمان‌های ذی‌ربط مانند سازمان استاندارد، وزارت بهداشت،سازمان دامپزشکی و... باعث نشر خبرهایی می‌شود که گاه و بی‌گاه نگرانی‌هایی را برای مصرف‌کنندگان به وجود می‌آورد؛ خبرهایی مثل وجود سرب در گوشت مرغ، استفاده از عبارت داروهای هورمونی به جای داروهای آنتی‌بیوتیکی و... که البته اصلاحیه‌هایی در مورد هریک از آنها منتشر شده و امیدواریم در انتشار اخبار بعدی، کارشناسی بیشتری انجام شود.


مورد دیگری که این روزها چالش‌برانگیز شده، اطلاعاتی است که به صورت پیام‌های بلند و کوتاه در شبکه‌های اجتماعی رد و بدل می‌شود و در بیشتر موارد پایه علمی‌ای ندارند. حتی فیلم‌هایی که در این شبکه‌ها منتشر می‌شوند در بیشتر موارد مونتاژ شده است و واقعیت را توصیف نمی‌کنند. از این رو، از تمامی هموطنان می‌خواهم از سایت سازمان‌هایی مانند سازمان دامپزشکی کشور، سازمان غذا و دارو یا وزارت بهداشت برای پیگیری صحت و سقم اخباری که از اطرافیان خود می‌شنوند، استفاده کنند زیرا نشر فیلم‌ها و اخبار یادشده در بیشتر موارد با هدف به زمین زدن رقبا و تخریب وجهه برندهای معتبر انجام می‌شود.

هفته نامه سلامت-541


نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
سن بالا، خُلق پایین
چهارشنبه 94 آبان 20 , ساعت 2:0 عصر  

ریشه‌های تغییر خلق و خوی سالمندان در گفت‌وگو با دکتر محمدرضا خدایی روان‌پزشک
سن بالا، خُلق پایین


 سمیه مقصودعلی خیلی‌ها می‌گویند وقتی فرد به سالمندی می‌رسد شخصیتش تغییر می‌کند و معمولا بدخلق‌ و گاهی حتی غیرقابل تحمل می‌شود. شاید به همین دلیل است که بسیاری از زوج‌های سالمند بعد از بازنشستگی بیش از پیش با هم بحث و جدل می‌کنند و نمی‌توانند حضور همدیگر را تحمل کنند. در گفت‌وگویی با دکتر محمدرضا خدایی، روان‌پزشک و عضـو هیـات‌علمی دانشگـاه علوم توانبخشی و بهزیستی در این رابطه سوال کرده‌ایم و خواسته‌ایم توصیه‌هایی برای سالمندان عزیز و اطرافیان آنها ارائه کند.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
وابستگی به خانواده در شروع زندگی مشترک
چهارشنبه 94 آبان 20 , ساعت 1:58 عصر  

توصیه‌ها و هشدارهای دکتر پروین ناظمی به همسران جوان
وابستگی به خانواده در شروع زندگی مشترک




محبوبه ریاستی

وابستگی شدید یکی از همسران به خانواده‌ را می‌توان یکی از مسایل بغرنج و مشکل‌آفرین در روابط بین‌فردی همسران در شروع زندگی مشترک دانست. یکی از عرصه‌های بروز این مشکل، آنجاست که همسران می‌خواهند در خصوص انتخاب مکان زندگی مشترک خود تصمیم بگیرند. آنجاست که این مساله برای آنهایی که وابستگی خانوادگی شدیدی دارند، پررنگ‌تر می‌شود که حتما باید جایی را برای سکونت انتخاب کنیم که به محل سکونت خانواده‌ام نزدیک باشد. در «همسران» این هفته با دکتر پروین ناظمی، روان‌شناس مدرس دانشگاه آزاد اسلامی درباره همین موضوع گفت‌وگو کرده‌ایم.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط | نظرات دیگران [ نظر] 
<   <<   6   7   8   9   10   >>   >
درباره وبلاگ

کشکول سلامت1


همایون سلحشور فرد، کارشناس مهندسی بهداشت محیط
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 87 بازدید
بازدید دیروز: 614 بازدید
بازدید کل: 993810 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
فهرست موضوعی یادداشت ها
پرسش[300] . طب سنتی[159] . کنترل بیماری ها[122] . تغذیه سالم[109] . بهداشت مواد غذایی[83] . سلامت روان[81] . توصیه های ایام خاص[80] . پوست و مو[78] . کنترل عوارض[75] . سلامت کودکان[74] . چاقی[53] . سرطان[52] . تربیت فرزند[47] . خواص خوراکی ها[45] . ورزش و سلامت[44] . سلامت مادر و نوزاد[43] . شایعات[42] . مجموعه لینک[42] . سلامت فردی[41] . پوستر[41] . سلامت سالمندان[39] . رژیم درمانی[38] . سوژه نقد[38] . نگهداری مواد غذایی[38] . میوه[37] . سلامت دهان و دندان[37] . بارداری[37] . بهداشت خواب[36] . لبنیات[36] . سلامت کار و طب فیزیکی[35] . برنامه رادیویی[33] . روزه داری[31] . دیابت[30] . گزارش خبری[30] . مشکلات عضلانی و اسکلتی[30] . سلامت جنسی[28] . روغن[26] . چربی[24] . شیر[24] . تغذیه کودکان[23] . بهداشت آب[22] . رادیو معارف- دکتر میرغضنفری[22] . عوارض داروها[22] . عسل[20] . قند[20] . تمرین های ورزشی[20] . بدنسازی[20] . آلودگی هوا[20] . آسیب های رسانه[18] . سبزیجات[18] . سبک زندگی[17] . چای[17] . ایمنی و پیشگیری از حوادث[17] . ایدز[17] . مشکلات قلبی و عروقی[17] . مشکلات گوارشی[17] . محیط زیست[17] . مواد بهداشتی و آرایشی[17] . همسرداری[17] . دخانیات[16] . حافظه[15] . سلامت زنان[15] . سلامت سفر[15] . نمک[15] . نقد سلامت[15] . مشکلات تنفسی[15] . ماهی[15] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[14] . بهداشت استخر[13] . آجیل[13] . تغذیه ورزشی[13] . پنیر[13] . سرماخوردگی[13] . گوشت[13] . نوشابه های گازدار[13] . نوشیدنی ها[13] . نیترات[13] . قهوه[12] . گیاهان دارویی[12] . فست فود[12] . فشار خون[12] . چشم[12] . بهداشت مسکن و اماکن عمومی[12] . پخت غذا[11] . افسردگی[11] . صیفی جات[11] . مرغ[11] . کنترل ناقلین[11] . کمک های اولیه[10] . کلسترول[10] . کالری[10] . نان[10] . سکته[10] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[10] . بهداشت لوازم فردی[10] . تخم مرغ[9] . آلودگی صوتی[9] . دخاینات[9] . زانو[9] . ریزش مو[8] . تنقلات[8] . آنفولانزا[8] . اوتیسم[8] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[8] . بهداشت ظروف[8] . سموم شیمیایی[8] . شریان[7] . یبوست[7] . تلفن همراه[7] . برنامه تلویزیونی[7] . برنج[7] . آلزایمر[7] . رادیو معارف-شفا[7] . سردرد[7] . سلامت خانواده[7] . روغن مالی[6] . دمنوش[6] . تلفن همراه[6] . تروریسم[6] . کبد[6] . مشکلات کلیه و مجاری ادرار[6] . کمر[6] . کنسرو[6] . عرقیات[6] . ماساژ[6] . ماست[6] . گوش[5] . گرمازدگی[5] . نفخ[5] . نوشابه[5] . پارازیت[5] . تب کریمه کونگو[5] . ترشی[5] . آکنه[5] . اخلاق پزشکی[5] . اسهال[5] . خرما[5] . دوغ[5] . جگر[5] . جمعیت[4] . خامه[4] . رادیو معارف- دکتر میرغضنفری[4] . سلامت مادر و نوزارد[4] . آرتروز[4] . بهداشت پرتوها و تجهیزات[4] . انواع توت[4] . نقد صدا و سیما[4] . معنویت[4] . وبا[4] . کمردرد[4] . گوشت طیور[4] . شکلات[4] . طب فیزیکی و سلامت کار[4] . عوارض دارو[3] . سموم شیمیایی[3] . شتر[3] . سلامت و ورزش[3] . مایکروفر[3] . لیموترش[3] . متفرقه[3] . مسواک[3] . کنترل بیماری ها[3] . هپاتیت[3] . نگهدای مواد غذایی[3] . بستنی[3] . MS[3] . آبلیمو[3] . تعریق[3] . بهداشت پرتوها و تجهیزات الکترونیکی[3] . پروبیوتیک[3] . سلامت مادر و کودک[3] . زناشویی[3] . حجامت[3] . حبوبات[2] . تیروئید[2] . توصیه های ایام خاص[2] . رب گوجه فرنگی[2] . رفتار های پرخطر[2] . رفتارهای پرخطر[2] . سبزی[2] . سرگیجه[2] . سرویس بهداشتی[2] . سلامت مردان[2] . سلامت سفر[2] . بیش فعالی[2] . ترین ها[2] . تاول[2] . آشپزی[2] . باقلا[2] . ناخن[2] . وررزش و سلامت[2] . کره[2] . کشک[2] . کلیپ[2] . کم خونی[2] . مشکلات کلیه و مجاری ادرار[2] . مدیریت بحران[2] . گوجه فرنگی[2] . سلامت وران[2] . ظروف مواد غذایی[2] . فاویسم . صبحانه . شوره سر . شکر . سلاکت دهان و دندان . سلامت کار و طب فیزیکی . سلامت کار و طب فیزیکی . سلامت کار و طب فیزیکی . شترمرغ . شایعات . شپش . سیب . مادر و نوزاد . لبینات . مایکروویو . مربا . مرگ . مشکلات مغز و اعصاب . مسکن . مشکلات عضلانی و اسکلتی . مشکلات قلبی و عروقی . هموفیلی . مواد بهداشتی و آرایشی . مواد بهداشتی و آرایشی . موارد بهداشتی و آرایشی . موز . نخودفرنگی . نرم افزار . کنترل بیماری ها . کنترل عواض . کنترل ناقیلن . کنترل یماری ها . کنتل بیماری ها . کنجد . کنترل بیماری ها . کنترل بیماری ها . کنترب بیماری ها . کنترل بیمار ها . کنترل بیماری . بادمجان . ایمنی . آلرژی . آبمیوه . الکل . ابولا . پروستات . پست و مو . بهداشت روان . بهداشت فردی . بهداشت لوازم فردی . بهداشت لوازم فردی . سلامت مادر و نوازد . سلامت دهان و داندان . سلامت سفر . سلامت سالمندان . سرکه . سس . زیتون . سامت دهان و دندان . روزه‌داری . خوشگوشت . خون دماغ . دمنونش . توصیه های ایام خاص . توصیه های ایام خاص . جاقی .
نوشته های پیشین

تیر 94
مرداد 94
شهریور 94
مهر 94
آبان 94
آذر 94
دی 94
بهمن 94
اسفند 94
فروردین 95
خرداد 95
تیر 95
مهر 95
آبان 95
آذر 95
دی 95
لوگوی وبلاگ من

کشکول سلامت1
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

ملاحظات اخلاقی در باب آلزایمر
مدیریت چشم ها
مواد لازم و طرز تهیه 3 ماسک خانگی ضدآکنه
تزریق انسولین با هدف عضله سازی
3 نوشیدنی انرژی زا که در طب سنتی توصیه می شود
هشدار درباره نوشیدنی های انرژی زا
11 عارضه افراط در مصرف نوشابه های انرژی زا
15 پیشنهاد کمکالری+پوستر
شایعه روغن هایی که لاغر می کنند، صحت ندارد
بهترین ورزشها برای بدترین درد پاشنه
[عناوین آرشیوشده]